Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1511 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 25 January 2007 - 09:17 PM

Кокали на кокер? bl)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1512 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 25 January 2007 - 09:23 PM

Цитат

Кокали на кокер? bl)

какво те учудва?

#1513 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 10:02 PM

кокали да... направо ги обожава... е повече обича хляб l)

#1514 Потребителят е офлайн   Nina_vn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 10:08 AM

Carlie,напълно е възможно да си ни видяла r) Всеки ден минаваме от там за задължителната ни разходка. Днес времето е много гадно и ще пропуснем s) Поздрави на Лейдито от мен и от Ирис и да я намачкаш хубаво w)

#1515 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:08 AM

Тъкмо ни пуснаха в грипна ваканция и се радвах, че ще ходя на разходки с Лейди в морската..... и ..... времето се развали a) , дано се оправи по скоро че само до 5-ти сме в грипна
Аз Лейдата нон-стоп я мачкам... сега имам повод да я гушкам още повече l)

#1516 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:56 AM

Здравейте, пораздвижили сте се малко гледам браво, по въпроса за плодовете моята Черешка обожава всякакви плодове и ако имам късмет да си хапвам мандарина и да не и давам така ме лае - ужас, а лошото е, че като хапне повечко мандарини и повръща, какво да ви разправям не може да и се угоди и не разбира, че не и е полезно явно
Carlie и мен така ме е яд, че не може да ходим по разходки, Черешка издивява вкъщи вярвай ми, събира пътеки килими събаря вази и аъобще си е същинска черна хала

#1517 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 01:13 PM

Мойта Лейди решила че не и се седи на сухо в колибката.... и се разлая и се разскимтя и излезе на дъжда.... и трябваше да я суша.... като е мокра въобще не прилича на себе си.... жалко че нямах нито телефон нито камера да я щракна да се посмеете l)

#1518 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 01:26 PM

Не знам защо Голди прави разлика между мандарини и портокали -за портокалите умира ,а мандарини не иска и да помирише.А какво ще кажете за киселото зеле(не сготвено)?Моята фръцла се скъсва от радост само докато го помирише.Естествено не съм и давала много, защото не е полезно доколкото знам, но с тези танци на радосттта дето ми играе винаги си спечелва две-три парченца. Обичаме и сладки круши,ябълки,краставици ,задушени брокули и карфиол.А салата от домати,може да изяде цяла чиния.Но всичко това го ядем само на принципа -едно на мен ,едно на теб- ако и се сложи в купичката веднага губи интерес.Същото става и ако аз спра да ям.И така си се черпим двете. cheers
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1519 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 02:00 PM

А колкото за кокалите-ами учудва се Самотната,защото те не само не носят почти никаква хранителна стойност ,но и могат да ви докарат сериозна беля на главата.Костите и особено тръбните птичи кости се цепят по дължината на костта и образуват много остри върхове,които могат да се забият във гърлото,червата или стомаха на животното.Краят може да бъде фатален.Може и с години да давате кости и нищо да не се случи,но може и веднъж да дадете и да стане белята.Аз лично смятам,че риска не си заслужава.Преди,когато бяхме в много капризния ни период,съм давала (5-6 пъти всичко на всичко )сварено свинско рагу.Казват че свинските и телешки кости са най-безопасни.Но откакто наш познат със 60 килиграмово Дого аржентино имаше сериозен проблем вследствие на ядене на свински кокали съвсем се отказах.Направете сравнение между големината на това куче и вашия кокер и колко по-сериозно може да е положението за него.Пак повтарям костите не са полезни и нямат хранителна стойност.За гризане си има безопасни кожени кокали ,а ако държите да давате нещо натурално и полезно към гранулите -ами давайте месо.

А така и така се отвори приказка за това,да ви питам знаете ли нещо по този въпрос:
В много американски сайтове чета предупреждения от изпатили си собственици,че кожените кокали(тези дето ги продават по зоомагазините за дъвчене) са опасни. Има дори смъртни случеи, вследствие на това ,че кучето е глътнало голямо парче,което не се е разградило в стомаха му и се е получило запушване.Според нашия вет не може да не се разгради,но пък хората разказват истински случеи и дори съдят(в Америка това е възможно ,не като тука) компаниите производители.Какво мислите вие и знаете ли нещо по въпроса?.Аз давам на Голди кожени солетки ,защото тя много ги обича,но винаги със свито сърце s)
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1520 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 January 2007 - 07:28 PM

Цитат

Цитат

Кокали на кокер?  bl)

какво те учудва?

Ами учудва ме. Като четящи в този форум би трябвало да сте попрочели колко са вредни, нехранителни и безполезни кокалите, и като прибавим и факта, че стомахчетата на кокерите са много чувствителни и се надявам сещате се вече накъде бия.
Аз лично съм против даването на кокали, пилешки незнам си какви си там и хляб на кокери, защото от личен опит казвам, кокерите /е не всички де/ правят доста често алергии към такива храни. Изпитала съм го на гърба си и знам колко е гадно кучето да умира от сърбежи, да няма бълхи, да се чудя защо аджеба кучето иска да си "свали" кожата и т.н.
Много мога да говоря за кокалите, но все пак това си е само мое мнение, вие си знаете как храните и то не порастнали още кокери. Мислех, че сте изчели всички постове в темата и сте понаучили нещо, така както аз когато взех Сара научих много от този форум, за което благодаря на пишещите тук специалисти и такива, които си споделят опита.
User's Signature

#1521 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 January 2007 - 07:34 PM

Ira, за кокалите си абсолютно права.
За кожените кокалчета да си кажа и аз така съм чувала. Не помня къде. Когато питах мойта лекарка тя не ми обърна внимание, което означава, че не ме е взела на сериозно, което ме успокоява. То по принцип от всичко може да се запуши, ако не се е разградило по някаква причина. учудващи случаи всякакви по света има. Но ако те тревожи това, просто й купувай друг вид кокали. Сара например ме светна, че е по-добре да й купя едно въженце за дърпане /и гризане/ което обаче не гълта и да си играе с него, отколкото да се тъпчем с кожа, която на всичкото отгоре не е и полезна много.
Та всичко е въпрос на избор, аз й давам такива солетки, но рядко.
User's Signature

#1522 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 08:15 PM

Не го знаех това за кокалите.

Ава от доста време насам се храни само с гранулирана храна. Не излиза толкова скъпо, че да не мога да си го позволя, а и го бях предвидила. Да не говорим, че ми спестява много време. Старото ми куче се хранеше предимно с готвено вкъщи и ми отнемаше по половин час да му приготвя вечерята, а по принцип нямам много време. И без това ни вдигат скандали заради дългите разходки.
Но сменихме Роял Кенин с някаква друга храна, която ни препоръчаха от ветеринарната клиника. Баща ми я взе след последния профилактичен преглед и оттогава взима от нея. Поспорихме малко, но ми се наложи да се съглася, че все пак са я препоръчали от реномирана втеринарна клиника. Трябва да погледна точно името на опаковката, за да ви кажа. Но (да чукна на дърво) още не съм имала никакви здравословни проблеми с Ава, много здраво куче ми е.

Преодоляхме и страха от други кучета. За съжаление пак нямаме възможност да се събираме с породи от нашия кълибър, но тя прекрасно се разбира с по - големи кучета (може да е защото те и позвляват да им се качва на главата :Р). Даже си имаме нов приятел, този път питбул.

Ава май не обича много плодове и зеленчуци. Старото ми куче обожаваше обелките от краставици, маруля, домати, а Ава не ги посреща с особен ентусиазъм. Само наесен забелязах, че се е научила да си къса сама домати от градината и да си прави салатка от време на време (: А мандарини специално съвсем не яде. Винаги ми мрънка, като види, че аз си хапвам, но като и дам, подъвква я малко и я изплюва (и естетсвено иска още:Р).

(:
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#1523 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 January 2007 - 08:25 PM

Ами ето, който не го е знаел сега го научава. Кокалите са много вредни за кучетата и съвсем безполезни. те нямат почти никаква хранителна стойност. Да сте виждали в природата хищник да яде кокалите?

За гранулите, то не само Роял Канин е хубава, има и много други хубави гранули. Аз на Сара не мога да си позволя РК да й давам, но съм супер доволна от 2-3 други подобни, които не са по-лоши от РК. Въпросът е да не е някоя като любимец например.
А плодовете и зеленчуците могат да се дават, но не е хубаво и с тях да се прекалява.
User's Signature

#1524 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 09:11 PM

Сега се сетих да задам и един друг въпрос. Понеже форумът е пълен с инфо ми е трудно да намер
User's Signature

#1525 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 09:16 PM

Сега се сетих да задам и един друг въпрос. Понеже форумът е пълен с инфо ми е трудно да намеря точно това, което ми трябва.

Става въпрос за повода. Ава в момента е с кожена каишка и синджир. Още като си я взех, исках да й купя нагръдник, защото знам, че е по - удобен за кучето, но ми обясниха, че пречел за развитието на гръдния кош, а вет ми каза й че е по - лесно да я науча на дисциплина по време на разходките, когато е с каишка (неудобството й пречи да се дърпа прекалено много), затова отложих. Въпросът ми е да й взема ли сега нагръдник, доато е още на 7 месеца и да го сменям, но през колко време? Или да изчакам да навърши поне годинка и да й взема тогава. Отделно мисля, че вече е достатъчно послушна, за да й взема и от тези поводи на ролка, но съм чувала, че зависят от теглото на кучето, а не ми се иска да и купяп ет, преди да навърши годинка, по - скоро от гледна точка на това, че ще се отрази груба на финансиите ми, признавам и мисля да отложа това.

Особено ми е интересна Биляна какво ще каже по въпроса - кой е най - добрият вариант.
User's Signature

#1526 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 January 2007 - 09:28 PM

Благодаря за.... комплимет си е!
Сара като я взех беше с метален нашийник, мечтата ми от малка беше да имам куче и да му купя метален нашийник от тези двуредовите. Около две години ходи с него, но не й се отразяваше добре. Душеше се много. Така и не можах да я науча на редом. И си имаше проблеми с него, нещо й имаше на врата/гърлото. Когато дърпането стана непоносимо /до такава степен, че тя се самозадушаваше/ реших да й взема нагръдник, 12 лева не са много. Сега е с един много удобен, и мисля, че се чувства много по-добре.
И аз съм чувала, че пречат на развитието, но според мен това е само ако постоянно е с него и постоянно се дърпа. Предполагам, че няма да спре да расте ако й купиш нагръдник, виждала съм толкова бебета с нагръдници, нищо не им е ставало.
Ролковите поводи си имат различни видове за различни килограми. Мисля, че един за до 15 килограма ще ти свърши работа, не вярвам женски кокер да стане повече от 15 кг. Аз много искам да й взема на Сара, но с тези лекари все не стигат парите. А иначе много ги харесвам защото така хем кучето все едно не е на каишка, хем когато се наложи веднага може да се издърпа. Аз на Витоша я водя Сара, но не смея да я пусна от каишката, че да не дръпне нанякъде, а и има улици на често, кучета се разхождат и т.н. та такава каишка за такава разходка ще ми е супер полезна. Мисля, че е хитра идея и я подкрепям, но кога ще я вземеш си е твой избор и не зависи от нищо друго d)
User's Signature

#1527 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 10:02 PM

За кокалите - давам и да гризе само ако лае толкова непоносимо че не издържам - тогава млъква
За нагръдника - имаме, но не ни харесва
За дърпането.... реших си проблема със строг нашийника - сега върви редом, сложа ли другия пак почва дърпането
А за каишката имам си тази http://www.collarsan...kgbr-p-256.html само че мойта е до 15 кг... и едва ли Ава ще стане повече Голди на Ira е по-голяма от обичайния кокер и е 15 кг

#1528 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 January 2007 - 10:07 PM

За кокалите - то тя белята става веднъж, колкото и рядко да давате кокали.
За строгия нашийник, мислех да се обадя, но си премълчах, но сега не мога - еми не виждам как може да се слижи строг нашийник на кокер. Ми много ясно, че ще се дърпа. Сара цял живот се дърпа, неистово, необуздано, нали затова е кокер, а не немска овчарка да върви редом. От личен опит знам, че това няма да има хубав край, кокерите са чувствителни и това няма да й се отрази много добре на вратлето, дори и сега да не й личи. И какво значи, че не харесвате нагръдника, свиква се с всичко, даже и с него.
За ролката - хубава е много.
User's Signature

#1529 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 10:30 PM

Когато нещо не и харесва скимти и се опитва да го махне - както нагръдника например - върти се гризе го, направо откача
Когато е със строгия нашийник не се дърпа и няма нужда да го затягам така че да и боде, и между другото не боде - пробвах го на себе си a)

#1530 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:26 PM

Не ме притеснява цената на нагръдника, а че ако го купя сега, ще ми се наложи да й купя поне още 3 докато расте и сменя размера. Иначе съм решила, че е по - добър вариант. И Ава се дърпа непрекъснато, просто им е в кокерския характер, а не искам да я боли. Съвсем без въздух остава от тази каишка.
Само съжалявам, дето толкова й отива... Но ще си вземе червен нагръдник, да ни отива още повече. Милата случи на суетна стопанка :Р

И на мен строгия нашийник ми се струва жесток, но в действителност никога не съм го пробвала.

За кокалите - истината е, че и Ава има страшен апетит за тях. Почти нищо друго не взима от земята, но ако някъде намерим кокал - ужас. Не мога да й го извадя от устата. Вижд ми се странно, ако наистина не са полезни... просто обикновенно храните, които така я влудяват, са все полезни. Имах даже чувството, че много добре ги усеща.

Сега си спомних, че не съм влизала от операцията на Саричка до сега. Тя оправи ли се? Какво е това търчене по лекари? Нямах време да прегледам всичко тук, което съм изпуснала... Дано е добре, любимката ми.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена