Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци!
Публикувано: 15 January 2012 - 10:17 PM
Още един недостатък на татуировката е, че не можеш да сложиш 15 цифров номер в ухото на пинчер.Дори на бедрото му не може. За това и номерата за татусите са много по-кратки, което пък не гарантира уникалност!Кое ми гарантира, че иглите са старателно почистени и стерилизирани?
Чипа е в стерилна опаковка, полето преди поставяне се почиства със спирт и вероятността от образуване на абсцес съществува само, ако не се спазят елементарните условия за поставяне или ако чипа изпадне от иглата и "за да не се хаби" бива поставян отново.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 15 January 2012 - 11:07 PM
И какво лошо има в снемането на отпечатъци от носа? Ако кучешките носове са наистина уникални като отпечатъците от пръстите на хората - ето това е метода, който е абсолютно безвреден.
Така или иначе имаме си задължителното чипиране, всеки ще си прецени ползата от него и съответните действия. Аз за себе си обясних - в моя случай чипирането означава изхвърляне на 4-5 кучета на улицата. Това никак няма да ми помогне да ми върнат евентуално загубено куче, нито ще помогне за намаляване бройката на бездомните, както твърдят в линка на Rimela - защо всъщност се чипира.
Ако някой се наеме да помогне да се обори безмозъчната наредба на варненска община - ще съм безкрайно благодарна и ще помагам с каквото мога.
ПП. Защо намесвам чиповете и дали те ще ни убият...
Освен всичко, което вече казах за чиповете, ще добавя още нещо.
В първия линк на Rimela при ползата от чиповете пише следното:
Цитат
възможности за дълготрайно наблюдение и събиране на данни, например за
дългосрочно проучване на подивели котки, за издаване на предупреждения за
вродени дефекти при (с което се налага отговорно поведение при отглеждането на
животни) и за обща статистика на домашните животни, например данни за
осиновяване или смъртност.
В дългосрочен план, погледнато далеч напред в бъдещето (а може би и не толкова далеч), може да се реши да се чипират хората и така да отпаднат всякакви нужди от носене на лични карти и други документи. Тогава ще се стъпи върху чипирането на домашните любимци и други животни - ето, нищо страшно няма, всичко е наред, има само ползи. Чиповете могат да имат повече функции от сега изработваните. Може да им се кодира какво ли не. Ще си ни чипират, а после и ще си ни следят, и ще си ни въздействат както си искат. Не е задължително да се случва, но е възможно. И чипирането на домашните ни любимци си е една стъпка в тази посока, според мен. И както и да го погледнеш - чипирането на хората ще е все положително - ще се намират загубени/изчезнали/отвлечени хора, ще се проследяват бандити/мафиоти и т.н. Но ... всички сме гледали достатъчно филми на подобна тематика.
Публикувано: 16 January 2012 - 09:32 AM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 16 January 2012 - 11:05 AM
danny, в 16 January 2012 - 09:32 AM, написа:

http://www.xnetbg.co...forum/index.php Би било чудесно Уинд и Ко да се прехвърлят в този форум, където ще получат разбиране и подкрепа.

Публикувано: 16 January 2012 - 12:29 PM
agalina, в 14 January 2012 - 10:17 PM, написа:
Следващото необходимо е да се попълва за всяко чипирано куче 1 бланка (не маса документи , както ни се насажда , за да се оправдаят тези луди пари ,с които мародерстват хората) - една единствена типова бланка ( http://babh.governme...q%20kucheta.pdf )и да я пазят на разположение за нуждите на регистъра.
След като под път и над път всеки вет чипира щото си бил купил четец - то същият трябва непременно да попълва при поставянето на чипа споменатото ЗХОЖ 124. Ако не го прави ( в кабинет , клиника, приют ,изолатор и пр.- където и да е ) -значи не прави нищо, освен пълно ФАЛШИМЕНТО- кучекасичка ! (Това с лелките дето , е несериозно по ред причини),
Та това е бг екшъна, в който ни вкарва БАБХ защото вече четвърта година не намериха няколко хиледарки за специфичен софтуер за кучета .Вменен им законово.Ми откъде пари бе - примерно от парите за дезинфекция на хилядите МПС-тата преминали границата ни в един-единствен КПП ли? За един ден.Умножен по...колко бяха КПП-тата?
Защо да е несериозно? Просто и лелката трябва да се регистрира като администратор на лични данни и толкоз. Така и така има информация, въпрос на време е докато почнат да затриват данните от вече поставените и чинно пратени от ветовете листове. Да седнат и да въведат данните електронно, така че да са достъпни, пък после вече като измислят аджеба как да се оправят с базата, ще ги импортират.
Иначе не е декларация за поверителност, а трябва да се регистрират като администратори на лични данни. Всеки един човек, който събира инфото е длъжен, но в случая с ветовете може и да има някакъв начин това да се случи примерно чрез съсловната организация, за да не се занимава всеки, не знам. Но във всеки случай процедурата е (може би за съжаление) много проста и еднократна - ние за да работим с личните карти на осиновителите също сме администратори на лични данни, отнема малко време и е веднъж завинаги.
Трябва да мислим варианти и да ги предлагаме, не само да им се ядосваме колко са зле. Те от това по-добре няма да станат.
Публикувано: 16 January 2012 - 01:32 PM
Относно отпечатъците от нос. Не съм споменала, че има нещо лошо в това. Статията е по-скоро любителска според мен, нищо, че пише, че в няколко приюта в Америка го ползват. Може и да не е вярно. Този вид метод за идентификация също има редица недостатъци.
Във всеки един случай на маркировка ще се събират данни и ще се изготвя регистър, който предполагам няма да е на хартиен носител, а ще е компютърна програма.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 16 January 2012 - 02:30 PM
Аз пък трябва да отида да видя в общината дали трябва да се пререгистрираме - кучо е регистриран, чипиран и прочие от поне 2-3 години. Сега дали трябва да ходя пак...

Публикувано: 16 January 2012 - 03:20 PM

П.п. Може ли да имаме протест за спасяването на продавачките от следенето на баркодовете? Вярвам, че от там е тръгнала идеята за следене на чиповете

Публикувано: 16 January 2012 - 04:05 PM
Не можете да си представите, че някой ще разреши за употреба нещо, което е вредно за хората - ами не можете, но е факт.
Можете ли да си представите, че един човек ще успее да промие мозъците на цяла нация, да превърне в държавна политика унищожението на милиони хора, говорейки за "чиста раса"? - сигурно не можете, но е факт.
Не можете да си представите, че технологиите се развиват и че чиповете могат да бъдат проследяеми, че може да им се заложат различни програми?
Не можете да си представите, че някой перко утре или вдруги ден ще успее да промие мозъците на цяла Европа? ами да ви кажа, те успешно се промиват.
Какво може да му хрумне на този някой перко - не искам и да си представям.
Като толкова ви харесва чипирането, чипирайте. Така, както сме се отдалечили от природата и приемаме за естествено да ядем чесън на прах, вместо чесън, да пием мляко на прах вместо мляко, така и след време ще е напълно естествено да чипираме ... Нека чипираме, какво толкова. Даже ще смятаме, че с чип се раждаме.
Само че няма вие да го живеете онзи живот в бъдеще - с мъртви и отровни реки и езера, със замърсен въздух, с тотален контрол, с промити мозъци ... (една от хилядите възможности, но като гледам в каква насока вървим, доста вероятна за мен).
Ще го живеят поколенията ...
Какво ни пука обаче, важното е сега ние да сме добре ... И сме си послушни, и си позволяваме да се харчат милиони левове за ваксини, които освен, че не помагат, а и доказано водят до смъртни случаи - факт.
Публикувано: 16 January 2012 - 05:55 PM
Поздрав за противниците на чипове и нечипираните

( за другите -

Природата е мощна ..., ултра мощна , тера мощна ... и ще победи .

Публикувано: 16 January 2012 - 06:22 PM
И като ни чипират - ще знаят къде правиш секс и е голям проблем? За какво точно ще ни чипират не разбрах, след като имаме пръстовите отпечатъци. Така както някои си ги махат, така биха си махнали и чипа. Т.е. смисъл няма.
Аз живея точно в утрето, защото като се загледам в настоящето и ми иде да хвана някоя пушка... Така че не пробутвай това "важното е сега ние да сме добре". Ако беше така, нямаше да се борим за криминализацията, нямаше да вися по 20 часа в студа да събирам подписи!
Публикувано: 17 January 2012 - 12:13 AM
Какво толкова ще стане, ако хората се чипират? Ами примерно тези чипове могат да бъдат програмирани по начин, че при подадена команда отвън да излъчват сигнали, които да облъчват човека, да му причиняват болка, или нещо подобно, без изобщо самия човек да осъзнава какво става. Казвам примерно. Не, че ще стане точно така. Но е вероятност все пак.
Защо ще е нужно да се чипират хората? А защо вече има доброволци, които се чипират? С каква цел набират доброволци, които да се чипират, щом е безсмислено хора да се чипират? И какви ли опити се извършват с тези чипирани хора - мислиш ли, че ще го огласят, или ако огласяват, че ще кажат цялата истина?
Всички знаем колко хора психясват и започват да стрелят в училища, по улици и да избиват сума ти народ, след което се самоубиват.
Нима не съществува вероятността някой държавник, политик, сектант, терорист, магнат, фанатик, в определен момент да си постави някаква фикс идея да контролира и да властва, да манипулира, да решава кой да живее, кой да умре ... ?
Научна фантастика ... Жул Верн, писател фантаст. Фантаст за това, че писал в романите си за подводници ... Къде е фантастиката в неговите романи сега, в 21 век? По-скоро бихме казали, че въображението му е било ... доста бедно.
Иначе за криминализирането на жестокостта към животните - поклон! Това е мисъл и действие, да! Но ... не значи, че трбява да спрем да мислим и действаме и за други области, други аспекти ...
Публикувано: 17 January 2012 - 12:35 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 17 January 2012 - 10:08 AM
Някой беше казал някъде, че щом едно нещо човек може да си го представи, значи то е възможно да се случи и наистина. И съм склонна да го вярвам. Само че човек е хубаво да постави някъде границата между това кое е реално възможно да се случи днес и кое е реално възможно да се случи след 1000 години евентуално. Тези неща, които ги допускаш в последните си.... 10 поста... не са невъзможни, но засега не са се случили и няма изглед скоро да се случат. Затова наистина е хубаво да се фокусираме върху вече измислените и създадени неща. Не всички са хубави, но са реалност. И тази енергия, дето я изливате тука да спорите, можеше да се вложи в нещо по-креативно от коментиране на възможни /засега научна фантастика/ случаи.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 17 January 2012 - 11:43 AM
Но вариантът на бъдеще зависи от онова, което правим сега.
Това ми е мисълта.
Ако сега не се чипират домашни любимци, няма да постелим пътя за чипирането на хора в бъдеще (не, че не е възможно пак да се чипират хората, но вероянтостта ще бъде доста по-малка, защото няма да има разпространена употреба на чипове).
Ако сега обаче чипираме и чипирането стане нещо съвсем обикновено, ако всеки се убеждава, или заблуждава, че няма нищо вредно в чиповете, то тогава вариантът за бъдеще, в което се чипират и хората, е с много по-висока веорятност на осъществяване.
Макар и да говорим примерно за далечно бъдеще, защо да постиламе такъв път за поколенията? Вярно, че може и чипирането да си остане само за животните, но ... в момента СЕ ЧИПИРАТ хора, макар и доброволно. Крачката от доброволното към задължителното според мен не е толкова голяма. Както при кучетата - имаше избор татуировка или чип, вече няма.
Същото мога да кажа и за замърясавенто и изсичането на горите. Ако СЕГА се отнасяме с мисъл към природата, ще завещаем по-добро бъдеще за поколенията.
Ако обаче мисълта е единствено за финансова облага - какво бъдеще да си представям.
Вярно е, че трябва да сме реалисти, за да можем да вървим по пътя, а не да витаем в облаците и да се загубим. Но понякога е нужно да повдигнем глава и да погледнем накъде точно води този път - да не ни доведе до непреодолима пропаст. Защото само когато повдигнем глава и погледнем напред, само тогава можем да поемем друга посока, която няма да ни хвърли в бездната.
/Колкото до енергията - с нищо не ощетявам онова, което по принцип си правя, независимо дали пиша тук или не. А освен това идеята е първа, после е словото, чак накрая действието :)/.
Публикувано: 17 January 2012 - 11:54 AM
Няма връзка между чипирането на кучета и чипирането на хора. Разбери.
Чипирането на кучета се случва по една единствена причина, която НЕ важи за причина да се чипират хора. Едното няма как да доведе до другото.
Ние си имаме идентификации колкото искаш, кучетата нямат.
Ако някой ден стане нещо и някой наложи чипирането на хора /още не мога да си представя с каква причина и цел ще се прави/ то няма да е в следствие на това, че сега ние си чипираме кучетата. То ще се случи дори и да не сме си чипирали сега кучетата. Ще се случи, защото този, който е стигнал до това решение си е мислел, че има причина.
Но, двете неща просто нямат връзка.

Публикувано: 17 January 2012 - 12:41 PM
В ситуация, в която не съществува чипиране на домашни любимци, някой решава хората да се чипират. Колко народ ще се възпротиви? Вероятно много. Защото чипът ще е нещо непознато, няма да има примери вреди ли, полезен ли е. И повече хора ще са против, ще изразят несъгласието си, няма да се стигне до чипиране. Примерно.
Когато обаче имаме добрата практика с чипирането на домашни любимци, онези, които ще се възпротивят срещу чипирането на хора ще са по-малко. А другите може да не успеят да възпрепятстват безумната идея за чипиране на хора.
Това е връзката.
Колкото до идентификацията на домашните любимци задължително с чип. Толкова ли е необходимо? (да напиша, че да не бъда разбрана погрешно. Регистър Е необходим, но той може да се води и без чип). Чипът не е вълшебна пръчка, която да реши всички проблеми - било то с бездомни, било то със загубено/откраднато куче. Още повече, че няма база. Закони, следене за спазване, санкции за нарушение - това е пръчката, която може да въдвори ред, не самоцелното чипиране. Когато няма закон, контрол, санкция, ред и чипът ще е толкова функционален, колкото и програмата на общината за кастриране - нали кастрацията е най-сигурният начин, че няма да се ражда нежелано потомство. Обаче вече колко години нежелани потомства си се раждат. Защо? Защото нито кастрацията, нито самоцелното чипиране, ще постигнат нещо без съществуващ ред, контрол, санкции. А такива в България няма. Както се писа и по-горе - в Испания все още съществува проблема с бездомните.
Аз на никого не говоря назидателно, не обиждам, не се присмивам, не нареждам кой какво да прави, спазвам добрия тон, имам позиция, защитавам си я с доводи - логически.
Уважавам всички мои опоненти, които защитават позицията си с доводи, логически, с факти и които спазват добрия тон.
Публикувано: 17 January 2012 - 01:08 PM
А аз лично смятам, че чипирането е единствения възможен начин да се идентифицират кучетата. Че у нас всичко е наопаки съм абсолютно съгласна. Че няма база и чипирането е безсмислено - не чак толкова. База няма, ако намеря куче с чип не мога да намеря собствениците. Но ако някой намери моето това е единствения начин законово да докажа, че кучето е мое. Е, хубаво щеше да е и базата да работи, и /мойта мечта/ контролните органи просто и съвестно да следят за изпълнение на всички закони, но уви, в тази държава няма да стане скоро. Няма да стане защото няма воля за промяна. Не са само контролиращите виновни. На запад никой нямаше да повдигне въпроса ама защо сега трябва да чипирам. Закон има ли - чипира се. Иначе глоба. Край. Искам и у нас да е така, наредби и закони да се оспорват ПРЕДИ приемането им, да има диалог, демократичен. След приемането закона става ЗАКОН. У нас май отдавна сме забравили какво точно значи това.
Съгласна съм, че чипът няма да реши проблема с бездомните. Но той е ЧАСТ от решението, което се състои от много части. Контрола е най-голямата част, но без чип контрол как ще става?
И понеже ти харесва да даваш някакви примери, ето ти един:
/съчинявам го в момента/ Съседа ми има женска, която знам, че не е член на клуб, знам, че той трябва да е регистрирал животновъден обект за да я плоди, а той не е. Тя ражда и той я изхвърля барабар с кученцата. Подавам сигнал, жалба, и представи си, че контролните органи се появяват. Как аз да докажа, че тази кучка е негова и той носи отговорност? Той казва това не е мое куче. А докажи, че е негово, че да си получи санкцията? Не можеш. Е затова е чипа, и ако всичко става както би трябвало да става, този човек би трябвало да са го хванали 2-3-4-5 пъти без чип, глоба, той поставя чипа, по който ние доказваме, че кучката е негова и го глобяваме, че е изхвърлил майка с бебета, и че развъжда нерегламентирано. Мечти, а?

Публикувано: 17 January 2012 - 01:51 PM
Цитат
Здравомислещ е същината. За здравомислещите не се притеснявам :)
Колко пъти обаче зададох въпроса как ще се реагира, ако има закон за задължително чипиране на хора, единствения отговор, който си спомням, че получих беше, че хората и животните са различни неща. Е, да, но за мен не са - все сме живи организми. Май имаше и нещо от рода на "какво притеснително ще има в чипирането на хората, освен че може да се локализира къде правим секс" :)
Нека да контрирам с пример. Как на запад става така, че като си изхвърлиш фаса от терасата идват да те глобяват? Фасът има ли чип, че да се докаже, че точно този човек го е изхвърлил?
За закони (оспорвани ПРЕДИ приемането им), контрол, санкции, ред и т.н. и двете сме на едно мнение.
Публикувано: 17 January 2012 - 01:55 PM
С едно пожелание от мен към теб - гледай малко по-позитивно и с повече надежда и вяра, че нещата не се развиват само към по-лошо. С уговорката, разбира се, че света ни показва друго, но надеждата умира последна.
А за мен лично повечето неща, обсъждани тук, си остават сценарий от научно-фантастичен филм, каквито са ми любимите.