Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2459 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 May 2007 - 01:03 PM

Харди не се засягай веднага. Не, Сара не е с документи, затова пък е доста болнава. Тя е плод на точно такава "естествена" връзка. Затова е кастрирана и няма да предава болестите си на бебета, които от своя страна да предават болести на техните бебета. Не е префърцунено, родословието е документ за произход, което доказва, че предците на кучето са били точно от тази порода и са били здрави. Нищо повече.
И не на последно място, очаква се приемането на второ четене на закона за опазване на животните, в който такава връзка извън развъдник струва 1000 лева.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2460 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 May 2007 - 01:08 PM

Разбирам, мъчно ми е. Не е било достатъчно, че майката никога не е имала сериозни здравословни проблеми, защото не се знае техните родители как са били. Реве ми се. Не искам да се оплескат нещата на по-късен етап. Нямам желание да кастрирам кокера си, защото мисля, че животното няма как да избере това. А и ако можеше да говори едва ли би ми казал: "Обичам те много, но не искам да съм кастриран, моя стопанке." или да каже "Защото много те обичам и искам да ти угодя - кастрирай ме"
Жал ми е, че се е стигнало дотук - да им отнемаме естествените природни функции без да знаем какво е тяхното мнение, а аз си мисля, че то не е същото като нашето.
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2461 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 May 2007 - 01:11 PM

Да ти кажа Сара се не оплаква, ама хич. И всъщност това изобщо не е толкова страшно колкото си представяте. Това не е като да му ампутираш крака. Сара е нормално, диво, обичащо, лаещо, хапещо и скачащо куче, като всички останали, но не се разгонва. Няма и помен и спомен от операцията.
И да, не е достатъчно факта, че майката ен е иамла здравословни проблеми. Все пак не се знае какво ще става занапред, на 6 години е млада още. Но пък и не се знае бебетата какви ще се получат. Дано са здрави и като им търсите стопани обяснете им, че не трябва да ги размножават.
User's Signature

#2462 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 May 2007 - 01:16 PM

Стига с тези фрустрации ,животните се водят от нагон и нито едно кастрирано куче не страда от това че е такова,нито пък другите кучета му се смеят като го видят на улицата.Сама казваш ,че Харди ти е първо куче и хубавото е че е мъжки и тежеста с отглеждането на малките няма да падне изцяло върху теб.Винаги ще се намерят стопани за кученцата,но след като ти имаш принос към тяхното появяване ти си отговорна за съдбата им.За родословия ,аз доколкото знам нито един от кокерите тук няма подобно нещо което не пречи да си ги гледаме и обичаме.Аз също имам мъжки кокер,няма да го кастрирам но няма и да го пускам с женска.Факта че може малките да се озоват във същият аквариум от какъвто взех него ми е достатъчен мотив да не го правя

#2463 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 01:16 PM

Мерси за инфо-то, те знаят иначе за какво иде реч. Няма да ги размножават, но едва ли ще кастрират ловно куче ;)
User's Signature

#2464 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 01:18 PM

А имам и женско куче, което мисля да кастрирам след едно кучило ;)
User's Signature

#2465 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 May 2007 - 01:18 PM

Не е задължително да ги кастрират. Въпреки, че едно разгонване би развалило ловната дружинка, или поне аз си мисля така. А какви гаранции има, че няма да ги размножават? Ето ти имаш ловен мъжки, пуснала си го, какво им пречи на тях да го напраят?

А женското има ли документи? А знаеш ли, че е по-вредно да роди и да го кастрираш, отколкото да не ражда и да го кастрираш?
User's Signature

#2466 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 May 2007 - 01:19 PM

Hardy когато имаш време прочети това
Успех

#2467 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 01:20 PM

Самотната чела съм тук, че е добре да роди няколко пъти и след това да се кастрира. Не съм сигурна дали е така, ще питам специалист.
Тя е раждала веднъж.
User's Signature

#2468 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 01:21 PM

Ето решението е лично, статията едностранна. И все пак...

Самотната. Когато пойнтерката ми е разгонена не се води разгонено куче на лов. Ясно е защо. Не може да си свършиш никаква работа.
User's Signature

#2469 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 May 2007 - 01:23 PM

Чела си митове и легенди. Незнам кой точно тук го е писал, интересно ще ми е да видя. Не е вярно, че трябва да роди преди да се кастрира, напротив, по-добре е да не ражда въобще и да се кастрира. Така нивото на хормоните не се променя толкова рязко.
Каква порода е женската?
User's Signature

#2470 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 01:25 PM

Пойнтер, на 4 години със счупена от бой опашка :(
Спасявах я миналото лято от изверги. И така с две кучета...
User's Signature

#2471 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 May 2007 - 01:29 PM

Еми с две кучета не ти ли е достатъчно добре. Отговорността по заплождане, раждане, отглеждане на малките е огромна, аз лично не бих я поела ей така. А и какъв е смисъла да ражда, като не се знае дали бебета няма по случайност да попаднат на пак такива изверги. Я си ги води на лов и им се радвай, не им създавай допълнителни натоварвания с раждане и бебета.
User's Signature

#2472 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 01:32 PM

Обясни го това на баща ми. cl)
Аз не успях да се справя с него. Той не искаше женска, а сега откакто я имаме се е побъркал по нея иска всичко, ама то не става. Аз като я намерих едва ли да е имала 8 кила една прегърбена, полуумряла, ядеше хартия по улиците, сгъната одве беше, уплашена, цялата в рани. Не знам кой му мъти мозъка да я запложда, предложих му кастрация, но не ще и да чуе. Беше раждала преди да я намеря. Явно затова са я изхвърлили s)
User's Signature

#2473 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 May 2007 - 01:33 PM

Цитат

Самотната чела съм тук, че е добре да роди няколко пъти и след това да се кастрира. Не съм сигурна дали е така, ще питам специалист.

Разбира се, добре е да питате специалист, а още по-добре 2ма (но не от ложната дружинка, а лекари нали така r) ) - но раждането за здраве е смешна мярка, наистина!
Също мога да потвърдя, че кастрираното ми мъжко куче не си е загубило "мъжеството" и въобще не е по-различно от което и да е друго некастрирано.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2474 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 May 2007 - 01:36 PM

Ами незнам как да го обясня на баща ти, но можеш да му разясниш какви са рисковете за самото куче, че може бременноста да е тежка, да не се родят здрави кученца, кучката да не издържи бременността. Абе не е лесна работа това... Все пак един лекар би обяснил по-подробно какви са рисковете. Ако се впечатлява от такива неща кажи му, че лекар специалист, биолог също ти ги е обяснявал. Може пък да подейства.
User's Signature

#2475 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 01:41 PM

Един ден ще си взема истинско куче с документи и няма да има проблеми, винаги съм си мечтала за истинско куче с паспорт. Обяснявала съм му сто пъти - ефект няма. И доктора му говори една вечер бяхме им на гости, че имаме вет приятел - не, не и не. Твърдоглавец oleeee
аз изчезвам на училище.
Чао
User's Signature

#2476 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 02:05 PM

Hardy, никой не се съмнява в любовта ти към малкия черньо. Всички си обожаваме кученцата. Повечето поне. Без значение от документите. Те не определят, колко ще обичаме кученцето, колко любов то ще ни даде и преданост, колко ще е умно.
Документите са задължителни при развъждане. Само документа потвърждава потеклото, породата... Така е в цял свят. И аз съм имала великолепно кокерче и са ме питали дали искам да го заплождам. Предлагали са ми. И сега с лабрадорката ме спират по същия начин. Но без документи за мен е недопустимо да се развъжда. Всяка порода е предразположена на много заболявания. Предварително се правят здравни изследвания, за наследствени и придобити заболявания. Родословието само по себе си също не е гаранция за здраво и качествено куче. За това са изложбите, и медицинските експертизи.
А колкото до ловните качества - те са заложени по принцип в породата. Но ако двамата родители са ходели на лов, не значи, че ще родят готови ловджийчета. Това става с дресура. И щом е ловна порода е нормално да са податливи на подобно обучение.

Желая искрено да намерят малките любящи стопани. Но винаги ще съм против развъждането без документи - така се погубва породата.

А колкото до естественото - само хората правят любов без цел размножаване. Всяко твар по днебето го прави именно с тази цел. И защото се касае потомството - го правят само най-силните, най-бързите, най-красивите... Риби, птици, влечуги, бозайноици...... Само главатярят на глутницата, стадото, групата... прави потомство. И при вълка - прародителят на кучето - само алфа двойката правят потомство. Никъде не се допуска друга двойка от глутницата да има потомство.

Това е е стественото в природата. Най-доброто за неродословните кучета е кастрацията. Моето на времето не съм го кастрирала, защото нямах представа от такива неща, но и никога не съм го пускала, колкото и да са ме разпитвали. Самата аз виждах по колко много показатели дори само външно се различава от стандарта на породата. Но че беше най-красивото, добричко и умно куче на света и до днес никой не може да ме разубеди от това. w) Нищо че си нямаше документи, че беше малко по-различен.

ПП Ето тук можеш да разгледаш снимките, за да придобиеш представа, как точно трябва да изглежда един английски кокер шпаньол.
http://dogchampions....ocker%20Spaniel

#2477 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 03:27 PM

Цитат

Проявявайте малко повече разбиране към такива ситуации. Не е необходимо да се нахвърляте на всеки, който не може повече да си гледа кучето. Всякакви непредвидени неща се случват в живота на човек.

Очевидно тези хора не са тръгнали да дават Рони, докато жената е била още бременна, т.е. вероятно са се надявали, че ще успеят да гледат и дете и куче. Но хайде моля ви се да си представите как се справя една майка с първото си дете и без никаква помощ (примерно) и спрете да се зъбите, големите специалисти. Хич не ми изглежда, че лесно се разделят с него. Дано да му намерят добри собственици и малко по - учтиви хора на следващото място, където потърсят a)

Момичета, права е наистина! Има много непредвидени ситуации, повече, отколкото можем да си представим, четейки една обява... А ако трябва да се избира между бебето и кучето...хайде, помислете, ами ако бебето например е развило алергия?! Виждали ли сте бебче да се мъчи от алергични обриви? Аз съм виждала, да ви кажа, колкото и да ми е мило някое животинче, за миг няма да се замисля, ако има някакъв проблем, свързан със здравето на ЧОВЕК! Нека не забравяме и тази страна на нещата... Не казвам, че това е причината, няма значение, наистина може да се е случило какво ли не. И не вярвам на някой да му е приятна подобна ситуация, обикновено е свързана с много плач и болка за хората, а и за животното, но когато наистина няма друг изход. Надявам се, че наистина ще му намерят добър нов дом!!!
Ако мога да си позволя един съвет - не е добре да виждат кученцето, когато му намерят нов дом! Ще е трудно и за тях, а за него - още повече. Това не са празни приказки, ние също взехме Айра на тази възраст, единодушно решихме, че няма да се среща със старите стопани, за да не се травмира - да помисли, че са дошли да си я вземат, а те да си заминат без нея. И така, изпращахме им снимки, чувахме се по телефона, жената всеки път плачеше от мъка, че се наложи да се раздели с нея и от радост, че е добре. Миналия месец много се чудихме, дали да ги поканим на състезанието, в което участваха с Вени, накрая решихме, че по-добре да не го правим. Кученцето си свикна с нас, сега ние сме нейното семейство. Надявам се, че сте ме разбрали!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#2478 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 03:27 PM

Цитат

Един ден ще си взема истинско куче с документи и няма да има проблеми, винаги съм си мечтала за истинско куче с паспорт. Обяснявала съм му сто пъти - ефект няма. И доктора му говори една вечер бяхме им на гости, че имаме вет приятел - не, не и не. Твърдоглавец oleeee
аз изчезвам на училище.
Чао

Много хубаво. И аз така искам - да мога да внеса породист кокер в страната и да видя един ден как породата е станала достъпна и тук и т.н.
Само, моля те, не казвай истинско куче. И моето си е съвсем истинско и без родословие. a)
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена