Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2419 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 18 May 2007 - 03:19 PM

мерси много Билянка и аз си мислех че е така ,но не бях много сигурна и заради това попитах тук.Мислех да отидем на изложбата в Пазарджик ,защото съдия на 8 група ще е Георги Ефтимов-председателят на Българки клуб кокери,но явно няма да стане.Ще изчакаме друга изложба на която той ще съди пак 8 група 1super

#2420 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 18 May 2007 - 03:39 PM

И аз бях много ентуасиазирана. Миналата година още щях да ходя. Но псоел се замислих и реших, че защо ми е да я мъча на изложбата, като тя така или иначе е кастрирана вече и 6 да й дадат няма да има поколение. Затова се отказах. Пък и аз самата открих доста несъответствия със стандарта и реших, че няма да ходя само за да ми каже съдията, че кучето ми е много мило и хубаво, но не е коекр. l)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2421 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 May 2007 - 03:46 PM

Аз се замислих дали да отида на такова нещо скоро след като ,наш познат занимаваш се с кинолигия каза че Мики е много добър екземпляр bl) .Много се чудя първо защото ние не сме се учили на нищо.То верно че никога не е късно да станеш за резил ама все пак bl) .Пък и както ти казваш не се знае какво ще каже съдията.Аз като знам как едвам издържах един дядка който около час ми обясняваше че кучето ми не е кокер,защото той бил виждал кокери и знаел как изглеждат ,та си представям да вися сто часа някъде на студ или жега ,да си побъркам животинката защото това ще му е първо ходене на такова масово мероприятие само за да ми кажат както ти казваш много е хубав ама не е кокер няма нужда.Да са ни живи и здрави и все така да ни обичат пък на изложби ще ходим като зрители cheers

#2422 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 May 2007 - 03:50 PM

Мики наистина е "добър екземпляр" спор няма. И могада ти кажа, че съдията ще се занимава с вас точно 5 до 7 минути, набързо ще ти обясни какво не му е наред и какво му е много хубаво и ще ти каже каква му е оценката. Но е вярно, че висенето си е множко. Аз като зрител като ходих умрях от нерви докато стана време за американските кокери, щото английски нямаше на онази излижба, па представям си в какви нерви ще се хвърля ако трябва да си чакам моя ред. Я дай да си направим ние среща на кокеровците, па съдиите ще ги посетим някой друг път с някое друго куче ;)
User's Signature

#2423 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 May 2007 - 04:01 PM

супер.Аз тази седмица за съжеление съм на работа заради пустите избори,обаче другата съм почивка.Пуснала съм ти на ЛС icq номера и телефона да се чуем и да се разберем за кога.Още от сега ме напушва на смях какво чудо ще е.Мики женски кокер досега не е виждал,а като го знам какъв е любовчия като види красавицата не можете се отървете от нас l)

#2424 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 May 2007 - 04:22 PM

А, тя Сара нали сега прилича на момченце, незнам дали ще я познае, че емомиченце. Пък и кастрирана нали не излъчва "женски" хормони. Дано поне не се сбият l) Иначе Сара не контактува много с други кучета, ама от Мики не вярвам да я хване страх.
User's Signature

#2425 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 May 2007 - 04:25 PM

l) l) l) а той като му се скарат и ляга по гръб или ходи да ги целува.Досега с куче не се е бил,само се с любимата си-едно хъски с което отрасна.Не и дава да си играе с никой друг освен с него.Ако тя отиде да се заиграе с някой той ходи по нея ,ръмжи и я дърпа за опашката b) Мъжка му работа oleeee

#2426 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2007 - 04:28 PM

Да наистина Мики е едно много хубаво куче и с доста благ характер. Хората казват, че домашните любимци приличат на собствениците си, надявам се да е така.
Жалко, че няма да ви видим на изложбата в Пазарджик s)

Качена снимка

Относно експертната оценка, прави се, когато приключи съденето в ринговете, тоест трябва да се въоръжите с доста търпение за да изчакате да приключи цялото състезание.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#2427 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 May 2007 - 04:37 PM

shnorhi благодаря ти за инфото.Знам кога се прави интересуваше ме на каква възраст трябва да е кучето и как става записването.Друг е и проблема,че Мики не е научен да седи в стойка.Той като застане на едно място и веднага сядя l) А и все още не съм сигурна дали няма да ходим на изложбата дори като зрители.За записване вече е късно

п.с благодаря за хубавите думи,които си написал.А дали наистина стопаните приличат на кучетата си и обратното не знам wink .Това могат да кажат хората които ни познават

#2428 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 19 May 2007 - 12:16 PM

НЕ ЩЕМ СЕШОАР!!! Вчера валя дъжд и след като спря, го изведох да подивее, като не предполагах, че ще заприлича почти като Харди bash ! Наложи се да го къпя и след като го подсуших с хавлията, реших да го изсуша! Мале, мале!!! Беше невъобразим лай и гушене, и скачане, и скимтене... Спирам сешоара, доближавам го и му говоря ласкаво, че е една кирлива бракма и не хапе, и "не е страшно, маменце!" Той го докосва с нос, души и се успокоява, но само да го включа и... Какво ще правя зимата след мокрите разходки? Мисля да опитам с духалката, струва ми се че по-малко бръмчи. Някой да даде акъл?!
А, с миенето на зъбките имаме напредък. Предните ги четкам по-дълго, дори влизам отстрани до кътниците чак, но повърхностите вече ги чистя принудително. Заболява ме устата да бърборя с най-нежния си глас, а в същото време ми ври и кипи - "к'во толкова, бе, ДИВАК!"
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2429 Потребителят е офлайн   lqllqlq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 12:35 PM

Даммм, не бях влизал 2 седмици и колко много съм изпуснал...скандали с елемент на особенна жестокост, питания и съвети...:)) Чудя се какво значение има родословието, повече ли ще държите на животинката от колкото ако няма такова ? Съмнява ме...
Както и да е, това е без значение, обаче ние си имаме проблем, не пак а отново...Робърт яде основно гранули, изключвам редките ама наистина много редки случай с парченце хляб или нещо подобно и въпреки това има разтройство. В неделя ще го водим на изследване, макар че по-вероятната причина според лекаря е просто чуствителен стомах, защото няма никакви други притеснителни признаци. Изключвам факта, че с всеки изминал ден става все по див, времето за разходки на ден расте постоянно и вече е 2-3 часа за деня, но това не стига :)
Иначе, в момента е абсолютен тузар с новата си лятна фризура и о, да ! вече прилича на кокер :Д
Може би съвсем скоро ще кача 1-2 снимки, за да ви се изфукам w)
Гледам има нови попълнения в форума и не знам какво да кажа освен - страхотни сте. Като четях питанията за това как да научим малчугана къде да си върши работата и си спомних как до неотдавна и аз "НЕ"-ках нонстоп b)
В момента с Робърт сме в сферата на вишият пилотаж/ за него / и свикваме да се стискаме до излизане навън, макар за момента да не ни се получава много успешно мисля, че упоритостта му е майката ;)
Ами това е за момента, дано скоро пак имам повече свободно време защото в този форум може да се научат наистина полезни неща.

#2430 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 May 2007 - 01:09 PM

Рудо страхът от сешоара е нормален.И ние минахме по вашия път даже имам и клипче какво чудо е като го пусна l) .Аз лично се възползвам от момента в които от това че е мокър му е студено и гледа къде да се сгуши.Слагам го да легне в мен и със слабата струя на сешоара започавам да го суша.Не му суша само главата защото настава див ужас.Е друг е въпроса че като се затопли малко и поизсъхне става и хваща на някъде,но като цяло свикват.

#2431 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 May 2007 - 04:07 PM

Подарява се Рони.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2432 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 May 2007 - 08:07 PM

lqllqlq, разтройство при положение, че яде само гарнули по принцип е невъзможно. Има му нещо, въпросът е да разберат лекарите какво е то. Сара е имала мнооого пъти разтройство, но откакто спряхме всякаква друга храна и остана само на гранули да чукам на дърво такова нещо не ми се е случвало. Вижте какво ще кажат лекарите.
User's Signature

#2433 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 08:38 PM

Рудо леко разрежда акото, когато е изял някакъв боклук навън, който не съм успяла да извадя от устата му. Също се "разхлабва" от банани. Затова като забележа промяна в изходеното го оставям само на гранули и най-много да му дам допълнително кисело мляко. Установих, че всяка друга храна му променя консистенцията на изходеното. Онзи ден си открадна от чинията ми няколко парчета студенопушена шунка (която беше нагълтана почти несдъвкана - да не би да му я взема) и на другия ден дрискаше каша. Но досега не се е случвало да продължи дълго време това положение. Затова, ако разстройството продължи повече от две-три изхождания и е на често трябва да се бяга при ВЕТ, особено ако кучето е малко.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2434 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 08:38 PM

Цитат

bl) Явно хората не са предполагали, че някога ще имат деца. И сега кучето някак си е явно несъвместимо по характер ли, що ли с бебчето?!? Или са си го взели временно, докато си направят детенце и куче вече не им трябва. Няма ли съд и наказания за подобни fow

#2435 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 08:43 PM

А за сешоара - оставете го на земята някъде за малко и се отдалечете. Взимайте го като се занимавате с кучето, но без да го включвате и ако кучето се стресне и зобщо не обръщайте внимание. Сякаш нищо не се случва. Може след известно време да оставяте сешоара на земята, но включен за малко и да се отдалечавате от него. Ако кучето лае - никакъв коментар или реакция от ваша страна - не го поглеждайте дори, подминавайте го, сякаш нищо не се случва. От любопитство и като види, че вие не реагирате, ще започне да не му обръща внимание и то и ще отиде дори включен да го подуши. След време може да съчетаете взимането и включването, в началото не насочвайте пряко сешоара, а аоколо него или насочвайте много отдалеч... И така - пак постепено. r)

#2436 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 08:44 PM

Цитат

bl) Явно хората не са предполагали, че някога ще имат деца. И сега кучето някак си е явно несъвместимо по характер ли, що ли с бебчето?!? Или са си го взели временно, докато си направят детенце и куче вече не им трябва. Няма ли съд и наказания за подобни fow

Уф, недей, че като прочетох ми се сви сърцето. Нарочно не коментирах, защото незнам какво да кажа, но много ми примъчня за кокеранчето. Досега - радост за стопаните, а от тук нататък - пречка bash bash bash ! И все пак те най-добре си знаят, надявам се наистина да имат основателна причина за това което правят с него. Дано да се намерят любящи хора за Рони.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2437 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 08:45 PM

Цитат

Даммм, не бях влизал 2 седмици и колко много съм изпуснал...скандали с елемент на особенна жестокост

Това и аз съм го изпуснала, пък уж чета редовно l)

Относно значението на родословието - ами май още трябва да се чете 1super

#2438 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2007 - 08:50 PM

Диана, нали нямаш нищо против да сме на "ти"? Благодаря за идеята със сешоара. Знаеш ли, че при същото отношение от моя страна секна страхът му от прахосмукачката. Ще пробвам. Нали прочете, че вече си "мием" зъбките по-безпроблемно, особено предните.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема