Кокер спаньол
Публикувано: 03 August 2007 - 12:28 AM
Снимки като ида да я сниам :-[ 0889909786 -обадете се , за да ви я хваля още
Варна
Публикувано: 03 August 2007 - 10:41 AM
Цитат
Със сиурност ще се намерят ценители на породата,които ще са щастливи да притежават едно такова съкровище.
Ще има и други,които ще предпочетат другите варианти!
Аз лично не знам каква е цената, но плахо смеех да подозирам, че е горе-долу такава. Кученце като тези лично аз бих отказала само защото приемам подобно кученце за страшно висок жест, и огромна отговорност, който поемам с осиновяването (купуването му). Разбира се, че не е проблем да се продадат кученцата. Но аз мисля че това кучило е безценно богатство за България, тъй като не само е качествено и родословно, а родителилте, само единият от които познавам, са префектни представители за породата си. Таткото е дългогодишен шампион на няколко страни. Под шампион се има предвид не хубаво куче, а куче най-силно доближаващо се до съвършенството и идеалът за породата във всеки един аспект - визия, поведение, характер, осанка, телосложение, мускулатура, кости, ъгли, пропорции, нрав, козина, зъби, очи, уши, опашка, лапи, нокти и мигли ако щете... Това кучило е богатство. Аз лично бях страшно трогната и развълнувана, когато разбрах за тях, но пред отговорността, която смятам, че взимането на такова кученце трябва да поема, не посмях.
Изобщо не може да се коментира цената, когато говорим за родословно животно. Дори и такава ми се струва прекрасна. Вариантите при взимане на куче са само и единствено два:
- Искам, търся и желая дадена порода - съобразявам се с цената и при огромно желание правя и невъзможното за да се сдобия с такова куче.
- Харесвам дадена порода, нямам пари, купувам си пумиярче или осиновявам такова, което поне малко да ми напомня за породата, кастрирам го веднага и му давам безграничната си любов за цял живот без да се интересувам повече от породата му, защото то такава няма. Дай боже само да е здраво.
Публикувано: 03 August 2007 - 01:06 PM
Публикувано: 03 August 2007 - 02:25 PM
Много се радваме че имаме токова много искрени почитатели сред вас.
Очаквайте нови снимчици на пакостниците, в събота ги очаква една хубава баня със слънчева вода, дано да е хубаво времето само, особено за едното светло момче това ще е голям празник, той толкова обича водата и само да има по-голямо количество се шмугва без да му мисли. Така сме планирали почивните дни засега, има вероятност да доведат и един бебешор нюфаундленд, да играят всички, само не знам как ще им стига водата в басейнчето при това положение? r)
Ето една хубава и полезна статия от дог.бг, особено за онези които да се спряли вече на порода и им предстои да си купят първо кученце.
http://dog.bg/f/inde...f=31&t=9122&hl=
Публикувано: 03 August 2007 - 05:21 PM
Публикувано: 03 August 2007 - 06:49 PM
Публикувано: 04 August 2007 - 12:07 PM
Публикувано: 04 August 2007 - 02:59 PM
Публикувано: 04 August 2007 - 04:38 PM
Относно въпросите-част от опашката се отстранява хирургически,когато кокерчето е на възраст3-6 дни,но вече определено се приема становището,че такава манипулация въобще не трябва да се извършва!И с право според мен!
Разхождане-10-15 дни след ваксинацията и никакво излизане преди това!Не си го и помисляйте-твърде опасно е!За наше съжеление може да се каже,че има почти постоянна епидемия от смъртоносни болести ката гана,парвовироза..Пак повтарям-никакво излизане!
Относно храненето-има много подробна информация във форума.Като правило се придържайте първоначално към вида храна,която кученцето е приемало до момента.Кокерите имат чувствителни стомахчета,особено бебенцата,и рязка смяна на вида храна,би предизвикало стомашно разстройство.
Още веднъж-честит малък сладур!И пращай снемки,за да се порадваме всички! w)

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 04 August 2007 - 05:31 PM
edit: иии сетих се щях да питам през колко време да я храня и колко пъти (:
Публикувано: 04 August 2007 - 08:47 PM
Ако кажете на каква възраст е бебето ще е по-лесно да даваме съвети. Като за начало трябва да знаете, че ваксините са 3 и чак след 3-тата /когато кученцето ще е на около 3 месеца/ ще можете да го изкарвате. Опашката при кокерите се реже, за да не се наранява когато кучетата ловуват. В случая с домашните кучета няма никакъв смисъл да се реже опашката, само ще се подложи кучето на ненужно упояване /което си крие рискове/ и болка /щом не е на няколко дни кученцето определено дълго време ще го боли/. Аз имам кокерка с опашка и това й е чара на нея, всички се заглеждат в нея. Къпането засега не е много добра идея, но можете да я забърсвате с влажна кърпа или да й купите шампоан на пудра, казват че действа.
Най-добрата храна за подрастващо кученце е гранула висок клас вид за подрастващи, защото те са съобразени с нуждите на едно растящо куче и хранейки я с такава храна ще сте спокойни, че не й липсва никоя хранителна съставка. А на всеки чувал с такава храна има таблица, на която пише по колко пъти на ден колко грама от храната се дават.
Пак честито за бебешока и прочете из форума има страшно полезни неща.
За останалите съфорумци, ЗДРАВЕЙТЕ! Ние бяхме на Рила, хижа Скакавица. Сара умря от щастие тези дни. Тичаше, скачаше, щураше се нагоре надолу..... не си намери място. Коронния й номер беше да влиза в реката, да си завре муцуната до очите във водата, да си намери най-големият камък, който може и да го изнесе от коритото на реката. Ние се бъзикахме, че иска да разшири коритото на реката, че да стане възможно плуването в него. Утре обещавам снимки, имаме си бая. Освен това Сара успя да види 5 от седемте езера на Рила, за разлика от мен, аз се разболях и не можах да стигна до тях. Тя е герой, а сега ми се сърди, че разходките са толкова кратки и не я водя на реката да си шляпа.... Май трябва да й купя някоя хижа с река w)
Утре обещавам снимки с разкази, засега се оттегляме със Сара, с поздравления за всички и всичко, което се е случило, докато нас ни нямаше.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 05 August 2007 - 08:41 AM
Аз искам всички стопани на моите бандити да бъдат така грижовни като теб. bravoS
Ето ги и с техните официални имена:
Addicted To Love

Absolute Golden Mirage

Ambassador

Amazon Eyes

Публикувано: 05 August 2007 - 10:11 AM
асе, водили ли сте бебешорката на преглед, когато я взехте? Обезпаразитена ли е? Сладурка е.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 05 August 2007 - 11:19 AM
Ето линк за други снимки:
http://www.dcforum.i...er=asc&start=90