Dog.bg Форуми : Британска късокосместа котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (79 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Британска късокосместа котка

#1181 Потребителят е офлайн   anabel10 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2008 - 12:21 PM

котето е симпатично. в коя федерация членува? какви са му изложбените резултати?

#1182 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 02:21 PM

Разбира се, че греши...
Като започнем с това, че котарак НЕ СЕ разгонва...

А дали си задава въпроси като напр. съвместимост на кръвни групи, тествани ли са родителите са наследствени и др. болести... ама на!

B)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#1183 Потребителят е офлайн   anabel10 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 02:57 PM

аз се опитвам мило да накарам човека да се замисли, а вие - като кучета върху него. ми недейте така де, ще го изгоните

#1184 Потребителят е офлайн   pimp_bg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 03:00 PM

Iskam da pitam kolko vreme prodaljava razgonvaneto na 1.4m britanski kotarak i dali ima problem da se gleda s novorodeno...blagodarq vi predvaritelno(sorry za latinicata)

#1185 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 03:05 PM

а пък аз се опитвам да дам колкото си може повече предварително инфо, също с желанието да го "насоча" към размисъл, но не разполагам с мн време

Хайде, хортувайте си

Огледалото не ме показа като куче ...  :sedni!:
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#1186 Потребителят е офлайн   clovis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 04:51 PM

хеее ама вие който разбирате сте много много.............вече съжалявам че попитах.Повече няма да ви нарушавам спокойствието.Останете си с здраве

#1187 Потребителят е офлайн   vagabogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2008 - 05:26 PM

Clovis, не се засягай, просто развъдчиците занимаващи се с определена порода са малко по-чувствителни, когато става дума за нея и това не е лично отношение към вас, а просто загриженост за развитието й.
Хубаво е когато човек си взима коте да е наясно за какво го иска - дали за домашен любимец или за развъдна дейност. Добре е да не се смесват двете неща, защото в противен случай нещата се опорочават. Всеки милеещ за породата има определени виждания за това как тя трябва да се развива, за да се получават котета максимално доближаващи се до стандарта. И когато човек взел си коте просто като домашен любимец реши да го чифтосва, за да задоволи природните му инстинкти, едва ли обръщат голямо внимание на това какъв би бил евентуалният резултат.
Също така не знам дали сте се замисляли, но веднъж бил с женска за мъжкия става още по-трудно, защото нагонът се засилва и вместо да му помогнете вие ще му направили мечешка услуга. Много често след среща с женска някои мъжки започват да маркират, което е изключително неприятно, особено когато човек живее в апартамент.
Най-доброто за коте, което е домашен любимец, е да бъде кастрирано, за да си живее спокойно живота и да му бъдат спестени хормоналните терзания :). Моля Ви, не ме разбирайте погрешно, с това не се опитвам да наложа своето мнение на когото и да било, просто го споделям с вас. Съдбата на вашите котки си е изцяло ваша работа и на никой друг!
Просто малко материал за размисъл.
User's Signature

Качена снимка

#1188 Потребителят е офлайн   deliana85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 05:36 PM

Clovis, аз също много не разбирам и съм съвсем нова тук, но според мен никой не се опитваше да те обиди.Просто "разгонен котарак",те такова животно няма.Те нямат период на разгонване,просто веднъж като достигнат полова зрялост-постоянно са разгонени.Мисля, че това искаха да ти обяснят тук и другото е,че ако котето е чистопородно, с родословие и т.н. трябва много отговорно да се отнесеш към това каква котка ще му избереш.Предварително да се провери какви кръвни групи са,дали нямат някакви наследствени болести...Както вече казах,аз също не съм много запозната с тези неща, но ако си търсиш породиста "жена" за своя котарак ще трябва да дадеш повече информация за него...
Пожелавам ти всичко най-добро и не реагирай така остро,тук всеки се опитва да помогне на другите с каквото може.Аз доста неща съм научила от този форум,мисля, че и на теб ще ти е много полезен и интересен.Както вече казах,не мисля,че някой искаще да те обиди с нещо :drugarche:
User's Signature

Качена снимка

#1189 Потребителят е офлайн   clovis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 06:12 PM

Благодаря на vagabogo и deliana85 за изчерпателния отговор,точно това искаш да чуя(а не снобски подхвърляния)...аз от къде да знам че нямало такова понятие като разгонен мъжки-не съм професионалист а любител.Благодарениа  на изчерпателнияотговор на vagabogo още утре ще бъде кастриран и ще си го ползвам както преди..ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

#1190 Потребителят е офлайн   deliana85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 06:34 PM

:blink:Аз също искам да си имам такова коте,понеже много ми харесва породата.И моето също ще е домашен любимец и ще бъде кастрирано, за да не го тормозя излишно.Имаш ли още снимки на твоя сладур да му се порадваме малко?Много ми хареса
User's Signature

Качена снимка

#1191 Потребителят е офлайн   bobika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 07:34 PM

@clovis: Съветвам те да се опиташ да прочетеш колкото можеш повече теми в раздел Фелинология, за да схванеш за какво иде реч. Аз го направих когато се регистрирах, даже доста време се чудех дали изобщо да пиша, тъй като ме беше "страх" от отношението, което ще получа. Убедена съм, че всички от този подфорум (и не само) са наясно, че котката ми няма родословие, само защото не съм я представила с фойерверки, описала от къде е, родословното й дърво и т.н. Но малко са тези, които биха реагирали нормално, без ирония, сарказъм и отвратително поведение (надявам се да се познаят) или просто игнориране. Кастрирай си котарака наистина, така може поне малко да се смекчат обстоятелствата над нас, които имаме коте без родословие. А и все пак не си го взела с търговска или изложбена цел. Кастрирано или не, с родословие или без - все ще си е домашен любимец. Въпросът е, че за самото то ще се чувства по-добре.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1192 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 08:39 PM

Защо е този сарказъм? :huh:
Никой не е казал, че трябва да си кастрирате котките. Препоръчват го, но решението го вземате вие.
Моят котарак също е домашен любимец, но не бих го кастрирала. Не ми създава проблеми въпреки, че живее с още 2 некастрирани котки.
User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#1193 Потребителят е офлайн   vagabogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2008 - 09:00 PM

И на мен тонът ми се струва малко неуместен, а и никой не се опитва да натрапва каквото и да е на другите.
Моите котки също рано или късно ще бъдат кастрирани и не смятам, че това е някаква страшна трагедия.
User's Signature

Качена снимка

#1194 Потребителят е офлайн   bobika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 11:12 PM

Нещо явно не сте ме разбрали, ако говорите за моя тон.
Да, аз съм ЗА кастрацията. Говоря за отношението, сигурна съм, че знаете какво имам предвид. И за втори път съм предизвикана да се изказвам така. Може и да се повтарям вече... Повярвайте ми, не ми е приятно и на мен да споря по този повод, защото научих много полезни неща тук. Просто ме отблъсква отношението на някои хора...
ОК, как ви се струва котката ми? Интересно ми е как реагирате на коте и коте (на външен вид почти еднакви, но явно документацията е важна).  :blink:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1195 Потребителят е офлайн   vagabogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2008 - 12:11 AM

Bobika, документацията в случая няма никакво значение, тя само показва произхода на котето и не гарантира нищо. На абсолютно всички хора занимаващи се със селекция е пределно ясно, че в едно и също котило може да има както много красиво животно, така и съвсем посредствено такова. Това е нещо нормално и заради това се провежда селекция. Котки, които са обещаващи се оставят за разплод, а останалите просто си заживяват като домашни любимци. Повярвайте ми ако аз бях котка определено не бих искал да съм изложбена, според мен животът на тези, които са домашни любимци в повечето случаи е далеч по-приятен от този на котки ходещи по изложби и тн. Все пак всички тези мероприятия са свързани със стрес, колкото и да не ни се иска, но човек е суетен и прави неща, за да задоволи суетата си. Все пак благодарение на нея сега се радваме на толкова много породи котки, кучета и др.
Според мен трябва да се уважава труда на селекционерите и желанието им за развитие, а не някой да ги напада заради това, че се стремят да запазят породата и да я развиват.
User's Signature

Качена снимка

#1196 Потребителят е офлайн   clovis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 09:24 AM

Не , няма спор по  въпроса, че много ни помогнахте да вземем това решение, защото наистина не сме запознати.Аз си  мислех, че ако му намерим приятелка, ще се почувства по-добре, но наистина не знаех, че това ще го разстрои още повече.Надявам се, че ще е добре след това, защото много го обичаме. :kotence:

#1197 Потребителят е офлайн   clovis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 09:26 AM

Бети е много красива :drugarche:

#1198 Потребителят е офлайн   anabel10 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 08:18 AM

ами щом искате - ще си кажа мнението - на снимките котката изглежда дългокрака и ушите и ми се виждат големи. не се вижда добре дали е светло- или тъмносиня. не се виждат очите - дали са кръгли, дали са с хубав наситен цвят (вероятно са, но котето просто ги е присвило). не се вижда хубаво опашката - дали е достатъчно къса, дали е заоблена накрая. такива неща. снимайте я на естествена светлина, без светкавица. ако това е млада женска котка - ок, има да става много по-"крупна". има още да и расте главата, от което ушите ще изглеждат по-малки. козината изглежда е чудесна - вероятно има руска кръв в родословието, защото при тях няма проблем "дълги косми".
без съмнение на снимката е британска късокосместа котка.

#1199 Потребителят е офлайн   bobika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 09:42 AM

Светло или тъмно синя? Не е ли едно понятието - синя? Наистина качеството и светлината  на снимките не е кой знае какво, но... За ушите и на мен ми се струват големи, но да - котката е млада (7м.) и ще се развива още. Очите според мен са и с правилната форма, цвета им все още не е супер наситен, но и това зависи от светлината.
Благодаря ти за коментара  :blink:

clovis какво стана, кастрирахте ли се :blink: Че и нас това ни чака и ми е много криво и притеснено къде точно да отидем...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1200 Потребителят е офлайн   British-Knights Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 10:41 AM

Пунка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка