Кокер спаньол
Публикувано: 22 October 2007 - 02:28 PM
Публикувано: 22 October 2007 - 02:39 PM
sezgi, не чакайте да влезете в час, за да сложите снимки. Направо слагайте. И добре дошли.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 22 October 2007 - 04:12 PM
Публикувано: 22 October 2007 - 05:57 PM
Днес купих на Харди страхотен дъждобран, а и поръчах един суитчър за по-нататък. Жълт дъждобран с качулка и ръкавки на предните лапички. Много е готино, ако не друго поне гръбчето му да пази. Днес бяхме и на реваксинация.
Реших да се отблагодаря някак си на лекарите, които му излекуваха крачето и купих едни бонбонки Мерси, а към тях за изненада една рисунка правена от Харди. Рисунката: с водни боички му намацах лапите и правих щампа върху бял лист по-плътен и така се получи една картина от 4 лапички - жълто, зелено, синьо и червено (във формата на лапа). Текстът: "Благодаря, че ми поправихте крачето. Сега отново мога да рисувам. Ваш пациент Харди." :wub:
ДОкато бяхме на ваксинацията тайничко ги сложих на бюрото там в кабинета и бързо се изнесох преди да ме заподозрат. Радвам се, че там бяха всички и 2-те сестри и двамата лекари, които работиха усърдно и просто това исках да е жест на благодарност от името на Харди. Преди да се усетят аз си тръгнах.
Ама как валеше из ведро. И случайно си викам: "Я да мина през кварталния зоомагазин да купя нещо на кучо." И таммм дъждобранчетаааа. Размер М му стана добре. Сега чакам с нетърпение вечерната разходка
и фурорът, който ще създадем с този извънземен жълт костюм. Неприятното е, че като застудее времето винаги ще понакуцва малко. Днес и това попитах - така ще да е вече. Купувам му тези работи не от суета, колкото от желание да го предпазя. Ето сега съм поръчала и суитчър - все пак зима иде.

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 22 October 2007 - 06:36 PM
Браво на момчето Hardy, че е добре, и поздрави на грижовната стопанка с гооолямо въображение! Браво, страхотен подарък сте измислили на грижовните лекари!
Да ви кажа, че и нашите разходка са много кратки, заради тоя дъжд, толкова мокри се прибират, въпреки и дрешки с които са облечени. :( Чакам да завали сняг, хубав, пухкав, само да не е мокър, ще почакаме де, какво да се прави.
Публикувано: 22 October 2007 - 09:27 PM
Цитат

Толкова е хубав, исках да му се порадвам на спокойствие, но Дюдя го видя и си е завряла муцуната в екрана. Опитва се да го души ;D :P
Поздравяваме ви с представянето :->) и ви пожелаваме още много успехи!
Харди, много оригинална идея за изказване на благодарност. Много й се израдвахме с Нарка. :wub:Искаме снимки с дъждобран. Моля! :blink:
Може би изпускаме малко новите членове на клуба, добре дошли на всички! :wub:
Сега като прочетох как се държат вашите кокери в дъжда, ами да, и ние сме така. Вече извадихме сушоара, че малкото диване не може да изсъхне и трепери като цигане.
Ей сега сложих няколка снимки от последния хубав уикенд. Някой каза "есенно море", страхотно е, без тълпите по плажа и тичаме на воля. По една солена муцуна на всички от Нара. :P

Публикувано: 22 October 2007 - 10:33 PM

Публикувано: 23 October 2007 - 07:21 AM
Добре дошли на всички, надяваме се, че ще се чувствате добре в нашата малка кокерска компания!
Ама, Харди е страше-е-е-е-н, кой не му би завидял за този дъждобран :P
Какви бяха първите реакции из квартала :yahoo:, или пък по-скоро :o ?
Леле, представям си как сте били атракцията на квартала. А някои хора си мислят, че така се гаврим с животните (както и много мои приятели), като ги обличаме с разни дрешки. Пък, то..., и на милите същества им е студено. Казвали са ми: "Виж каква козина има, ти яке ще и слагаш. Нали затова е създадена с такава козина.". Ха, браво бе, то и ние сме създадени с определен тип "козина", ама зимата не се разкарваме по нея :huh: .
Много целувки на всички кокери и техните питомци :wub:
Публикувано: 23 October 2007 - 09:13 AM
На Зорро явно такава му е кармата :blink:, винаги да побеждава :->)! Жив и здрав!
Рудо въобще не му прави впечатление, че вали дъжд, че е кално, че има локви...ако му махна каишката, ще се върне при мен кален, мокър, облепен с бодили и мнооого щастлив, но...не му се отваря парашутът! Пробвах веднъж и цял ден се пощихме, дори и след банята, и следващите дни... А с този интерес към буболечките и мухите-направо ме ошашква. Вонещиците (миризливите буболечки) ги мачка с лапа, подхваща ги със зъби, мотае ги, а миризмата става нетърпима. Като му я взема и му се скарам ме гледа :o! Оси, пчели ги мачка по същия начин и ме е страх да не го ужилят и да му се случи случка, но какво да правя незнам :mazohist:.
Публикувано: 23 October 2007 - 10:55 AM
Рудо не се притеснявай. Харди прави същите работи. Особено ако има мухаааааа бззззз. Неприятното е, че стряска много мен и майка ми като се изстреля по посока на хвъркатото. Направо изхвърча. Осите са проблем. Това лято една го ужили по езика, че на него му е голям зор да ги яде и тормози най-вече. Не се поду, явно имат нещо анти природно създадено. Само стана червена точица на езика и после не смееше да ги закача.
А има едни огромни черни, лъскави бръмбари в двора и в мазето на къщата, които се крият под различни предмети. Те миришат на пръст, на земя и са ужасниииии. А той ги хруска и тъпче с лапки и се разнася прекрасен аромат :huh: Не знам какво им харесва. Казват, че са пълни с протеин, ама не мерси - не съм лястовичка да ги ям. :tikva: :samodovolen:
Харди като е с дъждобрана и не се дърпа на каишката. Троснат е също като мен, когато бях малка и не исках да нося шапка. Ама как може да е такова диванеее и да прилича толкова на мен. Ужасно, седи и те гледа обвинително и обидено както си е с дъждобрана и не върви ни напред, ни назад. Мама казва, че ще свикне. А днес на разходката сутринта се държа малко по-прилично.
Фурорът беше снощи - радвам се като предизвиквам добри усмивки по лицата на хората. Някои - хлапетиите особено се смеят. Много е забавно. Снощи и един младеж реши да се запознае с нас и да разпитва разни неща. Кикотим си се заедно с минувачите, разменяме усмивки и предаваме позитивна жълтодъждобранеста енергия. :yahoo:

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 23 October 2007 - 01:58 PM
Gesi браво, виждам тренирате за пловдивските изложби, Амбасадор е просто разкошен и ще се представи отлично.
Инспектор Дюдю, предполагам разходките на плажа по-това време на годината са много спокойни, наистина есенното море е много красиво, чудесни снимки сте направили на вашето морско момиче.
Публикувано: 23 October 2007 - 05:59 PM
На повечето кокери им сълзят очите, това е типично явление за тази порода, особено наи-много се забелязва на светло бежовите кучета, заради цвета и оцветяването впоследствие.
Най-добре е да се посъветвате със специалист -офталмолог, за този проблем.
Ако сте от София, ви препоръчвам доктор Борисов, който е специализирал в Германия , при него се водят всички кучета които се използват за развъдна дейност(и за които породи са задължителни тестовете за наследствено предавани заболявания на окото, както и кокер спаниела)
Иначе причините за сълзене и течения от очите са много и различни, може да е резултат от алергична реакция , може да са запушени канали, може да е нещо вирусно и така нататък.. ...
Публикувано: 23 October 2007 - 08:02 PM
Публикувано: 23 October 2007 - 09:25 PM
абе хора нормално ли е това нашето куче още да не се сеща къде да пишка.Ами то си пикае нон стоп,сега се изпикало и върху детето докато спи....е ама то си има граници всичко. :o :o :o
Уж я извеждаме сутрин и вечер ,ама никакъв ефект.Свършва си работата и после вкъщи пак нон стоп пикае..... :o