Публикувано: 20 January 2008 - 09:45 PM
Ira, много се зарадвах, че при вас нещата вървят добре, браво на Голди, мъжко момиче е тя! За разходки на вън, може да използваш нещо като престилка, приспособи нещо от плат, а отвътре сложи марля. Това го използват и много развъдчици, при кърмеща кучка. Това е вариант, помисли. Целувки за Голди :wub: и по бързо възстановяване!
По въпроса за къпане, Meridit, беше доста изчерпателна. При повечето дългокосмести породи, това е правило-къпане на една седмица, максимум 10 дена. При по голям интервал козината почва да се спластява, става суха, затова трябва да се овлажнява по-често от късокосмести. На ам. кокер косъма има друга структура, доста по хигроскопичен, попива лесно както вода, така и прах, затова къпането е наложително. Както нееднократно съм писала, с подходящ шампоан и балсам( шампоана винаги се разрежда)! А това,че кожата започва да изсъхва и да се лющи-това е мит! През целия си живот моите кучета никога не са имали кожни проблеми. Единствено, което може да причини вреда на кожата-това е ако шампоана не се отмие напълно или не подхожда на кожата на вашето куче, или доста агресивен.
По въпроса на дрехите пак ще се повторя, при нас това е наложително. Моите кучета не искам да ги ограничавам с разходките и затова съм намерила начин, който и за мен и за моите кучета доста удобен.
Не искам да ми седят цял ден и да треперят мокри. Имам дрехи и за лятото, слагам ги когато сме в гора или когато парка не е окосен. Иначе обираме всички клечки, бодили и всичко което срещнем по пътя си.
Тези дрехи са тънки, кройките са съобразени с породата, не им стесняват движения, а и кучетата нямат потни жлези по тялото си, така че...
А другото което искам да кажа по повод обличане, гледам, че сте нападнали samotnata, разберете, че всичко е до куче, това както и при хората, на едните им е жега, другите пък зиморничави,кучетата- едните джапат по локвите, другите пък не искат да покажат носа на вън докато вали. Не е прищявка на човека, всеки се съобразява и с желанието на кучето му. По добре да сме вманиачени и пристрастни, от колкото да не ни е грижа за тях.

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".