Кокер спаньол
Публикувано: 15 April 2007 - 10:26 AM
Вчера извадих първия кърлеж на Руди a) ! То беше ГОЛЯМА борба bash ! Добре, че синът ми си беше в къщи, за да го държи, а аз да го обработвам. Знам как става от преди. Извадих го без проблем целия, почистих мястото със спирт и после йодирах. Беше се забил два пръста под дясното оченце! Кой да се сети да търси там! Боричкахме се и той се пукна и окървави козинката, иначе можеше и да не го видим. Гадини мръсни!!! Ще слагам и там пудра по някакъв начин. Иначе сме добре, ходим на разходки, той бяга като бесен, прави кръгове и "свири" по завоите. После се тръшка отведнъж с изплезен език да си почине. Това е при нас за сега!
Публикувано: 15 April 2007 - 08:29 PM
Публикувано: 16 April 2007 - 01:10 PM
Mery1212,разпознаването на грижовни и добри стопани е малко трудна и доста отговорна задача,но след като избереш някои може да се разбереш с тях да им се обаждаш и дори да отидете да ги видите някои и друг път.Пак и можеш да им кажеш,че ако се случи нещо и се окаже че не могат или не желаят да се грижат за кученцето могат да ти го върнат(за да не се получи като с Кира).Малко ще ви е по-сложно на вас ако се случи такова нещо,но пък ще е по-добре за кученцата.
А пък Роно имаше много емоции тия дни.В събота ходихме за годишната ваксина и покраи нея се сдобихме и с чип(нали и без това тр.да свършим и тази работа).Роно се държа много добре super best -ваксината даже и не разбра кога влезе,а на чипа изнедоволства съвсем леко.Купихме си и противопаразитна каишка- KILTIX на Байер- казаха ни,че била "Мерцедеса" на противопаразитните каишки,пак ще видим.
След това остатака от деня и неделя до обяд си имахме гости-неговият приятел Маxi и стопаните му- падна яка игра. d) d) d)
Публикувано: 16 April 2007 - 11:27 PM
samotna, поздравявам Ви с новия ви "детски" облик, много сте шик 1super , добре сте се погрижили за външността си , абсолютни дами - bravoS ! И ние трябва да помислим за същото тия дни.
Поздравявам Роно за новите му придобивки,да си ги носи със здраве.
Рудио,ама вие сте много яки,най ме кефите в завивките на кревата.А относно кърлежите, нямаше ли някаква ампула, която се поставя във врата на животното, която е против бълхи,кърлежи и т.н.Така си мисля,ако искаш провери при ветеринаря,може и да съм излъгала без да искам.
Публикувано: 17 April 2007 - 07:06 AM
Чета за тези чипове, само дето не знам какво е това? Пояснете, моля! А тази противопаразитна каишка колко струва?
Мери, как са малките рожбички? Има ли желаещи да ги отглеждат?
Мирчето, къде изчезнахте с малкия, не пишеш!
Аз не мога без вас! Толкова ми помагате и ми е хубаво да си пиша със "съмишленици" b) !
Моят Руди вече започна да ми се гушка и да ходи подир мен като сянка. Където и да мръдна той е залепен като "гербова марка"до мен. Някой път ще се пребия
спъвайки се в него l) ! Закача се, дори прави едни работи, които ми приличат на "кучешки шегички". Казвам му например "Не ме закачай, остави ме , не сега!"
а той заляга, вирнал опашка, гледа ме под вежди и с лапичка ме тупка по ръката. Подскача насам натам, и пак "туп" с лапичка. Няма оттърване! Играе му се на кучо, т.е. беснее му се d) ! И се започва... А вече трябва да му вържа червен конец против уруки! На вън не минава човек без да се спре да му се радва и да го превъзнася, колко е сладък, колко е красив, колко е миличък...милват го и той се разтопява от кеф. Не е много хубаво това, но приема всички непознати с любов. Но другите кучета...ГОЛЯМО шубе oleeee ! Не можеш да му намериш опашката, толкова е завряна между краката!
До скоро!
Публикувано: 17 April 2007 - 10:49 AM
b) Някъде четох, че коментирате Frontline. Да ви кажа честно сложих една ампула на Одри два дни преди да тръгнем по горите - нали това е срока, за да навлезе в тялото и хоп, изненада - намирам впил се кърлеж под гушката. Слава богу, още не набъбнал и успяхме да го махнем, но ... явно на нея не й действа. Затова питам за други средства, защото не знам. Преди на Арабела ампулата й действаше, но на Одри не. super best
oo Пожелавам на всички приятен и успешен ден! Когато нямам време за писане да знаете, че редовно чета всичко! Чао! w)

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 17 April 2007 - 12:24 PM
Публикувано: 17 April 2007 - 12:30 PM
благодаря за посрещането.
да си кажа и аз нещо за въпросните ампули - ползвала съм ги за котарака, но не се оказаха ефикасни при положение, че той дори не излиза на вън. домъкнахме му бълхи от някъде и те си го харесаха, въпреки третирането с това лекарство - мисля, че е същото - синьо на цвят и се слага зад главата.
имам въпрос:
очите на кира сълзят. не постоянно, но понякога се появяват браздички към муцуната. това нормално ли е при кокерите или трябва да се киснем с лайка например?
Публикувано: 17 April 2007 - 02:02 PM
Протиопаразитната каишка KILTIX на Байер,която взехме пише че е за 7месеца и струва 27лв.(поне за толкова я взехме).Надявам се да е по-ефективна от нещата,които пробвахме до сега.Последно бяхме с ампула на Virbac,но тя ни предпази за около 3-4седмици и после закачихме кърлежче.
Относно чипа-доколкото знам това вече е задължително в страната ни.Поставя се под кожата,от лявата страна на рамото.Важи и за европеиските страни и съответно пътуването зад граница с него не би трябвало да е проблем.По границите и във всички приюти за кучета трябва да имат от апаратчетата за разчитане на чипа и съответно ако бъде загубено кучето и прибрано в някои от тях,те са дъжни да го проверят за чип и да се обадят на стoпаните.Ветеринарите,доколкото разбрах вече са длъжни да поставят чипове на всичките си пациенти и след това да регистрират чиповете.Дадоха ни единият екземпляр от формуляра-в него има номера на чипа,ветеринарният лекар,които го е поставил и собственика на кучето.Също така номера на чипа вече му е и в паспорта.Общо взето това е всичко,което знам по въпроса.Като ходя да си плащам данъка на апартамента,ще трябва да платя и неговия- докторът ни ни каза,че в общините все още не са готови с прогрмата за събирането на този вид данък и ни посъветва да изчакаме малко.
По повод очичките на Кира- кокерите са предразположени към конюктивит,понеже са им увиснали леко очичките отдолу и за това винаги са ни съветвали,че ако не е много силно трябва да го оставим да се спрви самостоятелно с проблема.Естествено,ако се засили или е постoянно зачервено и сълзящо трябва да отидете на лекар.За съжаление забравих името на капките(миналото лято едно приятелче кокерче имаше същият пробелем),но не е страшно,пък и както казах е обичаино за кокерите.
Рудо е голям сладур w) .Като чета разказите за него-все едно че аз разправям за Роно,само дето със страха от другите кучета се справихме отдавна,само мн.по-едрите избягва,което си мисля,че даже е мн.полезно.Иначе и тои е като "гербова марка".И сега се е лепнал за мен и спинка oo
Публикувано: 17 April 2007 - 04:53 PM
Цитат
Здрасти от нас!
Ампулата на Virbac е за 3-4 седмици. Лекарят ни каза, че ефекта за кърлежите трае по толкова, 7-8 седмици може да предпазва от бълхи. Миналият месец бяхме на спрей - Fronline, и той бил за месец. Сега сме на Virbac и следим. Търсим оптималният резултат.
А, за чипа - Шели има, въобще сме готови за предизвикателствата от пътувания в Европа. Чипът и е слаган в Австрия, там са и и издавани и международните и сертификати и изследванията на здравето и. Скоро и малката трябва да я "номерираме".
Моля, дайте съвет Фрида е разгонена, на 8 месеца е, но много кърви. Пробвахме с памперс, докато сме у нас няма проблем, дори се прави, че не го забелязва, но излезем ли, дори за 5 минути, памперъст е на миниатюрни късчета.
Публикувано: 17 April 2007 - 04:58 PM
Advantix е репелентен, но активната му съставка е друга, чувала съм, че има по-тесен спектър на действие. Освен това забравих как стоеше въпроса с водоустойчивостта на двата препарата, преди време имахме доста подробна дискусия по въпроса, но се стигна както винаги до взаимни обвинения в търговски интереси. Аз лично редувам двата препарата.
Публикувано: 17 April 2007 - 09:02 PM
Е, изкашлях се, но Одри нямаше храна за тази вечер и отново бяхме на старата. Благодаря, че ме изтърпяхте, но трябваше да го споделя! Лека нощ и до утре! oo oo oo oo

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!