Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2391 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 May 2007 - 02:25 PM

Може да са в една стая но абсолютно сигурно разделени. Трябва да се виждат, но за зайчето е особено важно да е на разстояние, което да го успокоява. Зайчето все пак може лошо да ухапе кученцето, но куче умряло от заек няма - обратното е възможно. Не сприятелявайте на сила за сметка на психиката на едното. Нека зайчето вижда кученцето, но отдалеч докато свикне и се успокои. А когато кученцето опита да се заиграе със зайчето реагирайте строго като с хапането. Така ще се научи да е внимателен и да не го наранява. Това обаче, след като е минало достатъчно време така че зайчето да не се впечатлява от кучето. МНООООГО БААААВВВННООООООО. Не насилвайте в никакъв случай. Може яко да стресирате зайчето.

#2392 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 04:43 PM

Благодаря на всички за подкрепата! w)
Днес е първият ден след операциите - много е тъжна и най-вече много ми е сърдита! Аз я цункам, а тя си обръща главата. Миличката, сигурно много я боли. w)
s) Вчера като отидохме да си я вземем и една от асистентките на доктора ми каза, че по-добро кученце не е виждала в цялата си практика. Каза, че имала прекрасен характер, била много любвеобвилна с целия екип и не са й чули гласчето. Само мен като ме видя и заскимтя. s)
Днес я заведохме на преглед и й сложиха инжекции - антибиотик, мериха й температурката - нямаше. По принцип всичко изглежда да е добре и се надявам наистина да е така. Преди да тръгнем за клиниката свършихме всички работи на полянката. Шевовете изглеждат добре и дано да е така. Утре ще ходим за втора инжекция и пак да ни видят. w)
За сега чао! Утре ще пиша пак. Целувки на всички кучовци! Бъдете здрави! bravoS
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2393 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 May 2007 - 05:01 PM

Ехааа! Днес му направих първата истинска баня! До сега му миех само лапките и му обтривах тялото с мокра гъба или бебешки мокри кърпички. Но днес, понеже е много топло, реших че вече е време да се изкъпем като големите. Понеже нямам кой знае какъв избор в нашия малък градец ( да не кажа НИКАКЪВ) купих шампоан тео-бебе (бях чела, че може и с яйчени жълтъци - не изсушавали козината, но после сигурно ще ми мирише не особено приятно ) и притеснена го вкарах в банята, защото като му мия лапките обикновено се дърпа и се чудех какво ли ме чака!!? Но беше супер послушен и му беше кефско dribble ! Явно е фен на водата. Интересно ми е как ще реагира ако има река или море? Подсуших го със старата хавлия за баня, като той ми помагаше и се отъркваше в нея b) b) ! После му сложих малко балсам без отмиване и го разресах и сега е кукльо! Козинката му не е дълга ( явно е късокосмест) и не пада обилно. Не трябваше ли да смени бебешката като обилно линее, вече не помня как беше при Ирка. А може и да е станало, но аз нали по няколко пъти на ден почиствам пода с блу меджик и не съм усетила. Може би ще ми се "случи случката" като започне да се подготвя за зимата. И още нещо bash , ми той ми "напада" възглавницата и се мъчи да прави бебета-"възглавнички" oleeee oleeee , а още няма 6 месеца! Не му ли е рано? Явно в най-скоро време трябва да се снабдя с ролков повод, да не ми зачезне!

Целувки на милото кавалерче w) w) ! Знам, че ти е притеснено, но не го показвай, че те усещат. Вярвам, че всичко ще е на ред и Одри ще бъде по-здрава и от преди!Всички сме с вас и мислим за вас! Голям ли е оперативния шев? Защото нали и хернийка е имала, дали е била на нивото на матката, та шевчето да е по-малко?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2394 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 05:34 PM

d) Здрасти, Рудо! И ние правехме /до преди операцията/ малки възглавнички - хем сме момиченца. Сигурно е нормално. Като се съвземе си мисля, че вече няма да има никакъв нагон. s)
bl) Колкото до шева - те са два малки, за да не е един голям - горе долу около 2,5 см всеки. Току що ходихме на разходка. Седна до вратата и чака - нито е яло, нито е пило и все нещо си изкарва. Разходихме се и сега сме се скрили под спалнята. Там е най-хладно и сигурно затова. Викам я поне вода да пийне, но не.....сърдита ми е и това си е. Какво ли й е в малката главичка - заведоха ме, оставиха ме, измъчиха ме, а сега ми се лигавят. w)
User's Signature

#2395 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 05:48 PM

Цитат

Викам я поне вода да пийне, но не.....сърдита ми е и това си е. Какво ли й е в малката главичка - заведоха ме, оставиха ме, измъчиха ме, а сега ми се лигавят. w)

Горкинкото то! Ще прости, няма начин, но сега е още прясно оперирана и сигурно не й е до целувки-милувки. Пък и как се случиха такива жеги точно сега!
Рудо все гледа да легне на мозайката, пък аз като една досадна майка, все му застилам с едно парче от тънко одеалце. Той обаче го смуцафрацва и го набутва в някой ъгъл и пак ляга на мозайката. Няма ли нещо, което обича та да я подлъжеш да хапне малко?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2396 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 05:53 PM

bl) Преди няколко часа й дадох малко кашкавалче - само него хапна. Ама то едно парченце колкото монета 1 лев. Сутринта хапна две лъжички кисело млекце и вода й давам с пипетка, но количеството е съвсем малко, защото се дърпа. Док ми каза да не се притеснявам, че като е готова тя сама ще потърси и храна и вода. r)
r) Забравих да ви поздравя за първото къпане. Много е важно от малки да свикват, защото не всички обичат водата и после къпането е голям проблем. Радвам се, че вие не сте от тази група и явно на Рудик му прави удоволствие да се къпе. w)
Моята предишна кокерка много обичаше водата - във всичките й форми. Даже една сутрин мъжът ми си пълни ваната да се къпе, а аз си пия кафето и по едно време той се развика и що да видя - Ара във ваната се плицика. Умряхме от смях. А когато я водехме на море не изилизаше от водата. Голяма скица беше. 1super И така чеситито първо къпане!
User's Signature

#2397 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 08:21 PM

Милата Одри! Истинска героиня! w)
Айра също не искаше да яде първите два дни, пиеше само по малко вода. И аз й дадох кашкавал (това й е най-любимото лакомство) и го хапна на много малки парченца. Като че ли всяко движение им причинява болка... s) Може би защото дори дъвкането й опъва шевовете. Хубавото е, че наистина минава много бързо и после апетитът им се връща. r) 1super
Рудо, честито първо къпане! l) Сега като му хареса, може да реши да се цапа повече навън, за да се къпете по-често! wink
Поздрави от мен и Айричка на всички! d)
User's Signature

Качена снимка

#2398 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 09:40 PM

Кавалер, радвам се за момиченцето ви. Много бързо ще й мине. Не ти се сърди, възползва се от притеснението ти е се прави на многострадална. колкото повече се чудиш, как да й угодиш, толкова повече ще се цупи r) А за хапването - мисля, че животинките най-добре разбират в този момент. Все пак всяка храна минава през коремчето - по-добре да хапва съвсем малко. няма да умре от глад - щом не й се яде нека да не хапва два дни. Не се притеснявайте. Консултирайте се и с доктора. Успех желая 1super
За клатенето - нормално е и при двата пола - това е проява на доминантност. Не е само желание за правене на малки възглавнички l) До скоро и аз само с това го свързвах и когато и момиченцето ми го направи за първи път се шашанах bl) l) Не им давайте нищо да клатят. Хем не е удобно, когато дойдат гости, хем е възпитателно за поведението изобщо.
И - cheers честита баня l) Наистина обожават водата d)

ПП Козинката решете само и изключително, когато е напълно суха - преди купане може, а след - само след като изсъхнат абсолютно напълно. Иначе косъмът се накъсва и отслабва. 1super

#2399 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 10:33 AM

Относно козината - ето всъщност какво пише idol ike, Тук малко по-долу По-добре слушайте нея - има определено много по-богат и дългогодишен опит от мен. Рудо, четейки поста на idol ike сте постъпили съвсем правилно с разресването с балсам. не съм била права ouu

#2400 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 12:04 PM

Диана, преди да започна да го къпя попаднах случайно точно на този пост, стана ми любопитно, защото се отнасяше за грууминг при кокераните. От там научих много за подстригване, прически, ресане и разни продукти за козинката. А някъде другаде пък прочетох (писано беше от лекар - вет или хуманен, незнам), че той си къпе кучетата с шампоан на "Евтерпа" професионал и после балсам на същата фирма (държи го 10-15 мин. и после обилно отмива). Казва,че е изключително доволен и всичко това не излиза никак, ама никак скъпо. Но нали казах, че в нашия град не можеш да си избираш чак толкова много, просто купуваш каквото ти предлагат и не разпитваш много, много, за да не те гледат като извънземна. А скоро отворих страничката ти за Кора. Прочетох и разгледах всичко и съм влюбена в красавицата! Отдавна харесвам ретривърите, но те са големи кучета и аз не мога да го отглеждам в кутийката, в която живеем. Предполагам, че и апартамента в който живееш не е много голям, но при нас и стаите са малки и въобще не става. Страшно са красиви, интелигентни и умни. Обичам по-специално голдън ретривър след като четох книгата на Дийн Кунц "Пазители". Но всички ретривъри май си приличат, така че... w) w) w) !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2401 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2007 - 05:51 PM

Относно шампоана и балсама, ако нямате нищо друго подходящо, може да използвате човешки, обаче трябва да бъде за суха и изтощена коса. Друго което е много важно, никога не слагайте неразреден шампоан върху кучето, така ще избегнете проблема с пърхота, независимо кой шампоан използвате винаги го разреждайте в една кана или шише и го отмивайте много хубаво. Балсама го слагайте за няколко минути, няма нужда кучето да кисне по 20 мин. Също така са подходящи шампоани 2 в 1, но също така те трябва да бъдат разредени.
Рудо, по добре да не експериментираш с жълтъци, от разреден шампоан няма как да се изсуши козинката.
Сега е много горещо на вън, дори да къпете кучето всеки ден, ама само с вода, нищо няма да му стане, само ще му облекчите живота в тези жеги.
Скоро ще почне сезона на осили, подстрижете козинката между пръсти, така по лесно ще ги намирате, преди да се забият. В нашия парк вече се коси трева от 2 години и е голям кеф, преди беше кошмар.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2402 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 07:20 PM

Idol ike, благодаря за съветите. Харесва ми това, че в жегите мога да го къпя само с вода! Аз му бях подстригала козината между пръстите, но гледам че пак е пораснала и трябва пак да го "измъча". Иска ми се да опитам да подстрижа и малко по корема, въпреки че там още е рядка, да не се залепват разни лепнещи треви. Снощи му махах една такава, къде със скубане, къде с гребена, но хубавото беше, че той седя мирен и не ми пречеше, както е с миенето на зъбите. Пълен кошмар! Завирам го в ъгъла на банята седнал и подпрян на стената, отварям муцката и се започва едно боричкане и дъвкане на четката, не ти е работа! Не мога да измисля как да стане без принуда! Благодаря, че ми напомни да разреждам шампоана. Знаех, но бях забравила.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2403 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 07:54 PM

Ами сега ще дам малко съвет, който личмно аз да си призная изобщо да спазвам - постепено. Примерно имате си команда "зъбки" и отваряте устенцето, следва "бравоооо". После с четката - допирате предните зъбки и това е с "бравооо" може всеки ден. После държите вдигнати бърничките и потърквате предните два - три пъти и спирате преди да е почнала съпротивата. Винаги следва браво, пък ако има и наградка някаква - още по-хубаво. Като свикне и с това подпъхвате четката под бърничките само по веднъж от двете страни...
И така...

#2404 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 08:10 PM

Ох, Боже! Голяма работа ме чака! Благодаря, ще започна от утре.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2405 Потребителят е офлайн   tnt76 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 02:21 PM

Здравейте на всички почитатели на кокера. Днес общо взето цял ден се ровя в нета, за да намеря(вече дълбоко се съмнявам) решение на моя проблем.
Имам женски кокер Чара на 8 месеца, току й свършва първото разгонване. Покрай сайтове и съвети на собственици на кучета що годе успявам да я възпитам на основните команди. Но тръгна ли да излизам на работа става страшно- вие, лае, направо се дере. Срам ме е вече от комшиите. По техни сведения минават няколко часа докато се успокои.
Моля ви помогнете, има ли начин да я отуча от този навик, че всеки ден ми се къса сърцето като тръгвам за работа. Благодаря предварително

#2406 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 May 2007 - 02:36 PM

tnt76 Надявам се ТАЗИ тема да ви е от помощ!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2407 Потребителят е офлайн   denityironity Икона

Публикувано: 16 May 2007 - 03:01 PM

Кокера е най-страхотното куче което съм познавала някога.Аз си имам тои е мъжки и се казва Барон.Вярно е много са игриви има малко патенце с което постоянно си играе не мога да го сваря на едно място освен когато спи d) nok d) .Много балагодаря на човека кои то е побликувал това!!!

Добре дошли! Моля, спазвайте правилата за публикуване на снимка - прочетете ТЕЗИ НАСОКИ.

Мод

Прикачени файлове

#2408 Потребителят е офлайн   tnt76 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 04:05 PM

twoofo много ти благодаря за препратката, съжалявам, че първият ми пост беше флууд, но надявам се това което пише да ми ми помогне щото здраво съм го закъсал

#2409 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 07:46 AM

Оууу, колко полезно. Наш Харди страда много. Пак не е като преди - като беше по-малък беше ад. Постилаше земята с изядени вестници, на дреп правеше всичко, до което се докопа. Рев, вой - съседите ме питат какво скърца у нас в 6 сутринта. Аз несъзнателно се оказва, че съм го приучавала с моето постоянно заминаване.

Понеже кучето не е при мен, а се виждаме периодично за по 3-4 дни в седмицата. Когато пък остана за по-дълго време седмица, две, три така привиква, че после сърцето ми се къса като трябва отново да заминавам. Изобщо много често пристигам и си отивам, когато не съм при него съжителства с каракачанска овчарка и са големи партии двамата, въпреки това пак плаче, но измислихме трик. Когато го оставям той знае още преди да сме стигнали до мястото, защото ме гледа как се приготвям и става един вял и тъжен (тъжен като кокер - знаете как е). Та, значи като го оставям за повече време му казвам (буквално): "Съжалявам брат, трябва пак да заминавам, ама нали знаеш пак ще си дойда" и следва малко галкане по главата и награда в купичката му, при което се изнасям бързо, за да не ми чува гласа и да се дразни.
Когато отивам до магазина или просто излизам за не повече от 10-15 мин. му казвам:" Харди, отивам до магазина, ей сега се връщам" и "Харди, отивам да хвърля боклука, ей сега се връщам". Сигурно е глупаво, но аз много му говоря на тоя куч като на човек. От 2 години е кучето при мен и свиква с тези думи, т.е. мисля че ме разбира добре. Въпреки, че знае, че съм излязла замалко седи до вратата, ако сме в апартамента или кеси опрян на оградата и гледа къде отивам да не би да съм го излъгала. Най-много мрази, когато отивам до магазина с колата и не го взема, може би прави асоциация с дългите разходки, на които ходим с колата. А като дойде някой приятел с кола още преди да разтоварим багажа се настанява на шофьорското място да не би да тръгнем нанякъде без него w) r)
Е, това само в коли на познати, с които сме се возили.
Да са ми живи и здрави приятелите, че ме търпят с двете кучета. Ама той Харди е палав за двама и за толкова се и цапа l)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2410 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 07:50 AM

И това животно го качваме в кола oleeee

Прикачени файлове

User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

• (331 Страници) +