Британска късокосместа котка
Публикувано: 25 November 2008 - 12:21 PM
Публикувано: 25 November 2008 - 02:21 PM
Като започнем с това, че котарак НЕ СЕ разгонва...
А дали си задава въпроси като напр. съвместимост на кръвни групи, тествани ли са родителите са наследствени и др. болести... ама на!
B)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 25 November 2008 - 02:57 PM
Публикувано: 25 November 2008 - 03:05 PM
Хайде, хортувайте си
Огледалото не ме показа като куче ... :sedni!:

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 25 November 2008 - 05:26 PM
Хубаво е когато човек си взима коте да е наясно за какво го иска - дали за домашен любимец или за развъдна дейност. Добре е да не се смесват двете неща, защото в противен случай нещата се опорочават. Всеки милеещ за породата има определени виждания за това как тя трябва да се развива, за да се получават котета максимално доближаващи се до стандарта. И когато човек взел си коте просто като домашен любимец реши да го чифтосва, за да задоволи природните му инстинкти, едва ли обръщат голямо внимание на това какъв би бил евентуалният резултат.
Също така не знам дали сте се замисляли, но веднъж бил с женска за мъжкия става още по-трудно, защото нагонът се засилва и вместо да му помогнете вие ще му направили мечешка услуга. Много често след среща с женска някои мъжки започват да маркират, което е изключително неприятно, особено когато човек живее в апартамент.
Най-доброто за коте, което е домашен любимец, е да бъде кастрирано, за да си живее спокойно живота и да му бъдат спестени хормоналните терзания :). Моля Ви, не ме разбирайте погрешно, с това не се опитвам да наложа своето мнение на когото и да било, просто го споделям с вас. Съдбата на вашите котки си е изцяло ваша работа и на никой друг!
Просто малко материал за размисъл.

Публикувано: 25 November 2008 - 05:36 PM
Пожелавам ти всичко най-добро и не реагирай така остро,тук всеки се опитва да помогне на другите с каквото може.Аз доста неща съм научила от този форум,мисля, че и на теб ще ти е много полезен и интересен.Както вече казах,не мисля,че някой искаще да те обиди с нещо :drugarche:
Публикувано: 25 November 2008 - 06:12 PM
Публикувано: 25 November 2008 - 07:34 PM
Публикувано: 25 November 2008 - 08:39 PM
Никой не е казал, че трябва да си кастрирате котките. Препоръчват го, но решението го вземате вие.
Моят котарак също е домашен любимец, но не бих го кастрирала. Не ми създава проблеми въпреки, че живее с още 2 некастрирани котки.
Публикувано: 25 November 2008 - 11:12 PM
Да, аз съм ЗА кастрацията. Говоря за отношението, сигурна съм, че знаете какво имам предвид. И за втори път съм предизвикана да се изказвам така. Може и да се повтарям вече... Повярвайте ми, не ми е приятно и на мен да споря по този повод, защото научих много полезни неща тук. Просто ме отблъсква отношението на някои хора...
ОК, как ви се струва котката ми? Интересно ми е как реагирате на коте и коте (на външен вид почти еднакви, но явно документацията е важна). :blink:
Публикувано: 26 November 2008 - 12:11 AM
Според мен трябва да се уважава труда на селекционерите и желанието им за развитие, а не някой да ги напада заради това, че се стремят да запазят породата и да я развиват.

Публикувано: 26 November 2008 - 09:24 AM
Публикувано: 27 November 2008 - 08:18 AM
без съмнение на снимката е британска късокосместа котка.
Публикувано: 27 November 2008 - 09:42 AM
Благодаря ти за коментара :blink:
clovis какво стана, кастрирахте ли се :blink: Че и нас това ни чака и ми е много криво и притеснено къде точно да отидем...