Цитат
Carlie,когато Голди беше бебе ми ги предложиха в магазина.Питах ги дали наистина има ефект и ми отговориха,че при всяко куче е индивидуално - при едни действа безотказно,при други не.То май със всичко е така. r) Не ги взех и нямам личен опит.
Виж тук е обяснено на какъв принцип би трябвало да действа:http://www.predatorpee.com/ (божее,какво ли не продават хората oleeee oleeee )
Разбира се това ,което ти имаш предвид може и да е друг вид.
Пробвай и кажи да знаем.
Кавалер, много е сладка наистина!
При мнимата бременност обикновено кучката започва да се държи странно -по-любвеобвилна е,не толкова склонна да играе.Търси играчки или разни предмети,които събира в леглото си и дори се опитва да ги кърми.Някои започват да ровят в леглото си като че ли го приготвят за раждане.Така например боксерката на моя приятелка изтърбуши дивана докато се опитваше да си направи удобно "гнезденце".Междувременно млечните жлези се подуват и около времето за раждане(макар всичко да е на ужким) започват да произвеждат мляко.При мнимата бременност има и физически и психологически промени.Някои кучета наистина преживяват тежко това,че не могат да намерят кученцата,които инстинктивно искат да кърмят.
В по-голяма част от случеите не се налага никакво лечение и всичко отминава от само себе си.При някои кучки обаче,при които се стига до лактация този проблем е много по-изявен и те са видимо нещастни(ако мога така да се изразя) през този период.Постоянно търсят малките си и чувстват дискомфорт от пълните с мляко гърди.В този случей има опастност да се развие мастит.Има разни хормонални лекарства,но те естествено не се препоръчват,защото не са безвредни.Обикновено нашите ветове препоръчват по-малко течности,глад за ден два и повече движение,за да спре производството на мляко по естествен път.За облекчаване на подутите гърди има мехлеми за мазане.За съжаление в България не се внася едно от най-хвалените средства за справяне с този проблем капките"Galastop".
Надявам се да съм ти била полезна с информацията.Но още повече се надявам на малката кавалерка да не и скимне да става майка на ужким.
Изглежда ми толкова мъничка и крехка w)