Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4171 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 December 2007 - 08:35 AM

Не знам от къде я е лепнало, може да от развъдника, от който я взехме. Но определено вече си личи че е олисяла около очите, а и от дълго време вече и по коремчето и задните крачета. На нас първо но казаха, че е алергия и ще мине, после продължаваше да се чеше и ни казаха невродермит започнахме лечение с някакви като захарчета и още 2 вида лекарства ( и това ни го каза много хвален кожен лекар), после изчакахме някакво време за да видим дали ще отшуми всичко, но напротив то си продължаваше кучето да се чеше и отидохме пак при него той каза, че започваме с инжекции, решихме да си отидем до нашия си вет и той направо си започна с ново лечение. Но проблема е че тя имаше малки пъпчици, но не можеше да се взема материал за изследване и такам....Вече сме с установена диагноза и сме започнали лечението и ни остават още 3 инжекции...Аз съм сигурна, че ще се оправи :)
keep smiling :)

#4172 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 12:47 PM

Съвет - сменете доктора. При подобни симптоми се взима за изследване проа от козината и кожичката, а не се лекува ей тъй :angry:. Упорита е гадта, но с елекува. Успех ;)

Аз Чарли не съм спирала от мръсотия и локви. Като гледах, какво щастие го озаряваше докато цамбури и мете с уши из кал и шума :yahoo:... как да го спра и за какво - времето навън си беше изцяло за негово удоволствие, пък моята борба с тръните и мръсотията си я знаех после в банята :rolleyes:
А сега и с тези костюмчета,. които може да си ушиете - никакви грижи - пей сърце - само локви да има :yahoo:.

#4173 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 December 2007 - 12:55 PM

Мдам, лечение "на око" и по самопреценка без изследване си е направо вредно. Аман от лекари, които ги мързи проба да пуснат.

А Сара ми е госпожичка. В локва не стъпва, обикаля ги, на мокро не иска да ходи до тоалетна, ако се закачи трънче вдига лапата и спира, за да ми покаже, че там има трън и трябва да го махна. Не тръгва преди да е била почистена. И като се приберем сам сама си влиза в банята и знае, че първо трябва да бъде измита. И заспива само ако е под одеало.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4174 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 03:40 PM

:oАйййййй, Сара е кокерче-брилянтче в това отношение :->).

#4175 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 December 2007 - 03:48 PM

Вкъщи е много кротка и послушна. Предполагам тормоза от преди да я намерим я е направила много добродушна и мирна и кротка. Разбира ужасно много и ни гледа все едно аха аха ще си отвори муцунката и ще каже "Благодаря ви, че ме спасихте и ме обичате, винаги ще съм ви признателна". Сутринта стоя 10 мин седнала до купичката си с вода, в която нямаше вода. Гък не каза, стои си кротко и чака смирено някой да я забележи, ч ее жадна, а няма вода. Куклата ми тя. Сега за награда ще получи пауч.
User's Signature

#4176 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 December 2007 - 03:53 PM

Билянка да ви завиди човек/благородно де/Това моето "говедо" като вид локва и се спуска все едно не знам какво е видял ,и се започват едни спа- процедури чудо.След което много доволен от себе си скача върху мен и започва да ме блъска за да си играем.Прибирайки се вкъщи хитреца му с хитрец се научи сам да излиза от ваната и вчера какво гонене му спретнахме из апратамента :rolleyes:за чистенето после не говоря.За капак на цялата сага в 4 часа сутринта дойде и започна да ме налага с купичката си за вода по главата защото беше празна :huh:Та както казах направо сте за завиждане.Да я нагушкаш красавицата от нас.А аз продължавам да търся отговор на въпроса как уцелих най-шантавото куче ;D

#4177 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 December 2007 - 04:12 PM

Винаги има и по-лошо. Не си уцелила най-шантавото. Аз познавам и по-шантави ;)
Сара не смее да стане от изпод одеалата ако мъжа ми не се е събудил. С мъка я измъквам в 11 на обед изпод прегръдките им за да я изведа да се изпишка, че ме хваща страх да не си пукне пикочния мехур. Ако тя стане и не се прибере веднага под завивките - значи е болна.
User's Signature

#4178 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2007 - 04:31 PM

С такова умиление четох за Сара, чак се разтопих, то и моите трътльовци могат да спят до обяд, не мога да разбера как не им се пишка де??? Но като прочетох поста на misheto7, смях се със сълзи!  ;D  ;D  ;D  Виж с купа по глава не ми се е случвало, но топка в уста да ми бутат, това е редовен номер!  ;D
БижУ, стискам ви палци, да се оправяте, ако е краста, тогава се запази с търпение, упорито е, но излечимо.
samotnata правилно го каза на liubka,  засега най-доброто решение е само повод и никъде без него!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4179 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 December 2007 - 06:18 PM

Не, не, ти не можеш да си я представиш, една така мила, тиха, седи кротко 10-15 мин и аз си викам какво па седи сега там тва куче? тя обикновенно не седи на пода, лежи на дивана. И чак на 15-тата минута виждам зад нея паницата с вода... Толкова мило и гузно ми стана, а тя като ме видя да я взимам размаха голямата, дълга опашка и взе да се облизва. После си я нагушках и така.
Иначе топка, и въже, и какво ли не ми е навирала в уста, ама като всеки кокер, на който му се играе. Нормално.

А за повода, аз го знам от собствен опит. Сара не я е страх от пиратки, а напротив. Като ловно куче чуе ли гърмеж инстинка е да тръгне към него. Веднъж за малко да изкочи на една улица след една пиратка, един път се навря в краката на едни хлапета да я обстрелват с пиратки, а тя да лае. От тогава след 10 декември САМО на повод. Затова си купихме ролков такъв. Много е удобен. Но само по този начим съм убедена, че няма да й се случи нещо, защото никога няма да си го простя, ако стане. А когато стане ще е късно да се замислям виновна ли съм, защо не съм я обучила и какво е щяло да стане ако съм направила друго...
User's Signature

#4180 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2007 - 10:53 PM

И Рея заобикаля локвите,обаче види ли някой боклук-стиропор,чашка от кафе или нещо подобно,веднага го захапва и започва да тича като луда.Аз доста  се карам когато хапе боклуци,а тя си мисли,че искам да си играя с нея :o .А свърши ли водата в паничката,веднага я захапва и започва да я носи из стаята,докато не я напълня.Аз вече за всеки случай съм сложила още една.
Сега сме хванали някъкво разстройство и незнам от какво е.Дали защото снощи за вечеря яде риба?Днес сме само на гранули-дано се оправи.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4181 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 11:04 PM

Моя Амба пък не ме занимава с играчките, нито ми носи купички (те и са си на стоика де) Ами изобщо е много послушен и навънка, боклуци не яде (но за хранителни не сме се справили още), и е толкова смел... за пиратките не знам защото още не са започнали да тестват тазгодишното им качество в квартала  :o

#4182 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 December 2007 - 08:09 AM

Обичам я тази Саричка :wub:! Мила, изстрадала душица, благодарна за късмета си да попадне на прекрасни хора! Е, това ако не е пример за подражание за всички ни! Много може да научим от животинките, ако имаме сърце за това. Нашият дивчо видимо започва да се опитомява ( говоря за поведението му вкъщи - навън е луд за връзване ). Вече знае кое е позволено и кое не и в повечето случаи спазва правилата. Само дето не мога да го отуча да си разнася леглото и да се боричка с него. Направих му разкошно матраче от дебел дунапрен, облякох го с плат, който той при дърпането раздра. Заших го и сложих още едно облекло отгоре - и него раздра. И така през няколко дни си кърпя и сменям облекла на леглото му. Не-ках с гръмовен глас, дори плясках по дупето - пак си го влачи. И много е смешен, като се заклещи и не може да го изнесе през вратата, издава ръмжащи и недоволни звуци, които аз чувам и моментално го хващам на местопрестъплението. Появявам се, а той вече е скрит под масата, гледа гузно и бумка с опашка по земята. Хем да го пляскаш, хем да го целуваш! Кокерска му работа :rolleyes:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4183 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2007 - 09:20 AM

Gesi, няма да го е страх малкия, тоя такъв непукист  ;D добре го познавам, щом е на тате и мама, като характер, няма от какво да го е страх, Айки и той ходи и само ги лае тези пиратки.  ;)
Рудо и на нас ние познато разнасянето на легло, ама не това в което спи, говоря за Зорро де, малкото магаре влачи едно дунапренено легло, което седи в хола и го качва по дивани и фотьойли.  ;D Първо слага някаква играчка вътре в леглото, закопава я и после за да я изкара от леглото, обръща самото легло и се почва една луда игра безкрай.  ;D Веднъж и аз го претапицирах, ама беше отдавна, когато сме били с бебешките зъбки, тогава го бе раздрал якооо  :yahoo:
Нека си играйкат, милите душички, купон да има, е в рамките на допустимо де!  ;)  ;D
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4184 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 02:11 PM

Ето и ние да покажем една от новите играчки за коледа.Никои обаче няма това търпение да я крием пък и тои като я видя после не спря да я търси, и накрая я дадохме :P Тъкмо днес пристигна че по каталог ги поръчвам.Това е едно много готино жирафче от топка и здрави въженца, главата му дрънка нещо... абе изобщо голяма игра пада.Вече са поизядени ушите и рогцата :podigravka: :podigravka: :podigravka:
Качена снимка
Качена снимка

#4185 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2007 - 02:29 PM

Gesi, браво, играчката е страхотна!!! Те за това са играчките, нека да се кефи момче!  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#4186 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 December 2007 - 04:13 PM

Ааааа, ние вчера щяхме да си купим такава, ама мацката в магазина не знаеше точната цена, че не ги беше изчислила още. Но затова пък Сара получи подарък от една своя фенка - сандвич. Ейййй, като се влюби в тоя сандвич и сега по цял ден си пищи с него, че той писука. Голяма веселба е.
User's Signature

#4187 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2007 - 08:33 PM

Gesi,би ли ми казала от къде си поръчала това сладко жирафче,ако не е тайна,защото много ми харесва.А Рея много обича такива неща да хапе. :blink:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4188 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 09:36 PM

Купих го от една клиника, но марката е "trixie". Те го нямаха но го поръчах по каталог и ми струваше 10.95лв  ;) Погледни в сайта им TRIXIE и погледни играчките.Намери по магазините някои който може да ти поръча или най-добре ако има целия каталог.Ако си от София ще е лесно.Аз сам поръчала още 2 от латекс, моя ги обожава, пък и особенно ако писукат  :yahoo: Имат много богат избор  :rolleyes: но за съжаление нямат цени и на сайта  :(

#4189 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2007 - 11:17 PM

За съжаление не съм от София.От Монтана съм.И тук избора на играчки не е голям.Но играчката си я бива-много ми хареса. :( .А доставят ли тези играчки и извън София.Или може ли да ми кажете къде точно се намира магазина.Благодаря предварително.
User's Signature

#4190 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 11:24 PM

Ами аз съм от Пловдив, и магазина е тук, но това няма значение.Важно е ти да намериш някои магазин или клиника които да работят с марката TRIXIE и да ги попиташ дали ще е възможна такава доставка.И изобщо дайе и да не работят с тази марка,попитаи, те все доставят нещо от София в Монтана.Може да се навият даже, да започнат от сега да предлагат така по каталог.Те сами имат желание щом се търси.
Успех  ;)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема