Dog.bg Форуми : Задължително микрочип у кучетата в София от вчера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#301 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 January 2012 - 02:23 PM

Ааа, аз ако нямах вяра, (надеждата за мен се включва във вярата), надали щях да пиша ...

Писах го и преди, най-важното за мен е човек да може да мисли, да разсъждава, да е отворен за различното, да преценява, да търси информация, да не се доверява сляпо, защото една лъжа, повторена хиляда пъти, започва да става истина ...

След като достигне за себе си до своята истина, да заеме позиция и да си я отстоява. И да действа според това. А не защото това е задължително, или защото някой го е узаконил. Защото например можеше да се направят задължителни онези закупени ваксини против рак на шийката на матката и всички момичета, навършили 12 години, да се ваксинират, при положение че са доказани множество смъртни случаи ... My link

А за чипирането на домашните любимци - ами то си е вече задължително. Всеки ще си прецени как да постъпи. Докато не нанасям вреда или щета на някого - човек, животно, природа, нямам никакви угризения, че няма да спазвам закон, след като държавата, която ми го налага, не се е погрижила тя да си изпълни нейното задължение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#302 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 17 January 2012 - 02:35 PM

Към последното ти изречение - монетата винаги има две страни. Обратната на последното ти изречение е, че докато не си изпълнила всички законови изисквания, не можеш да претендираш държавата да е коректна към теб, защото ти не си към нея.
И въпреки, че много хора у нас ще ми се примеят, аз винаги съм живяла на принципа - може да не е правилен, но аз спазвам наредба, закон, правило, каквото и да е. И чак тогава започвам да ритам срещу него.
Като един познат, който каза, че няма да си регистрира кучето, докато общината не направи полянка за кучета. А в общината казаха, че няма смисъл да правят полянка, защото според официалните данни до скоро в общината кучетата бяха 8. Казаха, че когато кучетата станат 80, ще направят полянка. А реално те са много повече....
Надявам се разбираш и моята позиция...

П.п. Аз лично съм раздвоена на тема ваксини, но доколкото знам никой не може да ти го наложи насила. Подписват се документи, че изрично се отказваш от ваксината и въпроса за теб е приключен. Макар че много хора няма да си направят труда да си набяват инфото и да решат след това... Но това е друг, далечен въпрос, за образоваността и информираността на хората.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#303 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 17 January 2012 - 02:57 PM

Разбирам те, идеално. Аз също спазвам законите, стига обаче те да не вредят, вместо да помагат. От тази гледна точка съм в много закононарушения - заради кучетата, защото иначе няма да мога да им помагам, дори и да имам тази възможност. В смисъл, ако трябва да спазвам всички наредби и прочие, щях да съм в ситуация, в която да имам възможност да направя нещо, дори и малко, за бездомни кучета, а да не го правя, защото законът забранява.

А за държавата - държавата трябва да е в служба на хората. Тя трябва да е онзи орган, който да мисли за благото на хората и да им го осигурява. Нека да го нарека и по друг начин. Ако държавата уважава и мисли за хората, тя няма да им се подиграва в лицето. Всеки, който има законно право за нещо, ще си го получава. Ще има ред и справедливост. Тогава и хората ще уважават държавата и ще си спазват задълженията.

За мен от порочния кръг не се излиза със спазване на всичко, което някой е измислил или недомислил и го е облякъл в наредба или закон, а с отстояване на позиция и настояване пред държавата тя да си върши задълженията. Обаче... това са идеалистични разсъждения, и моите, но и твоите.

В практиката обаче се намесва нещо, което няма как да се пребори - нито с протести ще се успее, нито с митинги - с нищо. Това са парите и властта.

За ваксините едно малко уточнение - не знам дали родителите имат право да откажат задължителните ваксини за децата - мисля, че още на първия или втория ден на всички новородени им се поставя ваксина ... Това е само във връзка с избора, няма нужда да подхващаме самата тема ваксини.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#304 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 17 January 2012 - 03:23 PM

Убедена съм, че ако човек иска може да направи всичко, и то без да нарушава закон. Разбира се под всичко изключвам да вреди умишлено на когото и да било.. нали.
Доколкото знам, трябва да потърся, родителите имат право да откажат ваксина. Още повече днес има жени, които и не раждат в болници. У тях никой не ги търси за ваксини.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#305 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 03:41 PM

За мен паралелът между чипирането на хора и кучета е като паралела за кастрациите - излишен.
А иначе - що да не боравим с евентуалности? Боравим! Чипираме си кучетата и чакаме евентуално да ни ги впишат в база! Ахахахахаха...
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2012 - 09:55 PM

Смятам, че е много нахално някой да изисква да правя интервенции, с които да стресирам животното си и отделно от това да давам пари, без да има реална полза за мен и кучето ми от това. Много думи се изговориха, но никой не можа да обоснове безсмислието - към настоящия момент, да се поставят чипове. Няма да причиня това на кучето си, докато няма единна и публична база данни, в която веднага да се идентифицира кой е стопанин на дадено животно. За да съм и малко краен, към момента чипирането, освен, че е безсмислено е и незаконно, защото е вид насилие на животните, съответно санкцията за стопаните, които не са изпълнили повелите на общината е необоснована и нарушаваща правата ни като граждани. Това е скромното ми, глупаво, повърхностно и крайно мнение.

#307 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 20 January 2012 - 06:02 PM

Ето кво е писала Самотната , тя затова е самотна :af_089:

"постави някъде границата между това кое е реално възможно да се случи днес и кое е реално възможно да се случи след 1000 години евентуално. "
http://www.youtube.c...feature=related
Поглед в " далечното бъдеще " , поглед на ядрена война ... фантастика ....
Поглед на не-секретните оръжия и техника в момента :ab_041:

Оооо Самотна - блаженна си защото не знаеш и не вярваш какво става ..

" ното ми, глупаво, повърхностно и крайно мнение." Г Танов

Глупаво ?? - едва след 5- 10 г ще може да се каже дали е така , като видим обещаните резултати от чипиране кастриране .
Крайно?? - със сигурност , моето и на мн. др. които и не виждат сми да пишат е мн по- крайно ...

За мен кастрирано и чипирано куче , вече не е куче .
То е киберорганизъм , силон , робокоп ... РОБОПЕТ
то е толкова различно от оригинала , комуникира с компютри на машинен език , генетичните му характеристики след кастрирането , го правят нов - изкуствен организъм , революционно различен от сичко живо по планетите .

#308 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 07:46 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 19 January 2012 - 09:55 PM, написа:

За да съм и малко краен, към момента чипирането, освен, че е безсмислено е и незаконно, защото е вид насилие на животните, съответно санкцията за стопаните, които не са изпълнили повелите на общината е необоснована и нарушаваща правата ни като граждани.

еее, де! е, де! :ab_041:

Показване на мнениетоemilvr, в 20 January 2012 - 06:02 PM, написа:

Глупаво ?? - едва след 5- 10 г ще може да се каже дали е така , като видим обещаните резултати от чипиране кастриране .

Не ние откриваме топлата вода. То и слава Богу.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 10:50 PM

Ще снимам клип как моята асоциална животинка реагира на преглеждане на ухо, на тест за нещо си.. или на каквото и да е присъствие на вет. А нейният ветеринар е най-нежният. Няма да му споменавам името, за да не се рекламираме нерегламентирано. Но това не е същественото. Пак се чете избирателно. Знам, че много хора ще обвинят ветеринарите в заговор с общината. Чипче - парички. Случаят не е такъв. Хайде да приемем, че е крайно време кучетата да са шистов газ - например. Така че, без немотивирани възклицания... Колкото и да се обичаме - в природата...

#310 Потребителят е офлайн   jol Икона

Публикувано: 21 January 2012 - 11:23 PM

Показване на мнениетоmil_, в 02 January 2012 - 12:01 PM, написа:

Абе откъде пък сега ви хрумнаха тези глупости, сегашните чипове са си по Европейския стандарт и в България други не са се внасяли.

Аз се изумявам, че въобще не си давате сметка за какво еволюционно вмешателство става въпрос и колко вредни са тези чипове, които Вие смятате за полезни. Това са пълни глупости, тези чипове излъчват нискочестотни вибрации и са с цел забавяне на енергийния преход , който тече в момента на Земята. Оказват деструктивна сила върху организма и нищо чудно,че животните боледуват. Идеята е след това да се поставят на хората и с това да се затвърди робската система на Земята и да се спре еволюционното развитие на хората. А като прочетох мненията Вие с най-голямо удоволствие бихте си ги поставили и на себе си , защото били за "добро". Мислете повече и внимавайте и започнете да си давате сметка за картинката в момента на Земята. Време е за СЪБУЖДАНЕ !

#311 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 11:53 PM

Показване на мнениетоjol, в 21 January 2012 - 11:23 PM, написа:

Абе откъде пък сега ви хрумнаха тези глупости, сегашните чипове са си по Европейския стандарт и в България други не са се внасяли.

Аз се изумявам, че въобще не си давате сметка за какво еволюционно вмешателство става въпрос и колко вредни са тези чипове, които Вие смятате за полезни. Това са пълни глупости, тези чипове излъчват нискочестотни вибрации и са с цел забавяне на енергийния преход , който тече в момента на Земята. Оказват деструктивна сила върху организма и нищо чудно,че животните боледуват. Идеята е след това да се поставят на хората и с това да се затвърди робската система на Земята и да се спре еволюционното развитие на хората. А като прочетох мненията Вие с най-голямо удоволствие бихте си ги поставили и на себе си , защото били за "добро". Мислете повече и внимавайте и започнете да си давате сметка за картинката в момента на Земята. Време е за СЪБУЖДАНЕ !

Ей, това направо ме уби!!! Мани ги вибрациите. Аз съм джедай и ти казвам - нема вибрации! Говорим за друго, ама пак не четете. Четете внимателно и разбирайте според способностите си за разбиране. После вибрациите били виновни. А като немаше вибрации навремето, защо имаше толкоз мислещи глупци?

#312 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 22 January 2012 - 09:52 AM

"въпрос и колко вредни са тези чипове, които Вие смятате за полезни. Това са пълни глупости, тези чипове излъчват нискочестотни вибрации и са с цел забавяне на енергийния преход , който тече в момента на Земята. Оказват деструктивна сила върху организма и нищо чудно,че животните боледуват. Идеята е след това да се поставят на хората и с това да се затвър "

Oлеле, ти си по- шантав и от мен :af_089: ха ха ха . :af_089:
ето още настроение
http://www.youtube.c...-1Zeg2w&feature

#313 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 January 2012 - 09:59 AM

Показване на мнениетоjol, в 21 January 2012 - 09:23 PM, написа:

Да-да-да, от близо 6 години чипираното ми куче святка с очите като линейка и като мине покрай телевизора той губи сигнала. А като мине покрай компютъра и телефона всичко се изключва покрай него като от токов удар. Всеки момент чакам да генерира кълбовидна мълния, холограма и да предава сигнали от кораба-майка.

Някои наистина прекаляват с НЕнаучна фантастика в тази тема. По-точно с болни фантазии.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#314 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 January 2012 - 10:52 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 21 January 2012 - 10:50 PM, написа:

Ще снимам клип как моята асоциална животинка реагира на преглеждане на ухо, на тест за нещо си.. или на каквото и да е присъствие на вет. А нейният ветеринар е най-нежният. Няма да му споменавам името, за да не се рекламираме нерегламентирано. Но това не е същественото. Пак се чете избирателно. Знам, че много хора ще обвинят ветеринарите в заговор с общината. Чипче - парички. Случаят не е такъв. Хайде да приемем, че е крайно време кучетата да са шистов газ - например. Така че, без немотивирани възклицания... Колкото и да се обичаме - в природата...

Не чета избирателно, а чета това, което си написал, затова съм и цитирала тази част. А именно, че това е нарушение на ЗЗЖ. С останалото може и да съм съгласна, може и да не съм, щом не съм наблегнала на него, значи не е обосновка за реакцията ми.Не разбрах общото и с чистенето на ушите. МНого, ама много неща се правят въпреки волята на кучето. Същото е и с децата, смятам. Но дали да викаме социалните? Съжалявам, но това е наистина нелепо. И се преминават някои граници, наистина. Толкова от мен. Ако нещо ти трябвам - знаеш къде да ме намериш.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2012 - 12:50 PM

Боже, боже... да плача ли да се смея ли като чета бисерите на Jol и emilvr...

Дааам, тя и православната църква заяви, че родените ин-витро деца са абоминация. Малиии, пък чичо ми има протеза - ПФУ ПФУ ПФУ Нечовек! Робочичо! Да пукне! Аууу, познавам и един с байпас!!!! Пък приятелката ми дето не може да има деца заради хистеректомия - пуста да опустее, пу, не е вече жива за мене, пу!

Еволюционно вмешателство, а? Бъхихиххихихихих, ще умра от смех! Кучето какво е ако не еволюционно вмешателство? Що го гледаш у вас това еволюционно недоразумение, че и го водиш вързано на въженце? Ооох, мамеееее....

Показване на мнениетоFuria_S, в 22 January 2012 - 09:59 AM, написа:

Да-да-да, от близо 6 години чипираното ми куче святка с очите като линейка и като мине покрай телевизора той губи сигнала. А като мине покрай компютъра и телефона всичко се изключва покрай него като от токов удар. Всеки момент чакам да генерира кълбовидна мълния, холограма и да предава сигнали от кораба-майка.

Мбуахахахах :)
User's Signature

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 January 2012 - 08:23 PM

insult В интерес на истината и аз се сетих за шунтиране на сърцето, така наречения байпас. А като разгледах новите биоелектронните протези - останах без думи. Ампутанти с две отразяни крачета видете ли смеят да ходят без патерици и инвалидни колички.

А тук тези нашите редовни пациенти (опа, потребители) се разпискаха за едно чипче на куче))))))))
User's Signature

#317 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2012 - 08:54 PM

То поне да работеше.. :ab_041: т`ва чипче :wb_052: Гледам, че се търсят стопаните на няколко чипирани кучета.. що така не се намират тия хора? Нали чип има кучето?! :wb_052: Нали това е целта на чипа, нали бездомните ще контролираме с него. :ab_041: Дай да чипираме сега, пък насреща вместо работеща система ще получим 15-20 ненужни цифрики..Супер!!! :ba_025:

Още утре ще отида, но се чудя кои чипове са по-добри. Дали да сложа от 35 лева или да избера от тия дето след репортажа скочиха на 60-75? :flagbg: При такъв стимул от страна на държава и вет. лекари как да не чипира човек. :zz_020:

#318 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2012 - 11:54 PM

Прочетох цялата тема, с надежда че противниците на чипирането..са съзидателни хора..с идея..за общото благо..НО не видях атернатива на чипирането..реакцията на интелигентния човек, когато нещо не му допада е да предложи алтернативно решение, което съответства на високите му критериии за морал..Иначе си е ..сещате се ...особено пък и без подкрепата на статистиката...ве плюване си е.

#319 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 08:14 AM

valnata
Чипираните кучета на които не могат да им намерят предишни стопани можа да са изоставени или не ги търсят, не ти ли е хрумвало? Когато възрастен стопанин умира много често се случва роднините удобно да "забравят" че той е имал куче. Има хора които са влязли в болница и физически не могат да излязат да преобърнат света да си намерят кучето, колкото и да им се иска. Има сума ти откраднати кучета, които са избягали от крадците. Изобщо - ситуации всякакви.
Да, че регистъра не работи - с това никой не спори. Че чипирането не е гаранция, застраховка и панацея от гореспоменатите обстоятелства - не споря също. Но тези глупости в най-лошия дух на НЕнаучно-фантастична графомания не бях чела и чула от години. И приемете реалността най-накрая: за да проработи шибания регистър първо трябва самите кучкари да осъзнаят нуждата от него и само след като изпълнят задълженията си тогава имат право да отидат в общината и да тропнат с крак за да искат нещо. Само с дращенето по форуми не става.

g_tanov

Работете моля за социализацията с вашето куче всеки ден. Ротвайлер не е шега работа, ами вземете че започнете яко всекидневно бачкане, наречено "възпитание на кучето". Започнете да се учете да му чистете ушите самият вие, мама му стара. Всеки един нормален стопанин сам почиства ушите, очите и дори някои от нас аналните жлези смогват да чистят. И дори подкожните и мускулни инжекции сме се научили да боцкаме на нашите четирикраки.

Извинявайте, драги мои напъващите се в позата "Аз не съм от стадото, не мо'ът да ма задължат". Не си ли давате ясната сметка че абсолютно по същия начин и вие не можете и нямате право да си търсите правата? Не си ли изряден - нямаш право да удряш с юмрук по масата където и да е, освен у вас. Това е аксиома, и ми е повече от странно че тези елементарни неща трябва да обяснявам на уж пълнолетни и уж пълноценни хора. Независимостта започва там, където задълженията са изпълнени, не го ли усвоихте този урок? Имате право да искате и да изисквате само СЛЕД като сте изрядни и читави. СЛЕД, а не ПРЕДИ. Не го ли проумяхте това предимство на примера на регистрацията? Сега колкото лели-полицайки и чичковци-инспектори да ме спрат - аз съм тази която имам право да им държа сметката, понеже съм изрядна с моя крокодил. И не бягам от тях като подплашен пътник без билет в трамвая като види контрола. И като почнат да ми мънкат "Мъъъ ние ни знаем мъ влезте в нета и вижте наредбите" - аз с чиста съвест имам право да ги помоля първо да се образоват, пък после да ме спират и да ми губят времето от разходката с кучето. И това право съм го получила срещу свършените ми задължения. Платено е.

Вие толкова ли не разбирате какви привилегии ви дават свършените задължения? Да ви имам кокошкарската логика "Ми аз няма да го направя, ми аз ще се скатавам".
Предпочитам да си свърша задълженията и да получа срещу тях правото да съм спокойна и читава и да се възмущавам на воля.

Достатъчно изчерпателна ли бях? Май дори фикуса ми разбра за какво става дума.
User's Signature

#320 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 01:05 PM

Разбрах! :zz_223: И аз не бях чувал за нискочестотните вибрации и за това че чипираните кучета се притесняват от лаптопи, мобилни телефони и др. Като го заведа следващия месец ще питам доктора.

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни