Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2311 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2007 - 04:17 PM

Цитат

Diyana Char,за клуба е хубаво да се напише,но наскоро някой се беше обадил в клуба по препоръка на този форум и ни беше писал какво са отговорили: Родословните кокери(особено английските) в България били изключителна рядкост и му бяха предложили да съдействат за внос от чужбина.Дотук много добре,но колко хора биха могли да си го позволят наистина. s)

Точно така е. Но клуба сам по себе си не съществува без хората. Това са хората, които харесват съответната порода. От хората зависи.
Аз сега имам друго куче. Обичам си го, всичко правя за него (нея всъщност). Но истинската ми любов остана в английските кокери. Постоянно разглеждам европейските развъдници. Разтреперва ми се нещо от вътре като влизам в галериите им. Има развъдници и близо до България. А това че у нас има вече клуб е ОГРОМНА КРАЧКА. За да завържеш контакт и да спечелиш симпатиите на някой развъдник е трудно, но когато имаш подкрепата и от клуб е сериозна помощ. Нищо не става на готово. По-трудно е знам, средствата са малко повече. Наистина МАЛКО повече.
Виждам как стоят нещата с породата, от която сега имам куче - лабрадорът. Родословен и неродословен у нас са на една цена. Свържете се с някой развъдник, поинтересувайте се... и отидете до близкия магазин. Разлика няма. Само дето от развъдника си го взимате и с родословие, което наистина удостоверява породата, а и виждате родителите, може да поискате на ръка да ви се покажат всички задължителни изследвания и заключения. И на кучето няма да му израстат по-дълги крака или да се накъдри или да си промени цвета или какво ли още не, когато родителите са неизвестни. Родители не само "мамаи татко" а и поколения назад.
Аз знам, че пак ще имам кокер някой ден.

#2312 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 04:21 PM

урааа (((((: успях да си намеря...даже е още бебенце и след около 20 дни ще отида до хасково да си я прибера нямам търпение w) w) очаквайте ме след 20-25 дни да ви засипя с въпроси b)

#2313 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 04:41 PM

ouu Ето - за това говоря.

#2314 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 07:18 PM

Абе уж беше за последно ама то и за моето сигурно си има диагноза l)
Света е наистина малък! Самотната и този калпазан за когото говориш го знам -Чарли.Днес пак бягаше като луд по поляната.Момичето ми разказа за случея преди около две седмици.От тогава нищо не се е повторило доколкото знам.Може би наистина трябва да се изчака,пък дано никога вече не се повтори.Не знам дали е епилепсия но по признаците ,които са се проявили по времето на инцидента много ми напомни за една случка с Голди когато тя беше на около 8-9 месеца.Видях как Голди гони една пчела във въздуха и я захапа.Пчелата явно я ухапа в гърлото защото веднага след това Голди започна да се дави и се тръшна на земята.Кашляше като че ли не може да си поеме въздух и отказваше да се изправи.Отнесох я на ръце до ветеринаря и понеже знаех причината той веднага и сложи някаква противоалергична инжекция,която да намали отока в гърлото.Оправихме се много бързо - за около 30мин.Но си мисля ( аз съм го казала това на момичето),че има и вариянт да се е случило същото нещо и при тях.Както и при хората сигурно и при различните животни има различна поносимост към ухапвания от пчели.Чарли може би е по-силно алергичен и реакцията на организма му може да е била по-бурна.Дали не може да е получил нещо като алергичен шок?Може би си струва да се има и това предвид като възможна причина.Чувала съм за кучета ухапани от пчела,чиито глави в рамките на минути се надуват като футболни топки.Явно реакцията при всички е различна.
Дано да е това,защото определено е по-малкото зло в сравнение с епилепсията.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2315 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 05 May 2007 - 08:31 PM

Трябва да има дом за всяко новородено кокерче, но да спрем до тук!
Защо моят дивчо не иска да ходи по нуждите си навън? Вече много време стана откакто се разхождаме с часове...е, няма и няма! А като се приберем - реки и наводнения на терасата! К'во да го правя, незнам!!! Някой да знае?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2316 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 09:14 PM

Рудо колко часа е най-дългата разходка през която младежа се е стискал?
Моя позната имаше същия проблем с малка ротвайлерка.Избра си един ден и сутринта рано веднага след ставане тръгнаха на разходка - играха,разхождаха се ,ядоха,пак играха,като се измори кучето спа на пейката в градината,после пак се разхождаха.През цялото време то горкото искаше да си ходи вкъщи защото зора вече беше голям.Срещнах ги отново към 3.30 следобед и половин час по-късно малката не издържа и клекна на тревата.Първия път ще се наложи да е наистина дъъълга разходка - кажи речи целодневна l) .Чувала съм също,че в такива случеи препоръчват да вземеш напишан вестник от вкъщи и да го оставиш навън на мястото където искаш да отиде до тоалетна.Не съм го пробвала лично и не знам дали наистина върши работа.Успех!

Искам да питам нещо по запознатите с клубния порядък.Като има създаден клуб на породата не е ли негова работа да организира вноса на поне една двойка родословни английски кокери, с които да се положат основите на развъдната дейност у нас.Или то само има клуб пък няма кучета,които да членуват в него? bl) Не претендирам да разбирам как е устроена организацията на клубовете затова и питам,но просто ми се струва много странно и неправилно.
Да вземем за пример новосъздадения клуб на породата нюфаундленд - първо внесоха в страната няколко качествени кучета(две от които доколкото знам гледат самите организатори на клуба) и тогава сформираха клуба.Не е ли така правилният начин?
User's Signature

#2317 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 May 2007 - 09:32 PM

Диянче, мойте уважения, знаеш, че мнението ми е абсолютно същото като твоето, но съгласи се, че мъжду лабрадора и кокера има огромна разлика. Да отбележа отсега, че в никакъв случай не защитавам развъждането и купуването на неродословни кокери. Но дай да направим същото сравнение и за кокерите. Един кокер в магазина струва 250-300 лева, от обява 150-200. Един родословен кокер от сръбския развъдник излиза около 300 евро, без разноските по вноса. Е, тук има малка разлика, не е като при лабрадорите. А и нали се сещаш, че не всеки би се занимавал с намирането, уреждането и внасянето на куче от чужбина. Повечето хора искат просто кокерче да ги радва, и не разбират какъв е този зор за родословията и плащането на толкова много пари. И да се бием по главите и да не се бием нещата няма да се оправят поне докато някой не направи развъдник в България, или поне да улесни вноса. Аз лично си признах на една предишна страница, че не мога да си позволя да взема и да докарам куче от развъдника, който съм харесала. Ти няма да идеш вместо мен, нали?
За другите породи има вече предлагане и у нас, но странно за така разпространената порода кокер няма.

Ира, съмнява ме да е пчела. Сара също има реакция към ужилване, но то както ти спомена се изразява в подуване, няма гърчове.
А щом я познаваш мадамата, как така досега не си й обяснила как стоят нещата с храната? Та тя го храни съвсем непълноценно, и да ти кажа няма да се учудя ако е някакъв недостиг на някое хранително вещество. Аз снощи си говорих много с нея, опитах се да й дам някои съвети /ама тя в толкова много митове вярва/, обаче незнам доколко ме е взела насериозно. Чарли не ще гранули и това й е оправданието. Което аз изобщо не приемам за оправдание, защото е важно подрастващо куче да се храни пълноценно, или поне аз така си мисля.

Ира, ма те са внесли 2 такива кучета от клуба, даже мисля, че наскоро имаше бебета, или ми се върти нещо подобно. Но те са американски кокери.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2318 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 09:49 PM

Да, Били. Американските имат бебета, не се сещам вече къде го четох - имат или ще имат??? Ще дойде време и английски чистокръвни да има, вярвам в това. Някой ще сложи началото, просто някой паралия трябва да се влюби като нас в дивчовците от породата ни и да си донесе една двойка от чужбина b) b) l) dribble bgflag ! Ех, мечти, мечти...
Ира, ще опитам и с вестник. Явно и аз трябва да го грабна някой почивен ден и да хайтосваме навън докато не се изпишка! Благодаря за съвета. Иначе нашите разходки са до час, час и половина, но като се върнем пишка няколко пъти през малки периоди в доволни количества, защото доста бяга (отделянето на урина се увеличава), като заек и гони всякакви хвъркати - врабчета, врани, гълъби.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2319 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 11:16 PM

Ами тя никога не е споделяла за проблем с храненето и аз не съм питала с какво го храни.Почти винаги се засичаме по разходки,но никога не сме си говорили много на дълго и на широко.Иначе момичето по всичко звучи като всички нас тук - лудо влюбено в кучето си,та съм нямала повод да й давам напътствия.Дори съдейки по думите й винаги съм си мислела,че доста в час с това как се отглежда куче.

За няколкото родословни америкаски кокери научих след като вече имах Голди,но мисълта ми беше, че английски кокери май няма внесени от клуба.
А самия клуб за всички видове кокери ли е?Може ли така по принцип?Не е ли -един клуб само за една порода? bl)
А за разликата в цената -има и то каква.От развъдника, на който се бях спряла ми отговориха с цена за кученцето от 800 евро + пътните от Испания до тук.Ето тук може да видите сайта им:http://goldendogs.com/

Рудо,стягай маратонките и цял ден вън l) .А като свърши работата навън -мнооого хвалби и наградки!
User's Signature

#2320 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 May 2007 - 11:39 PM

Рудо, когато имах бебе спасено от приюта и го лекувах у нас ми казаха ако не иска да пишка да го "разтрия" по коремчето около пишлето. Два пъти съм го правила, и двата пъти се изпишка веднага. Явно го кара нещо да не може да стиска. Но и аз съм го чувала това с вестниците, вършело работа. Трябва да му замирише на негово си ;)

Ира, ами тя дамата ме намери в айсикю, след като я посъветвах в другия форум да смени лекаря, който я е успокоил с епилепсия. СНощи много си говорихме, на горката "ветове" са й наблъскали всички митове които има за кучетата - кокали за аналните жлези, раждане за здраве и такива. Мисли си, че като го храни с готвено то е много хранително. Но след горчивия ми опит знам много добре, че по никакъв начин не можеш да сложиш всичко необходимо за подрастващо в готвеното. И ми излезе с оправданието, че гранулите не ги ще. Ааа, и давала понякога котешки гранули... което също е вредно. Дано ме послуша за гранулите, че да се храни малкия както му се полага, нищо, че не ги ще засега.
User's Signature

#2321 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 11:54 PM

Ми то и Голди не ги ще ама нали има упорита майка..След много опити и комбинации достигнахме до консенсус - яде гранули,но само ако са полети с булъон и малко накълцано пилешко месце.Така и двете сме доволни b) Ако пак си приказвате й кажи да му ги овкусява с нещо, което обича и да не очаква все пак да ги прояде от раз.Аз няма да й давам съвети засега(освен ако не се отвори въпрос за храненето),за да не излезе гадно,че сме коментирали тук.
Лека нощ!
User's Signature

#2322 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 May 2007 - 12:08 AM

Аз й казах, че ще пиша тук. Тя знае. Щеше тя да пише, но не можа да се регистрира нещо. Каза, че ще чете. И съм й казала за овкусяването, даже с няколко неща. Нали и аз така учех Сара да ги яде. Сега нямаме никакви проблеми. Ядем всякакви гранули, без най-ефтините боклуци.
Лека нощ.
User's Signature

#2323 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 12:16 AM

Цитат

Искам да питам нещо по запознатите с клубния порядък.Като има създаден клуб на породата не е ли негова работа да организира вноса на поне една двойка родословни английски кокери, с които да се положат основите на развъдната дейност у нас.Или то само има клуб пък няма кучета,които да членуват в него? bl) Не претендирам да разбирам как е устроена организацията на клубовете затова и питам,но просто ми се струва много странно и неправилно.
Да вземем за пример новосъздадения клуб на породата нюфаундленд - първо внесоха в страната няколко качествени кучета(две от които доколкото знам гледат самите организатори на клуба) и тогава сформираха клуба.Не е ли така правилният начин?

Кое ви наведе на абсурдната мисъл, че създателите на клуба си нямат кучета????????????????????????????????????????????????????????? И то от повече от десет години.

А и никъде не съм чула и видяла, куче да членува някъде bl) bl) bl) Членуват хората.

Като давате за пример клуба на Нюфо-стопаните, значи сте запознати с развъдниците им? Колко бебенца в момента чакат да бъдат вече взети? А тези, които вече внесоха - без пари ли станала тази работа, а? Взели няколко и ги раздали тук у нас, на който иска? Без пари ouu ouu ouu Пък и внесените не бяха ли братчета и сестричета? След две години с кой ще се заплождат - пак трябва нов внос. Подозирате ли, че някой ще ги спре на пътя и ще каже - много хубаво и мойто такова, айде да ги съберем. И те - УРАААА, ами айде, за да напълним БГ с големи, чаровни рошави мелези, и с годините, разбира се, цените им ще паднат драстично и никой повече няма да си помисли да внася, след като има такова изобилие от ефтинки, които дори приличат на породата. И никой да не хае, че постепено тя се затрива, имено заради неконтролируемото изобилие на подобия, които напълно задоволяват представите и нуждите на средностатистическия човечец у нас, решил да си вземе кученце от любимата порода.

Билянка, аз май с последното и на въпроса ти отговорих. У нас главоломно се бълват безпородни кученца, които приличат на кокери, затова за породата е толкова трудно да пробие у нас. Другите породи не са имали злощастието да са по-отдавна в България, за да се развалят и те.

Развъдник няма да реши проблема. Развъдници има. Трябва закон, забраняващ безпородното развъждане и следене на този закон. За да започнат западните кинолози да ни уважават и да допускат техни кучета да заминават за България. Но никой не мисли за това. Ето това ме влудява. Защото обожавам тази порода и като външност и работни качества и като великолепен компаньон. А тук никой не го е грижа. И от това адски ме боли. Единствено важното е да е ефтино.

ПП Мисля, че заглавието на темата трябва да се смени.

Понякога се чувствам смешна, като пиша тук - глас в пустиня. За какво ли го правя...

#2324 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 09:07 AM

Започна да ми омръзва специалистите да ни се карат или най-малкото да ни говорят с менторски тон! Всичко разбираме и сме съгласни (повечето) с това, което казват. Аз споменах нещо за паралии влюбени в породата, които ЕВЕНТУАЛНО да внесат ДВОЙКА анг. кокери и съответно да наблюдават и прецизират размножаването им по-нататък и да се интересуват за поколенията да не се разваля чистотата на породата. Но ние простосмъртните и бедни редови българи просто не можем да си позволим да дадем 350$-450$ за бебе анг. кокер на три- четири седмици, да го доведем от "майната си", със всичките му документи и да си платим за "екскурзията". Затова си купуваме еВтино или ни подаряват "подобията", които все пак трябва да живеят някъде. ВАЖНО е да спрем до тук с размножаването! Но как да стане, след като решавайки да си купиш с BG пари чистокръвен анг. кокер, такъв НЯМА в страната ни!!! Не искам пак да става същата препирня от преди няколко дни.

ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВ ДЕН! Здраве и щастие за всички ви! bgflag
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2325 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 May 2007 - 09:22 AM

Дианче, моля ти се, успокой се, емоционална си като мен и понякога реагираш пресилено. ЗНаеш колко те обичам и уважавам, нали? Но айде погледни нещата от другата им страна. Тук не става дума, че ние искаме да развъждаме ефтините подобия, знаеш много добре. СТава дума, че тази порода е една от най-разпространените /и определено не е единствената от много време в българия/ но тук наистина просто няма откъде да си купиш породист английски кокер, докато от почти всички останали породи има вече развъдници, или поне отделни двойки, които все пак понякога имат бебета. Като твърдиш, че има английски кокери у нас, защо собственичката на АЙк ми каза, че няма и че трябва да се обърна към някой чуждестранен развъдник /предложи ми сръбски/? Ако имаше дори една двойка тук нямаше ли да ми каже да се обадя, да си заявя желанието и след две-три.. може би 5 години като отимат бебета да ми продадат на мен? Аз не бързам за никъде. Обаче тя каза, че няма... Има американски, видяхме го с очите си, Айк даже празнува рожден ден. Но английски къде?
И не става дума, че ние разбираш ли искаме да разваляме породата. ЗНаеш, че не е вярно. Но изивинявай как да си внеса кученце от сърбия, като мъжа ми работи за 600 лева, а аз не работя, уча. С тези пари едвам се оправяме със сметките и моите си животни, а как да събера 600 лева за кученцето, като отделно трябва да отида до сърбия, после да се върна... пак транспорт и разходи. Друго е да кажеш ето, в Лозенец /например/ се намират хората, които ще имат бебета еди кога си, давате 500 лева и кучето е ваше. Записвате се в клуба и като дойде време от клуба се обаждат да ви кажат, че има подходящ мъжки за вас. И ето така се ражда още едно кучило от тази порода, от елитни родители. Но да седна аз да се разхождам до сърбия, унгария или незнам къде... еми изивинявай, ама нито имам времето, нито парите.
Може би ако имаше по-голямо предлагане на елитни кокери у нас, щеше да има и по-голямо търсене. Аз лично съм навила трима или четирима души да си търсят елитно кокерче, но като им кажат, че трябва да ходят до унгария за да си го вземат и те се отказват. Просто не са маниаци като нас. Май не можеш да разбереш, че не всеки е чаак толкова вманиачен по кучетата като нас.

И не, не си смешна, в никакъв случай, ти отстояваш вижданията си, както почти всички в този форум, но трябва да погледнеш и реално на нещата.
User's Signature

#2326 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 10:30 AM

Цитат

очаквайте ме след 20-25 дни да ви засипя с въпроси  b)

Най-добре набери този адрес и ще получиш много отговори и ще се подготвиш предварително. www.cocker.hit.bg
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2327 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 10:35 AM

Затова уважавам мнението ти, Били, защото умееш и как да го поднесеш, без да ни "начукваш канчетата" колко сме еди к'ви си...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2328 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 12:25 PM

Ей хора,моля ви за съвет!
Как да накарам тоя малък дивак да си върши рбаотата на вестник незнам!Изчела съм всичко но той просто не иска и не иска.....ходи си по нужда-и голяма и малка навсякаде:)незнам какво да правя!? oleeee

#2329 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 12:55 PM

Рудо мерси много има доста полезни неща (:

#2330 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 02:45 PM

Ще го дебнеш. Поредицата от действия, които извършват бебоците е храна, ходене по нужда, спане. Като се нахрани започваш да го наблюдаваш, вземе ли да се върти и да се мъчи да заеме "позата" b) не където ти искаш, хващаш го, нежно казваш "НЕ" и го оставяш на мястото, което ти си определила и му казваш "ТУК". Имай предвид, че ще ти се налага понякога да го пренасяш пишкащ или акащ, после ще чистиш l) ! Нощно време, ако имаш възможност да го усещаш когато се събужда, пак го помъкваш "там където трябва", говориш нежно и мило, не му се карай, че ефектът е обратен. И ако завариш вече свършена работата, мълчиш, стискаш зъби и чистиш! Накрая, като разбере, че НЕ МОЖЕ да цапа навсякъде, има вероятност да си избере по удобното за него място (моят дивчо избра терасата вместо банята). При мен това продължи доста време (поне на мен ми се стори много), но вече е на 5 месеца и сега пък ще го уча да пишка навън, поне докато сме на разходка. Освен това, растейки ще намалее и броят на изпишкванията. Сега, нали е бебе, пишка като за Световно! И аз не можах да го науча върху вестник, защото го правеше на дреп и после събирах конфети, а пишаното беше НАВСЯКЪДЕ! Ами това е от моя скромен опит. Успех!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема