Кокер спаньол
Публикувано: 12 May 2007 - 02:25 PM
Публикувано: 12 May 2007 - 04:43 PM
Днес е първият ден след операциите - много е тъжна и най-вече много ми е сърдита! Аз я цункам, а тя си обръща главата. Миличката, сигурно много я боли. w)
s) Вчера като отидохме да си я вземем и една от асистентките на доктора ми каза, че по-добро кученце не е виждала в цялата си практика. Каза, че имала прекрасен характер, била много любвеобвилна с целия екип и не са й чули гласчето. Само мен като ме видя и заскимтя. s)
Днес я заведохме на преглед и й сложиха инжекции - антибиотик, мериха й температурката - нямаше. По принцип всичко изглежда да е добре и се надявам наистина да е така. Преди да тръгнем за клиниката свършихме всички работи на полянката. Шевовете изглеждат добре и дано да е така. Утре ще ходим за втора инжекция и пак да ни видят. w)
За сега чао! Утре ще пиша пак. Целувки на всички кучовци! Бъдете здрави! bravoS

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 12 May 2007 - 05:01 PM
Целувки на милото кавалерче w) w) ! Знам, че ти е притеснено, но не го показвай, че те усещат. Вярвам, че всичко ще е на ред и Одри ще бъде по-здрава и от преди!Всички сме с вас и мислим за вас! Голям ли е оперативния шев? Защото нали и хернийка е имала, дали е била на нивото на матката, та шевчето да е по-малко?
Публикувано: 12 May 2007 - 05:34 PM
bl) Колкото до шева - те са два малки, за да не е един голям - горе долу около 2,5 см всеки. Току що ходихме на разходка. Седна до вратата и чака - нито е яло, нито е пило и все нещо си изкарва. Разходихме се и сега сме се скрили под спалнята. Там е най-хладно и сигурно затова. Викам я поне вода да пийне, но не.....сърдита ми е и това си е. Какво ли й е в малката главичка - заведоха ме, оставиха ме, измъчиха ме, а сега ми се лигавят. w)

Публикувано: 12 May 2007 - 05:48 PM
Цитат
Горкинкото то! Ще прости, няма начин, но сега е още прясно оперирана и сигурно не й е до целувки-милувки. Пък и как се случиха такива жеги точно сега!
Рудо все гледа да легне на мозайката, пък аз като една досадна майка, все му застилам с едно парче от тънко одеалце. Той обаче го смуцафрацва и го набутва в някой ъгъл и пак ляга на мозайката. Няма ли нещо, което обича та да я подлъжеш да хапне малко?
Публикувано: 12 May 2007 - 05:53 PM
r) Забравих да ви поздравя за първото къпане. Много е важно от малки да свикват, защото не всички обичат водата и после къпането е голям проблем. Радвам се, че вие не сте от тази група и явно на Рудик му прави удоволствие да се къпе. w)
Моята предишна кокерка много обичаше водата - във всичките й форми. Даже една сутрин мъжът ми си пълни ваната да се къпе, а аз си пия кафето и по едно време той се развика и що да видя - Ара във ваната се плицика. Умряхме от смях. А когато я водехме на море не изилизаше от водата. Голяма скица беше. 1super И така чеситито първо къпане!

Публикувано: 12 May 2007 - 08:21 PM
Айра също не искаше да яде първите два дни, пиеше само по малко вода. И аз й дадох кашкавал (това й е най-любимото лакомство) и го хапна на много малки парченца. Като че ли всяко движение им причинява болка... s) Може би защото дори дъвкането й опъва шевовете. Хубавото е, че наистина минава много бързо и после апетитът им се връща. r) 1super
Рудо, честито първо къпане! l) Сега като му хареса, може да реши да се цапа повече навън, за да се къпете по-често! wink
Поздрави от мен и Айричка на всички! d)

Публикувано: 12 May 2007 - 09:40 PM
За клатенето - нормално е и при двата пола - това е проява на доминантност. Не е само желание за правене на малки възглавнички l) До скоро и аз само с това го свързвах и когато и момиченцето ми го направи за първи път се шашанах bl) l) Не им давайте нищо да клатят. Хем не е удобно, когато дойдат гости, хем е възпитателно за поведението изобщо.
И - cheers честита баня l) Наистина обожават водата d)
ПП Козинката решете само и изключително, когато е напълно суха - преди купане може, а след - само след като изсъхнат абсолютно напълно. Иначе косъмът се накъсва и отслабва. 1super
Публикувано: 14 May 2007 - 10:33 AM
Публикувано: 14 May 2007 - 12:04 PM
Публикувано: 14 May 2007 - 05:51 PM
Рудо, по добре да не експериментираш с жълтъци, от разреден шампоан няма как да се изсуши козинката.
Сега е много горещо на вън, дори да къпете кучето всеки ден, ама само с вода, нищо няма да му стане, само ще му облекчите живота в тези жеги.
Скоро ще почне сезона на осили, подстрижете козинката между пръсти, така по лесно ще ги намирате, преди да се забият. В нашия парк вече се коси трева от 2 години и е голям кеф, преди беше кошмар.
Публикувано: 14 May 2007 - 07:20 PM
Публикувано: 14 May 2007 - 07:54 PM
И така...
Публикувано: 16 May 2007 - 02:21 PM
Имам женски кокер Чара на 8 месеца, току й свършва първото разгонване. Покрай сайтове и съвети на собственици на кучета що годе успявам да я възпитам на основните команди. Но тръгна ли да излизам на работа става страшно- вие, лае, направо се дере. Срам ме е вече от комшиите. По техни сведения минават няколко часа докато се успокои.
Моля ви помогнете, има ли начин да я отуча от този навик, че всеки ден ми се къса сърцето като тръгвам за работа. Благодаря предварително
Публикувано: 16 May 2007 - 03:01 PM
Добре дошли! Моля, спазвайте правилата за публикуване на снимка - прочетете ТЕЗИ НАСОКИ.
Мод
Прикачени файлове
-
post_29_1179320488.jpg (50.68K)
Брой сваляния: 32
Публикувано: 17 May 2007 - 07:46 AM
Понеже кучето не е при мен, а се виждаме периодично за по 3-4 дни в седмицата. Когато пък остана за по-дълго време седмица, две, три така привиква, че после сърцето ми се къса като трябва отново да заминавам. Изобщо много често пристигам и си отивам, когато не съм при него съжителства с каракачанска овчарка и са големи партии двамата, въпреки това пак плаче, но измислихме трик. Когато го оставям той знае още преди да сме стигнали до мястото, защото ме гледа как се приготвям и става един вял и тъжен (тъжен като кокер - знаете как е). Та, значи като го оставям за повече време му казвам (буквално): "Съжалявам брат, трябва пак да заминавам, ама нали знаеш пак ще си дойда" и следва малко галкане по главата и награда в купичката му, при което се изнасям бързо, за да не ми чува гласа и да се дразни.
Когато отивам до магазина или просто излизам за не повече от 10-15 мин. му казвам:" Харди, отивам до магазина, ей сега се връщам" и "Харди, отивам да хвърля боклука, ей сега се връщам". Сигурно е глупаво, но аз много му говоря на тоя куч като на човек. От 2 години е кучето при мен и свиква с тези думи, т.е. мисля че ме разбира добре. Въпреки, че знае, че съм излязла замалко седи до вратата, ако сме в апартамента или кеси опрян на оградата и гледа къде отивам да не би да съм го излъгала. Най-много мрази, когато отивам до магазина с колата и не го взема, може би прави асоциация с дългите разходки, на които ходим с колата. А като дойде някой приятел с кола още преди да разтоварим багажа се настанява на шофьорското място да не би да тръгнем нанякъде без него w) r)
Е, това само в коли на познати, с които сме се возили.
Да са ми живи и здрави приятелите, че ме търпят с двете кучета. Ама той Харди е палав за двама и за толкова се и цапа l)

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 17 May 2007 - 07:50 AM
Прикачени файлове
-
Lukovit_057.JPG (179.29K)
Брой сваляния: 36

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +