Кокер спаньол
Публикувано: 25 April 2007 - 07:58 PM
Публикувано: 25 April 2007 - 08:06 PM
Пък и таксата от 1000 лева за развъждане без да принадлежи към развъдник също би трябвало да стряска.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 25 April 2007 - 08:46 PM
В България има клуб от съвсем скоро - ето неговите координати "..." Не знам дали в момента се очертава някакво кучило за в близко бъдеще. Попитай там, свържи се с хората и се представи. У нас не знам да има много чистопородни кокерчета, но има много , ама страшно много без порода, приличащи на кокерчета. Те със сигурност са много по-ефтини от едно породисто, внесено от чужбина кученце, но и не са истински кокери. Ако ще си взимате такова само никога да не е от борса или магазин, по-добре от самото семейство, за да видите, къде е живяло, как е гледано и поне да видите единия родител. Но без документи това не е коокерче, а кученце, което прилича на такова.
Така се казва. А не се казва - породисти кокерчета - еди колко си струват. Ама породисто ли е - Еми да, дадоха ми паспорт с ваксини и ми гарантираха. bl) oleeee ouu
Не трябва така да се подвеждат хората. Породисто куче има само с документи, а без - кученце, което прилича на някаква порода и по никакъв начин не подлежи на размножаване. Но пък ще ви обича безкайно както всяко друго. Но не носи порода, и не трябва да се развъжда.
Публикувано: 25 April 2007 - 10:07 PM
Съжалявам, че ще миа само на време, но вече нямам никакво време да стоя пред компютъра си ): Авичка е добре, но е разгонена (мисля) и се надявах, че някой ще може да ми препоръча хубави хапчета.
Освен това разбрах, че е нормално, докато е разгонена да не се храни добре, но тя почти не хапва напоследък или една купичка храна я мъчи по 24 часа, а аз я храня с точен грамач гранули, няма как да е преяла. А си е съвсем весела и енергична, няма никакви признаци да е болна.
Колкото до спора - ще се намеся адски неадекватно, сигурно, но понеже подразбжрах за какво става въпрос:
От всички нас Биляна е най - осведомена, при това не само от книги, но и от собствен опит. През не малко неща е минала със Саричка. Това е форум и свободно може да си изказва мнението, а според мен освен всичко друго, то е и винаги полезно. И е истина, че никога не се е отнесла грубо или невъзпитано към някого, камоли да се кара/
Най - малкото е било обида това, което е казала, да не се развъждат непородисти кокери, защото Сара също няма родословие, сега не ви ли звучи абсурдно?
Исках всъщност само да изкажа подкрепа, наджафкайте се, ще ви мине поне. И ми отговорете за хапчета, плс.
Публикувано: 25 April 2007 - 10:36 PM
Относно хапчета - абсолютно, твърдо и категорично НЕ! Никакви, ама никакви хапчета да не си й дала на Авичка. Прибери я вътре в къщата, сложи й памперс за да не цапа. АКо не искаш да я заплождаш и не искаш да се разгонва по-добре помисли за кастрация, но не и за хапчета, те водят до ужасни болести.
Иначе е нормално да не си изяжда всичко, сега не й е до ядене а до едни други неща, хормоните й говорят, затова позабравя малко апетита. Нормално е.

Публикувано: 26 April 2007 - 10:13 AM
Защо реших да си взема кокер?!Честно казано и аз не мога да си отговоря много конкретно на този въпрос,просто наистина много ми хареса породата-първоначално заради външния вид,но след като прочетох всичко намерено из нета мнението ми се затвърди.
А моето мъниче си го харесах по обява от интернет:)Родом е от Варна,но вече е столичанин.Вече прекарахме едно денонощие заедно и нещата вървят добре според мен!Храни се добре,ходи си редовно по всякакви нужди:)не на най-подходящите места де...Посреднощ се събуди 3 пъти,като само първия се размекнах и станах да си поиграем,следващите 2 пъти го оставих да си поплаче и да си заспи сам!
Точно като бебе е,играе 20 мин като лудо подскача,прави опити да лае...и после оп заспива за 2 4аса!
Засега не се справяме много добре с вестниците и с това че като ме изпусне от поглед дори за 1 мин се почва адското скимтене,но предполагам че с времето ще свикне...
Забравих да кажа че се казва Рони:)
Прикачени файлове
-
Picture_187.jpg (27.77K)
Брой сваляния: 43
Публикувано: 26 April 2007 - 10:15 AM
Прикачени файлове
-
Picture_189.jpg (27.54K)
Брой сваляния: 42
Публикувано: 26 April 2007 - 10:56 AM
Арчи, къде сте! Какво стана с вас?
Робърт подстригахте ли го?
Публикувано: 26 April 2007 - 11:58 AM

Публикувано: 27 April 2007 - 10:51 AM
Цитат
Относно хапчета - абсолютно, твърдо и категорично НЕ! Никакви, ама никакви хапчета да не си й дала на Авичка. Прибери я вътре в къщата, сложи й памперс за да не цапа. АКо не искаш да я заплождаш и не искаш да се разгонва по-добре помисли за кастрация, но не и за хапчета, те водят до ужасни болести.
Иначе е нормално да не си изяжда всичко, сега не й е до ядене а до едни други неща, хормоните й говорят, затова позабравя малко апетита. Нормално е.
DObre. Ostavqme hapchetata.
No ne iskam da q kastriram, zashtoto iskame bebeta. Prosto sega e rano.
A koga ste se razgoni pak?
Izvinqvam se za kirilicata.
Публикувано: 27 April 2007 - 12:34 PM
Ще се разгони след около 6 месеца пак. Но ако това й е първо разгонване не е хубаво да я заплождате на второ. Трябва да стане поне на третото.
И пак ти казвам лоша идея е да я заплождате.

Публикувано: 27 April 2007 - 02:13 PM
Публикувано: 27 April 2007 - 05:00 PM
Ирина,бебето е супер!Нормално е да спи повече той е още много малък.Постепенно времето, в което спи ще намалее и ще се увеличи времето,в което ще играе и ще прави пакости super best .За цапането и вестиците - въоръжи се с много търпение.Понякога може да не стигне навреме върху вестника.Не го съди строго -той е бебе и дори и да иска да стиска,за да ти угоди ,физически ще му е невъзможно в началото.Въпреки,че е малък още от сега можеш ясно да му покажеш кое е позволено и кое не.Аз съм привърженик на идеята,че обучението трябва да започне още от първия ден в новия дом.Разбира се не очаквай мигновени резултати въпреки, че кокерчетата са много схватливи и умни.Под формата на игра и забавления можеш да го научиш на много неща,пък и за двама ви ще е много приятно гарантирам ти.Пожелавам ти безкрайни приятни преживявания с малкия!Снимай го много докато е малък -толкова бързо растат....
Карли,ще пусна при първа възможност.За съжаление докато Голди беше малка все още не бях си взела цифров апарат и повечето и снимки от тогава са на хартия.Но ще намеря някоя,специално за теб. wink Хайде утре да се видим на поляната!Как върви четенето и обучението на Лейди?
Публикувано: 27 April 2007 - 11:35 PM
Прикачени файлове
-
DSCN0311.JPG (59.43K)
Брой сваляния: 32
Публикувано: 27 April 2007 - 11:36 PM
Прикачени файлове
-
DSCN0318.JPG (67.18K)
Брой сваляния: 26

Вход

Темата е заключена