Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2161 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 15 April 2007 - 11:02 AM

Нови снимки...
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2162 Потребителят е офлайн   mery1212 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2007 - 01:17 PM

Рудо, препоръчвам ти Front line - ампулите , според мен те са най-ефикасни.
По-скъпи са , но са надеждни. Пробвай ги .

#2163 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 April 2007 - 01:30 PM

Цитат

Рудо, препоръчвам ти Front line - ампулите , според мен те са най-ефикасни.
По-скъпи са , но са надеждни. Пробвай ги .

Само при някои кокери, при други изобщо не действат l) b)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2164 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 08:29 PM

Май много продукти трябва да опиташ, за да се налучкаш най- подходящия за кучето си. Няма как, ще трябва да се пробва s) ! За фронт лайн чета и положителни и недоволни отзиви. Явно не при всички случаи върши добра работа. Може би зависи и къде се разхожда кучо, колко е "гъмжилото" от мръсните гадини...и така. Ще се ровичкам из козинката докато ми се "изясни"! Днес му напудрих и муцката и ушищата и опашката - специално. За сега не съм открила нов нашественик. Иначе бълхи определено няма. А, щях да забравя - паднаха му долните кучешки зъби. Като му измих лапите след разходка и му ги подсушавам с хавлията борейки се с него, а той гризящ хавлията и ръмжащ като тигър, гледам кръв по нея. Бъркам в устата и...няма ги и двата кучешки. Та така...продължаваме да растем bravoS. Вече е 9.5 кг oleeee .
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2165 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 April 2007 - 08:49 PM

Браво на вас, герои сте d)
User's Signature

#2166 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 01:10 PM

Привет на всички и спецялни поздрави на новото попълнение.ioa да ви е жива и здрава и далго да ви радва. b)
Mery1212,разпознаването на грижовни и добри стопани е малко трудна и доста отговорна задача,но след като избереш някои може да се разбереш с тях да им се обаждаш и дори да отидете да ги видите някои и друг път.Пак и можеш да им кажеш,че ако се случи нещо и се окаже че не могат или не желаят да се грижат за кученцето могат да ти го върнат(за да не се получи като с Кира).Малко ще ви е по-сложно на вас ако се случи такова нещо,но пък ще е по-добре за кученцата.
А пък Роно имаше много емоции тия дни.В събота ходихме за годишната ваксина и покраи нея се сдобихме и с чип(нали и без това тр.да свършим и тази работа).Роно се държа много добре super best -ваксината даже и не разбра кога влезе,а на чипа изнедоволства съвсем леко.Купихме си и противопаразитна каишка- KILTIX на Байер- казаха ни,че била "Мерцедеса" на противопаразитните каишки,пак ще видим.
След това остатака от деня и неделя до обяд си имахме гости-неговият приятел Маxi и стопаните му- падна яка игра. d) d) d)

#2167 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 April 2007 - 04:39 PM

Ето ни накрая и нас в новия ни "детски" облик

Качена снимка
User's Signature

#2168 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 11:27 PM

Здравейте на всички!
samotna, поздравявам Ви с новия ви "детски" облик, много сте шик 1super , добре сте се погрижили за външността си , абсолютни дами - bravoS ! И ние трябва да помислим за същото тия дни.

Поздравявам Роно за новите му придобивки,да си ги носи със здраве.

Рудио,ама вие сте много яки,най ме кефите в завивките на кревата.А относно кърлежите, нямаше ли някаква ампула, която се поставя във врата на животното, която е против бълхи,кърлежи и т.н.Така си мисля,ако искаш провери при ветеринаря,може и да съм излъгала без да искам.

#2169 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 07:06 AM

Сара е просто...чудесна! Не си представях, че едно "обръснато" нула номер кокерче ще изглежда толкова прекрасно bravoS !
Чета за тези чипове, само дето не знам какво е това? Пояснете, моля! А тази противопаразитна каишка колко струва?
Мери, как са малките рожбички? Има ли желаещи да ги отглеждат?
Мирчето, къде изчезнахте с малкия, не пишеш!
Аз не мога без вас! Толкова ми помагате и ми е хубаво да си пиша със "съмишленици" b) !
Моят Руди вече започна да ми се гушка и да ходи подир мен като сянка. Където и да мръдна той е залепен като "гербова марка"до мен. Някой път ще се пребия
спъвайки се в него l) ! Закача се, дори прави едни работи, които ми приличат на "кучешки шегички". Казвам му например "Не ме закачай, остави ме , не сега!"
а той заляга, вирнал опашка, гледа ме под вежди и с лапичка ме тупка по ръката. Подскача насам натам, и пак "туп" с лапичка. Няма оттърване! Играе му се на кучо, т.е. беснее му се d) ! И се започва... А вече трябва да му вържа червен конец против уруки! На вън не минава човек без да се спре да му се радва и да го превъзнася, колко е сладък, колко е красив, колко е миличък...милват го и той се разтопява от кеф. Не е много хубаво това, но приема всички непознати с любов. Но другите кучета...ГОЛЯМО шубе oleeee ! Не можеш да му намериш опашката, толкова е завряна между краката!
До скоро!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2170 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 10:49 AM

d) О-о, Сара е много красива подстригана. Поздравления! Сега времнно няма да имате проблеми с космите вкъщи. Благодаря за инфото за храната и магазина. Сега ще намеря време да отида до там. d) Не мога да смогна да поздравя всички с новите бебета и рождените дни, но го правя сега накуп. Честито на всички и най-сърдечни пожелания за здраве и любов! drink oo Харесаха ми и тортите и снимките и всички нови сополанковци и сополанковки. bravoS
b) Някъде четох, че коментирате Frontline. Да ви кажа честно сложих една ампула на Одри два дни преди да тръгнем по горите - нали това е срока, за да навлезе в тялото и хоп, изненада - намирам впил се кърлеж под гушката. Слава богу, още не набъбнал и успяхме да го махнем, но ... явно на нея не й действа. Затова питам за други средства, защото не знам. Преди на Арабела ампулата й действаше, но на Одри не. super best
oo Пожелавам на всички приятен и успешен ден! Когато нямам време за писане да знаете, че редовно чета всичко! Чао! w)
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2171 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 12:24 PM

bl) Абе не знма дали не е от породата. На Чарли, каквото и да слагах, все вадех от него кръвопийци. Че и от бълхи нямаше отърване ouu Пък на сегашното ми кученце да чукна на дърво - нищичко... r)

#2172 Потребителят е офлайн   ioa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 12:30 PM

здрасти на всички!
благодаря за посрещането.

да си кажа и аз нещо за въпросните ампули - ползвала съм ги за котарака, но не се оказаха ефикасни при положение, че той дори не излиза на вън. домъкнахме му бълхи от някъде и те си го харесаха, въпреки третирането с това лекарство - мисля, че е същото - синьо на цвят и се слага зад главата.

имам въпрос:
очите на кира сълзят. не постоянно, но понякога се появяват браздички към муцуната. това нормално ли е при кокерите или трябва да се киснем с лайка например?

#2173 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 02:02 PM

Привет отново.
Протиопаразитната каишка KILTIX на Байер,която взехме пише че е за 7месеца и струва 27лв.(поне за толкова я взехме).Надявам се да е по-ефективна от нещата,които пробвахме до сега.Последно бяхме с ампула на Virbac,но тя ни предпази за около 3-4седмици и после закачихме кърлежче.
Относно чипа-доколкото знам това вече е задължително в страната ни.Поставя се под кожата,от лявата страна на рамото.Важи и за европеиските страни и съответно пътуването зад граница с него не би трябвало да е проблем.По границите и във всички приюти за кучета трябва да имат от апаратчетата за разчитане на чипа и съответно ако бъде загубено кучето и прибрано в някои от тях,те са дъжни да го проверят за чип и да се обадят на стoпаните.Ветеринарите,доколкото разбрах вече са длъжни да поставят чипове на всичките си пациенти и след това да регистрират чиповете.Дадоха ни единият екземпляр от формуляра-в него има номера на чипа,ветеринарният лекар,които го е поставил и собственика на кучето.Също така номера на чипа вече му е и в паспорта.Общо взето това е всичко,което знам по въпроса.Като ходя да си плащам данъка на апартамента,ще трябва да платя и неговия- докторът ни ни каза,че в общините все още не са готови с прогрмата за събирането на този вид данък и ни посъветва да изчакаме малко.
По повод очичките на Кира- кокерите са предразположени към конюктивит,понеже са им увиснали леко очичките отдолу и за това винаги са ни съветвали,че ако не е много силно трябва да го оставим да се спрви самостоятелно с проблема.Естествено,ако се засили или е постoянно зачервено и сълзящо трябва да отидете на лекар.За съжаление забравих името на капките(миналото лято едно приятелче кокерче имаше същият пробелем),но не е страшно,пък и както казах е обичаино за кокерите.
Рудо е голям сладур w) .Като чета разказите за него-все едно че аз разправям за Роно,само дето със страха от другите кучета се справихме отдавна,само мн.по-едрите избягва,което си мисля,че даже е мн.полезно.Иначе и тои е като "гербова марка".И сега се е лепнал за мен и спинка oo

#2174 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 04:53 PM

Цитат

Последно бяхме с ампула на Virbac,но тя ни предпази за около 3-4седмици и после закачихме кърлежче.

Здрасти от нас!

Ампулата на Virbac е за 3-4 седмици. Лекарят ни каза, че ефекта за кърлежите трае по толкова, 7-8 седмици може да предпазва от бълхи. Миналият месец бяхме на спрей - Fronline, и той бил за месец. Сега сме на Virbac и следим. Търсим оптималният резултат.

А, за чипа - Шели има, въобще сме готови за предизвикателствата от пътувания в Европа. Чипът и е слаган в Австрия, там са и и издавани и международните и сертификати и изследванията на здравето и. Скоро и малката трябва да я "номерираме".

Моля, дайте съвет Фрида е разгонена, на 8 месеца е, но много кърви. Пробвахме с памперс, докато сме у нас няма проблем, дори се прави, че не го забелязва, но излезем ли, дори за 5 минути, памперъст е на миниатюрни късчета.

#2175 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2007 - 04:58 PM

Действието на Frontline не е репелентно, това значи, че не предпазва кучето от закачане на кърлеж, но убива кърлежа до 24 h. Казвам го за да знаете, че ако това се случи, не значи, че препаратът не действа. В действието му срещу бълхи съм се убедила лично: след среща с улично се чудех как за 30 сек. могат толкова много бълхи да прескочат от една на друга кучешка глава, но в следващите 2 часа вече ми стана непонятно - събрах тонове мъртви гадове.
Advantix е репелентен, но активната му съставка е друга, чувала съм, че има по-тесен спектър на действие. Освен това забравих как стоеше въпроса с водоустойчивостта на двата препарата, преди време имахме доста подробна дискусия по въпроса, но се стигна както винаги до взаимни обвинения в търговски интереси. Аз лично редувам двата препарата.

#2176 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 07:41 PM

Това е най-сладкото и игриво същество,което съм виждал dribble

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#2177 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 08:44 PM

Shnorhi, че е такова, въобще няма спор - щом е кокерче b) ! Чие е - твое ли? Как се казва, момче или момиче, на колко месеца е...въобще разкажи повече. Ние тук си падаме любопитковци dribble !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2178 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 09:02 PM

d) Искам да ви кажа колко разочарована останах днес. След като ви питах къде е борсата на Иво и благодаря за обясненията, след работа /разбира се/ отидох до мястото - след цялото задръстване на София по това време - намирам магазина, виждам отворена врата, виждам жена зад щанда и ............ о-о, ние работим до 18.00 часа и сме останали ей така и всъщност е затворено. Представете си какво разочарование изпитах - вярно, че часът беше 18.20, но като виждаш клиент - може ли така да го разкараш, след като така и така си си в магазина. Още повече сега знам, че не е по силите ми да стигна там преди 18.00, а раб.време нямаше на вратата и сега не знам дали работят в събота. d)
Е, изкашлях се, но Одри нямаше храна за тази вечер и отново бяхме на старата. Благодаря, че ме изтърпяхте, но трябваше да го споделя! Лека нощ и до утре! oo oo oo oo
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2179 Потребителят е офлайн   мир4ето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 08:09 AM

здравейте мили приятели r) първо искам да се извиня за напоследък рядката ми поява тук но сам в отпуска и в това хубаво време нямам много време за компютъра но сега из4етох вси4ко което сте изписали а то наистина е много
кавалера тази продава4ка е била наистина мнбого не у4тива
руди и невероятен на новите фотоси angelpik w)
при4еската на Сари4ка е срахотна много е мила сладураната w) изоб6то вси4ки сте страхотни
Ар4и е доста пораснал и много ми се иска да ви го покажа и обе6тавам да е скоро радва ме все пове4е с всеки изминал ден и ме удивява непрекаснато искам да си призная не6то и сигурно много от вас 6те ме упрекнат но неможах да се сдаржа истината е 4е си позволих да го разхождам тази седмица а о6те не сме направили 3 ваксина 6те я правим сега на 25 април мина доста време след втората и аз затова си позволих но след 3 6те си го даржа вка6ти 2 седмици за да си подеиства парво като го извадих о4аквах да е притеснен 4етейки за ва6ите първи разходки но както ве4е знаете тои не се вписва в никакви рамки напротив на пло6тадката пред блока си бе6е като у нас си и за мое у4удване и голяма радост си свар6и работите наван о6те от първия път и така ве4е си ги вар6и там като изклю4им ве4ерта на терасата и така моя ку4о си свикна невероятно барзо и с повода и с каи6ката и с разходките и с тоалетната
l) 1super калция парвата опаковка я свър6ихме сега като идим при вет 6те питам има ли нужда от о6те храня го ве4е по 4 пъти и си мисля и ви питам дали ве4е не време да станат 3 храната незнам дали е редно но спрях да я накисвам в топла води4ка това става6е постепенно естествено и му я давам на суха гранулка да ви кажа по4ти не дъв4и ужас направо oleeee
за паразитите вет го напраска с спрея на фронтлайн и каза 4е действа 2 месеца което ме усамни и правилно ве4е бяхме закарфи4ени с карлеж балхи няма слава богу worthy
и за накрая да ви кажа не6то много сме6но пред блока един съсед си разхожда 2 месе4но моми4енце питбул4е което е ве4е приятелка на Ар4и и той сметна 4е о6те след първата сре6та и вси4ко е позволено и за пръв път се показа като мъжкар и като и се яхна отгоре ужас направо oleeee а аз си мисля то е о6те малко бебето няма да прави такива работи а то за кво си мислело l)
е доста пописах а b) 4ао засега от нас гу6ки и цунки на вси4ки вас и ва6ите невероятни кокер4ета

#2180 Потребителят е офлайн   lqllqlq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 10:54 AM

Дамм, ето го пак нашия герой, но вече доста по-голям... :)
Преглеждах написаното във времето докато не бях влизал и има няколко неща, които силно ме заинтересуваха. Малкия Робърт е доста къдрав, но ме притеснява да го пострижем все още заради възрастта. От друга страна с тази черна и буйна козина е изпитание и чист късмет да откриеш някоя гадина, в случай че го е полазила. Та..посъветвайте ме нещо моля...да получи ли модна фризура или не?? :) Друг въпрос имам относно разните му там препарати срещу кърлежи и бълхи...Все пак кой от всички, който се предлагат ?? Това е сериозен проблем, тъй като в клиниката, в която го водим попадаме все на една госпожа, оставаща ме с неприятното усещане че осмисля съществуването си там само набутвайки ми всевъзможни скъпотии. Проблема не е толкова в това колко ще струват, а по-скоро в това че откривам че не ми вършат работа...

Прикачени файлове

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема