Кокер спаньол
Публикувано: 12 April 2007 - 07:55 PM
Публикувано: 12 April 2007 - 08:36 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 12 April 2007 - 09:30 PM
Публикувано: 13 April 2007 - 08:33 AM
А някъде четох, че ги обхваща беспокойство от самотата и страх, че няма да се върне стопанинът им.
Публикувано: 13 April 2007 - 08:50 AM
Цитат
А някъде четох, че ги обхваща беспокойство от самотата и страх, че няма да се върне стопанинът им.
Не знам дали е така, но когато ме няма вечерта и цяла нощ вкъщи на сутринта заварвам "гарсониерата" на Лейда в окаяно състояние.... казвам гарсониера, защото тя си има стая, баня, тоалетна, балкон, голяяяяяямо легло и гардероб и телавизор... а аз си имам килер и едно тясно легълце....
Обаче съм сигурна че прави напук bl) l)
Публикувано: 13 April 2007 - 09:25 AM
Следя темата редовно и много интересни теми коментирате.
Съгласна съм със samotna, тъй като тази пролет и нашия кучо два пъти изчезва (въпреки, че беше на каишка) -явно след някоя разгонена красавица. Първия път го открихме, но втория ...хукнал е след някоя себеподобна d) bl) и край, някъде се е оженил явно за постоянно. Като ставаме сутринта,какво да видим синджира и каишката там, кучето го няма oleeee .
И каишката не го спаси s). Дано някой добър човечец да го е прибрал, на това се надяваме.
А-а-а, я да попитам, че и аз не съм много наясно с разгонването,тъй като си имаме женско спрингер спаньолче,което е на 1 г. и 2 м. но не съм установявала,че е била рагонена до сега. Възможно ли е?
Кавалер,Одри е дългоуха красавица,прилича на моята Дейзи, като по-малка, със същата окраска (без кафевите петъмца), уши, нос и изобщо чаровната, миловидна и винаги невинна физиономийка.
Нашата Дейзи, когато разбере, че излизаме и тя ще остане сама, започва да вие (плаче), но няма как s) ,какво да се прави.
Публикувано: 13 April 2007 - 09:26 AM

Публикувано: 13 April 2007 - 11:26 AM
Цитат
Следя темата редовно и много интересни теми коментирате.
Съгласна съм със samotna, тъй като тази пролет и нашия кучо два пъти изчезва (въпреки, че беше на каишка) -явно след някоя разгонена красавица. Първия път го открихме, но втория ...хукнал е след някоя себеподобна d) bl) и край, някъде се е оженил явно за постоянно. Като ставаме сутринта,какво да видим синджира и каишката там, кучето го няма oleeee .
И каишката не го спаси s). Дано някой добър човечец да го е прибрал, на това се надяваме.
А-а-а, я да попитам, че и аз не съм много наясно с разгонването,тъй като си имаме женско спрингер спаньолче,което е на 1 г. и 2 м. но не съм установявала,че е била рагонена до сега. Възможно ли е?
Кавалер,Одри е дългоуха красавица,прилича на моята Дейзи, като по-малка, със същата окраска (без кафевите петъмца), уши, нос и изобщо чаровната, миловидна и винаги невинна физиономийка.
Нашата Дейзи, когато разбере, че излизаме и тя ще остане сама, започва да вие (плаче), но няма как s) ,какво да се прави.
d) Няма как да не разбереш като се разгони, защото цапа, освен, ако е навън и не сте забелязали. По принцип разгонването продължава около 20-25 дни и не е възможно да го пропуснеш и обикновено преди да навърши годинка има поне едно разгонване - около 7-8 месец. Да не говорим, че ако я надуши мъжкар не можете да се отървете, а самата тя след 9-тия ден вече е готова за сношение и ако си е харесала мъжкия може и да го допусне. 1super Имам една много смешна случка с моята Арабела. Пак ходихме на гости в провинцията и тя беше разгонена по това време и й слагах памперс, за да не цапа. Домакините имат мъжко куче и те непрекъснато бяха заедно. В началото тя го лаеше, но после взе да си мести опашката, но нали има памперс - нищо не става и една вечер като я погледнахме - памперса разкъсан със зъби от мъжкия. Много се смяхме, но слава богу не беше успял да стигне до голо. oo
w) Много съжалявам за вашия мъжкар, защото и ние загубихме 10 годишна кавказка овчарка по време на една разходка - като хукна и повече не го видяхме.
Месеци го търсихме, налепихме обяви, проверявала съм двор по двор, викахме го по име, но Джон така и се загуби. Много е тежка всяка загуба на член от семейството, защото те са точно това.

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 13 April 2007 - 12:12 PM
Освен кървене, разгонването се познава по честото пишкане - маркиране.

Публикувано: 13 April 2007 - 03:18 PM
Първо куче ли ви е? Знаете ли как се гледа бебе, имате ли въпроси, каквото ви хрумне споделете, попитайте...
И добре дошли и честита ви малка радост.

Публикувано: 13 April 2007 - 03:45 PM
Ами, преди години имах ирландски сетер, той почина защото достигна пределна възраст.
Неговият син ми беше радостта, но ми го откраднаха хора, които както се оказа след няколко години ме познават и са знаели, че кучето е мое.
Е, сега започваме отначало.
Кира е на пет месеца и е имала стопани само за един ден, защото първото пишкане върху килима ги е паникьосало много.
Прекарала е цялото това време в магазин. Сега е много щастлива. Беше страшно озадачена при първата си дълга разходка.
Публикувано: 13 April 2007 - 03:56 PM
Честито на Ира за кученцето, да ти е живо и здраво и да ти носи много радост !
В момента търся грижовни стопани на моите бебета . Кажете ми как мога да разпозная такива хора като бившите стопани на Кира ?
Никак не ми е безразлична съдбата на моите кученца и въобще не ми се ще да видя някое от моите в магазин или не дай боже на улицата a)
Публикувано: 13 April 2007 - 03:57 PM
Не разбрах какъв цвят е и дали е американче или англичанче /съжалявам за въпросите, но като стане дума за бебе и не ме сдържа/
Мери, ами чрез много разговори с хората. Ако ви пуснат у вас да видите къде ще живеят кученцата, ако гледат с любов, ако след разясненията за много надрани стени, врати, мебели и скъсани дивани и опикани килими все още им греят погледите, значи стават. И все си мисля, че хора, които взимат куче от любов много се различават от останалите. В тях има една искра, един пламък в очите, който не може да се имитира.

Публикувано: 13 April 2007 - 04:09 PM
Хората, които бяха взели Кира преди мен са били с огромното желание да имат куче, но никога не са се интересували какви грижи се полагат за кучето докато порасне и изобщо. Мисля, че са доволни, че тя сега е добре.
Ще ми се да има отговор на твоя въпрос, но никога не можеш да си сигурна.
Може би трябва да се разчита на близки, на приятели, поне за успокоение.
Понеже имам и котки, ми се е случвало да подарявам котета, но винаги на приятели. Надяваш се, че ще попаднат на добри стопани.
Публикувано: 13 April 2007 - 04:17 PM
Иначе петното мисля, че е недостатък при родословните, вие родословни ли сте :) Щото ние тук си нямаме родословни английски кокерчета.

Публикувано: 13 April 2007 - 04:23 PM
Тя е от развъдник в Унгария, но не казаха нищо по въпроса за рода.
Чакай да те питам,
това с подстригването и обръсването ми малко непонятно?
Прикачени файлове
-
S3700300.JPG (189.79K)
Брой сваляния: 32

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +