Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4411 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 08 January 2008 - 12:15 AM

Не съм казала, че не е хубаво. Пак казвам - против съм, защото обикновенните стопани не могат да "дозират" хранителните съставки правилно, така, че да се получи адекватно на изискванията на бебе куче меню. Затова пък гранулите са съобразени с техните изисквания. А съгласете се, че точно в бебешка възраст е задължително да се осигуряват всички необходими съставки за правилен растеж. Затова моето мнение е по-скоро против. Иначе и моето куче яде подобни неща /като изключим овесените ядки, за тях имаше цяла тема/ но само като добавка към основното й меню гранули. Аз, за себе си съм се убедила, че не мога да храня с прясня храна качествено, затова храня с гранули, независимо на каква възраст е кучето.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4412 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2008 - 12:27 AM

Какво значи "обикновенни" стопани  :rolleyes:
Започваме,безмислен спор ..всеки храни кучето си както намери за добре.
Не можеш на 20дневно бебе да набуташ гранули,но нека Йолето си прецени сама как да храни бебчето.Не съм против гранулите,нито против готвената храна ...защото когато давам готвена храна,аз не лишавам кучетата си от нужните витамини,минерали и т.н ...Напротив давам им и гранули и различни добавки към храната,това най-честно при смяна на косъм и линеене ...но това е друг въпрос.
Особено при нашата порода чау-чау храна е много важна за красива и здрава козина.
Поздрави и лека вечер!
User's Signature

Качена снимка

#4413 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 12:45 AM

Аз не и давам сухи гранулки,попарвам ги със вряла водичка,чакам да изтине и и ги поднасям...тя много ги обича такива :blink: във булюнче също и киснах...отразяват и се добре!!
Всеки гледа кученцето си по свой собствен начин,едни не удобряват начина му,други следват стъпките му...всеки е индивидуален и това ни прави различни и хубави!!
На бебе до 45 дена разбрах,че не се дават гранули(чисти гранули,защото са твърди,под чисти имам предвид НЕ накиснати!),едни ми казаха мляко да давам,други казаха че няма да е добре...едни ми казаха,че разнообразната храна дразни стомахчето,други казаха съвсем обратното...мисля че по малко и от двете страни ще са ми от полза ;)
И не е нужно да спорите...няма обикновени и необикновени стопани!!Всички сме еднакви,имаме си 2 крака,2 очи,2 ръце!Не е нужно да спорите за глупости,тук само ще обсъждаме...а и БИЖУ не е обикновен стопанин със 4 прекрасни кучета ;) по-скоро е невероятен стопанин,както ти,както estranged и както mari_mvj  въобще както всички останали :)

А сега лека нощ,защото утре имам контролно :wub: целувки иии да намляскате кучовците си от мен и Биба,която сладко сладко спи!!

#4414 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 12:54 AM

Под обикновени стопани имах предвид стопани, които Не са вет лекари, кинолози, биолози и т.н. И хиляда пъти повторих, че това е МОЕТО мнение и не споря. Казах как АЗ виждам нещата, никъде не съм започвала спор.
User's Signature

#4415 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 08:07 AM

Гледам, че много горещо писане е било тук, всеки си има мнение за начина на хранене. Всеки е готов да сподели мнението си. Аз съм на мнение пък че ако финансовите и времевите възможности за гледане на малко бебче са ти ограничени и не можеш да осигуриш добрата грижа и храна - по-добре да не се захваща  :- човек да гледа куче, но тук виждам че всички сме грижовни стопани  :drugarche:, искаме най-доброто за тях. Хайде лек ви ден, пак ще пиша!  :Танц:

#4416 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 10:35 AM

:) Здравейте на всички, виждам че има и още едно БИЖУ :)
А да се похваля моето Бижу скоро навърши 6 месеца и колкото по-голяма става, толкова повече побеснява :)  :D :blink:
За храната според мен е правилно както готвена така и гранулки да се дават смисъл съчетано за дневната дажба примерно сутрин и вечер готвена и по обяд гранулки, аз поне така правя
:)

#4417 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 12:29 PM

Това с никовете излезе малко тъпичко,амаа нищо са  :- ;D

Йоле,снимай после малкото бебе и пусни снимчица  ;) ...но не я снимай толкова от близо,че снимките са огромни и не се вижда ;D
User's Signature

Качена снимка

#4418 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 12:34 PM

Цитат

Йоле,снимай после малкото бебе и пусни снимчица  ;) ...но не я снимай толкова от близо,че снимките са огромни и не се вижда ;D

Абе имената на кученцата ли са Бижу? Че нещо не схванах ...

#4419 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 12:36 PM

Цитат

Цитат

Абе имената на кученцата ли са Бижу? Че нещо не схванах ...
Ми то и аз не разбрах нищо  ;D само видях,че има регистрация с близък до моя ник ...което нали не е особено приятно! ;D
User's Signature

Качена снимка

#4420 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 12:37 PM

:) А споко за никовете, иначе името на моето куче е Бижу, дам :)

#4421 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 12:41 PM

Цитат

:) А споко за никовете, иначе името на моето куче е Бижу, дам :)
Аз съм спокойна,но е глупаво разбираш ли  ;D
Преди месец и нещо си смених ника умишленно,сега се оказва,че има подобен на моя  :rolleyes: ...все едно

Та чакам Йолето да се включи и да пусне снимчици на малкото бебе  :P.
Ще видим какво ще каже за папането което и казах да и дава  ;)
User's Signature

Качена снимка

#4422 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 12:50 PM

А това с никовете **БИЖУ** наистина е глупаво. Аз съм убедена, че твоят ник не е откраднат, а просто не е бил видян и затова е сложен от името на кученцето. Започваш да издребняваш, ми се струва.

Аз, доколкото съм чувала, не е хубаво в един ден да се смесват така различни храни като готвено и гранули. Стомаха се дразни, не може да свикне на храната, защото тя всеки път е различна. Затова е хубаво една да е основната храна, а другото да е като .... как да кажа... десерт, награда, допълнително или нещо подобно. Аз също давам освен гранули и готвено, но да речем веднъж в седмицата, или там както се падне. Или плодове, зеленчуци и разни други "човешки" храни, но само като десерт след гранулите. Защото има много случаи на кучета опитали готвено после да не искат гранули.
User's Signature

#4423 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 12:51 PM

А всъщност,да не се чудите защо така се включвам в тази тема.
В момента нямам кокер,но когато видях бебето на Йолето и се сетеих за моето кученце  :'( ...него вече го няма.
Първото ми куче беше кокер,той почина  преди около 5г  :( ..не беше стар,но изведнъж му откриха рак,наложи се да го приспим ...
Беше ужасно,не знам как пак се подсетих но ... :'(
Беше най-красивия кокер който съм виждала,имаше родословие и беше роден 94г  :( ...тогава помня,че баща ми много трудно го намери и сме чакали доста време за него.
Сега погледнах родословието и произлиза от Тромпет  :huh: говори ли ви нещо,сигурно не ;D ...това беше преди толкова години,но аз му пазя документите ..
Имам и едно като напечатана книжка която я е писала стопанката му,точно за хранененто на малкия кокер мога да препиша после ако не ме домързи заради Йолето ;)
User's Signature

Качена снимка

#4424 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 01:25 PM

Цитат

А всъщност,да не се чудите защо така се включвам в тази тема.
В момента нямам кокер,но когато видях бебето на Йолето и се сетеих за моето кученце  :'( ...него вече го няма.
Първото ми куче беше кокер,той почина  преди около 5г  :( ..не беше стар,но изведнъж му откриха рак,наложи се да го приспим ...
Беше ужасно,не знам как пак се подсетих но ... :'(
Беше най-красивия кокер който съм виждала,имаше родословие и беше роден 94г  :( ...тогава помня,че баща ми много трудно го намери и сме чакали доста време за него.
Сега погледнах родословието и произлиза от Тромпет  :huh: говори ли ви нещо,сигурно не ;D ...това беше преди толкова години,но аз му пазя документите ..
Имам и едно като напечатана книжка която я е писала стопанката му,точно за хранененто на малкия кокер мога да препиша после ако не ме домързи заради Йолето ;)

Много жалко за тоето кученце мила, но живота продължава и аз с нетърпение чакам нови снимки на това бебе ... а кокерите наистина са най-милите същества пакостливи много дори ...

#4425 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 03:52 PM

Според мен всичко зависи от това какво е научено да яде кученцето.Естествено,ако до сега сме давали само гранули на бебето и решим,че се нуждае от нещо готвено-стомахът му ще се разстрои.За това както научим кученцето-така ще бъде.
Когато отидохме при вета да му удари третата ваксина,го попитах с какво е най-добре да се храни кученцето.Той ми каза да му давам от всичко ,което аз ям,без студена и мазна храна.И сега и давам гранули и и готвя пилешко месо с ориз,бульон и малко хляб.Понякога супа(без много подправки).За награди и давам кучешки солети и бисквити.Тя ги обожава.Покрай празниците я глезихме малко повече и яде печено свинско месо(не е преяждала разбира се).И понякога и давам по някое пилешко кокалче,което доктора също каза,че може,но рядко.А,също и калций и давам,за здрави кости.
И сега си е в отлично здраве,има нормално тегло и е напълно здрав кокер! :kuchence: .
Но все пак всеки стопанин си преценява какво обича кучето му да яде-какво и по колко да му дава.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4426 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 04:05 PM

ГОТВЕНО, за куче може да е само едно, но си го позволяват развъдчици с доста опит и големи средства. Става въпрос за пропорционално смесване на хранителни съставки, подходящи за кучето и съответната порода. Не човешка храна - това е убийствено и за черния дроб и за бъбреците и изобщо с нищо не полезно за кучето. Нищо, което има мерудийка или щипка сол не е за куче, нищо, което е с бульонче не е за куче, освен ако вет не е препоръчал изрично, нищо, което хапвате на крак като чипсове, сандвичи, манджите на баба не е за куче. Това че е "научавате" кучето да ги яде и то ги яде с апетит не значи , че е полезно. Вреди, колкото не може и да си представите.

#4427 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 04:26 PM

Освен това точно пилешките кости са убийците на кучета. АКо искате да давате кости давайте големи телешки, а не пилешки, че поне да няма толкова голям риск от перфорация на стомаха от кокалчето.

Дианче, за BARF говориш, нали? Да, за мен това е правилното дозиране на хранителни съставки. Останалите "манджи" никой не може да ме убеди, че доставят на кучето всичките му необходими хранителни съставки.

Аз лично се уверих в това, след като няколко месеца в началото хранех Сара с готвено. Какво ли не слагах вътре. Кучето изглеждаше здраво и щастливо. След като минахме на гранули кучето ми стана 2 пъти по-красиво и 2 пъти по-щатсливо, по-добре изглеждащо, по-енергично и косъма лъсна... От тогава си яде само гранули и никак не се оплаква.
User's Signature

#4428 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 04:37 PM

Здравейте приятели!!
Съжалявам че не писах толкова време,нямаше ме доста дълго а ;D
Снимки на беба ще кача тази вечер,сега отивам да уча...обещавам ви снимчоци ;) но по-късничко :(
Целувчици на всички,намачкайте сладурчовците си от мен :yahoo: хайде чао чао ;D

#4429 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 04:57 PM

Познавам много хора,които имат стари кучета и въпреки,че през целия си живот са били хранени само с манджи,не са имали никакви здравословни проблеми.На село имах едно куче,което преди 4 години почина от старост.Беше на 17 години и осноната му храна се състоеше от манджи,кокали и хляб.Сегашното ми куче на село също не яде основно гранули,но си е живо и здраво,жизнено и козината му е перфектна.Това,че някои стопани ги мързи или нямат време а готвят на домашните си любимци,в никакъв случай не означава ,че манджите са вредни ли не са хранителни.А и за първи път в този форум чувам такова нещо.
Ето,вижте този линк за кокера и неговото хранене: http://cocker.hit.bg/hranene.html .
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4430 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 05:07 PM

Виж, факта, че кучетата на село /повечето, но не всички/ са доживели такава възраст /и аз имах куче на село на 17, хранено главно с кокали и хялб/ в никакъв случай не означава, че това е правилен начин на хранене. Може би ако бяха хранени още по-качествено и пълноценно щяха да са се развили още по-добре и да живеят още повече.
Не си чула досега такива неща в този форум, явно защото не си разглеждала темите за храненето. Попрочети в тях какво пише и ще видиш, че готвеното /освен ако не е по системата БАРФ/ не е достатъчно пълноценно. Не казвам, че кучето няма да е здраво и да живее от това хранене, но ако можем да му осигурим по-пълноценно хранене защо да не го направим. То и аз мога да ям по-качествено и по-пълноценно, просто за мен няма такава храна.
А този линк го изкоментирах в едно от предишните си мнения - в сайт, в който се казва, че втората ваксина на бебе куче се поставя на 3 месец не мога да приема никоя информация за вярна. Даже няма да си направя труда да го прочета останалото, защото не виждам какво по-добро могат да ми кажат от темите за храненето обсъждани в този форум.
Смея да твърдя, че имам достатъчно време и никак не ме мързи да готвя на кучето си, но не го правя, защото считам, че по-пълноценно я храня с гранули.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена