Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2721 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 19 June 2007 - 03:18 PM

Рудо не се притеснявай от жегите е ,а и ние направихме подобен обрив от тия проклети треволяци дето са израснали след дъждовете.Обръсни козинката вътре и около ухото за да може да им му се проветряват и да не се спарват r)

Idol ike ние със сигурност ще дойдем дори и като зрители,но все пак как седи въпроса със експертната оценка.В деня на изложбата ли се заявява или преди това , какви документи трябва да се носят на кучето и кой ще прави експертната оценка-съдията на 8 група Камен Литов ли ?Макар че с Билянка вече си говорихме по тоя въпрос всеки път се чудя дали да го заведа макар че никога не е късно да станем за резил.Нито можем да ходим редом нито нищо,пък и с тая подстрижка дето съм му направила l) направо ще ги смаем.

п.п момичета изложбата е удобен повод да се срещнем и ние

#2722 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 19 June 2007 - 03:29 PM

Уф, олекна ми!!! На него ушите още не са обрасли от вътрешната страна. Като му обърна ухото то е окосмено на три пръста от краищата, другото е още голо, затова и видях обрива. Опитах се да му "вържа" ушите с една мека ластична връзка за коса за да се проветряват, но кой ти търпи за повече от пет секунди! Да не го мажа с нищо, нали? Сега сядам да орежа всичката козина от вътре на ушото!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2723 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2007 - 03:29 PM

@samotnata Спокойно за жабата. Ние миналата година имахме цяла колония от жаби в двора. Харди и пекинезката ги закачаха, а жабите май се изпишкват върху кучетата или плюят нещо, за да се предпазят. Пенявят се много, аз промивам с вода, въпреки че май им променя вкусовите качества това нещо от жабата. Пробвах на Харди след като му измия устата да му давам лакомства, но не ги поглежда дори. Явно се изменя за известно време вкуса. С едни приятели се чудехме дали не халюцинират от тия жаби кучетата. bl)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2724 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2007 - 03:39 PM

Рудо възможно да е от спарване, от треви, наблюдавай го все пак.
misheto7 за експертна оценка може да се запишете и в деня на изложбата, цена е 15 лева, и се прави от съдия, който съди съответна група, обаче след като съдия приключи с отсъждане, не ви трябват документи, носете само ветеринарен паспорт.
П.П. Има и много добра новина, ще участва една малка англ.кокерка, българско производство с документи, тя е на 3-4 месеца, ярко червена, елате да я видите на живо, че те нямат интернет, и за сега няма как да пишат тук.
Носете вода за кучето си, че се очертава яка жега
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2725 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2007 - 03:40 PM

Ох, забравих да се оплача. Харди имаше един осил под кожата на предната лапа. Добре, че си отидох до Луковит и го видях на време, че беше започнало да мирише (според лекаря). А лекарят идва на повикване и сме го чакали 2 часа и половина след уговорения час - за малко да си тръгнем към София без да съм оправила нещата.
Много беше неприятно. Той с един странен инструмент като клещи човърка отвътре раната - цепна я де, и на втория път, понеже Харди много го болеше, извади осила.Аз не гледах операцията, защото държах Харди, но моят приятел гледаше. Харди така лудо се дръпна и двата пъти докато го вадеше, че направо се препотих здраво докато го държах. Като се дръпна така и онзи си мисли, че иска да го ухапе и казва на Харди: "Аз такива като тебе колко съм ги виждал, внимавай да не те цапна по тиквата веднъж." . Много малък осил беше, ама голям проблем щеше да ни направи. Докторът доволен и вика готово. Вика тоя доктор готово, а аз се втрещявам и му казвам: "Няма ли да дезинфекцирате раната поне!?"Добре, че не си държа устата затворена и му проми и раната. Цялото удоволствие за 2 лева, ама не ми е за парите, ако трябва и 20 кинта ще му дам, но той не ги заслужава с подобно некадърно обслужване. Кучето няма превръзка на крачето. 2 лева ми бил взел, защото сме били познати, ама аз не го познавам. Ох, както и да е - и това мина, и това свърши. Повече при тоя доктор НЕ! s)
User's Signature

#2726 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 June 2007 - 03:59 PM

Значи със сигурност ще дойдем пък на място ще мислим дали ще ни правят ексертна оценка r) Ако не друго поне ще се запознаем ,пък и някой от нас са рожденници тогава та ще видим cheers или drink

#2727 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2007 - 05:58 PM

Цитат

Браво, Blinki! Чудесен разказ, мила! Като го четох бях там с теб и твоите притеснения, с Айричка (радост и гордост за всички ни). И ето, че вие двете сте доказателство какво може да се постигне с много любов и търпение, дори неща които никой не очаква че са възможни. А невъзможни неща НЯМА! И още нещо - явно притежаваш ТАЛАНТ да тренираш куче, защото при мен любов и търпение не са достатъчнИ. Пожелавам успехи на теб, Айра и може още някое кученце, ако мама разреши b) !

Сърдечно благодаря! r) Целта на целия разказ беше повече хора да започнат да се занимават с кучетата си. Никой не очаква да ставаме професионални състезатели. Но удоволствието от такива занимания е ОГРОМНО! super best А и на кучетата им е интересно... d) wink
Сигурна съм, че цялото кокерско семейство тук е не по-малко талантливо от Айричка! Не се отказвайте, кокерите са едни от най-бързо схващащите кучета 1super (Затова са ни влезли под кожата на всички wink ). А да видите гости, случайни минувачи или другите кучкари какви очи отварят, като видят обучено куче в действие! l) Дори само заради тази гледка (ококорената публика bl) ) си заслужава! Последният човек, когото шашнахме, беше госпожата ми по биология... Видя ни случайно и сега е поредният фен на Айра! l)
Били, поздравления за изпитите!!! Сега като си свободна ви чакаме на гости! Можете да дойдете цялата кокерско-човешка компания, след като ще се запознавате тези дни!
Вижте точно срещу нас какви пространства за лудо кокерско беснеене има!...

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#2728 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2007 - 06:00 PM

Не знам как да ги направя като панорама, затова ги пускам поотделно, дано ви зарибя!... l)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#2729 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2007 - 06:01 PM

Били, това е началото на Онази горичка... wink

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#2730 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2007 - 06:11 PM

Blinki Страхотна гледка! Къде се намира това? Само аз ли съм изпуснала твоя разказ, да не би за танци с кучета, ама то беше отдавна, прати линк да прочета и аз.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2731 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2007 - 06:23 PM

Линк
Това е изглед от терасата ни, на 1 час път от София (в Самоков). wink
Всички сте поканени на тези полянки. Много ще се радвам!!! worthy d)
User's Signature

Качена снимка

#2732 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 June 2007 - 06:37 PM

С тия жеги като я гледам тая река какви мисли ми минават,пък и тоя дългоухия как ще се радва.Той като види вода и локва да е ще е пръв в нея l) Blinki искрено ви завиждам.Вие поне нямате нашите проблеми с разходките в между блоковите пространства и скандалите с разни полу-идиоти.

Ние току ще се прибрахме от доктора ,че се оказа че сме с възпалено ухо.Не знам при вас как е ,но ние вече само като видим вратата на клиниката и d) Милия за един преглед на ухото щеше да обърне всичко в кабинета ,за малко не ухапа доктора bl) и като излезнахме трепереше като лист.Май ще се налага вече да викаме докторите вкъщи.Явно спомените от последното посещение са доста ярки s)

Някой от вас ще ходи ли в събота на Зоо експото?

#2733 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 19 June 2007 - 07:56 PM

Мише, искаш ли да ходим заедно? Мога даже Сара да взема, защото тя е представител на вече осиновените кучета /нали е намерена на улицата/. На миналото експо имаше такива, които представяха колко щастливи са след като се осиновят. Можем този път да сме ние със Сара и да даваме интервюта. Но и да е без нея много ми се искаше да мина и този път да помагам като миналия /от 7 сутринта до 6 вечерта/ Изжиовяването е страхотно.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2734 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 June 2007 - 08:09 PM

С удоволствие Билянка.За помагане сутринта не знам защото ми е първи ден почивка от два месеца насам, но за след това ще се включим.Ще се чуем да се разберем 1super

#2735 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 19 June 2007 - 08:22 PM

Чакам само Буши да намери малко време да ми отговори да взимам ли Сара, иначе с едно момичед ще сме от 7 там със сигурност. На миналото зооекспо бях от 7 сутринта, цял ден на крак и вечерта бях супер щастлива и изпълнена с енергия, изобщо не бях изморена..... страхотно се чувствах.... Това е... нямам думи, трябва да се изпита.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2736 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2007 - 11:02 PM

Мариана така и не успя да се регистрира тук, по неизвестни за мен причини, постоянно и дава грешка на страница.
Но тя ми прати нови снимки на малките:

http://www.dcforum.i...p?p=32220#32220
User's Signature

Качена снимка

#2737 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2007 - 10:45 AM

Е, не. Това вече е прекалено. Пу, пу да растат малките още. Много са рошави, сладури абсолютни. Аз ако съм по цял ден ще ги тормозя. Да са ви живи и здрави. Влюбена съм в тях w)
User's Signature

#2738 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 June 2007 - 01:32 PM

Цитат

Мариана така и не успя да се регистрира тук, по неизвестни за мен причини, постоянно и дава грешка на страница.
Но тя ми прати нови снимки на малките:

http://www.dcforum.i...p?p=32220#32220

Много съжалявам, че не може да пише тук! Ще получаваме редовно инфо за дребосъците. И снимки! Дано да успее да се включи. Благодаря Idol ike за това, че не ни забравяш.
А пък и аз като Hardi ще кажа, че е добре за малките, че са далеч от мен! То бива хубост, то бива сладост... (love) ! Да бъдат мнооого здрави и палави! Пу, пу, пу!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2739 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2007 - 03:57 PM

Привет на всички влюбени в спаниела.
Хубаво е че има такъв форум в които може всички да контактуваме и да обменяме информация за нашите любими животни.Като начало ще ви запозная с моята Iosha, американски кокер спаниел, импорт от Four Seasons, Унгария .Много ми се иска да сложа линк със забавни снимки, да я видите каква е красавица и същевременно чудесен гард и компаньон на моя син. Виждам че стопанката на Ike вече ви е представила нашите бебета и се радвам много, като чета какви хубави отзиви сте написали за тях.

http://www.snimka.bg...album_id=145574

#2740 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 June 2007 - 06:22 PM

Добре дошла.Много се радваме, че най-накрая успя с регистрацията и ще можеш да пишеш и тук 1super А за Йоша и бебетата просто няма нужда от коментар-прекрасни са w)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни