Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2181 Потребителят е офлайн   lqllqlq Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 April 2007 - 10:55 AM

ето и още една снимка на малчугана

Прикачени файлове

#2182 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 18 April 2007 - 11:07 AM

Е не!!! Ама то от красиви- по-красиви, от сладки-по-сладки! И наистина с тази черна козинка си е късмет, ако откриеш някой нашественик. Аз на Рудолф, дето е светъл ми е трудно, какво остава за Робърт... За подстрижката най-добре да каже Били, дали е добре в тази възраст. А за препаратите явно трябва да се пробва, защото едни са доволни от нещо, за което други се изказват отрицател
но. Незнам, но разходките лятото ще бъдат мъка за стопаните oleeee ouu oleeee ouu !!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2183 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 05:08 PM

lqllqlq, много е сладъко твоето пухче!
Възрастта не е пречка да се направи прическа.Това решение е индивидуално и зависи от самото окосмяване.При някои кокери въобще не се налага подстригване,при други има нужда дори когато са още малки заради силното окосмяване.
Мисля,че на вас много би ви отивала една хубава кокерска прическа.Ще стане още по-голям бонбон! (love)
На този линк има обяснено нагледно със снимки как се подстригва английски кокер.С червено са очертани онези части на тялото,където козинката се всема ниско.грууминг на английски кокер
Американските кокери например се подстригват още от съвсем малки,сигурно за да не ги бъркат с булонки l) l) .Ето един малък американски кокер на първия си груминг.

Прикачени файлове

User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2184 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 19 April 2007 - 12:34 PM

Страхотно малко черно кокерче.... черничките тук са рядкост... :)
С толкова много козина направо си е задължително да се острижете, че лятото незнам иначе как ще дишате /за кърлежите да не говорим/
А за препаратите, купи си едно от следните неща: Фронтлайн, Адвантикс, Килтикс. Първите две са пипети/капят се. И двете са много добри. Третото е каишка за врата, и то е много добро. Но, каквото и да вземеш наблюдавай. Ако не ти хареса купи следващото. И така докато не си харесаш едно, което според теб да върши най-добра работа. А ако ти харесат и трите просто ще ги сменяш.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2185 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 02:29 PM

Здравейте на всички!
ioa, добре дошли! Много сте красиви! w)
lqllqlq, Робърт е страхотен! w) Супер черен мъник! b)
Айра е добре, оправи се напълно, оказа се, че е от по-чувствителните кокери и сега изхвърля резорбируемите конци един по един! В началото се стреснах много, но сега... просто я мажа с Йодасепт и чакам да мине... d) Иначе тя си тича, щурее, гони гущери като...кокер! l)

Готвим се усилено за приятелския турнир по фрийстайл следващата неделя! r)

И ние сме с нова прическа. Заради операцията на ухото едното й беше доста остригано и се наложи да ги изравня. Подстригах я също и по краката и на корема.
Ето една прясна снимка от днес: Кокона Айра l) d)

Прикачени файлове

User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#2186 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2007 - 02:30 PM

Oops! Това горе бях аз! oleeee Без да видя съм писала от акаунта на мама! ouu Извинявайте!
User's Signature

Качена снимка

#2187 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 April 2007 - 08:59 PM

НАМЕРЕН КОКЕР - женски.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2188 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2007 - 07:10 PM

Blinki, да ти е здрава Айричка и да нямате повече тревоги и проблеми със здравето!!! Чудесна снимка! Как ви стоят така кротко за снимките, чак завиждам!
И Саричка и Робърт ... и общо взето всички. Рудито ако го издебнем ще е късмет да не се размаже снимката. Вече нямаме млечни зъби, всички паднаха. И тестистчета си имаме b) - две на брой bravoS ! Ходим на разходка всеки ден и за сега не сме си донасяли у дома нашественици, но аз избирам маршрута и мисля, че успявам да налучкам "чистия". Не мога да се оплача от поведението му. Е, не че ме чува винаги, но общо взето... По време на разходките като го викам и се прави на глух, аз се скривам така, че да не ме вижда и след няма и минута по миризмата ме открива и пристига с равяти уши в галоп d) !!! След гранулите винаги му давам някакъв плод и понякога го заливам с кисело мляко. Напоследък забелязвам, че не го ли залея, седи и ме гледа очаквателно и не посяга към "десерта". Чака си киселото мляко dribble ! По време на разходките - нито пишкане, нито акане! Като се приберем, на терасата - реки и торти... Вече доста време мина откакто се разхождаме, но все е така. Може би няма да се научи навън?! Както и да е, това не ми пречи. Просто кучо е изпълнителен и където е научен там си върши работите.
Арчи, как си миличък! Дайте снимки!
Поздрави и мокри целувки на всички!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2189 Потребителят е офлайн   Veselushka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2007 - 08:00 PM

Благодаря ви за красивата тема.. Колкото и да се натъжих е прекрасна!
И аз имах кокерка.. много красива (то кой ли кокер е грозен).. Почина миналата година и липсва ужасно на всички вкъщи. Паничката за храна.. водичката и възглавницата, на която спеше още стоят, колкото и да ви се стори смешно.
Беше ужасно игрива r) Подариха ни я, защото беше изяла кактус bl) и вече не я искаха. Беше на 40 дни.. и едва се измъкна от кутията за обувки, в която ни я донесоха. Обичаше да носи шишета от 2 литра като беше малка, а като порасна от 0,5литра :) При първото разчистване от под леглото измъкнах 45 шишета, които ревниво пазеше :)

Сега.. нашите заминават на вилата и ми се иска като се приберат да ги посрещне красавица като нея.. или красавец съответно. Ще ви помоля, ако знае някой да ми каже какви са им цените и.. някой магазин в София (ориентировачно само)

На всички с кокери ви пожелавам приятни мигове, а на всички, които искат да си имат кокери бих казала да не се замислят и секунда :)

#2190 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 April 2007 - 10:08 PM

Само едно ще чуеш тук - НИКАКВИ зоомагазини, ако искаш здрав кокер. Обади се в клуба, там ще те насочат към развъдник /най-близкия е в сърбия/ ако тярбва ще ти помогнат да си внесеш кученце, но не си взимай кученце от зоомагазин. Шанса то да е здраво и да е наистина кокерче е доста малък.
User's Signature

#2191 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 01:46 PM

самотната стига с тези развъдници и родословя, за зоомагазините съм съгласна с теб, но тези родословия, едва ли би заменила Саричка за някое родословно, какво щеше да правиш без нея? как би се чувствала? всички тук сме щастливи с кучетата си макар и без родословия и за нищо на света не бихме ги заменили

Veselushka и обявите по вестниците са вариант, от обява е не повече от 200 лева кученцето, аз моята я взех за 100 например, ако си разгледала форума назад няма как да я сбъркаш - трицветната дивачка е мойта :)

#2192 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 01:47 PM

Здравейте, приятели! Veselushka, добре дошла!
На 29 април /тази неделя/ в София ще се състои турнир-семинар по фрийстайл и кликер-тренинг. Ние с Айра ще участваме и това ще бъде първата ни изява! r) w) Каня всички дългоушковци и техните "домашни любимци" да се запознаем! Входът е безплатен. На тези, които не са от София ще им бъде трудно да дойдат, но софиянци... b) Ето цялата информация, която имам. 29 април от 13 часа в кафе "Тропикана" (ул. "Христо Силянов" №44 в Надежда)
Хайде, кокери, елате да се запознаем! l) wink r)
User's Signature

Качена снимка

#2193 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 01:48 PM

блинки мн бих искала да дойда да погледам ама съм много далеч :( успех все пак сстискам палци :)

#2194 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 07:39 PM

Да направиш снимки на Айричка, а и клипче даже и да ви видим. Непременно!!! Успех ви желаем и весело прекарване d) !
Веселушка, пожелавам ти в най-скоро време да откриеш своето бебе-кокерче и да се направите щастливи взаимно! И да намалее болката от загубата ти! Руди ни го подариха без да съм го търсила. Не знаех какво ме очаква с тази порода, нищо не бях чела за нея. Приятелката на сина ми е имала кокер, даде ми книжка да чета, след това намери този форум, който страшно много ми помогна и тук ме научиха на много неща свързани с породата. Това, че мога да попитам и да потърся помощ тук, ме кара да се чувствам спокойна и да се радвам на дивотиите на Рудолф. Успех super best !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2195 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 08:08 PM

Веселушка, потърси в ОБЯВИ в Dog.bg , има едни кокерчета родени на 04.04.07 и тел. за връзка. И други сайтове има. Потърси и успех d) !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2196 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 April 2007 - 08:27 PM

Carlie, точно заради Саричка съм си изградила такова мнение. Просто не искам и останалите хора да минат през същия път по който съм минала аз. Ти не знаеш какво е, твойте кокерче слава богу засега е здраво. Но за мойте кошмари знаят всички, които са чели темата. Пък и не всичко е тук. Саричка никога не бих я заменила за някое родословно куче, но това няма нищо общо. Постоянно говоря за родословни, защото за тях има поне някаква гаранция, че кучето което ще се вземе ще е кокер и няма да има генетично предавани заболявания. Какво ти гарантира, че кученцето, което ще вземеш от някоя обява ще е кокер и то няма да е болно от няколко болести накуп? Те хората могат да ти покажат някоя кокерка, че уж е майката и после ти се оказваш с нешо между сетер и улична превъзходна. И какво правиш тогава? Понеже все пак си искала кокер, не сетероподобно? Така можем да си говорим и до утре, но главния проблем е един. Точно докато такива като теб и мен не осъзнаят, че не трябва да се развъждат кучетата междублоково ще продължава да има и улични кучета, и болни кучета, и зоомагазини, и всякаква мъка покрай тях.
И не ми казвай какво да говоря, форума е за всички и аз имам правото да си кажа мнението като всеки останал тук.
User's Signature

#2197 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 09:27 PM

Относно зоомагазините- и аз съм твърдо против.Но както Carlie спомена,Самотната наистина стига вече с тия родословия и развъдници.Мисля,че всички четящи форума са разбрали какво е мнението ти по въпроса.И както ти сама каза"всеки има право да си изкаже мнението".Лично аз съм имала и родословен кокер,сега имам кокер без родословие,и проблемите,които имах с родословното ми кокерче бяха безкраино много.А със сегашното ми кокерче от 180лв.(надявам се да бъде така и за в бъдеще)нямаме проблеми.100%гаранция няма.Не мисля,че които и да е от стопаните на кокерите в този форум не би допринесъл по никакъв начин за увеличаването броя на бездомните кучета.
Veselushka- от собственици мисля,че не е лоша идея,но можеш да се поинтересуваш и от двамата родители.Аз познавах собствениците,а също и двамата родители на моят кокер.Мисля,че цената им върви в момента около 200лв.

#2198 Потребителят е офлайн   Carlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 09:53 PM

Цитат

И не ми казвай какво да говоря, форума е за всички и аз имам правото да си кажа мнението като всеки останал тук.

ти се опитваш да налагаш мнение

#2199 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 April 2007 - 12:31 PM

Не, не се опитвам да налагам мнение. опитвам се да кажа кое според мен е по-правилно. Ясно ми е, че сме далече от културата на гледане на домашни любимци като на хората от запад. Но все ми се иска ако мога да спомогна поне малко да се доближим до нея. Никой от този форум не би спомогнал за увеличаване на кучетата по улиците? Умишлено! Неумишлено може би бихме го направили всички. И аз за малко щях да го направя преди 2 години. Тук половината имате женски кокерки, колко пъти за своя живот те ще родят? Моята щеше да роди веднъж. И като й знам какво поколение би оставила рано или късно те или техни деца щяха да се озоват като нея на улицата. Не можете да ме разберете, знам. Но не искам да ми пречите да казвам на хората кое е по-доброто.
Не ми пука дали кучето е родословно от гледна точка на титли и всичко останало. Пак казвам пука ми единствено защото при тях има гаранция за здравето на родителите.
И какво значи стига? На мен няма да ми омръзне да повтарям какво ми е мнението /колкото и на вас да ви е писнало/ защото за мен това е важно. Да се раждат по-м,алко болнави кокерчета. АКо сме тук само за да обсъждаме кой кокер каква беля е направил и какво е изял днеска, еми не съм съгласна. Аз имам по-високи цели. Искам по някакъв начин да спрат междублоковите нерегламентирани раждания на всеки кокер /и не само кокер/ и нерегламентираната им продажба по обяви, зоомагазини, борси и т.н.
Ако на вас не ви пука за породата от тази й гледна точка, на мен ми пука. И ще си го повтарям.
User's Signature

#2200 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 12:52 PM

Здравей голямо кокерско семейство:))).Четейки всичко написано вече цяла седмица,дойде време и аз да се похваля че си имам бебе кокерче!Много сладко бебче, на 40 дни-момче!И снимки бих ви показала,но само спи и още не сам го снимала!Това е от нас засега

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни