Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#271 Потребителят е офлайн   krasi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2005 - 06:32 PM

Здравейте всички! Снощи прочетох целия форум за кокерите и много ми хареса. Затова искам да ви подкрепя да продължавате дискусията по темата в същия реалистичен тон. Дъщеря ми много харесва кучетата. Познава всички кучета по пътя й до училище. Дори им знае имената. Тя си мечтае да си има свое куче. Харесала си е кокер-шпаньолче. Аз нямам никакъв опит в отглеждането на куче в апартамент, затова се интересувам и ще следя дискусията занапред. Засега не знам какво конкретно да питам, но ако някой прецени, че има неща необходими да се знаят преди да си вземем кокерче - да пише. И тъй като съм сигурен, че ще ме затрупате със съвети (като четох материалите по темата останах с впечатление , че сте много активни и доброжелателни) - благодаря ви предварително!

#272 Guest_Erica_*

• Група: Гости

Публикувано: 24 February 2005 - 06:56 PM

b) Поздравявам те за избора.Както знаеш и аз съм кокер-мама от скоро l) .Както всички бебета правят бели,но не може да се отрече,че са и невероятно интелигентни.А и освен това внасят едно непознато чувство в живота ти........не мога да го опиша,невероятно е.Дано да се решиш да си вземеш кокерче и после да се присъединиш към нас b) Стискам палци.

#273 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2005 - 09:38 PM

Аз ще си имам бебета, кокерчета след месец!! Може да уредим въпроса с бебето. w) w)

#274 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 25 February 2005 - 01:35 AM

Уу, браво, поздравления за избора, ако вече е направен, аз преди да срещна Сара исках какви ли не други породи кучета. Когато съдбата ме дари с кокер вече нямам никакви други мечти, само за още повече кокерчета у нас :) Мога само да кажа че това внесе такъв уют у нас, такава топлота и добрина, и като те погледне с поглед тип "сомалийско детенце" и направо се разтапяш:) а който казва че са пакостливи да дойде да види нашата послушана :)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#275 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2005 - 10:06 AM

Поздрави за Аnita ff! Сигурно нямаш търпение да измине месеца и да се родят мъничетата.Мойта женска няма да ражда и затова благородно ви завиждам за емоциите,които ви предстоят. Искрено ви пожелавам успех и дано мама да се справи добре!
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#276 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2005 - 10:09 AM

Сеска, предлагам ти да се видим утре, ако не прочетеш това. ще ти се обадя довечера по телефона. r) r) r)

#277 Потребителят е офлайн   Яна #33 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 February 2005 - 11:27 AM

Здравейте! И аз си имам кокерче! Казва се Ескарина- на галено Рина и е на 4 години!
User's Signature

" SO PURE TO ME "

#278 Guest_Erica_*

Публикувано: 25 February 2005 - 11:41 AM

Здравей,Яна r) .Радваме се,че си с нас.Дано да ставаме все повече и повече b)
Анита,много,ама много се радвам за теб.Представям си ги как ще изглеждат.....още слепички w) .Дано да се родят живи и здрави и много да те радват.

#279 Потребителят е офлайн   krasi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 February 2005 - 11:47 AM

Привет на всички!
Чакам с нетърпение да разкажете за "подвизите" на вашите любими кокерчета. Като например:
"...слагам на вестници по пода, защото...",
"...да знаете какво се случи с обувките на ...." ,
"...тапетите...",
"...мойто ме слуша 'ама и с двете уши' (ония, хубавите, мекичките)...",
"...а вчера на разходката ..."
и други, за които и не подозирам.
За такива реални истории не мога да прочета по книгите.
Надявам се, че няма да се затрудните да изберете коя от всичките случки да разкажете!

#280 Потребителят е офлайн   krasi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 February 2005 - 11:59 AM

Здравей, Яна!
Тук всички са много приятни. Аз съм от 2 дни във форума и всички откликнаха на появата ми. И много интерсни и важни неща научавам. Аз нямам куче нямам и никакъв опит но съм тук за съвети от вас, които сте минали по този път вече. Защото че ще се взема кокерче - ще се взема това е ясно.

#281 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 February 2005 - 12:09 PM

Един ден трябваше да отида на гости на баба ми. Там с куче не може. Оставям Сара вкъщи с надеждата, че ще слуша. Нямало ме е половин един час. Прибирам се и заварвам възглавниците на дивана на земята, кутията с китайския порцелан на земята, дрехи, други вещи разпиляни из стаята. Това беше отмъщението на Сара, че съм я оставила сама. Е сега вече не прави така, но като беше малка си буйстваше :)
Абе с тях не може да се скучае...

П.П. Яна здравей и на теб, добре дошла сред нас :) Дано ти хареса нашата компания
User's Signature

#282 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2005 - 02:10 PM

Приемам със задоволство поздравленията относно бремеността на моето куче, но....Аз вече съжелявам , че допуснах това да се случи...Когато най- сетне намерих този страхотен саит за кучета , моята вече беше заплодена. Не искам да ви обяснявам, какво изпитах, четейки всичко от форума за развъждането и т.н. Но...допуснала съм грешка за която съжелявам. Това се получава, когато се слуша този или онзи без сам да знаеш почти нищо...Дам...Липсата на полезна информация е същински бич..Вече съм пред свършен факт и кучката ми е бременна. Това, което ме успокоява е , че хората на , които ще дам кученцата си, са повечето лични мои приятели и със сигурност бебетата ще са в добри ръце.
Това е от мен за сега и мерси за пожеланията!
Човек се учи от грешките си!

#283 Потребителят е офлайн   krasi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 February 2005 - 02:39 PM

Хей, anita_ff!
Какво е станало? Защо е такова мрачно настроението?

#284 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 February 2005 - 06:47 PM

Ее, каде се изгубихте кокерчета:) мъчно ми е без вас, няма с кой да обсъждам лудориите на Сара:)
User's Signature

#285 Потребителят е офлайн   Яна #33 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 February 2005 - 10:29 PM

Здрасти! Аз дойдох... дали е останал някой..?
Ей, Анита, недей да съжаляваш за бремеността на кученцето! Ще ти дойде на нагоре за известно време, докато не ги раздадеш, но според мен си заслужава. Имаш куче и знаеш, че такова нещо като "порастване" не съществува. Винаги си остават диваци ::)) Има адски хубави, естествено и кошмарни, спомени, но... като погледнеш изразителната муцуна... поне аз, прощавам всички гадости ::)) Ще се справиш с няколко рошльовци. Дори ти завиждам- Ринчето не трябва да си има бебета s)
User's Signature

" SO PURE TO ME "

#286 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 February 2005 - 12:24 AM

Тук сме аз и Сара както винаги, я кажи защо твоята мацка не трябва да си има малки?

И една новина от последните минути:
Моля ви никога не оставяйте ядене на масата без надзор около кокери, Сара преди малко изяде повече от половин тава мусака, и сега незнам какво да я правя:) Много и е тежко, ама се надявам да се оправи :)
User's Signature

#287 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2005 - 12:37 AM

Охааааа, разбирам за какво говориш...Моята веднъж изплюска 700грама свинско месо...Бях го оставила да се размрази малко и....А, тя тогава беше бебе!!!! Поду се ужасно, после се изака няколко пъти и забравихме за случката. Но доста се изплаших тогава. Сега като се сетя ми става смешно. l) l) l)

#288 Потребителят е офлайн   krasi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2005 - 08:36 AM

Здравейте!
По въпроса за самостоятелното хранене на кокери от масата: Не може ли да се обучат да не се качват на масата и да не вземат храна от там , а само от неговата си купичка? Защото си мисля, че е невъзможно постоянно да е под надзор. Четох във форума по-нагоре, че дори трябва да започват да се хранят само при команда. Даже и да са гладни стоят и чакат разрешение. Такова обучение въобще възможно ли е или е само теоретично по кнжките?

#289 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2005 - 09:47 AM

Цитат

Здравейте!
По въпроса за самостоятелното хранене на кокери от масата: Не може ли  да се обучат да не се качват на масата и да не вземат храна от там , а само от неговата си купичка? Защото си мисля, че е невъзможно постоянно да е под надзор. Четох във форума по-нагоре, че дори трябва да започват да се хранят само при команда. Даже и да са гладни стоят и чакат разрешение. Такова обучение въобще възможно ли е или е само теоретично по кнжките?

Предполагам, че с много търпение могат да се научат. Трябва постояноство и точни правила, които да се спазват ВИНАГИ!!! ВЕДНЪЖ да не ги спазиш и почваш ОТНАЧАЛО.
Моето куче е овчаро подобно и много обича да похапва. Когато я оставяме вкъщи сама, стои в коридора, където й е постелката.
Когато в кухнята има "деликатеси" тя ми прави усърдна компания, но не прави опити да се качва и да взима храна.
Когато се храним се опитва да си проси, но аз й се карам - "Долу", ако се е качила на масата или "Не" ако скимти. Ако след моята команда не се подчини или повтори я хващам за врата и я "изхвърлям" в коридора на мястото й. Естествено се разнася скимтене което категорично се пренебрегва, а ако се усили излизам и страховито реввам "НЕ".
Така я "тормозя" от бебе и засега се храним доста нормално. Също така не е успяла да си отмъкне храна.
НО НАВЪН!!!!!!! Там сме прахосмукачки. Въпреки боя и то доста сериозен, въпреки забраните. Без каишка ли е и докопали храна - КРАЙ!
Адски ме е шубе сега с тия простотии с отровите.
Мога да се "похваля", че тя се научи да чака пред паничката с храната команда "Яж". Това е хубаво, но по-големият и по-съществен проблем с яденето навън си остава.

#290 Guest_Erica_*

Публикувано: 28 February 2005 - 11:36 AM

Аз пък исках да започна да уча Шони да сяда.Реших,че с храна ще е по-успешно.Проблемът е,че в момента,в който чуе шумоленето на опаковката полудява l) .Не мога да го спра.Викам му седни,седни......глас в пустиня.Като види нещо винаги си мисли,че е за ядене.Онзи ден изяде храната на котката l)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни