Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#251 Guest_Erica_*

• Група: Гости

Публикувано: 16 February 2005 - 12:03 PM

Шестият ден на Шони ми се струва доста беладжийски l) .Мъжът ми не можа и да закуси,защото Шони лае като луд.Незнам защо го лае като закусва.Да не би да се ядосва нещо.Като станах не си намерих чехлата.Но за сметка на това намерих три изненади в коридора l) .Но иначе сме добре.Вече чуваме като ни казват "не" b) .На Шони кога ще започнат да му падат зъбите?Вчера забелязах,че понякога проскръцва някакси с тях.
Като излизаме му обличаме пуловерчето и аз винаги го държа на ръце.Не го пускам долу.Правим така,защото не мога да го оставя сам вкъщи,много плаче.
Забравих да се оплача,че цветята вкъщи са му големи врагове s) .При вас как е?

#252 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2005 - 01:56 PM

Цитат

Шестият ден на Шони ми се струва доста беладжийски l) .Мъжът ми не можа и да закуси,защото Шони лае като луд.Незнам защо го лае като закусва.Да не би да се ядосва нещо.Като станах не си намерих чехлата.Но за сметка на това намерих три изненади в коридора l) .Но иначе сме добре.Вече чуваме като ни казват "не" b) .На Шони кога ще започнат да му падат зъбите?Вчера забелязах,че понякога проскръцва някакси с тях.
Като излизаме му обличаме пуловерчето и аз винаги го държа на ръце.Не го пускам долу.Правим така,защото не мога да го оставя сам вкъщи,много плаче.
Забравих да се оплача,че цветята вкъщи са му големи врагове s) .При вас как е?

Ерика, Шони може би лае защото иска да му се дава да яде от вкусната закуска на мъжът ти. r) r) r) А, това, че го вземаш с теб навън защото плаче когато е сам , ми се струва малко неправилно..Представи си какво ще стане, ако ти излезеш някой ден без него и той за първи път се сблъска със " самотата" ??? Не можеш винаги да излизаш с него навсякъде, нали? Ще му е много по- трудно да свикне да стой сам когато вече е порастнал, отколкото , ако го привикнете сега на това. Сама виждаш , че е свикнал да спи в креватчето си, ще свикне и сам да стой, иначе лошо ви се пише. d) d) d) Той на колко месеца е сега??
А, зъбите му и да падат ти едва ли ще забележиш защото те ги гълтат. r)

#253 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 03:35 PM

Ерика, послушай Анита и недей взема Шони с теб. Те бебетата се страхуват от тъмно, от самотата... но по-добре сега да свиква. Ще плаче, после ще заспи, после ще започне да си играе сам...
Той сега Шони май е на два месеца и нещо, нали? След третия месец ще започнат да му падат зъбките, мисля до шестия по-активно - първо предните долни, горни, кътниците, в един момент май се сменят и кучешките b) искам да кажа големите резци, с които разкъсват дрехите s) Дотогава ще имаш много изненади, цветенца, обувки, мазилка... по-ценните и спасяеми неща ги оставай извън неговия обсег. Иначе ще си спомняш с умиление за онези страхотни обувки, които ... b)
Чао от мен засега.

#254 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 February 2005 - 07:12 PM

От собствен опит казвам: Кучето да се оставя колкото се може повече време само, защото иначе става ад като порастне...по-добре сега докато е малък да свикне защото иначе не ми се мисли..близо една година приучвам Сара дастои сама вкъщи без да лае или да прави бели...ужас беше...никъде не можех да отида...дори до магазина...лаеше, акаше нарочно, сваляше всичко на земята...абе ад пълен...така че, послушай каките и батковците и не го взимай като излизаш, щото по-нататък ще става все по-зле ако не свикне отсега:)
Опит...какво да го правиш :)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#255 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 07:30 PM

АБСОЛЮТНО съм съгласна-оставяй го сам отсега!Знам,че ти е мъчно,освен това вероятно се притесняваш от белите му(нямам предвид пиш-а и другото),което също разбирам,но сега му е времето- изпуснеш ли го дори не можеш да си представиш какви проблеми те очакват по-нататък!!!!Сара прави големи бели в къщи(стайни растения;кабели;размотана и разкъсана тоалетна хартия;качване на масата и крадене на каквото има-салфетки,някой забравен бонбон от детето и т.н.;няколко изгризани накрайника на кабелния интернет......да изброявам ли още?! a) a) ,
но това е СЕГА!След година,а може и по-скоро няма да има и помен от тези проблеми и именно заради това СЕГА,когато е още бебе я оставям самичка в къщи всеки ден!Дори и да нямам ангажименти излизам поне за 15-тина минутки(кучетата нямат чуство за време),колкото да остане сама.Често правим това упражнение и св колата-т.е. да МОЖЕ да остане сама в колата,ако се наложи.
Дано не ти е прозвучало много менторски,но го написах така,за да се замислиш ида почнеш да го оставяш-за твое добро е,наистина w) !
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#256 Guest_Erica_*

Публикувано: 17 February 2005 - 03:21 PM

Добре.Напълно съм съгласна и аз.Досега успявам да се държа строго с него,когато е нужно.Следователно и това упражнение ще опитаме.Тя съседката и без това каза,че няма проблеми ако скимти или лае l) .Другият път като излизаме ще му извадя играчките да се занимава и го оставям.

#257 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2005 - 04:22 PM

Чудесно! Ще видиш, че ще свикне сравнително бързо. Е, пакостите ще продължат няколко месеца, но поне няма да скимти и лае. Каспър например, по данни от моята съседка, скимти точно докато завия на ъгъла на къщата, в която живея. След това цял ден ни звук ни стон. Така че има надежда и за бебо Шони. b)

#258 Guest_Erica_*

Публикувано: 20 February 2005 - 11:13 PM

Ей,кокерчета,къде се загубихте?Я разкажете как изкарахте уикенда?Ние естествено ходихме на гости на баба и дядо,уплашихме котарака дето е два пъти по-голям l) ,не слушахме и накрая съборихме една саксия bl) .Айде сега вие се хвалете да ви видим b)

#259 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 February 2005 - 01:07 AM

Ами ние изядохме една ореховка и после повърнахме:) хаха много похвално..иначе се занимаваме да помагаме на нашата ветеринарна лекарка..работи сега на едно местенце...само че няма кой да и помага та ние със Сара сме се заели да помагаме:) та така :) помагаме на болнички животинки:)
User's Signature

#260 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2005 - 09:41 AM

;) Ние ходихме на двучасова разходка в Южния парк, успяхме да се окаляме и да се покатерим по краката и якетата на що народ видим s) и тях да окаляме n) няма само ние да сме кални я! bl) ужас ви казвам, голям срам брах... накрая трябваше да водя Каспър на каишка. s)

#261 Guest_Erica_*

Публикувано: 21 February 2005 - 10:58 AM

Браво,браво.Виждам,че всеки е свършил по нещо полезно. l) d)

#262 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 February 2005 - 11:50 PM

Хехе, чак пък полезно незнам дали е, ама всеки трябва да върши нешо, иначе ще умре от скука, :) а пък за кучовчите незнам те как не умират от скука като са затворени по цял ден вътре :) ама иначе на моята и за виждам...лежи, яде, радва се, и излиза навън да тичка и само тва са и задълженията :)
User's Signature

#263 Guest_Erica_*

Публикувано: 22 February 2005 - 05:25 PM

Аз искам да ви попитам нещо много лично bl) .Нормално ли е малкото кученце да ходи по голяма нужда през половин час?И как да ви обясня........все е едно такова като растройство,ама не е растройство.После като порасне ще се нормализира ли?Това може би е въпрос за ветеринаря,но аз исках първо вас да попитам.
Благодаря предварително.

#264 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2005 - 05:47 PM

r) r) r) С каква храна го храниш? По принцип най-често причината за разстройство (или нещо като разстройство) е във храната. Но най-добре задаи въпроса си във форума "ветеринарен кабинет", там ще ти отговорят специалистите. Ако, му даваш прясно мляко знай , че то често води до това. Или си му сменила храната рязко??

#265 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2005 - 05:50 PM

За акането не знам дали е нормално, но моята като беше бебе пишкаше доста честичко, особено като се напапка d) d) Едва сварвах да чистя отзаде й. ;)

#266 Guest_Erica_*

Публикувано: 22 February 2005 - 06:03 PM

Сутрин и вечер яде гранули,а на обяд-храна от консерва.Мляко не му давам изобщо.Консервите тук са минали доста инспекции и им имам доверие.В смисъл,че не съдържат опасни вещества.Давам му точно такава храна,с каквато е бил хранен и преди.Той обаче продължава да ака през 30 мин s) .В петък сме на ветеринар и ще го попитам.Исках само да знам дали и при вас е било така r)

#267 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2005 - 11:09 AM

Здравей, Ерика.
Аз също имах големи проблеми с Каспър, докато не навърши три-четири месеца.
Хапнеше ли нещо различно от гранули и се разстройваше, ама яко! Дори от консерви. Според моя доктор това е заради възрастта. Така че не се притеснявай. Каспър, като навърши три месеца и половина започна да яде и по-обща храна без никакви проблеми, просто стомахчето му свикна.
А за честотата - това май е нормално за бебетата. Имат редовен стомах в най-лошия смисъл на думата за техните стопани bl) !

#268 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 February 2005 - 12:53 AM

Ами аз не съм имала Сара като малка, но знам, че ако хапне нещо различно от гранула веднага се разтройва стомаха и се започвааа....да не ви разправям, сега сме САМО на гранули и абсолютно нищо друго и сме си ок. Иначе за честотата на акането, ми тя и на година и 8 месеца все още ака честичко, това поне е аз знам е добър знак, значи че стомахчето работи на пълни обороти :)
User's Signature

#269 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2005 - 01:01 PM

Ерика, какво стана? Ходихте ли на ветеринар?

#270 Guest_Erica_*

Публикувано: 24 February 2005 - 03:07 PM

Не още.Утре следобед ще отидем.Аз пък казах,че ака като за световно и днес изобщо не се отчел l) .Обидил се е.Може да ме изненада по-късно.Ще видя какво ще каже ветеринаря.

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни