Публикувано: 27 July 2007 - 12:05 PM
Здравейте Пламена,
Като производител на кучилото на Ike x Iosha, ще Ви разясня някои неща с които смятам не сте запозната.
От прочетеното във вашия пост, си миля че вас Ви интересува само финансовата страна на при закупуването на кученце, а не качеството и родословието на които също би трябвало да обърнете внимание, щом искате куче с родословие. Знаете ли за каква сума ние сме купили нашите кучета импорт от чужбина, цената е няколко пъти по-висока от тази на която се предлага сега поколението, сумата сме изпратили по-банкова сметка, което също оскъпява, заради трансфера, експортно педигри, което се заплаща, (тук в Бг не ви трябва за изложби), разходи по-пътуване и така нататък да не се впускам в подробности, на вас сега цената на кученцата ви се вижда скъпа, а ако бяхте закупили, куче като нас, какво щяхте да кажете не знам.
На нас ни предоставиха две три снимки и трябваше предварително по-тях да избираме, а не сега както вие имате възможността за толкова снимков материал, и информация.
От казаното виждам че информацията за родителите, не сте погледнали даже, можехте да попитате някой съдия какво означават тези титли за да ви разясни, ако не знаете..
Има достатъчно съдии в България, които биха Ви обърнали внимание и биха ви консултирали.
А за представянето на кучетата на десетки изложби в БГ и чужбина, не сте обърнали внимание, защото тези титли не падат от небето а са извоювани достойно. Айк е Multi Ch, , куче което интензивно е представяно на изложби през последните пет години, ако бяхте прочели както трябва щяхте да видите и третото място на Световното в Полша, един голям успех за кинологията в България, при такава конкуренция от развъдчици от световна величина за породата. Защо не направите запитване до развъдчици в Европа да видите каква цена ще ви обяват за далеч по-некачествени родители, направете го за да си сверите часовника като мислите че цената е невероятно висока.
На вас ви се предоставя златен шанс с това кучило, но очевидно вие не сте се сетили за това, защото цената е съобразена с нашия стандарт, ако нямате тези средства как ще се грижите за едно такова куче по-нататък.
Когато направихте запитване до мен за кученцата, и аз ви поканих в Търново да доидете да ги видите, вие какво направихте, доидохте ли?
Поне можехте да дойдете да ги видите, след като ви поканих, или да се обаждате, да питате, така прави заинтересования човек, а вие не си направихте труда дори затова, да отговорите или да кажете че цената не ви устройва, но намерихте време да напишете че цената е непосилно висока. Много ми е обидно, че по-този начин се пропагандира поколението на Айк и Йоша от хора като вас.
И в заключение искам да кажа, че аз и семейство Никитович сме отворени към всички, които оценяват истински нашите кученца, които обичат, радуват и държат на качеството на породата.