Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1951 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 March 2007 - 04:26 PM

Прекрасна е:)и много прилича на втория ми кокер:)душичка абсолютна.Изглежда здраво щастливо куче,,,Какви проблеми има тя?(ако темата ти е неприятна не ми казвай)При всички положения горещо ти пожелавам всичко с нея да бъде наред.Знам какво е кучето ти да е болно а ти просто да искаш само най доброто за него....

#1952 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 March 2007 - 05:01 PM

Ами не ми е неприятна темата, още повече, че целия клуб тук знае и е преживял повечето неща с мен. Сара още от как я намерихме имаше проблеми с половата система, с дихателната, с кожата, със зъбите, с очите /даже и в момента е с операция на окото/, с храносмилателната. Отделно слагам осилите, трънчетата, кърлежите и всичко останало, което се случва почти на всяко куче. В крайна сметка я кастрирахме, гранулите успокояват донякъде гастрита, след кастрацията кожата и козината са по-добре. Но затова не препоръчвам тези кокери, които не се знае какъв и е произходът да се пускат да раждат, защото после се пръкват такива кученца като Сара, които са си наследствено лабилни и не е виновен начина на гледане, ние си я гледаме доста добре.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1953 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 05:21 PM

Повярвай,разбирам те много добре.Знам, че не е виновен начина на гледане.Аз си имам не обеца, ами цял камък на ухото по случая..Затова сега питам и разпитвам. Дано Сара да е добре от тук нататък и все по-малко болежки да има..Важното е че е много обичана.

#1954 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 March 2007 - 08:00 PM

Здравейте,приятели b) !На днешната "разходка" се срещнахме с една "какичка"
сибирско хъски на година.Пълна излагация от наша страна bl) !Каката го души,
нашият уж позволява обаче дава на заден,опашката между краката и започва да се катери по мен...Взех го на ръце,а той по рамото ми и още малко на гърба ми ще се качи oleeee !За първи път се среща със себеподобно.Ще свикне!Раз- брах,че има доста кучета,които се разхождат със стопаните си в една близка местност "Боровата гора" ,та ще си имаме компания и то май доста разнообраз- на и голяма bravoS !Но ще му трябва време да свикне и на това да ме ЧУВА!Пуснах го пред блока без повод да потича.До едно време добре ,но в един мо-
мент като драсна към улицата...умрях bash !"Рудо,Рудо!",не чува!Бегом след него
и пак му закопчах повода.На близо има училище и спортна площадка.Ще го водя там , защото е оградено и докато се научи да ме ЧУВА (възможно ли е?)разходките му ще са там wink .
Добре дошла на Molita!Пожелавам ти скоро да си имаш дългоухо,здраво бебче за радост и ядове b) d) !!!
Робърт оправи ли се?Не сте писали!Мира пусни нови снимки на Арчи да го видим колко е пораснал.Приятни разходки утре ,ние вече oo .
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1955 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 08:28 PM

Рудо, на нашата първа разходка и ние срещнахме хъски, само 4е батко беше и беше лош (хапал кучето на съседката). Аз добре че се вдетиних и помолих баща ми да дойде с мен, че имах страх от кучета... Лейдата се опита да се качи отгоре му, но той не и позволи - да не се разглезвала...
А за слушането - Лейди чува само като имам храна в себе си... иначе е пълен АБСУРД мога да викам докато ми се скъсат гласните струни и пак няма да има резултат... Но не се притеснявай има кокери които чуват - Голди на Ira и Чери на cherry_spa... поне за тях от форума имам наблюдения...
А някой знае ли какво стана с Ирис? Нали Nina_vn го подаряваше?

#1956 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 08:59 PM

Рудо, намини в раздела за обучение на кучето, и там има доста материали за четене, след това за прилагане. Точно сега му е времето да се пообучиш малко, след това да пообучиш и маненкия. Напълно е възможно, тук имахме съфорумка, която беше успяла да научи кокера си на "редом" освен всичко останало. Има си начини да се обучи, просто погледни какви са те. Няма куче, което да не може обучено, има стопанин, който не знае как или не иска 1super
User's Signature

#1957 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 09:18 PM

Здарвейте!Казвам се Сузи и съм от Перник.До сега не съм писала,но стриктно следях темата.Аз имам кокер на година и осем месеца,мъжки на име Алекс.Много е игрив и дори в момента седи до мен и се закача.За жалост си позволява от време на време да хапе сестра ми.Последния път я ухапа доста лошо,но аз го наказах тъй като слуша само мен.Много обичам животните и бих направиал всичко за тях.Преди малко првечв от година почина Пекинезчето ми-Чара.Беше болна от рак на червата.За огромно съжалление и много силна моя болка открихме твърде късно болеста й.След като я приспаха майка ми ми обеща,че ще ми вземе друго куче,тъй като бях много тъжна.Така след три месечно търсене аз намерих Алекс.Къде ли не пусках обяви и накрая една много добра жена от Плевен се свърза с мен и така аз отидох с баща ми и дядо ми до плевен и си взех Алексчо.Тогава той беше на три месеца,но випреки това беше много сладък.Когато го видях буквално се влюбих в него...знаете колко са хубави и сладки бебетата b) .Сега сме си намерили една госпожица,която е само с два месеца по-голяма от него,но въпреки това е доста по дребничка.Тя се казва Хера и от най-светлите кокери,а Алекс е от най-тъмните.Сега само чакаме само подходящия момент и Хера и Алекс ще си имат бебета. b)

#1958 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 10:02 PM

Добре дошли, радвам се, че се решихте да пишете.
С цялото ми уважение и съжаление, че така трябва да ви посрещна, но не мисля, че идеята вашето кокерче и приятелката му да имат бебета е много добра. Има доста изписано по темата, но като прясно може да погледнете 5 поста преди този, пак е мой. Ако мислите, че вашите кокерчета не са такива, опитайте пак да помислите. Не се знае какви последици ще има това за поколението, и дали изобщо ще има такова. Моля ви, недейте да бързате толкова, идеята, която се прокарва от много време насам, че кучето трябва да има поколение задължително - не са верни, напротив - грешни са.
User's Signature

#1959 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 10:36 PM

Да сагласна съм с теб Samotnata, но аз предварително съм се поинтересувала за родословието на Хера и Алекс.Майката на Хера е напално чистолръвна,както и баща й.А за Алекс няма спор майка му е била шампионка в някаква изложба за кокери,а баща му е трето поколение от чистокръвни кокери.Аз също много се притеснявам да не се получи нещо подпбно,тъй като Херичката е по-дребничка,но смятам,че тъй като родителите са с родословие няма да има проблени.

#1960 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 10:46 PM

Родословие? От кой развъдник? Има ли документи потвърждаващо го? Само документ, в който пише поне 3 поколения назад родителите, и техните родители може да доказва чистопородност. Останалото са само приказки. Нищо лично, вярвам, че кучетата са страхотни, но кокерите в Бг с такива документи са страхотна рядкост, да не кажа че даже липсват. Малко по-нагоре можете да се уверите, Molita днес е разговаряла с клуба, където са й казали, че чистопородни кокери у нас почти няма. Виждам, че сте мислили и че не сте кварталната лелка, която държи кученцето й да има поколение, но въпреки това си мисля, че без доказан произход е рисковано.
User's Signature

#1961 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 10:57 PM

Да има си докумени всичко аз още ведна се поинтересувах и хората ми извадиха документи всичко. ;)

#1962 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 March 2007 - 11:10 PM

Ами тогава запишете се в клуба, хубаво е кучета, които имат документите да са регистрирани, защото мисля, че само тогава документите ще бъдат признати. Не разбирам много от тези неща, но все пак обадете се, попитайте какви са предимствата. Пък току виж сте дали началото на нов род сред кокерите ;)
User's Signature

#1963 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 11:28 PM

Да благодаря за съвета.До сега не се бях замисляла.Наистина сте го направя...благодаря много super best

#1964 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2007 - 11:32 PM

Хаиде аз казвам лека нощ на всички и до утре..много целувки на всички кокери.. b)

#1965 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 12:10 PM

suzenceto, председателят на клуба звучи като човек, на когото наистина му пука за това с което се занимава, така че предполагам че с удоволствие ще Ви предостави пълна консултация по въпроса какво,защо, кога. Не споменахте какъв е кокерът Ви или поне аз не съм видяла. Мен доста ме озадачи факта че той каза че няма качествени английски кокери у нас.. при положение че кокерът като порода е доста разпространен...

#1966 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 12:38 PM

Как сте "кокери"? Преди няколко дни останах втрещена, защото не можех да прочета половината съобщения. Пише последен ..име и хоп - няма такова. Чак по-късно разбрах, че е имало проблеми със сайта. Виждам, че бебетата растат и се развиват. Първи срещи със себеподобните - милите душички - много са сладки с реакциите си. Хем искат да си поиграят, хем шубето е голям страх. Моята Одри се срещна на една полянка с 4 мес.кокерка и умря от ужас, защото кокерчето скачаше и се дърпаше /стопаните не го пускаха от повода/ и тя не разбираше какво става и точно така се вкопчи в мен както Рудо, но пък с една група дакели много се забавляваше. Мисля, че почти няма куче, което да не се научи на каквото и да било - просто трябва повече търпение и постоянство. Сега, когато е разгонена Одри разбра, че не й разрешавам да се качва на леглото при мен и не се и опитва. Лежи си в нейното легълце. Там я оставям без памперс и тя е мн.доволна, че може да се ближе и да не е закопчана в гащичките. Много са умни, миличките. Много обича да я къпя и суша. Сама се обръща към сушоара и обожава да й решат ушите. Когато сме навън - щом свърши работа идва за "браво" и бисквита и така разбирам, че свършила важните неща. Прекрасна е - знам, че тук е пълно с прекрасни четириноги и двуноги приятели. До скоро!
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#1967 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 21 March 2007 - 04:29 PM

Здравей, Кавалер!Добре сме си общо взето ,като махнеш лошото b) .Днес не е ден за разходка,ту духа ураганен вятър,ту превалява дъжд...Иначе е топло ,но
много гадно духа и му пълни очите и ушите с прахоляк.Мислех да го заведа на училищната площадка да го помъча да идва при мен като го повикам.Не го ли науча,не мога да изляза по-надалеч с него.Днес ще скучаем в къщи.
Били ,разгледах албумчето!Обичам я тая Сара!Много е красива и това ,че е по-дребничка ми допада.Ми тя в скута на мъжа е почти колкото нашия дивчо!
Пишете и останалите!Сигурно сте заети и не ви остава време за клуба ни.Нещо
сладко за кокерите w) b) ???
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1968 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 08:44 PM

Ето една мокра

Прикачени файлове