Dog.bg Форуми : Задължително микрочип у кучетата в София от вчера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#241 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 13 January 2012 - 08:13 PM

Освен адресът какви други лични данни се записват ?
ЕГН не бих си имплантирал в кучето ...
Вчера пробвах с два металотърсача , единият левият открива чипът от 2 см , другият , сивият от 5 см .
Чиповете са тънки , и при натискане през кожата се чупят на две ,
при кражба крадецът го чупи и му имплантира негов , или може да го изгори дистанционно .
това също не ми харесва .
[attachment=436270:DSC03254.JPG]

#242 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 13 January 2012 - 08:48 PM

Ако въпросът е какви данни се записват при поставянето на чипа, отговора е - Име, адрес и телефон на стопанина, име, пол, порода и възраст на животното, както и номер на микрочипа. При прочитане на микрочипа с четеца се изписва само номера на самия чип.
Това за чупенето на чипа на две кой го каза? Моята информация е, че е покрит с фибростъкло, което е нечупливо.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#243 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 09:52 PM

Показване на мнениетоtey4e, в 13 January 2012 - 08:48 PM, написа:

Ако въпросът е какви данни се записват при поставянето на чипа, отговора е - Име, адрес и телефон на стопанина, име, пол, порода и възраст на животното, както и номер на микрочипа. При прочитане на микрочипа с четеца се изписва само номера на самия чип.
Това за чупенето на чипа на две кой го каза? Моята информация е, че е покрит с фибростъкло, което е нечупливо.

Emil го каза . Ми няма кой знае какви лични данни , макар , че по цената на кучето престъпникът може да се ориентира за
финансовото състояние на собственикът .
По телефон може мързеливата да провери дали е в къщи , и по адресът да го посети .

" покрит с фибростъкло, което е нечупливо"- женска ти работа ,- обикновенна пластмаса е .
Знам , че едно малко трънче като ми се забие в ръката , и .. нали , не знам дали организмът на кучето нема лимфоцити , и как не става борба за изхвърлянето на чипа .
Вие лекарите ще кажете .
( Все ми е тая , не искам спорове, просто търсим истината . ) :rc_036:
Според мен ! , въпрос на време и пари е по интернет да се появят програмите за влизане в сервизното меню на чипа , и от там да се препрограмира с/у 10 лв .
Това вече се случва няколко пъти с кодирането на автокасетофоните и алармените системи .. и на коли за по 100 000лв .

#244 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 13 January 2012 - 10:10 PM

Ето : http://bg.wikipedia....%82%D0%BD%D0%B8
Тук пише какво точно представлява и с какво е обвит.
А относно програмите за влизане в сервизното меню на чипа.....То още няма регистър, пък камо ли това...
Не знам, звучи ми като научна фантастика :ab_041:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#245 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 10:25 PM

Совите не са това което са . :ab_041: :ud_009:
Мии сложи си тилифона върху едно работещо радио , и ще го чуеш какво прави( без видими признаци ) зад гърба ти 1- 2 пъти в денонощието .
Какво ли говори с майка си ??
http://www.youtube.c...feature=related

#246 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 13 January 2012 - 10:39 PM

Може би не е тук мястото,но като се регистрира кастрирано ку4е в общината, вярно ли е ,че не му дават медальонче и карта,а само един лист А4 ,че си регистрирал дом. си любимец ????? На нас така ни казаха....ама тя жената изобщо не знаеше какво се прави.....ужассс
User's Signature

Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 January 2012 - 12:24 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 13 January 2012 - 09:52 PM, написа:

Знам , че едно малко трънче като ми се забие в ръката , и .. нали , не знам дали организмът на кучето нема лимфоцити , и как не става борба за изхвърлянето на чипа .

Това как не се отхвърля?
А това?
:md_064:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#248 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 10:16 AM

Съгласен съм/ убеди ме , явно няма пробл с отхвърлянето .

#249 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2012 - 05:46 PM

Показване на мнениетоValka, в 13 January 2012 - 08:39 PM, написа:

Може би не е тук мястото,но като се регистрира кастрирано ку4е в общината, вярно ли е ,че не му дават медальонче и карта,а само един лист А4 ,че си регистрирал дом. си любимец ????? На нас така ни казаха....ама тя жената изобщо не знаеше какво се прави.....ужассс

така е.. само лист хартия, копие на формуляра, който сте попълнили за регистрация на кучето... от данъчните също трябва бележка.. тя е още по-малка... това за софия де
User's Signature

Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 06:07 PM

Регистраций, чипове и данъци плащам след свършен факт.. в момента няма за какво да ги платя, нямат причина поради която да ме принудят... Пък ако искат да се пробват в Страсбург..

На запад... прави се нещо... налага се данък.. плаща се..

У наше село.. искат ти данъци за това и онова като ти казват ще направим така и така и ни трябват за това и това... плащаш цифра време (било то и символични суми, макар, че 50 лева за чип са си пари...) и накрая никога нищо не получаваш... Ами Емил е прав, правят ви на балъци и то съвсем успешно!

С кеф ще си платя, ако видя резултати на лице...Колко му трябва на човек за да си върши задълженията..., ами малко е... просто резултати и действия..

И при винетните стикери за автомобилите е същото положението .. преди не бяха в действия, пътищата бяха зле..., сега ти искат 80 лева на година и пътищата пак са разбитни!Е поне сега се раздвижиха нещата с тези магистрали на Бате Бойко...Обаче има една малка разлика... винетката е задължителна само, ако с автомобила ще ходиш извън града..

Е съгласен съм данъка, чипа, татуировки и нам си още кфо да са задължителни, АКО в населеното място на адреса на кучето и стопанина има нужните условия и нужния контрол!Докато това не стане 5 стотинки не давам...
User's Signature

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2012 - 07:10 PM

чиповете НЕ излъчват вълни като телевизори, радио, телефони. Ако това ви е аргумент, то спрете телефоните, телевизорите и радиото, щото те излъчват това и онова. Дистанционно НЕ може да повлияе на чипът. Както не може да повлияе на печката ми. Фибростъклото НЕ е пластмаса. Чипът НЕ е трънче, не се отхвърля, така както не отхвърляте имплантите за остеосинтези, зъби и прочие машинария, която спасява живота ви.
Чипът СЪДЪРЖА САМО ЕДИН НОМЕР. Препрограмиране? Дали? Същият номер имат етикетите в супермаркетите. Да спасим продавачите в магазините от вредното влияние на етикетите!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 January 2012 - 07:22 PM

Д-р Бобадова, не се връзвайте на този врачански индивид. Той отхвърля всичко, дори собственото си същестуване.

#253 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 07:58 PM

Това, което се дъвче вече толкова време и вероятно удовлетворява нуждата от безцелна комуникация между съфорумци, пък дори и лек флирт и провокация е, че чипът е само повод. Повод да попитаме - по какъв начин нашите усилия да сме примерни и изпълнителни граждани, помагат на държавата и общината, да отвърнат с вменените им задължения, да създадат по-добри условия за разходка на нашите клети любимци? Защо например, парите, които постъпват от данъци, глоби и такси не се разпределят по предназначение. Имам предвид предназначението, което се споменава в нормативните актове. Вие добре ги познавате /нормативните актове/ - да не ги цитирам. Е това е! Другото са само опити за оригиналничене в избрания полюс, според настроението към момента на избора.

#254 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 09:37 PM

Показване на мнениетоДизел, в 14 January 2012 - 06:07 PM, написа:

в момента няма за какво да ги платя, нямат причина поради която да ме принудят...

съгласен съм данъка, чипа, татуировки и нам си още кфо да са задължителни, АКО в населеното място на адреса на кучето и стопанина има нужните условия и нужния контрол!Докато това не стане 5 стотинки не давам...

