Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2151 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2007 - 04:53 PM

Ioa,честита ви радост!
Бялото петно на гърдите не е недостатък ако не е голямо.В стандарта за кокер спанъол се казва,че при едноцветните кокери е разрешено да имат малко бяло петно на гърдите или на гърлото.Ако има бяло петно по други части на тялото обаче,това вече е недостатък и се смята за отклонение от стандарта.Това е за едноцветните кокери.А за да се определи като двуцветен един кокер,то трябва втория цвят да заема минимум 10% от тялото.
А за така чаровния и закачлив перчем,който и на мен ми е любим - да, води се недостатък.По стандарт главата трябва да е с гладка къса козина(това важи особено за английския кокер).

А иначе как се погаждате?Свикна ли малката с новия дом(писала си,че отскоро сте заедно).
Много хубава изглежда на снимката,а и другарче си има за игра w) Пусни още снимки да й се порадваме! Направили сте страхотен избор като сте се спрели на тази порода.Кокера раздава любов ,радост и пак любов през цялото време (love) (love)

Така като гледам от снимката на вас ви е още рано за цялостни подстрижки,тя е още малка и козинката и не е хубаво пораснала.В сезона на осилите е добре да оберете козинката по вътрешната страна на ухото и входа му,за да не могат да се забиват там и да влизат навътре.(осилите имам предвид)Козинката между пръстчетата също е хубаво да не се оставя дълга,за да не се спарват лапичките.Ако се сещаш за нещо друго пак питай.. r)
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2152 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 13 April 2007 - 05:05 PM

ioa, страхотни сте.... Пу пу, да не ви е уроки.

Това с подстригването/бръсненето не се отнася за всеки кокер. Отнася се за тези кокери, които по някакви причини имат козинка в повечко. След кастрацията на Сара й порастна 3 пъти повече козина, отколкото й беше нормалното и реших тази година да я обръсна, и за да не й е топло и за да се виждат кърлежите като й се покачат.
Иначе до миналото лято не се е налагало да я бръснем, само /както каза Ира/ сме махали козинка по ушите и лапичките. Но тази година заприлича на мечка и нямаше начин.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2153 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 April 2007 - 07:48 PM

Добре дошли на Кира и ioa!!! Много сте красиви! Увеличаваме се и това е чудесно bravoS ! Добре, че Кира се е родила с късмет все пак и сте се открили заедно. Наистина е трудно в самото начало докато се научи на многото неща, които се изискват от бебока, но така е с всички малки същества, нали!Или ще бъде член от семейството ни или няма смисъл да го мъчим! Не изхвърляме децата си на улицата, защото са напишкали килима ни, или са развалили или счупили нещо "ценно" в "ценната" ни къща! Просто ги възпитаваме, което изисква още повече време, отколкото ни е нужно при кучовците. Ето, Рудолф няма още пет месеца и аз започвам да съм много доволна от поведението и послушанието му и от старанието му да ми угоди. А помните как ви се оплаквах, дори по едно време се бях отчаяла, но аз не се предавам лесно ! Трябва търпение около половин година и да нагодиш живота си и къщата си и според нуждите на кучето , не само от него да се изисква - това "НЕ", това "ДА". Като пиша това имам предвид въпроса на mery1212, как да разпознае добрите стопани за своите кученца. И Били е права, като казва, че всичко което ги очаква трябва да им се каже откровено, подробно и ако още им блестят очите, значи са подходящите. Аз съм имала куче и преди, но кокерите са различна работа oleeee w) !Кипящи от енергия и любов дългоушковци, умни и интелигентни, но и своенравни. Обаче не можеш да не се влюбиш, просто не можеш (love) !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2154 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 11:03 PM

Прочетох това и не мога да не ви го напиша!

МОСТА НА ДЪГАТА
Точно до сами Рая, от тази му страна, се намира мястото, наречено МОСТА НА ДЪГАТА. Когато умре някое животинче, което е било привързано към някой измежду нас, то отива при Моста на дъгата. Там има поляни и хълмове за нашите приятели, за да могат те да тичат и играят заедно. Храната, водата и слънчевата светлина са изобилни и нашите приятели се чувстват добре и уютно.
Всички животинки, които са били болни или стари са с възвърнати здраве и жизненост. Тези, които са били наранени или осакатени, са възстановени напълно и са отново силни - точно такива, каквито си ги спомняме в нашите блянове за отминалите дни.
Животинките са щастливи и доволни, с изключение на едно малко нещо - на всички тях им липсва някой много специален човек, когото са оставили.
Те всички тичат и играят заедно, но идва ден, когато някой внезапно спира и поглежда в далечината. Блестящите очи се втренчват. Страстното тяло потрепва. В един миг то се стрелва от групата, прелитайки през зелените треви, нозете му се носят по-бързо и по-бързо.
Вие сте забелязан!!! И когато вие и вашият приятел се срещате вкопчени в радостна прегръдка, никой вече не може да ви раздели! Целувки на щастие валят върху лицето ви, ръцете ви галят отново обичната глава и вие поглеждате
отново в доверчивите очи на вашата животинка, отдавна напуснала вашия живот, но никога не напуснала вашето сърце.
И тогава минавате под МОСТА НА ДЪГАТА.
ЗАЕДНО ЗАВИНАГИ...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2155 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 11:23 PM

Благодаряна Кавалер и samotna!
Занапред ще бъда по наблюдателна и прецизна.

ioa, поздравления bravoS .Страхотна английска кокерка.Грижете се за нея,защото тя ще Ви се отблагодари! Но ако Ви ядосва по някакъв начин,бъдете търпеливи,тя ще разбере.Успех!!!

Рудо,и аз съм на същото мнение.Имала съм много други кучета,но за първи път си имам английски спрингер спаньол, цитирам те: "Кипящи от енергия и любов дългоушковци, умни и интелигентни, но и своенравни. Обаче не можеш да не се влюбиш, просто не можеш ! ".

#2156 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 10:53 AM

[QUOTE] И тогава минавате под МОСТА НА ДЪГАТА.
ЗАЕДНО ЗАВИНАГИ...

Рудо благодаря ти за прекрасния текст ! Искренно се надявам това да е истина и един ден отново да бъда заедно с обичаните от мен същества !

Това е снимка на моя приятел , който все още много ми липсва и когото се надявам и вярвам че отново ще срещна там под моста на дъгата ...

#2157 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 10:54 AM

май не успях да прикача файла... s)

#2158 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 10:57 AM

ще опитам отново

Прикачени файлове

• Прикачен файл  viki.jpg (4.67K)
    Брой сваляния: 36

#2159 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 April 2007 - 01:52 PM

Моста на дъгата носи толкова болка, спомени и мъка... и в същото време успокоение, че може би наистина има такова място, където са всичките ни приятели, чакащи ни и ние да се появим. s)
User's Signature

#2160 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 10:26 AM

Задавях се от сълзи, докато го четях и пишех! Но и в мен има надежда, че това място съществува и отново ще срещна там Ирка и ще я помоля за прошка за грешките и незнанието ми и пак ще сме заедно и пак ще се обичаме...
Вчера извадих първия кърлеж на Руди a) ! То беше ГОЛЯМА борба bash ! Добре, че синът ми си беше в къщи, за да го държи, а аз да го обработвам. Знам как става от преди. Извадих го без проблем целия, почистих мястото със спирт и после йодирах. Беше се забил два пръста под дясното оченце! Кой да се сети да търси там! Боричкахме се и той се пукна и окървави козинката, иначе можеше и да не го видим. Гадини мръсни!!! Ще слагам и там пудра по някакъв начин. Иначе сме добре, ходим на разходки, той бяга като бесен, прави кръгове и "свири" по завоите. После се тръшка отведнъж с изплезен език да си почине. Това е при нас за сега!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2161 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 11:02 AM

Нови снимки...
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2162 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 01:17 PM

Рудо, препоръчвам ти Front line - ампулите , според мен те са най-ефикасни.
По-скъпи са , но са надеждни. Пробвай ги .

#2163 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 April 2007 - 01:30 PM

Цитат

Рудо, препоръчвам ти Front line - ампулите , според мен те са най-ефикасни.
По-скъпи са , но са надеждни. Пробвай ги .

Само при някои кокери, при други изобщо не действат l) b)
User's Signature

#2164 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 08:29 PM

Май много продукти трябва да опиташ, за да се налучкаш най- подходящия за кучето си. Няма как, ще трябва да се пробва s) ! За фронт лайн чета и положителни и недоволни отзиви. Явно не при всички случаи върши добра работа. Може би зависи и къде се разхожда кучо, колко е "гъмжилото" от мръсните гадини...и така. Ще се ровичкам из козинката докато ми се "изясни"! Днес му напудрих и муцката и ушищата и опашката - специално. За сега не съм открила нов нашественик. Иначе бълхи определено няма. А, щях да забравя - паднаха му долните кучешки зъби. Като му измих лапите след разходка и му ги подсушавам с хавлията борейки се с него, а той гризящ хавлията и ръмжащ като тигър, гледам кръв по нея. Бъркам в устата и...няма ги и двата кучешки. Та така...продължаваме да растем bravoS. Вече е 9.5 кг oleeee .
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2165 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 April 2007 - 08:49 PM

Браво на вас, герои сте d)
User's Signature

#2166 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 01:10 PM

Привет на всички и спецялни поздрави на новото попълнение.ioa да ви е жива и здрава и далго да ви радва. b)
Mery1212,разпознаването на грижовни и добри стопани е малко трудна и доста отговорна задача,но след като избереш някои може да се разбереш с тях да им се обаждаш и дори да отидете да ги видите някои и друг път.Пак и можеш да им кажеш,че ако се случи нещо и се окаже че не могат или не желаят да се грижат за кученцето могат да ти го върнат(за да не се получи като с Кира).Малко ще ви е по-сложно на вас ако се случи такова нещо,но пък ще е по-добре за кученцата.
А пък Роно имаше много емоции тия дни.В събота ходихме за годишната ваксина и покраи нея се сдобихме и с чип(нали и без това тр.да свършим и тази работа).Роно се държа много добре super best -ваксината даже и не разбра кога влезе,а на чипа изнедоволства съвсем леко.Купихме си и противопаразитна каишка- KILTIX на Байер- казаха ни,че била "Мерцедеса" на противопаразитните каишки,пак ще видим.
След това остатака от деня и неделя до обяд си имахме гости-неговият приятел Маxi и стопаните му- падна яка игра. d) d) d)

#2167 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 April 2007 - 04:39 PM

Ето ни накрая и нас в новия ни "детски" облик

Качена снимка
User's Signature

#2168 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 11:27 PM

Здравейте на всички!
samotna, поздравявам Ви с новия ви "детски" облик, много сте шик 1super , добре сте се погрижили за външността си , абсолютни дами - bravoS ! И ние трябва да помислим за същото тия дни.

Поздравявам Роно за новите му придобивки,да си ги носи със здраве.

Рудио,ама вие сте много яки,най ме кефите в завивките на кревата.А относно кърлежите, нямаше ли някаква ампула, която се поставя във врата на животното, която е против бълхи,кърлежи и т.н.Така си мисля,ако искаш провери при ветеринаря,може и да съм излъгала без да искам.

#2169 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 07:06 AM

Сара е просто...чудесна! Не си представях, че едно "обръснато" нула номер кокерче ще изглежда толкова прекрасно bravoS !
Чета за тези чипове, само дето не знам какво е това? Пояснете, моля! А тази противопаразитна каишка колко струва?
Мери, как са малките рожбички? Има ли желаещи да ги отглеждат?
Мирчето, къде изчезнахте с малкия, не пишеш!
Аз не мога без вас! Толкова ми помагате и ми е хубаво да си пиша със "съмишленици" b) !
Моят Руди вече започна да ми се гушка и да ходи подир мен като сянка. Където и да мръдна той е залепен като "гербова марка"до мен. Някой път ще се пребия
спъвайки се в него l) ! Закача се, дори прави едни работи, които ми приличат на "кучешки шегички". Казвам му например "Не ме закачай, остави ме , не сега!"
а той заляга, вирнал опашка, гледа ме под вежди и с лапичка ме тупка по ръката. Подскача насам натам, и пак "туп" с лапичка. Няма оттърване! Играе му се на кучо, т.е. беснее му се d) ! И се започва... А вече трябва да му вържа червен конец против уруки! На вън не минава човек без да се спре да му се радва и да го превъзнася, колко е сладък, колко е красив, колко е миличък...милват го и той се разтопява от кеф. Не е много хубаво това, но приема всички непознати с любов. Но другите кучета...ГОЛЯМО шубе oleeee ! Не можеш да му намериш опашката, толкова е завряна между краката!
До скоро!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2170 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 10:49 AM

d) О-о, Сара е много красива подстригана. Поздравления! Сега времнно няма да имате проблеми с космите вкъщи. Благодаря за инфото за храната и магазина. Сега ще намеря време да отида до там. d) Не мога да смогна да поздравя всички с новите бебета и рождените дни, но го правя сега накуп. Честито на всички и най-сърдечни пожелания за здраве и любов! drink oo Харесаха ми и тортите и снимките и всички нови сополанковци и сополанковки. bravoS
b) Някъде четох, че коментирате Frontline. Да ви кажа честно сложих една ампула на Одри два дни преди да тръгнем по горите - нали това е срока, за да навлезе в тялото и хоп, изненада - намирам впил се кърлеж под гушката. Слава богу, още не набъбнал и успяхме да го махнем, но ... явно на нея не й действа. Затова питам за други средства, защото не знам. Преди на Арабела ампулата й действаше, но на Одри не. super best
oo Пожелавам на всички приятен и успешен ден! Когато нямам време за писане да знаете, че редовно чета всичко! Чао! w)
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни