Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4561 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2008 - 05:30 PM

Цитат

Много често съм чувала да ги хвалят,понеже катрана действа много добре на кожата на кучето,не я раздразнява излишно,но някои хора не го предпочитат защото миризмата му е малко по особена.Можете да миете лапите на кучето и с катранен сапун,които можете да си акупите от аптеките-козинката му става по-мека,но самият аромат е по-неприятен.

Тами, сякаш миризмата на катрана най е подходяща за кучето ми, навик просто, не я намирам за неприятна, приятеля ми каза че мирише на гадно - капризи ... но катранът е лечебен и за човешките гъбички на главата - пърхута ...

#4562 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:37 PM

Уважаема госпожо "Тами",
Моите искрени съчуствия  за загубата на вашето куче.
Не мога да разбера защо така сте останали с такива впечатления , че нещата които правим за нашите кучета са  в ущърб на тях.Облеклото което сте видяли, е нещо което е много полезно лично за мен, американски кокер спаниел  е куче със  страшно  много косъм, за разлика от английския. през зимния период тази кал и киша която се налепя на козината не е най доброто нещо за козината на кучето.Къпането със обилен душ за да се махне не  е желателно , особено по два или три пъти на ден, после следва сушене и така нататък. Тук не се касае за издръжливост а за предпазване навън от мръсотията, има населени места където се слагат и специални химикали навън, което пък е още по вредно.В някои цивилизовани държави , наистина хората не обличат кучетата си поради факата че при тях е чисто и не им се налага, но за съжаление тук не е така. И друго не мисля че любовта към нашите кучета е мания, да се опитваш да правиш най доброто за твоето любимо куче е нещо което е в реда на нещата, не бих казала че може да се квалифицира с мания, и дори така да е формулирана от вас, този вид мания е много по добра от много други, повярвайте,.а за процедурата по рязане на опашки не знам изобщо какъв е смисъл да се дискутира, просто това се практикува единствено от хора които не знаят какво вършат и за какво най вече. 

#4563 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:51 PM

Подходящо време за изкъпване е на една седмица, или цели 10 дни като се разрежда шампоан с вода и с цялата разредена смес се изкъпва кученцето , след това се слага и балсам , който е желателно да бъде отмит много добре. На пазара има голямо разнобразие от шампоани и балсами за дълкосмести кучета естествено като всеки клас козметика и по хубавите са доста скъпи. Може много хора да се учудят на това , но при дългокосмести породи къпането е винаги на малък интервал от време, за разлика от късокосмести.

#4564 Потребителят е офлайн   tami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 06:00 PM

Здравейте Меридит!
Разбирам,че американският кокер е много по-окосмен отколкото английския и не може да се къпе всеки ден,разбираемо е да желаете да го поддържате чист.Но все пак не виждам никъква загиженост в това да облечеш английския си кокер в дъждобран с качулка и да го пуснеш да тича,увит целия в този найлон.
Не казвам,че любовта към кучето е мания.Аз обожавам кучетата,дори мен са ме определяли като маниак на тази тема.Но все пак,когато човек реши да направи нещо за кученцето си първо би трябвало да погледне нещата от негова страна-дали определена дреха му е удобна и нужна.За американския кокер дрешката през есента е необходима и полезна,но през зимата за какво му е след като всичко е покрито със сняг,а американеца с гъста козина.

#4565 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 January 2008 - 06:08 PM

Заради парното, драга, заради парното. Домашните кокери отдавна не са ловджии и отдавна не се подвизават навън на снега за толкова много време. И когато прекарват 20 часа от деня си в отоплен апартамент изведнъж излизайки на студа амплитудата е доста голяма. И да са издръжливи и да са здрави даже лекарите препоръчват да се слага по един пуловер, за да се избягва срещата с толкова голяма амплитуда.
Направете си труда да прочетете и тогава коментирайте. Не си обличам Английския кокер защото на мен така ми изнася. Да не мислите, че ми е много добре да плета по 2 седмици, да пера всяка седмица и да обличам и събличам по 3 пъти на ден пуловер. Не ми е по-лесно, повярвайте. Но ако не го облека амплитудите й се отразяват зле, на и без това болнавото телце. Хич не ми пука кой какво мисли за кокера ми с пуловер, щом става въпрос за нейното ЗДРАВЕ, а не моето удобство.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4566 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 06:28 PM

И аз Томи го къпя на две седмици със бебешки шампоан,че с тази голяма козина е просто наложително,а сега и в това кално и кишаво време след разходка почти се къпем всеки път.А козината му е лъскава със здрав косъм ,отдавам го на това че откакто сме го взели му давам всеки месец по препоръка на нашия лекар комплексните витамини Топ10 -20 дена взима 10 почива  :wub:на всички сладурковци
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4567 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 07:07 PM

Аз Голди я къпя на около месец,но ако се наложи и по-често . Когато се налага на по-къс интервал/лятото/ я изкъпвам само с топла вода,за да и махна прахоляка поне,че хич не ходи само по пътеките както другите кучета-кокер ,к 'во да го правиш.Пък и така избягвам честото използване на химия.Иначе ползвам някакъв кучешки ш-н с лайка.  :P    Ира как сте?
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#4568 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 07:44 PM

Не можах да се стърпя да не ви покажа моите любима снимка.Голди като бебе,пудела Миси и сетера Рекс/вече покойник за жалост/.Двете са на сестра ми ,но често ги гледам. :wub:
User's Signature

#4569 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 07:54 PM

Едва сега се поуспокоих и идвам да дам отчет.Ами долу -горе сме добре.Очаквах да е много по-зле в интерес на истината.Към 1 часа отидох до кабинета,но не ми дадоха да я видя.Доктора ми каза,че в момента излиза от упойка и не иска да ми я показва така,за да не се притесня още повече.Всичко минало нормално-без усложнения.Използвали упойката и дори и изчистили зъбния камък.Към 4 отидох да си я прибера.Очаквах да е просната неподвижна,а тя скочи на крака да ме посрещне и не спря да върти опашка :blink:.Свалиха й превръзката,за да не се спарва раната(тогава много плака-къде от страх,къде от болка).Вече има страх от доктора-само като се приближи до нея и й се разтреперват задните крака.Взех си я на ръце и право в къщи.Оставила съм я да лежи където си поиска,защото като се опитах да я наместя уж по-удобно ми се скара и се разскимтя.Лежи си до мен и си примрънква,оплаква ми се  :kuchence:.Качи се почти сама на леглото,после слезе сама.Показа ми ,че иска да отиде до тоалетна и ей сега я изведох пред блока.Веднага се изпишка и се прибрахме .Сега пак дреме в легълцето си.Доктора каза да не й давам вода и храна до утре.Тя така или иначе засега не търси вода.Според него се възтановява много добре от упойката и не очаква никакви усложнения след операцията(Дано!)Утре като станем пак ще го посетим,за да я види и да й даде антибиотици ако е нужно.
Раната не е малка и направо настръхвам като видя шевовете.Голди си я ближе често,не я спирам,защото доктора каза,че не е проблем,дори така си я почиствала.
Май пиша много хаотично,ама ще ме извините този път.
Като цяло засега всичко е нормално за ситуацията.Аз съм доволна - очаквах,да не може да стъпва на краката си през първите дни.Отивам пак да си я гушкам.Благодаря ви,че мислехте за нас!
Аа, и май не ми се сърди много - като я приближа и мърда опашка :P :yahoo:

И един въпрос:
Не смятам да я разхождам.Ще излизаме само колкото да си свърши нуждите набързо-пред блока.Проблема е, че улиците около нас са ужасно кални.Ако кални пръски замърсят раната как да я почистя и опасно ли е?Тя сигурно няма да ми даде да пипам там,а и аз не искам-знам,че я боли.Та ако кални пръски попаднат на коремчето какво да правя?

violeta.di ,наистина хубава снимка.Ама че сладко бебе е била адашката.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4570 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 08:15 PM

Ох, божичко, радвам че всичко е минало добре, дано да се оправи бързо, наистина като са упоени кучетата, са малко стресиращи, виждала съм на комшийката ми. Искам да пишеш как се възстановява, да знам и аз на какво ще подложа моята Чаричка. Мерси че писа, Ира, гушки и цунки за Голди от нас.  :wub: :drugarche:

#4571 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 08:21 PM

Ира, по това което пишеш всичко е нормално, браво, ще се оправи твоята хубавица, щом сама се качва и слиза от леглото.  По всичко си личи че ще се възстанови ок, скимти, защото я боли, операция  е все пак, не знам за раната щом е махната превръзката, питай твоя вет ако се замърси при разходка с какво да почистваш, за да си спокойна.

#4572 Потребителят е офлайн   tami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 08:43 PM

Ира,радвам се всичко е минало добре.Голди че се оправи бързо-ще видиш.Кучетата са много издръжливи.Всичко ще се оправи-все пак операцията е направена за добро.
Самотната,кученцето дори да е на топло в апартамента,цял ден да лежи или си хапе някоя играчка.Но като излезе навън то непрекъснато тича и изразходва енергия.Поне моето така правеше-щом излезеше навън не спираше да лудува,гонеше птичките през лятото,тичаше по пръчки,даже по децата.А през зимата скачаше в най-големите преспи,ровеше с лапи в снега и даже се търкаляше,тичаше по снежни топки,просто не се спираше на едно място.Все пак ти ако не пускаш твоето куче от каишката,разбира се,че ще му е студено.

#4573 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2008 - 08:55 PM

И Рея щом се покаже навън не спира да лудува.А щом реши да пишка отива в най дълбокия сняг. ;D .Онзи ден и хвърлях пръчка и въпреки,че беше много студено,тя доста се поумори и изобщо не искаше да се прибира.Е,ако се покаже на терасата например и започне да гледа навън веднага започва да трепери.Но навън е като ракета-няма умора.
Така,че студът не е проблем за нас.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4574 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 09:38 PM

Браво на Голди!Такава е кротушка ,но си е  героиня направо,толкоз неща и минаха през главата напоследък.Ама как няма да не се оправи-толкова гушкане и разходки я чакат... :wub:Моята Голди се възстанови бързо-2-3 дни ходеше по-бавно.Правехме кратки разходки за по 2-3 мин.Аз я почиствах с розова вода/ действа противовъзпалително /,а след това мажех с лекарство,което вета ни беше дал.Нашата операция секцио+кастриране мина за 45 мин.И веднага си я взехме/беше през ноща ,а и трябваше да се грижим и бебетата да засучат/.Голди беше се събудила ,но не беше съвсем адекватна.Слава богу всичко мина,но дали няма да се наложи да повтаряме? :(    Всъщност мен много ми беше жал и по стълбите я пренасях като излизахме пред блока първите дни.    Нагушкай  твоята Голдичка от нас!Лека и спокойна нощ!
User's Signature

#4575 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 January 2008 - 09:44 PM

Ира и Голди, много се радваме за вас! Дано както е тръгнало , така и да приключи - успешно. Мисля, че Голди сама ще ти подскаже дали да има разходки или само "пиш" пред входа. Ако имаш пуловерче, като на Сара на Самотната, можеш да го обличаш за всеки случай. А най-добре да питаш вет дали има опасност от замърсяване. С много положителна емоция и искрена обич, лека нощ и лечебни следващи дни от мен и дивчото Руди :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4576 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2008 - 09:45 PM

Ira, много се зарадвах, че при вас нещата вървят добре, браво на Голди, мъжко момиче е тя! За разходки на вън, може да използваш нещо като престилка, приспособи нещо от плат, а отвътре сложи марля. Това го използват и много развъдчици, при кърмеща кучка. Това е вариант, помисли. Целувки за Голди  :wub: и по бързо възстановяване!
По въпроса за къпане, Meridit, беше доста изчерпателна. При повечето дългокосмести породи, това е правило-къпане на една седмица, максимум 10 дена. При по голям интервал козината почва да се спластява, става суха, затова трябва да се овлажнява по-често от късокосмести. На ам. кокер косъма има друга структура, доста по хигроскопичен, попива лесно както вода, така и прах, затова къпането е наложително. Както нееднократно съм писала, с подходящ шампоан и балсам( шампоана винаги се разрежда)! А това,че кожата започва да изсъхва и да се лющи-това е мит! През целия си живот моите кучета никога не са имали кожни проблеми. Единствено, което може да причини вреда на кожата-това е ако шампоана не се отмие напълно или не подхожда на кожата на вашето куче, или доста агресивен.
По въпроса на дрехите пак ще се повторя, при нас това е наложително. Моите кучета не искам да ги ограничавам с разходките и затова съм намерила начин, който и за мен и за моите кучета доста удобен.
Не искам да ми седят цял ден и да треперят мокри. Имам дрехи и за лятото, слагам ги когато сме в гора или когато парка не е окосен. Иначе обираме всички клечки, бодили и всичко което срещнем по пътя си.
Тези дрехи са тънки, кройките са съобразени с породата, не им стесняват движения, а и кучетата нямат потни жлези по тялото си, така че...
А другото което искам да кажа по повод обличане, гледам, че сте нападнали samotnata, разберете, че всичко е до куче, това както и при хората, на едните им е жега, другите пък зиморничави,кучетата- едните джапат по локвите, другите пък не искат да покажат носа на вън докато вали. Не е прищявка на човека, всеки се съобразява и с желанието на кучето му. По добре да сме вманиачени и пристрастни, от колкото да не ни е грижа за тях.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4577 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 January 2008 - 09:54 PM

Цитат

Слава богу всичко мина,но дали няма да се наложи да повтаряме? :(   

Цитат

Ту прокървява,ту пие хормони.

Хаос от хормони, който, мисля аз, никак няма да й се отрази добре за в бъдеще. Поговори с един, два, три вета, ще разбереш (ама ти го знаеш), че това е много, много лошо за кучето. По-добре я "докастрирай". С моите общи познания от четене в нета си мисля, че това е по-малкия дявол, от това, което се случва сега в тялото й, особено с добавка на хормони.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4578 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2008 - 02:30 AM

Моят любим кокер-Кокерчо няма късмет!Както ви разказах,не мога да го задържа у дома и започнах да му търся стопани,коита да го обичат и да се грижат за него,както тази душичка заслужава...Но уви,не мога да намеря истинското семейство за него!Обаждаха се няколко човека,даже на едно семейство се доверих и им го оставих за събота и неделя,за да преценят дали Кокерчо е тяхното куче.Представете си шока,който изпитах,когато в неделя ми звънят на тел. и ми казват,че на разходката с Коки са го загубили...Ужас!Хукнах да се обличам и да вземем такси,за да го търся.Бях и уплашена,и същевремено ядосана и на себе си,и на кандидат-осиновителите.Няма да повярвате,обаче какво се случи-излизайки на терасата,за да изпуша една цигара за успокоение,пред блока най-небрежно разхождащо се,съзирам моето черно-бяло дяволче!Не можех да повярвам,че е минал половината град-Стара Загора-никак не е малко като разстояние,но се е прибрал при мен!!!Като слезнах да го взема,Кокерчо буквално пищеше от радост и тичаше пред мен към асансьора...
Поплаках си от щастие,цяла вечер си го гушкам този малък разбойник...Ето на тази снимка сме заедно!
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#4579 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2008 - 02:34 AM

:blink:Сигурно досаждам,но ми се ще да покажа още снимки на този пътешественик!
User's Signature

#4580 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2008 - 02:40 AM

:yahoo:
Айде последна-на тази гледа виновно,защото  изяде по-хубавата част(т.е. месото)от вечерята на баща ми!!! ;D
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни