Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2131 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 April 2007 - 07:55 PM

А моят като се разгони, какво ме чака и какво да го правя!? Знае ли някой и ако "да", помогнете ми предварително, моля worthy ! Като чета сега за мнимата бременност- за коластрата и набъбналите гърдички, за играчките които искат да кърмят...същото беше с Ирка! А се чудех какво й става. Милата ми тя, а аз - пълен профан ouu ouu ouu !!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2132 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 April 2007 - 08:36 PM

Мъжките са перманентно разгонени. Трябва да го научиш много добре на командите, че недай си боже ако хукне след някоя разгонена кучка да можеш да го изконтролираш и прибереш. Не искам да плаша, но повечето от изчезналите мъжки кучета са изчезнали по някоя разгонена кучка. Другото решение е на каишка.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2133 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 April 2007 - 09:30 PM

Абсолутно верно!Мъжките са си разгонени 365 дни в годината и са винаги готови -само да се появи разгонена женска.Не искам да съм лош пророк,но много малко кучета си спомнят научените команди щом наблизо има разгонена женска. d) d) (love)
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2134 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 April 2007 - 08:33 AM

Е, направо ме "успокоихте" ! Какъвто е палав и непослушен и се прави, че не чува, тогава съвсем ще "оглушее" bash ! Тогава ще си ходи на каишка, докато мине разгонването на женските. Женските кога се разгонваха? Има ли определен период в годината за всички женски или е индивидуално? Благодаря ви за инфо-то. Тези дни съм в отпуск, за да си преведа в ред къщата и постоянно сме заедно с кучо. Много е мил и послушен bravoS ! Но като започна работа в понеделник сигурно пак ще почне да се чуди с какво да ме ядоса като се прибера. Имам чувството, че белите ги прави за да ми "върне", че го оставям сам.
А някъде четох, че ги обхваща беспокойство от самотата и страх, че няма да се върне стопанинът им.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2135 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 08:50 AM

Цитат

Имам чувството, че белите ги прави за да ми "върне", че го оставям сам.
А някъде четох, че ги обхваща беспокойство от самотата и страх, че няма да се върне стопанинът им.

Не знам дали е така, но когато ме няма вечерта и цяла нощ вкъщи на сутринта заварвам "гарсониерата" на Лейда в окаяно състояние.... казвам гарсониера, защото тя си има стая, баня, тоалетна, балкон, голяяяяяямо легло и гардероб и телавизор... а аз си имам килер и едно тясно легълце....
Обаче съм сигурна че прави напук bl) l)

#2136 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 09:25 AM

здравейте на всички!
Следя темата редовно и много интересни теми коментирате.
Съгласна съм със samotna, тъй като тази пролет и нашия кучо два пъти изчезва (въпреки, че беше на каишка) -явно след някоя разгонена красавица. Първия път го открихме, но втория ...хукнал е след някоя себеподобна d) bl) и край, някъде се е оженил явно за постоянно. Като ставаме сутринта,какво да видим синджира и каишката там, кучето го няма oleeee .
И каишката не го спаси s). Дано някой добър човечец да го е прибрал, на това се надяваме.

А-а-а, я да попитам, че и аз не съм много наясно с разгонването,тъй като си имаме женско спрингер спаньолче,което е на 1 г. и 2 м. но не съм установявала,че е била рагонена до сега. Възможно ли е?

Кавалер,Одри е дългоуха красавица,прилича на моята Дейзи, като по-малка, със същата окраска (без кафевите петъмца), уши, нос и изобщо чаровната, миловидна и винаги невинна физиономийка.

Нашата Дейзи, когато разбере, че излизаме и тя ще остане сама, започва да вие (плаче), но няма как s) ,какво да се прави.

#2137 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 April 2007 - 09:26 AM

Рудо, там е работата, че за всяка женска е различно. И ти няма как да разбереш кога им минава, кога им започва, особено на бездомните, затова или отивате на училище, или си купувате ролков повод и постоянно на него. Не ми е било цел да те плаша, напротив. Но като слушам тук "кучкарите" от блока, как "щипнало" пинчерчето и го блъснало кола, как избягала булонката след някаква женска, та направо изтръпвам при мисълта аз или някой друг да си изгуби кучето по такъв нелеп начин. Просто е гадно. Затова по-добре да се знае всичко и да се взимат предпазни мерки.
User's Signature

#2138 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 11:26 AM

Цитат

здравейте на всички!
Следя темата редовно и много интересни теми коментирате.
Съгласна съм със samotna, тъй като тази пролет и нашия кучо два пъти  изчезва (въпреки, че беше на каишка) -явно след някоя разгонена красавица. Първия път го открихме, но втория ...хукнал е след някоя себеподобна  d)  bl)  и край, някъде се е оженил явно за постоянно. Като ставаме сутринта,какво да видим синджира и каишката там, кучето го няма  oleeee .
И каишката не го спаси  s). Дано някой добър човечец да го е прибрал, на това се надяваме.

А-а-а, я да попитам, че и аз не съм много наясно с разгонването,тъй като си имаме женско спрингер спаньолче,което е  на 1 г. и 2 м. но не съм установявала,че е била рагонена до сега. Възможно ли е?

Кавалер,Одри е дългоуха красавица,прилича на моята Дейзи, като по-малка, със същата окраска (без кафевите петъмца), уши, нос и изобщо чаровната, миловидна и винаги невинна физиономийка.

Нашата Дейзи, когато разбере, че излизаме и тя ще остане сама, започва да вие (плаче), но няма как  s) ,какво да се прави.

d) Няма как да не разбереш като се разгони, защото цапа, освен, ако е навън и не сте забелязали. По принцип разгонването продължава около 20-25 дни и не е възможно да го пропуснеш и обикновено преди да навърши годинка има поне едно разгонване - около 7-8 месец. Да не говорим, че ако я надуши мъжкар не можете да се отървете, а самата тя след 9-тия ден вече е готова за сношение и ако си е харесала мъжкия може и да го допусне. 1super Имам една много смешна случка с моята Арабела. Пак ходихме на гости в провинцията и тя беше разгонена по това време и й слагах памперс, за да не цапа. Домакините имат мъжко куче и те непрекъснато бяха заедно. В началото тя го лаеше, но после взе да си мести опашката, но нали има памперс - нищо не става и една вечер като я погледнахме - памперса разкъсан със зъби от мъжкия. Много се смяхме, но слава богу не беше успял да стигне до голо. oo
w) Много съжалявам за вашия мъжкар, защото и ние загубихме 10 годишна кавказка овчарка по време на една разходка - като хукна и повече не го видяхме.
Месеци го търсихме, налепихме обяви, проверявала съм двор по двор, викахме го по име, но Джон така и се загуби. Много е тежка всяка загуба на член от семейството, защото те са точно това.
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2139 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 April 2007 - 12:12 PM

galsteg, може и да не сте разбрали когато е била разгонена. По принцип първото разгонване не е задължително толкова изявено като останалите. На Сара първото разгонване беше съвсем лекичко кървене, но самото кървене беше розово, а не червено, и много слабо, та тя си го облизваше и аз почти нищо не виждах. И не цапаше. Щом кучето е на двора може и изобщо да не сте разбрали кога е била разгонена, но би трябвало поне едно разгонване досега да е минала. Така че следете си я и си я пазете от мъжкарите, които могат да проникнат във вашия двор. А за тях ограни не съществуват.
Освен кървене, разгонването се познава по честото пишкане - маркиране.
User's Signature

#2140 Потребителят е офлайн   ioa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 03:04 PM

Здравейте,
успях да прочета първите страници по темата, стигнах до някъде и реших, че вече мога да напиша, защото:

От онзи ден имам кокер(ка) - Кира и съм много щастлива.

#2141 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 April 2007 - 03:18 PM

Честито, разказвай, покажи я, кажи каква е златиста? черничка? Американче, англичанче?
Първо куче ли ви е? Знаете ли как се гледа бебе, имате ли въпроси, каквото ви хрумне споделете, попитайте...

И добре дошли и честита ви малка радост.
User's Signature

#2142 Потребителят е офлайн   ioa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 03:45 PM

Благодаря!

Ами, преди години имах ирландски сетер, той почина защото достигна пределна възраст.

Неговият син ми беше радостта, но ми го откраднаха хора, които както се оказа след няколко години ме познават и са знаели, че кучето е мое.

Е, сега започваме отначало.
Кира е на пет месеца и е имала стопани само за един ден, защото първото пишкане върху килима ги е паникьосало много.
Прекарала е цялото това време в магазин. Сега е много щастлива. Беше страшно озадачена при първата си дълга разходка.

#2143 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 03:56 PM

Здравейте !

Честито на Ира за кученцето, да ти е живо и здраво и да ти носи много радост !
В момента търся грижовни стопани на моите бебета . Кажете ми как мога да разпозная такива хора като бившите стопани на Кира ?
Никак не ми е безразлична съдбата на моите кученца и въобще не ми се ще да видя някое от моите в магазин или не дай боже на улицата a)

#2144 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 April 2007 - 03:57 PM

Милото то, от малко да види несгодите. Но вие сега ще й покажете, че живота е хубав и щастлив, както ние показахме на Сара /която в момента хърка под едно одеало заедно с мъжа ми/

Не разбрах какъв цвят е и дали е американче или англичанче /съжалявам за въпросите, но като стане дума за бебе и не ме сдържа/

Мери, ами чрез много разговори с хората. Ако ви пуснат у вас да видите къде ще живеят кученцата, ако гледат с любов, ако след разясненията за много надрани стени, врати, мебели и скъсани дивани и опикани килими все още им греят погледите, значи стават. И все си мисля, че хора, които взимат куче от любов много се различават от останалите. В тях има една искра, един пламък в очите, който не може да се имитира.
User's Signature

#2145 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 03:57 PM

Оппа , обърках името ... oleeee имах предвид - ioa
Честито Ioa !!!!

#2146 Потребителят е офлайн   ioa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 04:09 PM

Според мен - не можеш да ги разпознаеш!

Хората, които бяха взели Кира преди мен са били с огромното желание да имат куче, но никога не са се интересували какви грижи се полагат за кучето докато порасне и изобщо. Мисля, че са доволни, че тя сега е добре.

Ще ми се да има отговор на твоя въпрос, но никога не можеш да си сигурна.
Може би трябва да се разчита на близки, на приятели, поне за успокоение.

Понеже имам и котки, ми се е случвало да подарявам котета, но винаги на приятели. Надяваш се, че ще попаднат на добри стопани.

#2147 Потребителят е офлайн   ioa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 04:14 PM

Тя е златиста, английска кокерка.

Четох, че перчема и бялото петно на гърдите са недостатък, но на мен точно този перчем ми е много любим.

#2148 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 April 2007 - 04:17 PM

b) На всички този перчем им е много любим. Затова сега като обръснахме Сара само перчема оставихме, че много му се радват.
Иначе петното мисля, че е недостатък при родословните, вие родословни ли сте :) Щото ние тук си нямаме родословни английски кокерчета.
User's Signature

#2149 Потребителят е офлайн   ioa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 04:23 PM

Опитвам се да сложа снимка, но май няма да стане.
Тя е от развъдник в Унгария, но не казаха нищо по въпроса за рода.

Чакай да те питам,
това с подстригването и обръсването ми малко непонятно?

Прикачени файлове

#2150 Потребителят е офлайн   ioa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 04:25 PM

Я, стана! victoryVVV

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108