Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4451 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2008 - 04:31 PM

Щом се звънне на звънеца,Рея първа е стигнала до вратата и върти опашка,
хихих, Чара също е много гостоприемна, дори понякога се плашат от нейната радост
а като дойдат гости само при тях седи
да-а-а, мен ме забравя ...
,а ако си стане някой,Рея веднага отива на неговото място и сяда там,понеже е затоплено вече ;D
хитруша!! ;D.
Или ако са дошли гости и някой яде нещо,Рея започва да гледа с тъжния поглед и да драска с лапи и хората възкликват 'ау,колко е гладнааа'
единствено от гостите проси Чаричка, някой я примамил, но на мен не ми досажда ... .
Как да обясна,че преди 5 минути е яла... :mazohist:
който не е имал кокер, той не знае за каква лакомия става дума ;D

П.П. Да ти е жива и здрава Рея, честита и половин годишнина, все така да те радва и те обича  ;)

#4452 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 05:07 PM

Продължавайте в същия дух, тази страница ще си я разпечатам и ще я връчвам официално на гостите ни, на които все им е жал, че Айра ги гледала жално и гладно!!! Да видят, че това им е в кръвта на кокерушите  :yahoo:!
При нас положението не е по-различно - като сме сами, спи под масата (уж спи, но ако някой изпусне пуканка или нещо си друго там ... скок, ам, облиз и пак ляга). Обаче ако имаме гости става истинско представление, имате си ги вкъщи, няма да се повтарям и аз. Тежко и горко, ако някой все пак не послуша и й даде тайно нещичко под масата - тогава вече започват тъжните вопли, побутването с лапа и т.н., в стил "Умирам от глад, ти си ми единствената надежда!!!". Най-интересното е, че помни като слон при кого е минал номерът и си остава завинаги "просяче" пред него, не пропуска да се пробва всеки следващ път. Като й се скараме, ляга и се прави на обидена... Иначе , след като огледа присъстващите, си избира или най-малкото дете и ляга покрай неговия стол (логиката й е желязна - там има най-голям шанс да падне нещо от масата), или заема стратегическа позиция в краката на най-новия за нея гост. И така - веселба!!!
Поздрави на Рея за половинката годинка!!! Да е здравичка, игрива и щастлива, за радост на всички!!!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#4453 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 07:00 PM

Честита получин годинка...моята Беба стана на месец преди 3 дена...във неделята :yahoo: малката ми сладуранка спинка в момента и имам малко време да пиша...
От милионите постове имам чувството,че не съм писала от години във този форум ;D
Моята беба яде киснати гранулки...хем нужните добавки,хем да е мекичко и по-лесно да го хапва!
Също така от готвеното вече разбрахме,че и е слабо стомахчето и получи разтройство...папка консервичка,но по 2х на ден(а тя си хапва по 6 пъти) НАЙ-МНОГО защото получих някой съвети,че не са много полезни!
В петък сме на първа ваксиинааааа...още немога да повярвам,че малката ми душичка ще бъде ваксинирана съвсем скоро :yahoo: (много странно...като имате в предвид,че още не вярвам,че я имам и че е вкъщи и си спи на възглавничката в легълцето...)

Ето обещаните снимки,сажалявам,че не ги сложих по-рано,но просто времето ми е ограничено...училище,грижи за беба,учене,грижи за беба и чак тогава грижи за мен...вчера влязох да се окъпя чак във 22:30 някъде...малкото чудовище е от лудо по-лудо ;D
Купените играчки,солетки и лентички,както някой хора от тук ми препоръчаха,НЕ свършиха нищо...тя все още иска да си ръба маймуната и едно прасе-Пумба...от Мак Доналдс ми е и тя го съсипа...разръба го цялото ;D никаква гума неиска...освен чехлите ни :huh: трябваше да ги крия от нея ;D

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

На втората снимка ми беше ядосана...по-скоро на фотоапарата...искаше да го ръба,но не и дадох и ме гледа намусено ;D
А на третата снимча я снимах снощи :wub:
Малката ми принцеска :wub: :wub: :wub:

#4454 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 07:20 PM

Хеей, здравейте, кокери!!! Аз не съм писала много отдавна, но нямам никакво време...
joleto, много, ама много е сладка малката!  :wub: Да ти е жива и здрава и да ти носи много радостни моменти! Да я нацелуваш от мен и Айра!  :wub: :wub:
Честити 6 месеца на Рея! Да расте все така красива!  :wub:
Ето една снежна снимка от нас: Айра забива нос в снега  ;D
Целувки на всички кокери и техните прекрасни стопани!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4455 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:41 PM

Цитат

Хеей, здравейте, кокери!!! Аз не съм писала много отдавна, но нямам никакво време...
joleto, много, ама много е сладка малката!  :wub: Да ти е жива и здрава и да ти носи много радостни моменти! Да я нацелуваш от мен и Айра!  :wub: :wub:
Честити 6 месеца на Рея! Да расте все така красива!  :wub:
Ето една снежна снимка от нас: Айра забива нос в снега  ;D
Целувки на всички кокери и техните прекрасни стопани!  :wub:

Maй всички кокери са такива сладурковци на снега ... тази вечер аудиторията е много замряла, а аз от скука захванах да уча и за другия изпит. Хайде поздрави от мен и Чаричка!

#4456 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 08:30 PM

Моята беба ми заспа в ръцете и пиша с една ръка ;D
Нправих и малко клипчета...ще кача после във www.zazz.bg да ги видите :wub:

#4457 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 08:48 PM

Цитат

Моята беба ми заспа в ръцете и пиша с една ръка ;D
Нправих и малко клипчета...ще кача после във www.zazz.bg да ги видите :wub:

Лично аз нямам търпение да видя  :yahoo:

#4458 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 11:12 AM

Абе Хера много хапе.Мислех си 4е хапе защото е бебе ама ве4е взе да пораства а не спира.Захапката и стана по силна и ве4е прави рани!Имн гадно се ану4и като спим да ни събуйда да играем!Ве4е докато спим не и обръ6таме жнимание и тя ни оставя.Как да я оту4а да не хапе така гадно???!?

#4459 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 11:16 AM

Като захапе сграбчвате зад вратлето и разтърсвате с "ФУ" или "НЕ". Бутвате играчка в устата и "Бравоооо".
Ако положението е по-сложно, примерно побеснява като я корегирате, тогава вместо разтърсване зад врата я просвате по гръб и държите зад вратлето до земята докато се умири без да й говорите нито успокоявате. После продължаваате сякаш нищичко не се е случило. ;)

#4460 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2008 - 07:08 PM

Искам да задам един въпрос  отново свързанс храненето.Мога ли да смесвам гранулите с бульон или кисело млко освен с вода,защото Рея напоследък не иска да ги яде? Ако някой знае моля да ми даде съвет.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4461 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 January 2008 - 07:31 PM

Разбира се, че може.
Освен това й покажи ясно, че паницата стои 10 мин и после се маха, чак до следващото хранене. И после ядене - на следващия й час за ядене. Иначе ще се разглези и може да се цупи на гранулите по много причини.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4462 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2008 - 10:46 PM

Ами тя попринцип си яде опрделено количество от гранулите и после не ги поглежда,дори паничката да си стои на мястото.А най-често сутрин след разходка и даваме купичката с храната и излизаме и на обед като се прибера,има останала храна.А аз ако ям нещо веднага идва и започва да проси :- .
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4463 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 January 2008 - 01:12 AM

Цитат

А аз ако ям нещо веднага идва и започва да проси :- .

Проси, защото знае, че ще получи  :blink:
Аз на злоядците смесвам с пастет - съвсем малко, за "разядка" и миризма. Повечето лапат здраво.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4464 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2008 - 02:33 PM

Утре,... 13 Януари 08 (неделя),... ще ходи ли някой в Морската на Варна около 15:00? Ако е така слънчево като днес, смятам да се пуснем за една разходка  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4465 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 04:07 PM

Ще ми се да съм във Варна сега :'( Тук в Русе е страшен студ...сняг до коленете,поледици и КИША :-
Клипчето още не е одобрено,но когато стане ще ви пратя линкчееее :wub: :yahoo:
Моята Беба току що заспа и да ви се похвалим ВЧЕРА СЛОЖИХМЕ ПЪРВАТА ВАКСИНКАААА :yahoo: :yahoo:
Втората ни ще е на 01.02.2008г. а третата на 22.02.2008г. а да попитам колко дена след 3тата ваксина мога да я изведа...защото като гледам по календарчето остава месец и нещо(някъде там)...та,затова питам ;)
Чувала съм,че 2 седмици след 2рата,ма то тва излиза,че мога да я изведа на 14ти февруари :- незнам,плийз някой да ми каже :rolleyes:

tigyrcho ще стискам палци да е топличко и утре,че да си изкарате хубавичко!!Приятно прекарванеееее :yahoo:

#4466 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 05:44 PM

Ние сега се върнахме от вилата и Томи добре се налудува, :yahoo:ама стана мръсен, то вече и снега почти се разтопи.В момента е изкъпан и спи непробудно :blink: :wub:на всички кокерчета :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4467 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 January 2008 - 10:26 PM

Ех, блаженен сън. Сара сега ми беснее нещо... мотае одеалата...

Абе то уж може след втората ваксина, ама понеже ти е рано отделено бебето, навън е много студено, а и като цяло вирусите хич не се страхуват от студ, даже повече им харесва, моят личен съвет е да започнеш да я извеждаш чак след третата ваксина. Така, за всеки случай, за да си си спокойна.
User's Signature

#4468 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 11:08 PM

Цитат

Ех, блаженен сън. Сара сега ми беснее нещо... мотае одеалата...

Абе то уж може след втората ваксина, ама понеже ти е рано отделено бебето, навън е много студено, а и като цяло вирусите хич не се страхуват от студ, даже повече им харесва, моят личен съвет е да започнеш да я извеждаш чак след третата ваксина. Така, за всеки случай, за да си си спокойна.

По моите спомени ми препоръчаха след 3-тата ваксина да я извеждам. Броях дните ... даже я извеждах но си я носех на ръка и в якето ми, за да не и е студено ... Хората много ме спираха да и се радват  ;D

#4469 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2008 - 02:27 PM

Аз Рея започнах да я извеждам малко след втората ваксина,по малко разбира се,но пък да стане на 3 месеца и да не е излизала...много ще я стресира това.а и когато ходихме да ни удаят 3та ваксина доктора каза да няма никакви промени около нея поне 2 семици за да не се стресира-да си спи на същото място,да се храни със същото каквото до сега-с две думи нищо различно.Ами то точно тогава започнаха да гърмят пиратките-и сега се страхуваме от тях.joleto,попитай твоя вет и той ще ти каже.
User's Signature

#4470 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 January 2008 - 02:32 PM

Ъ, не разбирам. Каква е разликата дали на 2 месеца и половина ще започне за пръв път да излиза или на 3 месеца и една седмица? Каква е разликата в стреса, все едно и също се случва. Все ще е излизане за първи път. Няма логика в казаното.
Иначе се счита, че след втората ваксина кучето има достатъчно имунитет, че ако се срещне с вирус да се пребори с него. Но като отчитаме факта, че сега е средата на януари, най-студените дни са сега, че еббето е взето много малко и още и още факти пак казвам съвета ми е да се изведе 10-тина дни след третата ваксина. Така или иначе за една две седмици на никой нищо няма да му стане.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена