Кокер спаньол
Публикувано: 18 April 2007 - 08:09 AM
кавалера тази продава4ка е била наистина мнбого не у4тива
руди и невероятен на новите фотоси angelpik w)
при4еската на Сари4ка е срахотна много е мила сладураната w) изоб6то вси4ки сте страхотни
Ар4и е доста пораснал и много ми се иска да ви го покажа и обе6тавам да е скоро радва ме все пове4е с всеки изминал ден и ме удивява непрекаснато искам да си призная не6то и сигурно много от вас 6те ме упрекнат но неможах да се сдаржа истината е 4е си позволих да го разхождам тази седмица а о6те не сме направили 3 ваксина 6те я правим сега на 25 април мина доста време след втората и аз затова си позволих но след 3 6те си го даржа вка6ти 2 седмици за да си подеиства парво като го извадих о4аквах да е притеснен 4етейки за ва6ите първи разходки но както ве4е знаете тои не се вписва в никакви рамки напротив на пло6тадката пред блока си бе6е като у нас си и за мое у4удване и голяма радост си свар6и работите наван о6те от първия път и така ве4е си ги вар6и там като изклю4им ве4ерта на терасата и така моя ку4о си свикна невероятно барзо и с повода и с каи6ката и с разходките и с тоалетната
l) 1super калция парвата опаковка я свър6ихме сега като идим при вет 6те питам има ли нужда от о6те храня го ве4е по 4 пъти и си мисля и ви питам дали ве4е не време да станат 3 храната незнам дали е редно но спрях да я накисвам в топла води4ка това става6е постепенно естествено и му я давам на суха гранулка да ви кажа по4ти не дъв4и ужас направо oleeee
за паразитите вет го напраска с спрея на фронтлайн и каза 4е действа 2 месеца което ме усамни и правилно ве4е бяхме закарфи4ени с карлеж балхи няма слава богу worthy
и за накрая да ви кажа не6то много сме6но пред блока един съсед си разхожда 2 месе4но моми4енце питбул4е което е ве4е приятелка на Ар4и и той сметна 4е о6те след първата сре6та и вси4ко е позволено и за пръв път се показа като мъжкар и като и се яхна отгоре ужас направо oleeee а аз си мисля то е о6те малко бебето няма да прави такива работи а то за кво си мислело l)
е доста пописах а b) 4ао засега от нас гу6ки и цунки на вси4ки вас и ва6ите невероятни кокер4ета
Публикувано: 18 April 2007 - 10:54 AM
Преглеждах написаното във времето докато не бях влизал и има няколко неща, които силно ме заинтересуваха. Малкия Робърт е доста къдрав, но ме притеснява да го пострижем все още заради възрастта. От друга страна с тази черна и буйна козина е изпитание и чист късмет да откриеш някоя гадина, в случай че го е полазила. Та..посъветвайте ме нещо моля...да получи ли модна фризура или не?? :) Друг въпрос имам относно разните му там препарати срещу кърлежи и бълхи...Все пак кой от всички, който се предлагат ?? Това е сериозен проблем, тъй като в клиниката, в която го водим попадаме все на една госпожа, оставаща ме с неприятното усещане че осмисля съществуването си там само набутвайки ми всевъзможни скъпотии. Проблема не е толкова в това колко ще струват, а по-скоро в това че откривам че не ми вършат работа...
Прикачени файлове
-
IMG_0086.jpg (18.45K)
Брой сваляния: 33
Публикувано: 18 April 2007 - 10:55 AM
Прикачени файлове
-
IMG_0087.jpg (20.83K)
Брой сваляния: 37
Публикувано: 18 April 2007 - 11:07 AM
но. Незнам, но разходките лятото ще бъдат мъка за стопаните oleeee ouu oleeee ouu !!!
Публикувано: 18 April 2007 - 05:08 PM
Възрастта не е пречка да се направи прическа.Това решение е индивидуално и зависи от самото окосмяване.При някои кокери въобще не се налага подстригване,при други има нужда дори когато са още малки заради силното окосмяване.
Мисля,че на вас много би ви отивала една хубава кокерска прическа.Ще стане още по-голям бонбон! (love)
На този линк има обяснено нагледно със снимки как се подстригва английски кокер.С червено са очертани онези части на тялото,където козинката се всема ниско.грууминг на английски кокер
Американските кокери например се подстригват още от съвсем малки,сигурно за да не ги бъркат с булонки l) l) .Ето един малък американски кокер на първия си груминг.
Прикачени файлове
-
Morgan_FirstGrooming.jpg (15.53K)
Брой сваляния: 36
Публикувано: 19 April 2007 - 12:34 PM
С толкова много козина направо си е задължително да се острижете, че лятото незнам иначе как ще дишате /за кърлежите да не говорим/
А за препаратите, купи си едно от следните неща: Фронтлайн, Адвантикс, Килтикс. Първите две са пипети/капят се. И двете са много добри. Третото е каишка за врата, и то е много добро. Но, каквото и да вземеш наблюдавай. Ако не ти хареса купи следващото. И така докато не си харесаш едно, което според теб да върши най-добра работа. А ако ти харесат и трите просто ще ги сменяш.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 22 April 2007 - 02:29 PM
ioa, добре дошли! Много сте красиви! w)
lqllqlq, Робърт е страхотен! w) Супер черен мъник! b)
Айра е добре, оправи се напълно, оказа се, че е от по-чувствителните кокери и сега изхвърля резорбируемите конци един по един! В началото се стреснах много, но сега... просто я мажа с Йодасепт и чакам да мине... d) Иначе тя си тича, щурее, гони гущери като...кокер! l)
Готвим се усилено за приятелския турнир по фрийстайл следващата неделя! r)
И ние сме с нова прическа. Заради операцията на ухото едното й беше доста остригано и се наложи да ги изравня. Подстригах я също и по краката и на корема.
Ето една прясна снимка от днес: Кокона Айра l) d)
Прикачени файлове
-
S5000998m.jpg (43.52K)
Брой сваляния: 41

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 22 April 2007 - 08:59 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 April 2007 - 07:10 PM
И Саричка и Робърт ... и общо взето всички. Рудито ако го издебнем ще е късмет да не се размаже снимката. Вече нямаме млечни зъби, всички паднаха. И тестистчета си имаме b) - две на брой bravoS ! Ходим на разходка всеки ден и за сега не сме си донасяли у дома нашественици, но аз избирам маршрута и мисля, че успявам да налучкам "чистия". Не мога да се оплача от поведението му. Е, не че ме чува винаги, но общо взето... По време на разходките като го викам и се прави на глух, аз се скривам така, че да не ме вижда и след няма и минута по миризмата ме открива и пристига с равяти уши в галоп d) !!! След гранулите винаги му давам някакъв плод и понякога го заливам с кисело мляко. Напоследък забелязвам, че не го ли залея, седи и ме гледа очаквателно и не посяга към "десерта". Чака си киселото мляко dribble ! По време на разходките - нито пишкане, нито акане! Като се приберем, на терасата - реки и торти... Вече доста време мина откакто се разхождаме, но все е така. Може би няма да се научи навън?! Както и да е, това не ми пречи. Просто кучо е изпълнителен и където е научен там си върши работите.
Арчи, как си миличък! Дайте снимки!
Поздрави и мокри целувки на всички!
Публикувано: 23 April 2007 - 08:00 PM
И аз имах кокерка.. много красива (то кой ли кокер е грозен).. Почина миналата година и липсва ужасно на всички вкъщи. Паничката за храна.. водичката и възглавницата, на която спеше още стоят, колкото и да ви се стори смешно.
Беше ужасно игрива r) Подариха ни я, защото беше изяла кактус bl) и вече не я искаха. Беше на 40 дни.. и едва се измъкна от кутията за обувки, в която ни я донесоха. Обичаше да носи шишета от 2 литра като беше малка, а като порасна от 0,5литра :) При първото разчистване от под леглото измъкнах 45 шишета, които ревниво пазеше :)
Сега.. нашите заминават на вилата и ми се иска като се приберат да ги посрещне красавица като нея.. или красавец съответно. Ще ви помоля, ако знае някой да ми каже какви са им цените и.. някой магазин в София (ориентировачно само)
На всички с кокери ви пожелавам приятни мигове, а на всички, които искат да си имат кокери бих казала да не се замислят и секунда :)
Публикувано: 23 April 2007 - 10:08 PM

Публикувано: 24 April 2007 - 01:46 PM
Veselushka и обявите по вестниците са вариант, от обява е не повече от 200 лева кученцето, аз моята я взех за 100 например, ако си разгледала форума назад няма как да я сбъркаш - трицветната дивачка е мойта :)
Публикувано: 24 April 2007 - 01:47 PM
На 29 април /тази неделя/ в София ще се състои турнир-семинар по фрийстайл и кликер-тренинг. Ние с Айра ще участваме и това ще бъде първата ни изява! r) w) Каня всички дългоушковци и техните "домашни любимци" да се запознаем! Входът е безплатен. На тези, които не са от София ще им бъде трудно да дойдат, но софиянци... b) Ето цялата информация, която имам. 29 април от 13 часа в кафе "Тропикана" (ул. "Христо Силянов" №44 в Надежда)
Хайде, кокери, елате да се запознаем! l) wink r)

Публикувано: 24 April 2007 - 07:39 PM
Веселушка, пожелавам ти в най-скоро време да откриеш своето бебе-кокерче и да се направите щастливи взаимно! И да намалее болката от загубата ти! Руди ни го подариха без да съм го търсила. Не знаех какво ме очаква с тази порода, нищо не бях чела за нея. Приятелката на сина ми е имала кокер, даде ми книжка да чета, след това намери този форум, който страшно много ми помогна и тук ме научиха на много неща свързани с породата. Това, че мога да попитам и да потърся помощ тук, ме кара да се чувствам спокойна и да се радвам на дивотиите на Рудолф. Успех super best !
Публикувано: 24 April 2007 - 08:27 PM
И не ми казвай какво да говоря, форума е за всички и аз имам правото да си кажа мнението като всеки останал тук.

Публикувано: 24 April 2007 - 09:27 PM
Veselushka- от собственици мисля,че не е лоша идея,но можеш да се поинтересуваш и от двамата родители.Аз познавах собствениците,а също и двамата родители на моят кокер.Мисля,че цената им върви в момента около 200лв.