Кокер спаньол
Публикувано: 08 January 2008 - 12:15 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 08 January 2008 - 12:27 AM
Започваме,безмислен спор ..всеки храни кучето си както намери за добре.
Не можеш на 20дневно бебе да набуташ гранули,но нека Йолето си прецени сама как да храни бебчето.Не съм против гранулите,нито против готвената храна ...защото когато давам готвена храна,аз не лишавам кучетата си от нужните витамини,минерали и т.н ...Напротив давам им и гранули и различни добавки към храната,това най-честно при смяна на косъм и линеене ...но това е друг въпрос.
Особено при нашата порода чау-чау храна е много важна за красива и здрава козина.
Поздрави и лека вечер!

Публикувано: 08 January 2008 - 12:45 AM
Всеки гледа кученцето си по свой собствен начин,едни не удобряват начина му,други следват стъпките му...всеки е индивидуален и това ни прави различни и хубави!!
На бебе до 45 дена разбрах,че не се дават гранули(чисти гранули,защото са твърди,под чисти имам предвид НЕ накиснати!),едни ми казаха мляко да давам,други казаха че няма да е добре...едни ми казаха,че разнообразната храна дразни стомахчето,други казаха съвсем обратното...мисля че по малко и от двете страни ще са ми от полза ;)
И не е нужно да спорите...няма обикновени и необикновени стопани!!Всички сме еднакви,имаме си 2 крака,2 очи,2 ръце!Не е нужно да спорите за глупости,тук само ще обсъждаме...а и БИЖУ не е обикновен стопанин със 4 прекрасни кучета ;) по-скоро е невероятен стопанин,както ти,както estranged и както mari_mvj въобще както всички останали :)
А сега лека нощ,защото утре имам контролно :wub: целувки иии да намляскате кучовците си от мен и Биба,която сладко сладко спи!!
Публикувано: 08 January 2008 - 12:54 AM

Публикувано: 08 January 2008 - 08:07 AM
Публикувано: 08 January 2008 - 10:35 AM
А да се похваля моето Бижу скоро навърши 6 месеца и колкото по-голяма става, толкова повече побеснява :) :D :blink:
За храната според мен е правилно както готвена така и гранулки да се дават смисъл съчетано за дневната дажба примерно сутрин и вечер готвена и по обяд гранулки, аз поне така правя
:)
Публикувано: 08 January 2008 - 12:34 PM
Цитат
Йоле,снимай после малкото бебе и пусни снимчица ;) ...но не я снимай толкова от близо,че снимките са огромни и не се вижда ;D
Абе имената на кученцата ли са Бижу? Че нещо не схванах ...
Публикувано: 08 January 2008 - 12:36 PM
Цитат
Цитат
Йоле,снимай после малкото бебе и пусни снимчица ;) ...но не я снимай толкова от близо,че снимките са огромни и не се вижда ;D
Абе имената на кученцата ли са Бижу? Че нещо не схванах ...

Публикувано: 08 January 2008 - 12:41 PM
Цитат
Преди месец и нещо си смених ника умишленно,сега се оказва,че има подобен на моя :rolleyes: ...все едно
Та чакам Йолето да се включи и да пусне снимчици на малкото бебе :P.
Ще видим какво ще каже за папането което и казах да и дава ;)

Публикувано: 08 January 2008 - 12:50 PM
Аз, доколкото съм чувала, не е хубаво в един ден да се смесват така различни храни като готвено и гранули. Стомаха се дразни, не може да свикне на храната, защото тя всеки път е различна. Затова е хубаво една да е основната храна, а другото да е като .... как да кажа... десерт, награда, допълнително или нещо подобно. Аз също давам освен гранули и готвено, но да речем веднъж в седмицата, или там както се падне. Или плодове, зеленчуци и разни други "човешки" храни, но само като десерт след гранулите. Защото има много случаи на кучета опитали готвено после да не искат гранули.

Публикувано: 08 January 2008 - 12:51 PM
В момента нямам кокер,но когато видях бебето на Йолето и се сетеих за моето кученце :'( ...него вече го няма.
Първото ми куче беше кокер,той почина преди около 5г :( ..не беше стар,но изведнъж му откриха рак,наложи се да го приспим ...
Беше ужасно,не знам как пак се подсетих но ... :'(
Беше най-красивия кокер който съм виждала,имаше родословие и беше роден 94г :( ...тогава помня,че баща ми много трудно го намери и сме чакали доста време за него.
Сега погледнах родословието и произлиза от Тромпет :huh: говори ли ви нещо,сигурно не ;D ...това беше преди толкова години,но аз му пазя документите ..
Имам и едно като напечатана книжка която я е писала стопанката му,точно за хранененто на малкия кокер мога да препиша после ако не ме домързи заради Йолето ;)

Публикувано: 08 January 2008 - 01:25 PM
Цитат
В момента нямам кокер,но когато видях бебето на Йолето и се сетеих за моето кученце :'( ...него вече го няма.
Първото ми куче беше кокер,той почина преди около 5г :( ..не беше стар,но изведнъж му откриха рак,наложи се да го приспим ...
Беше ужасно,не знам как пак се подсетих но ... :'(
Беше най-красивия кокер който съм виждала,имаше родословие и беше роден 94г :( ...тогава помня,че баща ми много трудно го намери и сме чакали доста време за него.
Сега погледнах родословието и произлиза от Тромпет :huh: говори ли ви нещо,сигурно не ;D ...това беше преди толкова години,но аз му пазя документите ..
Имам и едно като напечатана книжка която я е писала стопанката му,точно за хранененто на малкия кокер мога да препиша после ако не ме домързи заради Йолето ;)
Много жалко за тоето кученце мила, но живота продължава и аз с нетърпение чакам нови снимки на това бебе ... а кокерите наистина са най-милите същества пакостливи много дори ...
Публикувано: 08 January 2008 - 03:52 PM
Когато отидохме при вета да му удари третата ваксина,го попитах с какво е най-добре да се храни кученцето.Той ми каза да му давам от всичко ,което аз ям,без студена и мазна храна.И сега и давам гранули и и готвя пилешко месо с ориз,бульон и малко хляб.Понякога супа(без много подправки).За награди и давам кучешки солети и бисквити.Тя ги обожава.Покрай празниците я глезихме малко повече и яде печено свинско месо(не е преяждала разбира се).И понякога и давам по някое пилешко кокалче,което доктора също каза,че може,но рядко.А,също и калций и давам,за здрави кости.
И сега си е в отлично здраве,има нормално тегло и е напълно здрав кокер! :kuchence: .
Но все пак всеки стопанин си преценява какво обича кучето му да яде-какво и по колко да му дава.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 08 January 2008 - 04:05 PM
Публикувано: 08 January 2008 - 04:26 PM
Дианче, за BARF говориш, нали? Да, за мен това е правилното дозиране на хранителни съставки. Останалите "манджи" никой не може да ме убеди, че доставят на кучето всичките му необходими хранителни съставки.
Аз лично се уверих в това, след като няколко месеца в началото хранех Сара с готвено. Какво ли не слагах вътре. Кучето изглеждаше здраво и щастливо. След като минахме на гранули кучето ми стана 2 пъти по-красиво и 2 пъти по-щатсливо, по-добре изглеждащо, по-енергично и косъма лъсна... От тогава си яде само гранули и никак не се оплаква.

Публикувано: 08 January 2008 - 04:37 PM
Съжалявам че не писах толкова време,нямаше ме доста дълго а ;D
Снимки на беба ще кача тази вечер,сега отивам да уча...обещавам ви снимчоци ;) но по-късничко :(
Целувчици на всички,намачкайте сладурчовците си от мен :yahoo: хайде чао чао ;D
Публикувано: 08 January 2008 - 04:57 PM
Ето,вижте този линк за кокера и неговото хранене: http://cocker.hit.bg/hranene.html .

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 08 January 2008 - 05:07 PM
Не си чула досега такива неща в този форум, явно защото не си разглеждала темите за храненето. Попрочети в тях какво пише и ще видиш, че готвеното /освен ако не е по системата БАРФ/ не е достатъчно пълноценно. Не казвам, че кучето няма да е здраво и да живее от това хранене, но ако можем да му осигурим по-пълноценно хранене защо да не го направим. То и аз мога да ям по-качествено и по-пълноценно, просто за мен няма такава храна.
А този линк го изкоментирах в едно от предишните си мнения - в сайт, в който се казва, че втората ваксина на бебе куче се поставя на 3 месец не мога да приема никоя информация за вярна. Даже няма да си направя труда да го прочета останалото, защото не виждам какво по-добро могат да ми кажат от темите за храненето обсъждани в този форум.
Смея да твърдя, че имам достатъчно време и никак не ме мързи да готвя на кучето си, но не го правя, защото считам, че по-пълноценно я храня с гранули.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +