Кокер спаньол
Публикувано: 27 January 2007 - 07:37 PM
Ролков повод гледах за 20тина лева наскоро, беше много хубав.
Буши, благодаря мила. Докторката каза, че самата раничка е заздравяла, но тя все още си държи оченцето затворено и не можем да разберем защо.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 January 2007 - 09:34 AM
Публикувано: 28 January 2007 - 09:40 AM
samotnata 100% процента ще изкаже експертното си мнение - послушай нея аз винаги греша
Публикувано: 28 January 2007 - 01:57 PM
Сега да споделя и моя опит с каишките и нашийниците. Когато взехме Айра, тя беше с нагръдник, защото беше претърпяла жестока катастрофа и е имала разместен прешлен на врата. Обаче се дърпаше неистово, едва я удържах, особено като видеше котка. Отделям й страшно много време за обучение, научи вече цял куп команди, но това "Редом" засега нещо ни куца. Надявам се, че скоро ще имаме по-голям напредък и с тази команда.
Обаче в един момент единственият начин за нормално придвижване до мястото, където я пускам да тича (а то е на 5 мин. от нас, обаче беше истински кошмар с нагръдник) беше да й вземем строг нашийник. Преди това опитахме с кожен нашийник, но имах чувството, че ще й се разместят отново прешлените s) , така страшно се дърпаше... Сега като е със строгия, не се дърпа въобще, върви кротко и мирно, безпроблемно стигаме до полянките за тичане или като се наложи да минем през града за нещо. Дори Айричка се научи сама да си мушва главата в него, като кажа, че ще излизаме и го държа пред нея. l) Обаче на мен ми се иска да се научи да върви нормално с нормален нашийник, иначе сигурно като ни видят по улиците, хората си мислят, че е някакво зло куче (но това си е тяхна работа). А аз го слагам единствено с цел да я предпазя...Как мислите, дали е възможно на тази възраст (вече е на 6 години и половина) да научи командата "Редом"?
А за ролковите каишки, използвах такава, когато миналата пролет Айра беше разгонена, защото ме беше страх да не хукне нанякъде да се омъжва b) . Много беше удобна, но беше някаква китайска измишльотина и в самия край на това изпитание нещо й се счупи, сега ще търсим нова ...
ivana, за повръщането, Айра също понякога прави такива неща, но са еднократни и после нищо не се е случвало, може би от превъзбуда, не знам, или от преяждане, а може и коремчето му да не е харесало нещо в мандарините, кой знае...Сигурно във форума има нещо по въпроса, виж внимателно!
Поздрави на всички кокерчета и техните грижовни стопани!

Публикувано: 28 January 2007 - 02:19 PM
Цитат
Това какво трябваше да значи, извинявай?
За повръщането, ами както много пъти съм казвала кокерите имат чувствителни стомахчета, често получават гастрит. Сега не вярвам да ви е инетересно как точно се получава гастрита, но само мога да кажа, че кокали и мандарини подпомагат образуването му. Сара толкова пъти е повръщала, че вече мога да кажа кое кога и как е предизвикало това повръщане. В повечето случаи не е страшно, ако се е случило само веднъж и кучето има добро общо състояние. Тогава просто нещо е подразнило стомахчето и след премахването му, чрез повръщане всичко се оправя. Като трябва само по-лека храна да даваме. В другия случай ако повръщането се повтори, потрети и т.н. тогава вече това е признак, че му има нещо и се отива на ветеринар.
Благодаря за пожеланията и стискането на палци, ще видим тези дни докторката какво ще каже.

Публикувано: 28 January 2007 - 10:25 PM
Цитат
Цитат
Това какво трябваше да значи, извинявай?
Мисля че много добре ме разбра, а ако не си няма да обяснявам.
cherry_spa къде се загубиииии какво прави малката Чери w)
Публикувано: 28 January 2007 - 10:36 PM
Публикувано: 28 January 2007 - 11:50 PM
Цитат
Всъщност не съм те разбрала, нямам и идея какво си искала да кажеш, но щом не желаеш да обясняваш твоя си воля. Само ще те помоля ако имаш нещо да ми казваш /или да не ми казваш/ да го правиш на лични, не е нужно да занимаваме целия форум.
ivana да кажеш как е малкия, дали му има нещо или е било моментно, стискам палци всичко да се е оправило.

Публикувано: 29 January 2007 - 09:25 AM
Ще се опитам да синтезирам отговорът си, макар че, много мнения има и едва ли ще успея да наваксам. :)
samotnata, искрено се надявам на добро развитие на нещата!
По въпроса за кокалите..., хм, да си призная - давам им, но избягвам големите кухи кости, примерно само хрущяли и ребърцата, въобще фенерът на кокошката. Каквото и да си говорим - страст са им. Нужните витамини, калций и полезни вещества набявям и с калций на таблетки и

Храня ги и с много овесени ядки, въобще - старая се храната да им доставя естествената дажба от витамини и минерали, не залагам само на химичните.
Примерно, правя им храната, на Шели/голямата/ давам повече кокалчета, а на Фрида/малката/ - избягвам. Е, Малката само като чуе, че Шели хрупа нещо - полудява! А, аз се виждам в чудо, не стига, че е толкова злояда, ами се и сърди, че за нея няма. Решението е - избутана Шели от собствената и купа. Е, на това му се вика кучовско унижение :))
Плодове много ядат! И не ги лишавам, даже поущрявам. Шели първоначално не проявяваше никакъв интерес, но нали върпосът е "кой повече ще налапа?" Кокерска му работа... :)))
Кокалите от телешка кожа си харесват, давам им по- рядко и за награда, като ги редувам с всякакви лакомства - бисквитки и разни там с карамфил, мента и магданоз, за зъбна хигиена. И винаги гледам производството, предпочитам да не купя нищо, ако нямам пари, отколкото да правя компромиси.
Относно каишките - и моите сладурки са попаднали на суетен човек. Не казвам, че само от това се ръководя, но е един от водещите фактори. Carlie, и ние имаме такава ролка, само розова

Нагръдник бях купила на Фридито/бебето, което бе убито/, но всичко погребах с нея и така и не съм купувала на тези. Търся едни определени на Rogz, но така и не ги намирам.
Ветеринарят ми беше казал, че Кокерите се чувствам по- спокойни и сигурни с нагръдници, по мое мнение също е така. Не съм чувала за възпрепятстване растежа на гръдния кош, едва ли има пряка връзка, освен това те се регулират.
До ден днешен съм смешна картинка по пътя - едната дърпа, другата - два пъти повече. Такива звуци се чуват, че ако не се вижда миловидния им вид, човек спокойно би си помисли, че водя нетърпеливи питове на бой. Оправия няма!
Вижте за добро настроение този линк http://www.elite-die...k.nl/riemen.htm , не е ли Кокерски? ;)
Това от мен, кокерско въртене на дупе и усмихнат ден!
;)
Публикувано: 29 January 2007 - 09:39 AM
Мисълта ми беше, ако имаш възможност и лекарката ти го препоръча да отидеш в Стара Загора, към института има клиника, приемат пациенти, можеш да отидеш направо при очен лекар-специалист, за да ти каже точно какъв е проблема.
а иначе-ние ползваме и нагръдник и нашийник-метален, но не строг.С нагръдника върви много спокойно и не се дърпа, с нашийника-яко дърпане и душене, ако и се скарам-върви бавно, но за малко.Нашийника го слагам вечер, когато е тъмно, защото я пескам свободно да се разпожда и като е черна и понякога не я виждам в парка, а той дрънчи и поне я чувам къде е r)
Поздрави на всички мъници от каката -Тайра и макар че не пиша често, всеки ден прочитам какво сте писали и ви се радвам.
Публикувано: 29 January 2007 - 02:33 PM
Самотната,а как започна проблема на Сара? Питам защото често сме с гурлясали очета и ни се налага да слагаме капки.На кокерите май-очите са им слабо място. s)
Carlie, да бе снимките..последния път забравих да те питам дали си ги получила.А днес се опитах да ти звънна за разходка, но телефона ти беше изключен.Хайде за утре! d)
Публикувано: 29 January 2007 - 03:45 PM
За Сара - всичко започна с нещо, което на мен ми се стори запрашаване на оченцето. Случвало ни се е вече веднъж, когато правихме ремонт на банята, имаше много прах и на Сара очето й сълзеше много. С капки и промиване всичко мина. Сега стана същото, но с малката разлика, че на светлина аз видях някакво петънце на ириса на окото, тогава я заведох на лекар, и така се откри, че има язвичка, която започнала да заздравява наопаки. Последвалата операция беше с цел да се среже наново язвичката, и да се зашие третия клепач за горния, за да действа като превръзка. След махането на конците и връщането на клепачите на място се видя, че язвичката е заздравяла напълно, но Сара така и не започна да си отваря окото нормално, и то продължи да сълзи. Сменяхме капките 2 пъти, но и това не помогна. Сега ще ходим за да ни упояват пак и да ни гледат пак на апарат за очи, за да се види има ли нещо, което не сме видели.

Публикувано: 30 January 2007 - 02:54 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 03:07 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 03:27 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 03:41 PM