Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци!
Публикувано: 13 January 2012 - 08:13 PM
ЕГН не бих си имплантирал в кучето ...
Вчера пробвах с два металотърсача , единият левият открива чипът от 2 см , другият , сивият от 5 см .
Чиповете са тънки , и при натискане през кожата се чупят на две ,
при кражба крадецът го чупи и му имплантира негов , или може да го изгори дистанционно .
това също не ми харесва .
[attachment=436270:DSC03254.JPG]
Публикувано: 13 January 2012 - 08:48 PM
Това за чупенето на чипа на две кой го каза? Моята информация е, че е покрит с фибростъкло, което е нечупливо.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 13 January 2012 - 09:52 PM
tey4e, в 13 January 2012 - 08:48 PM, написа:
Това за чупенето на чипа на две кой го каза? Моята информация е, че е покрит с фибростъкло, което е нечупливо.
Emil го каза . Ми няма кой знае какви лични данни , макар , че по цената на кучето престъпникът може да се ориентира за
финансовото състояние на собственикът .
По телефон може мързеливата да провери дали е в къщи , и по адресът да го посети .
" покрит с фибростъкло, което е нечупливо"- женска ти работа ,- обикновенна пластмаса е .
Знам , че едно малко трънче като ми се забие в ръката , и .. нали , не знам дали организмът на кучето нема лимфоцити , и как не става борба за изхвърлянето на чипа .
Вие лекарите ще кажете .
( Все ми е тая , не искам спорове, просто търсим истината . )

Според мен ! , въпрос на време и пари е по интернет да се появят програмите за влизане в сервизното меню на чипа , и от там да се препрограмира с/у 10 лв .
Това вече се случва няколко пъти с кодирането на автокасетофоните и алармените системи .. и на коли за по 100 000лв .
Публикувано: 13 January 2012 - 10:10 PM
Тук пише какво точно представлява и с какво е обвит.
А относно програмите за влизане в сервизното меню на чипа.....То още няма регистър, пък камо ли това...
Не знам, звучи ми като научна фантастика

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 13 January 2012 - 10:25 PM

Мии сложи си тилифона върху едно работещо радио , и ще го чуеш какво прави( без видими признаци ) зад гърба ти 1- 2 пъти в денонощието .
Какво ли говори с майка си ??
http://www.youtube.c...feature=related
Публикувано: 13 January 2012 - 10:39 PM
Публикувано: 14 January 2012 - 12:24 AM
emilvr, в 13 January 2012 - 09:52 PM, написа:
Това как не се отхвърля?
А това?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 January 2012 - 10:16 AM
Публикувано: 14 January 2012 - 05:46 PM
Valka, в 13 January 2012 - 08:39 PM, написа:
така е.. само лист хартия, копие на формуляра, който сте попълнили за регистрация на кучето... от данъчните също трябва бележка.. тя е още по-малка... това за софия де

Публикувано: 14 January 2012 - 06:07 PM
На запад... прави се нещо... налага се данък.. плаща се..
У наше село.. искат ти данъци за това и онова като ти казват ще направим така и така и ни трябват за това и това... плащаш цифра време (било то и символични суми, макар, че 50 лева за чип са си пари...) и накрая никога нищо не получаваш... Ами Емил е прав, правят ви на балъци и то съвсем успешно!
С кеф ще си платя, ако видя резултати на лице...Колко му трябва на човек за да си върши задълженията..., ами малко е... просто резултати и действия..
И при винетните стикери за автомобилите е същото положението .. преди не бяха в действия, пътищата бяха зле..., сега ти искат 80 лева на година и пътищата пак са разбитни!Е поне сега се раздвижиха нещата с тези магистрали на Бате Бойко...Обаче има една малка разлика... винетката е задължителна само, ако с автомобила ще ходиш извън града..
Е съгласен съм данъка, чипа, татуировки и нам си още кфо да са задължителни, АКО в населеното място на адреса на кучето и стопанина има нужните условия и нужния контрол!Докато това не стане 5 стотинки не давам...
Публикувано: 14 January 2012 - 07:10 PM
Чипът СЪДЪРЖА САМО ЕДИН НОМЕР. Препрограмиране? Дали? Същият номер имат етикетите в супермаркетите. Да спасим продавачите в магазините от вредното влияние на етикетите!

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 14 January 2012 - 07:22 PM
Публикувано: 14 January 2012 - 07:58 PM
Публикувано: 14 January 2012 - 09:37 PM
Дизел, в 14 January 2012 - 06:07 PM, написа:
съгласен съм данъка, чипа, татуировки и нам си още кфо да са задължителни, АКО в населеното място на адреса на кучето и стопанина има нужните условия и нужния контрол!Докато това не стане 5 стотинки не давам...

Публикувано: 14 January 2012 - 10:17 PM
insult, в 12 January 2012 - 11:33 PM, написа:
База скоро няма да има. Но би било достатъчно за момента да сложат една секретарка да вписва от листята на чипиращите ветеринарни лекари поне в една табличка - номер, данни на стопанина, регистриращ лекар. Така поне когато намерим куче като това, ще можем да му намерим хората. Колко му е. Една лелка, един телефон, нищо повече.
Не е точно така - това за паролата. За да се даде достъп с парола на ветовете е необходимо да подпишат "Декларация за поверителност на данни" в Дирекция на ОБАБХ.
Следващото необходимо е да се попълва за всяко чипирано куче 1 бланка (не маса документи , както ни се насажда , за да се оправдаят тези луди пари ,с които мародерстват хората) - една единствена типова бланка ( http://babh.governme...q%20kucheta.pdf )и да я пазят на разположение за нуждите на регистъра.
След като под път и над път всеки вет чипира щото си бил купил четец - то същият трябва непременно да попълва при поставянето на чипа споменатото ЗХОЖ 124. Ако не го прави ( в кабинет , клиника, приют ,изолатор и пр.- където и да е ) -значи не прави нищо, освен пълно ФАЛШИМЕНТО- кучекасичка ! (Това с лелките дето , е несериозно по ред причини),
Та това е бг екшъна, в който ни вкарва БАБХ защото вече четвърта година не намериха няколко хиледарки за специфичен софтуер за кучета .Вменен им законово.Ми откъде пари бе - примерно от парите за дезинфекция на хилядите МПС-тата преминали границата ни в един-единствен КПП ли? За един ден.Умножен по...колко бяха КПП-тата?;
.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 15 January 2012 - 09:55 AM
d-r Bobadova, в 14 January 2012 - 07:10 PM, написа:
Чипът СЪДЪРЖА САМО ЕДИН НОМЕР. Препрограмиране? Дали? Същият номер имат етикетите в супермаркетите. Да спасим продавачите в магазините от вредното влияние на етикетите!
Телевизори, радио, мобилни, микровълнови и прочие вредят, независимо дали в миниатюрна степен или в по-голяма. Има информация по тези въпроси, дали е истина или не всеки преценява за себе си.
Въпросът е, че аз, като противник на тези вредни лъчения примерно, не мога да променя нещата, мога само да огранича използването им, което и правя, но не мога да се предпазя от всичките облъчвания, резултат от нашия цивилизован технически свят. (Не, че желая да живея до 150 годишна възраст. Просто искам чиста природа - повече гори, чисти реки, езера и морета, повече диви животни. Но засега сме поели по пътя на противопоставянето между цивилизация и природа, а според мен бихме могли да тръгнем по пътя на хармонията).
Това, че се използват всякакви подобни уреди, които излъчват/облъчват обаче и които независимо дали са безвредни според определени данни (които винаги могат да бъдат манипулирани в едната или другата посока, а също така могат да бъдат и опровергавани, а пък след време да се приеме за вярно абсолютно противоположната концепция), или вредни в границите на допустимото, или много вредни, но след акумулативен ефект и след много време, не може да ме успокоява, за да приема като безвредно още едно подобно нещо, особено когато пък и трябва да се слага в тяло - човешко или животинско, за мен е все тая. (За да бъде прочетен чипът, все нещо трябва да излъчва или отразява, но въпросът не е само в излъчването и честотата на сканиране за чип).
Изказвам просто позицията си, не споря с никого.
ПП. Ще илюстрирам с нашумял проблем - добивът на шистов газ.
Едните твърдят, че технологията е безвредна и има много ползи, (за кого?).
Другите твърдят, че технологията вреди и посочват конкретни примери.
Ако последните са безучастни и незаинтересовани, проучване и добив на шистов газ в България ще бъде допуснато.
Ако последните са дейни, но малко - пак няма да се преборят да забранят тази технология.
Ако последните са повече на брой и дейни, но не се улучи правилен политически подход или съществуваща политическа ситуация, пак ще се наложи шистовия газ.
И т.н.
Този пример е просто образна илюстрация, не бива да се приема буквално и да се сравняват случаите "чипиране" и "шистов газ" и да се търсят приликите и разликите.
Публикувано: 15 January 2012 - 10:12 AM
d-r Bobadova, в 14 January 2012 - 07:10 PM, написа:
Не знам дали е от чипът, но кучето ми избягва да минава покрай кабели с ток, даже отказва да се приближи до дивана, камо ли да се качи, когато е там компютърът- работещ и свързан към ел.мрежата. Дали има връзка с чипа или със самото електрическо поле- не знам оначе.
Публикувано: 15 January 2012 - 10:51 AM
Muka, в 15 January 2012 - 11:12 AM, написа:
Не знам дали е от чипът, но кучето ми избягва да минава покрай кабели с ток, даже отказва да се приближи до дивана, камо ли да се качи, когато е там компютърът- работещ и свързан към ел.мрежата. Дали има връзка с чипа или със самото електрическо поле- не знам оначе.
Няма никаква връзка с чипа. Има връзка със силния слух, бръмчи му странно. Ама и така като почнете със сай-фая....

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 15 January 2012 - 11:20 AM
samotnata, в 15 January 2012 - 10:51 AM, написа:
Изказването на категорични мнения без познаване на ситуацията, без познаване с подробности на определени области, а подробности означава всички плюсове и минуси, не е много правилно. В горното мнение никъде не е споменато, че причината за тази реакция е чипът. Дава се предположение. Докато в отговора има категорично заявяване, че причината не е чипа. За мен не е обоснована такава категоричност, дори и наистина чипа да няма връзка с поведението.
Публикувано: 15 January 2012 - 11:27 AM

Nothing but the best is good enough!