:ba_025: Това е сдве думи. Вдигнаха излишна пара за да влязат едни пари. Някои "докторчета" от 35 лева за чип скочиха на 75 а насреща нищо.. :zz_020: Регистирал съм го моето, нямам нищо против работеща база данни и чипа, но докато не заработи това нещо няма да чипирам. Сега искат ти пари за нещо, което не го няма и не работи.. Даже и проверяващи няма по големите градове, да не говорим за по-малките градчета и селца.. Ми сега маса народ ще се панира и ще се юрне да чипира, ама какво получават насреща хич не ги интересува. Вчера май четох една обява за намерено куче с чип, на което не могат да открият собственика.. :ab_041:

#255 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2012 - 10:17 PM

Показване на мнениетоinsult, в 12 January 2012 - 11:33 PM, написа:

драмата с базата е абсолютно измислена, просто от министерството не искат да си мръднат задниците - не ги интересува изобщо въпроса. Не можело да има много потребители - нямало как да дадат потребителско име и парола на ветеринарите... ОМГ, егати некомпетентността, толкова ли е трудно???

База скоро няма да има. Но би било достатъчно за момента да сложат една секретарка да вписва от листята на чипиращите ветеринарни лекари поне в една табличка - номер, данни на стопанина, регистриращ лекар. Така поне когато намерим куче като това, ще можем да му намерим хората. Колко му е. Една лелка, един телефон, нищо повече.

Не е точно така - това за паролата. За да се даде достъп с парола на ветовете е необходимо да подпишат "Декларация за поверителност на данни" в Дирекция на ОБАБХ.
Следващото необходимо е да се попълва за всяко чипирано куче 1 бланка (не маса документи , както ни се насажда , за да се оправдаят тези луди пари ,с които мародерстват хората) - една единствена типова бланка ( http://babh.governme...q%20kucheta.pdf )и да я пазят на разположение за нуждите на регистъра.

След като под път и над път всеки вет чипира щото си бил купил четец - то същият трябва непременно да попълва при поставянето на чипа споменатото ЗХОЖ 124. Ако не го прави ( в кабинет , клиника, приют ,изолатор и пр.- където и да е ) -значи не прави нищо, освен пълно ФАЛШИМЕНТО- кучекасичка ! (Това с лелките дето , е несериозно по ред причини),

Та това е бг екшъна, в който ни вкарва БАБХ защото вече четвърта година не намериха няколко хиледарки за специфичен софтуер за кучета .Вменен им законово.Ми откъде пари бе - примерно от парите за дезинфекция на хилядите МПС-тата преминали границата ни в един-единствен КПП ли? За един ден.Умножен по...колко бяха КПП-тата?;

.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#256 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 15 January 2012 - 09:55 AM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 14 January 2012 - 07:10 PM, написа:

чиповете НЕ излъчват вълни като телевизори, радио, телефони. Ако това ви е аргумент, то спрете телефоните, телевизорите и радиото, щото те излъчват това и онова. Дистанционно НЕ може да повлияе на чипът. Както не може да повлияе на печката ми. Фибростъклото НЕ е пластмаса. Чипът НЕ е трънче, не се отхвърля, така както не отхвърляте имплантите за остеосинтези, зъби и прочие машинария, която спасява живота ви.
Чипът СЪДЪРЖА САМО ЕДИН НОМЕР. Препрограмиране? Дали? Същият номер имат етикетите в супермаркетите. Да спасим продавачите в магазините от вредното влияние на етикетите!

Телевизори, радио, мобилни, микровълнови и прочие вредят, независимо дали в миниатюрна степен или в по-голяма. Има информация по тези въпроси, дали е истина или не всеки преценява за себе си.
Въпросът е, че аз, като противник на тези вредни лъчения примерно, не мога да променя нещата, мога само да огранича използването им, което и правя, но не мога да се предпазя от всичките облъчвания, резултат от нашия цивилизован технически свят. (Не, че желая да живея до 150 годишна възраст. Просто искам чиста природа - повече гори, чисти реки, езера и морета, повече диви животни. Но засега сме поели по пътя на противопоставянето между цивилизация и природа, а според мен бихме могли да тръгнем по пътя на хармонията).

Това, че се използват всякакви подобни уреди, които излъчват/облъчват обаче и които независимо дали са безвредни според определени данни (които винаги могат да бъдат манипулирани в едната или другата посока, а също така могат да бъдат и опровергавани, а пък след време да се приеме за вярно абсолютно противоположната концепция), или вредни в границите на допустимото, или много вредни, но след акумулативен ефект и след много време, не може да ме успокоява, за да приема като безвредно още едно подобно нещо, особено когато пък и трябва да се слага в тяло - човешко или животинско, за мен е все тая. (За да бъде прочетен чипът, все нещо трябва да излъчва или отразява, но въпросът не е само в излъчването и честотата на сканиране за чип).

Изказвам просто позицията си, не споря с никого.

ПП. Ще илюстрирам с нашумял проблем - добивът на шистов газ.
Едните твърдят, че технологията е безвредна и има много ползи, (за кого?).
Другите твърдят, че технологията вреди и посочват конкретни примери.
Ако последните са безучастни и незаинтересовани, проучване и добив на шистов газ в България ще бъде допуснато.
Ако последните са дейни, но малко - пак няма да се преборят да забранят тази технология.
Ако последните са повече на брой и дейни, но не се улучи правилен политически подход или съществуваща политическа ситуация, пак ще се наложи шистовия газ.
И т.н.

Този пример е просто образна илюстрация, не бива да се приема буквално и да се сравняват случаите "чипиране" и "шистов газ" и да се търсят приликите и разликите.
User's Signature

#257 Потребителят е офлайн   Muka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2012 - 10:12 AM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 14 January 2012 - 07:10 PM, написа:

Не знам дали е от чипът, но кучето ми избягва да минава покрай кабели с ток, даже отказва да се приближи до дивана, камо ли да се качи, когато е там компютърът- работещ и свързан към ел.мрежата. Дали има връзка с чипа или със самото електрическо поле- не знам оначе.

#258 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 January 2012 - 10:51 AM

Показване на мнениетоMuka, в 15 January 2012 - 11:12 AM, написа:

Не знам дали е от чипът, но кучето ми избягва да минава покрай кабели с ток, даже отказва да се приближи до дивана, камо ли да се качи, когато е там компютърът- работещ и свързан към ел.мрежата. Дали има връзка с чипа или със самото електрическо поле- не знам оначе.

Няма никаква връзка с чипа. Има връзка със силния слух, бръмчи му странно. Ама и така като почнете със сай-фая....
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#259 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 15 January 2012 - 11:20 AM

Показване на мнениетоsamotnata, в 15 January 2012 - 10:51 AM, написа:

Няма никаква връзка с чипа. Има връзка със силния слух, бръмчи му странно. Ама и така като почнете със сай-фая....

Изказването на категорични мнения без познаване на ситуацията, без познаване с подробности на определени области, а подробности означава всички плюсове и минуси, не е много правилно. В горното мнение никъде не е споменато, че причината за тази реакция е чипът. Дава се предположение. Докато в отговора има категорично заявяване, че причината не е чипа. За мен не е обоснована такава категоричност, дори и наистина чипа да няма връзка с поведението.
User's Signature

#260 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 January 2012 - 11:27 AM

Категорична съм, и ще си остана категорична. Чипа не е машина, която да работи. Той не влияе на нищо в организма на кучето. Той не може да направи връзка с никоя, от споменатите машини. Той не може да бъде повлиян от никоя от споменатите машини. А кучета и без чип се плашат от компютри, от кафемашини, коли, хладилници и прочие. Моето куче даже изпадна в шок и налая до безобразие майка ми, която мина покрай нея с боя на косата. При тях действат много силно обоняние и слух. Чуват и помирисват неща, за които не сме и предполагали, че могат. И понеже не са им познати - реагират странно или изплашено.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема