Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4421 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2008 - 12:41 PM

Цитат

:) А споко за никовете, иначе името на моето куче е Бижу, дам :)
Аз съм спокойна,но е глупаво разбираш ли  ;D
Преди месец и нещо си смених ника умишленно,сега се оказва,че има подобен на моя  :rolleyes: ...все едно

Та чакам Йолето да се включи и да пусне снимчици на малкото бебе  :P.
Ще видим какво ще каже за папането което и казах да и дава  ;)
User's Signature

Качена снимка

#4422 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 08 January 2008 - 12:50 PM

А това с никовете **БИЖУ** наистина е глупаво. Аз съм убедена, че твоят ник не е откраднат, а просто не е бил видян и затова е сложен от името на кученцето. Започваш да издребняваш, ми се струва.

Аз, доколкото съм чувала, не е хубаво в един ден да се смесват така различни храни като готвено и гранули. Стомаха се дразни, не може да свикне на храната, защото тя всеки път е различна. Затова е хубаво една да е основната храна, а другото да е като .... как да кажа... десерт, награда, допълнително или нещо подобно. Аз също давам освен гранули и готвено, но да речем веднъж в седмицата, или там както се падне. Или плодове, зеленчуци и разни други "човешки" храни, но само като десерт след гранулите. Защото има много случаи на кучета опитали готвено после да не искат гранули.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4423 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 12:51 PM

А всъщност,да не се чудите защо така се включвам в тази тема.
В момента нямам кокер,но когато видях бебето на Йолето и се сетеих за моето кученце  :'( ...него вече го няма.
Първото ми куче беше кокер,той почина  преди около 5г  :( ..не беше стар,но изведнъж му откриха рак,наложи се да го приспим ...
Беше ужасно,не знам как пак се подсетих но ... :'(
Беше най-красивия кокер който съм виждала,имаше родословие и беше роден 94г  :( ...тогава помня,че баща ми много трудно го намери и сме чакали доста време за него.
Сега погледнах родословието и произлиза от Тромпет  :huh: говори ли ви нещо,сигурно не ;D ...това беше преди толкова години,но аз му пазя документите ..
Имам и едно като напечатана книжка която я е писала стопанката му,точно за хранененто на малкия кокер мога да препиша после ако не ме домързи заради Йолето ;)
User's Signature

Качена снимка

#4424 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 01:25 PM

Цитат

А всъщност,да не се чудите защо така се включвам в тази тема.
В момента нямам кокер,но когато видях бебето на Йолето и се сетеих за моето кученце  :'( ...него вече го няма.
Първото ми куче беше кокер,той почина  преди около 5г  :( ..не беше стар,но изведнъж му откриха рак,наложи се да го приспим ...
Беше ужасно,не знам как пак се подсетих но ... :'(
Беше най-красивия кокер който съм виждала,имаше родословие и беше роден 94г  :( ...тогава помня,че баща ми много трудно го намери и сме чакали доста време за него.
Сега погледнах родословието и произлиза от Тромпет  :huh: говори ли ви нещо,сигурно не ;D ...това беше преди толкова години,но аз му пазя документите ..
Имам и едно като напечатана книжка която я е писала стопанката му,точно за хранененто на малкия кокер мога да препиша после ако не ме домързи заради Йолето ;)

Много жалко за тоето кученце мила, но живота продължава и аз с нетърпение чакам нови снимки на това бебе ... а кокерите наистина са най-милите същества пакостливи много дори ...

#4425 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 03:52 PM

Според мен всичко зависи от това какво е научено да яде кученцето.Естествено,ако до сега сме давали само гранули на бебето и решим,че се нуждае от нещо готвено-стомахът му ще се разстрои.За това както научим кученцето-така ще бъде.
Когато отидохме при вета да му удари третата ваксина,го попитах с какво е най-добре да се храни кученцето.Той ми каза да му давам от всичко ,което аз ям,без студена и мазна храна.И сега и давам гранули и и готвя пилешко месо с ориз,бульон и малко хляб.Понякога супа(без много подправки).За награди и давам кучешки солети и бисквити.Тя ги обожава.Покрай празниците я глезихме малко повече и яде печено свинско месо(не е преяждала разбира се).И понякога и давам по някое пилешко кокалче,което доктора също каза,че може,но рядко.А,също и калций и давам,за здрави кости.
И сега си е в отлично здраве,има нормално тегло и е напълно здрав кокер! :kuchence: .
Но все пак всеки стопанин си преценява какво обича кучето му да яде-какво и по колко да му дава.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4426 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 04:05 PM

ГОТВЕНО, за куче може да е само едно, но си го позволяват развъдчици с доста опит и големи средства. Става въпрос за пропорционално смесване на хранителни съставки, подходящи за кучето и съответната порода. Не човешка храна - това е убийствено и за черния дроб и за бъбреците и изобщо с нищо не полезно за кучето. Нищо, което има мерудийка или щипка сол не е за куче, нищо, което е с бульонче не е за куче, освен ако вет не е препоръчал изрично, нищо, което хапвате на крак като чипсове, сандвичи, манджите на баба не е за куче. Това че е "научавате" кучето да ги яде и то ги яде с апетит не значи , че е полезно. Вреди, колкото не може и да си представите.

#4427 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 04:26 PM

Освен това точно пилешките кости са убийците на кучета. АКо искате да давате кости давайте големи телешки, а не пилешки, че поне да няма толкова голям риск от перфорация на стомаха от кокалчето.

Дианче, за BARF говориш, нали? Да, за мен това е правилното дозиране на хранителни съставки. Останалите "манджи" никой не може да ме убеди, че доставят на кучето всичките му необходими хранителни съставки.

Аз лично се уверих в това, след като няколко месеца в началото хранех Сара с готвено. Какво ли не слагах вътре. Кучето изглеждаше здраво и щастливо. След като минахме на гранули кучето ми стана 2 пъти по-красиво и 2 пъти по-щатсливо, по-добре изглеждащо, по-енергично и косъма лъсна... От тогава си яде само гранули и никак не се оплаква.
User's Signature

#4428 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 04:37 PM

Здравейте приятели!!
Съжалявам че не писах толкова време,нямаше ме доста дълго а ;D
Снимки на беба ще кача тази вечер,сега отивам да уча...обещавам ви снимчоци ;) но по-късничко :(
Целувчици на всички,намачкайте сладурчовците си от мен :yahoo: хайде чао чао ;D

#4429 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 04:57 PM

Познавам много хора,които имат стари кучета и въпреки,че през целия си живот са били хранени само с манджи,не са имали никакви здравословни проблеми.На село имах едно куче,което преди 4 години почина от старост.Беше на 17 години и осноната му храна се състоеше от манджи,кокали и хляб.Сегашното ми куче на село също не яде основно гранули,но си е живо и здраво,жизнено и козината му е перфектна.Това,че някои стопани ги мързи или нямат време а готвят на домашните си любимци,в никакъв случай не означава ,че манджите са вредни ли не са хранителни.А и за първи път в този форум чувам такова нещо.
Ето,вижте този линк за кокера и неговото хранене: http://cocker.hit.bg/hranene.html .
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4430 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 05:07 PM

Виж, факта, че кучетата на село /повечето, но не всички/ са доживели такава възраст /и аз имах куче на село на 17, хранено главно с кокали и хялб/ в никакъв случай не означава, че това е правилен начин на хранене. Може би ако бяха хранени още по-качествено и пълноценно щяха да са се развили още по-добре и да живеят още повече.
Не си чула досега такива неща в този форум, явно защото не си разглеждала темите за храненето. Попрочети в тях какво пише и ще видиш, че готвеното /освен ако не е по системата БАРФ/ не е достатъчно пълноценно. Не казвам, че кучето няма да е здраво и да живее от това хранене, но ако можем да му осигурим по-пълноценно хранене защо да не го направим. То и аз мога да ям по-качествено и по-пълноценно, просто за мен няма такава храна.
А този линк го изкоментирах в едно от предишните си мнения - в сайт, в който се казва, че втората ваксина на бебе куче се поставя на 3 месец не мога да приема никоя информация за вярна. Даже няма да си направя труда да го прочета останалото, защото не виждам какво по-добро могат да ми кажат от темите за храненето обсъждани в този форум.
Смея да твърдя, че имам достатъчно време и никак не ме мързи да готвя на кучето си, но не го правя, защото считам, че по-пълноценно я храня с гранули.
User's Signature

#4431 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 06:13 PM

Цитат

Познавам много хора,които имат стари кучета и въпреки,че през целия си живот са били хранени само с манджи,не са имали никакви здравословни проблеми.На село имах едно куче,което преди 4 години почина от старост.Беше на 17 години и осноната му храна се състоеше от манджи,кокали и хляб.Сегашното ми куче на село също не яде основно гранули,но си е живо и здраво,жизнено и козината му е перфектна.Това,че някои стопани ги мързи или нямат време а готвят на домашните си любимци,в никакъв случай не означава ,че манджите са вредни ли не са хранителни.А и за първи път в този форум чувам такова нещо.
Ето,вижте този линк за кокера и неговото хранене: http://cocker.hit.bg/hranene.html .

Подобно спорене е несериозно. Ако имате и най-малък интерес да научите нещо правилно е едно, ако просто искате да твърдите че хляб и кокали е храната за едно куче е съвсем друго. В кой форум изобщо, където се засяга сериозно темата за здравословно хранене и отглеждане, от хора, които определено се занимават маааалко повече с кинология и развъждане, се хвали този вид хранене. Може да потърсите информация из целият дог.бг, из други български форуми също, из чуджестранни също. Всичко останалои е безсмислено. Мисля че и вие съвсем ясно го разбирате.

#4432 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 06:25 PM

liubka, първо ще кажа, че клипчето е страхотно, а снимките са уникални, постара се! Да ви имам позите, голяма позьорка е малката!
А относно хранене, това което си дала, като пример, говоря за линка който си посочила, та това е гавра за хранене не само на кокер, но най ми е жал, че тази статия е писана от др. Ангелчев.  :huh:  Вече съм коментирала написаното от него и не искам да се повтарям, но искам да обърнете внимание само на това, че на куче се дава бял хляб, картоф и сол към всекидневната дажба, по думите на Ангелчев!  :huh: Това ако не е гениална мисл!  :huh: Искам да кажа следното,ако искате гответе, ако искате суха храна, но  не измисляйте топлата вода!
П.п. Ама сте понаписали за тези два дни, не смогвам да чета!  ;D
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4433 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 07:31 PM

Цитат

liubka, първо ще кажа, че клипчето е страхотно, а снимките са уникални, постара се! Да ви имам позите, голяма позьорка е малката!
А относно хранене, това което си дала, като пример, говоря за линка който си посочила, та това е гавра за хранене не само на кокер, но най ми е жал, че тази статия е писана от др. Ангелчев.  :huh:  Вече съм коментирала написаното от него и не искам да се повтарям, но искам да обърнете внимание само на това, че на куче се дава бял хляб, картоф и сол към всекидневната дажба, по думите на Ангелчев!  :huh: Това ако не е гениална мисл!  :huh: Искам да кажа следното,ако искате гответе, ако искате суха храна, но  не измисляйте топлата вода!
П.п. Ама сте понаписали за тези два дни, не смогвам да чета!  ;D

Все едно да ям картофена салата със хляб  :huh: :huh:.... ама че гадост, и във двата продукта си има идентични хранителни съставки ...  ;) хората затова са измислили гранулите, за наше улеснение ...

#4434 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 08:42 PM

Не е все едно. Аз мога да ям картофена салата с хляб. Но за куче картофите никак не се препоръчват. А за хляб се препоръчва по-черен, пълнозърнест или подобно. Но не и бял хляб.
Гранулите не са създадени за улеснение /е поне не само/ а за по-пълноценно хранене на кучетата. Аз не си представям откъде ще намирам омега там каквито бяха, витамини и минерали, че да ги слагам в готвеното на кучето. А хората са ми ги намерили и сами ги сложили в гранулата.
User's Signature

#4435 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 09:06 PM

Цитат

Не е все едно. Аз мога да ям картофена салата с хляб. Но за куче картофите никак не се препоръчват. А за хляб се препоръчва по-черен, пълнозърнест или подобно. Но не и бял хляб.
Гранулите не са създадени за улеснение /е поне не само/ а за по-пълноценно хранене на кучетата. Аз не си представям откъде ще намирам омега там каквито бяха, витамини и минерали, че да ги слагам в готвеното на кучето. А хората са ми ги намерили и сами ги сложили в гранулата.

Тцтцтц, не намирараш точния подтекст на думите ми ...."хората затова са измислили гранулите, за наше улеснение ..." имах предвид съставките в самите гранули, а не да заместят картофите и хляба. Колкото до комбинацията всеки както си иска си хапва. Животните (вълците) се хранят със сурово месо ... точно че ние хората сме изнежили кучетатата си ...

#4436 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 09:22 PM

Не знам дали знаете но в сухата храна има индустриално количество сода, оцветители и какви ли още не гадости.  r) -това е написано от marin,тук във форума,в къщата на кучето.
Трябва да използваме сухите храни. Те са създадени, за да защитят организма на животното от мързеливия или прекалено любвеобилен стопанин. Далеч по-добри от произволните кулинарни фантазии на тема кучешко меню. -а това е написано от дара пак в същата тема.
На моя не му понася сухата храна, и така било с повечето кучета свикнали на натурална - като го прехвърлих към сухата външният му вид драстично се влоши: засилен секрет от очите, пърхут, окапване на козината, цагуба на бласък и лъскавина на козината,  отслабване... за това се върнах на натурална храна с определяне на алергии - установих че към пилешкото сме алергични...  -а това е написала furiq за нейното куче
Моля ви всички, забравете консервите! В тях има консерванти, а консервантите причиняват рак. Кучетата са невероятно податливи на онкологични заболявания.-а това е написала mil_
Всеки сам преценява каква храна да дава на своето куче,но според мен,ако кучето е изложбено то трябва да се храни с добре балансирана гранулирана храна.-това е написала sheltie за изложбените кучета.
User's Signature

#4437 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 09:41 PM

Цитат

Не знам дали знаете но в сухата храна има индустриално количество сода, оцветители и какви ли още не гадости.  r) -това е написано от marin,тук във форума,в къщата на кучето.
Трябва да използваме сухите храни. Те са създадени, за да защитят организма на животното от мързеливия или прекалено любвеобилен стопанин. Далеч по-добри от произволните кулинарни фантазии на тема кучешко меню. -а това е написано от дара пак в същата тема.
На моя не му понася сухата храна, и така било с повечето кучета свикнали на натурална - като го прехвърлих към сухата външният му вид драстично се влоши: засилен секрет от очите, пърхут, окапване на козината, цагуба на бласък и лъскавина на козината,  отслабване... за това се върнах на натурална храна с определяне на алергии - установих че към пилешкото сме алергични...  -а това е написала furiq за нейното куче
Моля ви всички, забравете консервите! В тях има консерванти, а консервантите причиняват рак. Кучетата са невероятно податливи на онкологични заболявания.-а това е написала mil_
Всеки сам преценява каква храна да дава на своето куче,но според мен,ако кучето е изложбено то трябва да се храни с добре балансирана гранулирана храна.-това е написала sheltie за изложбените кучета.

оф боже ...

#4438 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 09:44 PM

Виж, има огромна разлика от гранула до гранула. АКо си купила на кокерката си Дарлинг или Педигри е абсолютно нормално да се влоши. Както всичко останало по магазините има качествени и некачествени стоки. Да, в ниския клас храни има много химия и прочие. Във високите класове храни химия почти няма, и качеството на използваните суровини е много високо. Както кремвирши от 2 и от 6 лв, например.
На Фурия кучето от мнооого дълго време яде само и единствено качествена гранули и само така се оправят. Всичко останало го води до алергия и страшни състояния.
Аз пак повтарям - гранулите не са единствения правилен начин на хранене. Има и системата БАРФ, която е правилния начин на готвено. Но само с картофи, ориз и парченца месо кучето не се храни балансирано и адекватно.
User's Signature

#4439 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2008 - 10:39 PM

Не казвам че хляба и кокалите са най-полезни за кучета.Аз на моето куче му редувам храната.Храня го по 4 пъти на ден от които два пъти с гранули и два пъти с манджа.От това то се чувства добре и козинката му е лъскава и теглото му е нормално.Отначало го хранех само с манджа,но получи разстройство.Опитвах и само с гранули,но отначало ги яде с апетит,после му омръзват.
Така,че всеки сам да си преценява-не може да си налагаме мнението на другите все пак.Нито аз ще проеня режима на Рея,нито вие-на вашите любимци. :stop: .
User's Signature

#4440 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 January 2008 - 11:02 PM

На колко стана Рея, че 4 пъти на ден яде?
Всъщност затова е форума. Аз от тук научих, че гранулата е по-хубава и си промених начина на хранене на кучето. Защото хората, които го бяха написали бяха по-разбиращи от мен. Те и сега са такива. В началото Сара не искаше хич гранули. Взимаше ги само като награди след команда. Но с търпение и постоянство я научих на гранули. Това не значи, че тя яде 365 дни в годината само гранули, но това е основната й храна, от която живее. Останалото е добавка.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена