Кокер спаньол
Публикувано: 25 October 2007 - 09:55 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 25 October 2007 - 11:06 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 25 October 2007 - 11:21 AM
Вчера и днес Рудо се чешеше интензивно и все на едно място. От както съм започнала да го извеждам имам навика да не отминавам с пренебрежение това чесане - заради кърлежи, бълхи и др. дивотии. Ровя аз, разгръщам козинката косъм по косъм - нищо. Но он пак се чеше! Днес пак ровя и намирам едно малко шипче, ама остро като игла, осукало се в козината и изглежда отвреме навреме го боцка. Добре, че не се е забило в кожата!
Публикувано: 25 October 2007 - 12:15 PM
Публикувано: 25 October 2007 - 01:03 PM
Аз да споделя, вчера "посяхме" гъбите на Сара и сега ще ги чакаме да порастнат, за да разберем от кой вид са и да назначим точното и правилно лечение.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 25 October 2007 - 01:28 PM

Публикувано: 25 October 2007 - 01:36 PM
Публикувано: 25 October 2007 - 01:37 PM
П,п, Меченце, не е хубаво кучето ти да не е обуздано поне малко. Това е изискване за кучето в обществото. Все пак не се знае кога какво може да направи, може случайно нещо да стане, и ако не можеш да я контролираш това да е фатално. Никога не можеш да бъдеш 100% сигурна че на каишка ще е добре. Трябва и пусната да може да се контролира. Разбира се не е нужно като немска овчарка да изпълнява командите, но все пак някакво обучение си трябва.

Публикувано: 25 October 2007 - 01:51 PM
Публикувано: 25 October 2007 - 02:05 PM

Публикувано: 25 October 2007 - 05:45 PM
Публикувано: 25 October 2007 - 09:08 PM
Сега празнувахме на тате рожден ден в едно завдение и като се прибрахме я заварих до вратата и скимтеше и още не мога да я успокоя и я гушкам.. ама нали е бебе нормално е явно..
Хайде за сега :wub: драги дългоушковци и да не се предаваме, че гледам вече има подфорум за хъскита дано си извоюваме и наш B)
:wub: :wub: :wub:
Публикувано: 26 October 2007 - 06:48 PM
Публикувано: 26 October 2007 - 07:33 PM
GlupavoMoeMeche,щом се върнеш у дома,не бързай да се радваш или успокояваш малката още от вратата.Така само й показваш,че наистина е имало от какво да се страхува и следващия път, когато те няма тревогата й ще бъде по-голяма.Достатъчно е да я погалиш и поздравиш здържано(знам,че е трудно).След като са минали няколко минути и кучо се е поуспокоил,тогава гали и се радвай.Всичко е по-подробно обяснено в темата "страх от самота",прегледай я ако искаш.Нищо,че е бебе, възпитанието от самото начало е много важно за щастливия ви съвместен живот в бъдеще. :blink:Успех с бебоците!Ех,че ми липсва.. :wub:
Публикувано: 26 October 2007 - 07:51 PM
Исках да споделя нещо с вас като влязох във форума. Нещо, което видях днес и което буквално ме потресе. Е, сега като прочетох горните постове, може да се каже, че има връзка и с тях.
Сутринта видях една жена, беше извела кокера си, той се рееше като свободен електрон, без каишка. Вече наближаваха да пресичат и той се щураше напред-назад към колите. Тя го извика, показваше му каишката, той естествено не дойде, тогава тя го докопа и с рязък удар с крак отгоре върху задницата го залепи за земята и като му се караше ядосано го завърза. Гледах и не вярвах на очите си, беше много злобен удар. Възможнво ли е това? :o
Публикувано: 26 October 2007 - 08:43 PM
Цитат
Инспектор Дюдю,да с възрастта кучето улегва,но ако не можеш да го контролираш в пуберитета най-вероятно няма да можеш и по-нататък.A не върви да чакаш да престарее,че да се кротне ^_^Естествено трябва да имаме реалистични очаквания и да не се надяваме,че едно бебе ще изпълнява всичко. ;)
Публикувано: 26 October 2007 - 10:01 PM
За някои кучето е просто прищявка, показност, запълване на свободно време.
И аз съм виждала подобни случаи с ам. кокерка, която беше много лошо гледана от стопаните си и най-вече от дъщерята (тинейджърка), която я биеше, риташе ,затваряше по терасите , защото била мръсна, а грам не се сещаше, че просто трябва да я изкъпи например.(а тя беше много миличка и въпреки всичко я обичаше)
За щастие сега кучето има втори стопани, които се грижат и я обичат много, предишните се върнаха в Русия, която им е родна страна.
Относно пубертета и начина на възпитание, мога да ви споделя, че след първите две разгонвания вашата Нара ще стане ново куче, просто женски кучета променят драстично поведението си след настъпването на тези хормонални промени.
Моите кокерки са били все дами и мога да кажа че не съм имала никога проблем
с непослушание, а и като вземем впредвид че това е ам.кокер, няма какво повече да се каже от това, просто си имаме страхотни кучета, това е.
Е, бебешкия период бързо отминава, вярно че ни правят на луди , ама после като пораснат пък ни се иска да лудеят.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +