Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1539 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 27 January 2007 - 07:37 PM

Ira, много хубаво си го казала, аз не се чувствам обидена в никакъв случай. Може би не съм се изказала правилно, но явно не е и имало смисъл. Сара не можа да се научи да ходи редом по ред причини, които не мисля да обяснявам тук за да не излезе като "оправдание" но просто така се случи, че не можа да се научи. На други команди отговаря, но за ходене редом не може и дума да става. Всъщност дърпа се само когато си отиваме към вкъщи. В другото време разходката е що-годе нормална. За съжаление здравословното й състояние дълго време не ми разрешава по-сериозно обучение.

Ролков повод гледах за 20тина лева наскоро, беше много хубав.

Буши, благодаря мила. Докторката каза, че самата раничка е заздравяла, но тя все още си държи оченцето затворено и не можем да разберем защо.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1540 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2007 - 09:34 AM

Здравейте.Днес Пърси повърна жълта пяна.А вчера яде мандарине.Е не точно само ги лигави и кокал.А също и малко от гранулите си , които не са от най-хубавите ,защото ги бях взела за награда.От какво може да е това повръщане да не би да някаква болест?

#1541 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 09:40 AM

Лейдата е повръщала веднъж, когато беше преяла с гранули... и ябълка беше яла, може да му е станала някаква реакция в стомахчето... явно му се отразява яденето на странни неща... единственото което разтройва Лейди са онези малки топчета които падат от дърветата... вървим и обираме всяко едно от тях - но няма как цялата морска градина е пълна с тях...
samotnata 100% процента ще изкаже експертното си мнение - послушай нея аз винаги греша

#1542 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 01:57 PM

Първо, Самотната, искрено се надявам всичко със Саричка да се оправи!!! Изпращаме с Айра горещи прегръдки и близки по нослето!
Сега да споделя и моя опит с каишките и нашийниците. Когато взехме Айра, тя беше с нагръдник, защото беше претърпяла жестока катастрофа и е имала разместен прешлен на врата. Обаче се дърпаше неистово, едва я удържах, особено като видеше котка. Отделям й страшно много време за обучение, научи вече цял куп команди, но това "Редом" засега нещо ни куца. Надявам се, че скоро ще имаме по-голям напредък и с тази команда.
Обаче в един момент единственият начин за нормално придвижване до мястото, където я пускам да тича (а то е на 5 мин. от нас, обаче беше истински кошмар с нагръдник) беше да й вземем строг нашийник. Преди това опитахме с кожен нашийник, но имах чувството, че ще й се разместят отново прешлените s) , така страшно се дърпаше... Сега като е със строгия, не се дърпа въобще, върви кротко и мирно, безпроблемно стигаме до полянките за тичане или като се наложи да минем през града за нещо. Дори Айричка се научи сама да си мушва главата в него, като кажа, че ще излизаме и го държа пред нея. l) Обаче на мен ми се иска да се научи да върви нормално с нормален нашийник, иначе сигурно като ни видят по улиците, хората си мислят, че е някакво зло куче (но това си е тяхна работа). А аз го слагам единствено с цел да я предпазя...Как мислите, дали е възможно на тази възраст (вече е на 6 години и половина) да научи командата "Редом"?
А за ролковите каишки, използвах такава, когато миналата пролет Айра беше разгонена, защото ме беше страх да не хукне нанякъде да се омъжва b) . Много беше удобна, но беше някаква китайска измишльотина и в самия край на това изпитание нещо й се счупи, сега ще търсим нова ...
ivana, за повръщането, Айра също понякога прави такива неща, но са еднократни и после нищо не се е случвало, може би от превъзбуда, не знам, или от преяждане, а може и коремчето му да не е харесало нещо в мандарините, кой знае...Сигурно във форума има нещо по въпроса, виж внимателно!
Поздрави на всички кокерчета и техните грижовни стопани!
User's Signature

Качена снимка

#1543 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 January 2007 - 02:19 PM

Цитат

samotnata 100% процента ще изкаже експертното си мнение - послушай нея аз винаги греша

Това какво трябваше да значи, извинявай?

За повръщането, ами както много пъти съм казвала кокерите имат чувствителни стомахчета, често получават гастрит. Сега не вярвам да ви е инетересно как точно се получава гастрита, но само мога да кажа, че кокали и мандарини подпомагат образуването му. Сара толкова пъти е повръщала, че вече мога да кажа кое кога и как е предизвикало това повръщане. В повечето случаи не е страшно, ако се е случило само веднъж и кучето има добро общо състояние. Тогава просто нещо е подразнило стомахчето и след премахването му, чрез повръщане всичко се оправя. Като трябва само по-лека храна да даваме. В другия случай ако повръщането се повтори, потрети и т.н. тогава вече това е признак, че му има нещо и се отива на ветеринар.

Благодаря за пожеланията и стискането на палци, ще видим тези дни докторката какво ще каже.
User's Signature

#1544 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 10:25 PM

Цитат

Цитат

Това какво трябваше да значи, извинявай?

Мисля че много добре ме разбра, а ако не си няма да обяснявам.

cherry_spa къде се загубиииии какво прави малката Чери w)

#1545 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 10:36 PM

Ira току-що видях, че си ми пратила снимките... просто като си проверявам пощата и отварям само нещата които чакам - другите са реклами някакви и регистрации в сайтове които даже не помня за какво са ми били... и тръгвам да трия и викам я да видя кви са тези снимки преди да изтрия предното писмо което ми задръства пощата.... и гледам СНИМКИТЕ .... размина им се

#1546 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 January 2007 - 11:50 PM

Цитат

Мисля че много добре ме разбра, а ако не си няма да обяснявам.

Всъщност не съм те разбрала, нямам и идея какво си искала да кажеш, но щом не желаеш да обясняваш твоя си воля. Само ще те помоля ако имаш нещо да ми казваш /или да не ми казваш/ да го правиш на лични, не е нужно да занимаваме целия форум.

ivana да кажеш как е малкия, дали му има нещо или е било моментно, стискам палци всичко да се е оправило.
User's Signature

#1547 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 09:25 AM

Първо, моля за извинение, че дълго не писах, но бях високо в планината :)
Ще се опитам да синтезирам отговорът си, макар че, много мнения има и едва ли ще успея да наваксам. :)

samotnata, искрено се надявам на добро развитие на нещата!

По въпроса за кокалите..., хм, да си призная - давам им, но избягвам големите кухи кости, примерно само хрущяли и ребърцата, въобще фенерът на кокошката. Каквото и да си говорим - страст са им. Нужните витамини, калций и полезни вещества набявям и с калций на таблетки и Качена снимка
Храня ги и с много овесени ядки, въобще - старая се храната да им доставя естествената дажба от витамини и минерали, не залагам само на химичните.

Примерно, правя им храната, на Шели/голямата/ давам повече кокалчета, а на Фрида/малката/ - избягвам. Е, Малката само като чуе, че Шели хрупа нещо - полудява! А, аз се виждам в чудо, не стига, че е толкова злояда, ами се и сърди, че за нея няма. Решението е - избутана Шели от собствената и купа. Е, на това му се вика кучовско унижение :))

Плодове много ядат! И не ги лишавам, даже поущрявам. Шели първоначално не проявяваше никакъв интерес, но нали върпосът е "кой повече ще налапа?" Кокерска му работа... :)))

Кокалите от телешка кожа си харесват, давам им по- рядко и за награда, като ги редувам с всякакви лакомства - бисквитки и разни там с карамфил, мента и магданоз, за зъбна хигиена. И винаги гледам производството, предпочитам да не купя нищо, ако нямам пари, отколкото да правя компромиси.

Относно каишките - и моите сладурки са попаднали на суетен човек. Не казвам, че само от това се ръководя, но е един от водещите фактори. Carlie, и ние имаме такава ролка, само розоваКачена снимка . Купих до 30 кг, за да се подсигуря, затова струваше 50 лв. Въобще, имаме различни комплекти, според разходката, според настроението - метални, златни, кожени с камъни по тях, на ролка, от плат и т.н.
Нагръдник бях купила на Фридито/бебето, което бе убито/, но всичко погребах с нея и така и не съм купувала на тези. Търся едни определени на Rogz, но така и не ги намирам.
Ветеринарят ми беше казал, че Кокерите се чувствам по- спокойни и сигурни с нагръдници, по мое мнение също е така. Не съм чувала за възпрепятстване растежа на гръдния кош, едва ли има пряка връзка, освен това те се регулират.
До ден днешен съм смешна картинка по пътя - едната дърпа, другата - два пъти повече. Такива звуци се чуват, че ако не се вижда миловидния им вид, човек спокойно би си помисли, че водя нетърпеливи питове на бой. Оправия няма!

Вижте за добро настроение този линк http://www.elite-die...k.nl/riemen.htm , не е ли Кокерски? ;)
Това от мен, кокерско въртене на дупе и усмихнат ден!
;)

#1548 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 09:39 AM

samotnata, надявьм се Сара да се оправи, Тайра имаше проблем с дясното око-първо "черешово око", изрязаха долния, третия клепач-подуваше се, после окото се замъгли-като перде, нашата лекарка ни изпрати в клиниката в Стара загора, три пъти и биха инжекция направи в окото-в клепачите, отгоре и отдолу, и се оправи.Да чукна на дърво от тогава няма проблем-минаха три години, само от време на време повече секреция от оченцето,/гурелчета/ и капем човешки капки за очи
Мисълта ми беше, ако имаш възможност и лекарката ти го препоръча да отидеш в Стара Загора, към института има клиника, приемат пациенти, можеш да отидеш направо при очен лекар-специалист, за да ти каже точно какъв е проблема.
а иначе-ние ползваме и нагръдник и нашийник-метален, но не строг.С нагръдника върви много спокойно и не се дърпа, с нашийника-яко дърпане и душене, ако и се скарам-върви бавно, но за малко.Нашийника го слагам вечер, когато е тъмно, защото я пескам свободно да се разпожда и като е черна и понякога не я виждам в парка, а той дрънчи и поне я чувам къде е r)
Поздрави на всички мъници от каката -Тайра и макар че не пиша често, всеки ден прочитам какво сте писали и ви се радвам.

#1549 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 02:33 PM

ivana, ако повръщането не се случва много често не се притеснявай.Аз вече съм тичала при доктора за същото нещо.Каза ми ,че няма място за притеснения и че най-често се получава сутрин ако кучето не е яло нищо.Обясни ми и защо ама вече съм забравила - беше нещо свързано с по-голямото количество стомашен сок -не мога да си спомня точно.Във всеки случей ако не се случва често например всеки ден или през ден едва ли е болест ,по-скоро временно неразположение.
Самотната,а как започна проблема на Сара? Питам защото често сме с гурлясали очета и ни се налага да слагаме капки.На кокерите май-очите са им слабо място. s)
Carlie, да бе снимките..последния път забравих да те питам дали си ги получила.А днес се опитах да ти звънна за разходка, но телефона ти беше изключен.Хайде за утре! d)
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1550 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 29 January 2007 - 03:45 PM

Само пак да кажа за кокалите. те са им страст, но тази страст е смъртоносна. Точно големите тръбни кокали от пилето/кокошката са най-опасни, както беше написала Ира, цепят се надлъжно, остават като тресчици и се забиват в стомаха. Следва перфорация, натравяне и смърт ако не се открие навреме. Каквато и страст да са й кокалите на Сара риска не си заслужава, в магазина има достатъчно други лакомства.

За Сара - всичко започна с нещо, което на мен ми се стори запрашаване на оченцето. Случвало ни се е вече веднъж, когато правихме ремонт на банята, имаше много прах и на Сара очето й сълзеше много. С капки и промиване всичко мина. Сега стана същото, но с малката разлика, че на светлина аз видях някакво петънце на ириса на окото, тогава я заведох на лекар, и така се откри, че има язвичка, която започнала да заздравява наопаки. Последвалата операция беше с цел да се среже наново язвичката, и да се зашие третия клепач за горния, за да действа като превръзка. След махането на конците и връщането на клепачите на място се видя, че язвичката е заздравяла напълно, но Сара така и не започна да си отваря окото нормално, и то продължи да сълзи. Сменяхме капките 2 пъти, но и това не помогна. Сега ще ходим за да ни упояват пак и да ни гледат пак на апарат за очи, за да се види има ли нещо, което не сме видели.
User's Signature

#1551 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 06:25 PM

Здравейте.Пърси вече е добре.Гони котките,лае по пилетата и бяга като луд.Снощи не съм спала от него.То не беше дране по завивката да влезе.

#1552 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 29 January 2007 - 07:33 PM

Радвам се, че не е било нищо страшно, занапред умната с дразнещите храни d)
User's Signature

#1553 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 11:58 PM

Ira на 0877059648 ме търси, наложи се да си пусна пак старата карта, че на нея ме търси инструктора... все пак крайно време е да взема книжка

#1554 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 02:54 PM

тук съм Карли никъде не съм избягала, макар и много да ми се иска, в последно време много работя и повечко почивам и се разхождаме само в нашия квартал, че е и студено и играем с едни батковци Джонита, които ги държат на въже де, че били много палави, а моята Чери нали е супер послушна си я пускам да се натича. Както и да е много ни липсвате и се надявам скоро да се видим за беснеене по полянките

#1555 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 03:07 PM

cherry_spa, днес бяхме заедно с Лейди и Карли.И за утре пак си търсим другарчета.Излизаме към 10.00 в морската.Аз сега съм по-свободна и ако искаш мога дори да дойда да ви взема от вашия квартал - с други думи предлагам превоз срещу компания за тичане wink .А Карли като вземе кормуването и новата кола ще ни повози и тя super best
User's Signature

#1556 Потребителят е офлайн   cherry_spa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 03:27 PM

еее, че хубаво супер само не знам утре как ще работя, ако съм нощна с вас съм да знаете, е аз живея в левски, което не е никак далеч от морската и може и пешачката де както се разберем стига да мога, до края на деня ще зная, иначе моята кола е на ремонт, че ме блъснаха преди 2 седмици s)

#1557 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 03:41 PM

Като разбереш пиши тук .Не ми е проблем да ви взема.Ще следя форума ,но няма да мога да пища,защото отивам на работа, а в офиса нямам кирилица.Ще се уговорим на лични.Карли ще се включиш ли пак?
User's Signature

#1558 Потребителят е офлайн   ivana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 05:51 PM

Здравейте.Открихме ,че много го е страх от кабели.Като му хвърля играчката там и той връща на заден ход.Надявам се всички да са добре.

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни