Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4621 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2008 - 08:15 AM

Хахаха, но да знаеш следд обръснатото расте по-нова козина, а и няма да набожда. Много се кефя на голите тумбички на кутретата, едни мекички хихихи.

Цитат

Ей това наистина не спира да ме удивлява! :P

Голямо ресане и събиране на косми а ... чак  блуза да си оплетеш  ;D ;D

#4622 Потребителят е офлайн   vili_top Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 09:44 AM

Здравейте,
отдавна не съм писала, но вече имам няколко въпроси. Виждам, че тук има хора, които могат да ми отговорят.
1. На моят кокер Теди вече много му пораснаха ноктите (той е на почти 8 месеца) и започна да се закача в килимите - какво да правя, да чакам ли да се изтъркат (за съжаление, вече 1 месец не сме виждали асфалт, само сняг...) или да ги изрежа, и как се прави това? В Плевен нямаме добри ветеринарни клиники и не бих искала да го водя там :blink:
2. Теди продължава да яде всичко възможно - килими, започна отново обувки, разкъса си и леглото... Не трябва ли това вече да е спрял или е липса на някакви витамини? За играчки - просто всички се изяжда за минути, затова му взимам само тези дето стават за ядене - кокали, солети и други такива :blink:
3. Понякога вечер се изпуска по малка нужда в къщи, въпреки, че е излизал преди 1-2 часа, а през деня стиска много повече - нарочно ли го прави, или още е малък да се контролира? Не беше го правил от 2 месеца, но преди 2 седмици се изпишка и върху леглото ми :(
Ще съм благодарна, ако ми отговорите, защото предишното ми куче не беше кокер, пък и беше малко преди повече от 14 години.
Ето и една скорошна снимка на Тед и Тед с приятеля си Кънчо:)

#4623 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 09:47 AM

HELP  :sos: :sos: :sos: HELP  :sos: :sos: :sos: HELP.Много съм разтревожен Хера днес сътринта кам  7:30 повърна в моето легло бе6е кашкаво ако има значение след това като станах повърна мн рядко и после видеях 4е горката животинка не е успяла да се сдържи и се е изакала беше много рядко и до него видях пак повръштано!На какво се дължи това????Вчера за закуска яде гранули както всеки път,след това кам обяд яде македонка с хляб след това пак гранули и за ве4еря  малко гранули 2 филлии хляб с куфтета (глезим си я),а днес е малко мудна и неиска да яде гранули.

#4624 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 09:53 AM

Вили мога да ти отговоря само защо яде всичко-Просто е кокер.А за белите просто няма къде да си изразходва енергията.Аз моита сътринта я пускам да ти4а, да играе след това следобед пак и ве4ерта набързо набързо само пиш и ак.

#4625 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 10:53 AM

Vili, относно ноктите си купи гилотина за рязане на нокти, продава се във всички специализирани магазини.
Започни да отнемаш по много малко от ноктите , на всеки 2 седмици и след известно време всичко ще  е ок.
Относно пишкането, Теди  все още не е толкова голям и е нормално по някога да се изпусне в къщи, въпреки всичко да не става навик, може и повече течности да е поел тогава. Спазвай  съответния режим на извеждане, в точно определено време
и няма да имаш проблем.Вземи му подходящи играчки най вече кожени кокали, за да ръфа тях, а не твоите вещи или пък мебелите.

Mari, това са здравословни проблеми и наи добре да се обърнеш към твоя вет. лекар.
Дори и лекарите не дават консултации, само  по- описание на даден проблем, винаги когато забележиш нещо нередно, води твоята Хера на лекар, той ще я прегледа и ще направи каквото трябва.

#4626 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 10:55 AM

Ira, не се притеснявай, козината ще и порасне бързо, до лятото вече ще е добре!
mari_mvj, Остави кучето днес гладно цял ден, евентуално може да му предложиш кисело мляко, нищо друго. Ако до довечера не се подобрят нещата, тогава го заведи на доктор. Възможно подправките от кюфте са му раздразнили стомаха или пък да е хапнало нещо, което не си видяла.
По въпроса на пишкане, това ми звучи, като поведенчески проблем, говоря за леглото. Кучето иска да ви се наложи, може иска да привлече вниманието ви, може и да отмъщава. Вариантите са много. В този случай просто трябва да му показвате, че не е той главата на глутница!
А по повод на гризането на играчки, няма нищо общо с породата. Щом ги къса, просто не му ги давай и да не погълне нещо, което ще ти донесе само ходене по доктори.
При нас играчките са цели, има дори оцелели от преди 15 години. И всяка вечер се играе с тях, ако някой от кучетата ми почва да се увлича, просто прехвърлям вниманието му върху нещо друго.  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4627 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 11:05 AM

Забравих да напиша и за ноктите, Meridit го вече каза, но ще добавя и от мен. По-принцип те се режат всеки месец, особено зимата. Нашите кучета не са много тежки за да ги изпилят сами. Гилотина или клещи за рязането на нокти, прецени сама какво да купиш, ние ползваме първото. Нокът се реже само в кухата му част. Много е важно нокът да се реже от ранното детство, така живеца се прибира и не прораства до края. Има кучета възрастни, на които не са им рязани никога нокти, огромни са, дори пречи на самото куче при движение, но пък няма как да бъде скъсен без да се засегне живеца. така че купете резачката и всеки месец отнемайте по-малко. ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4628 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 11:48 AM

И на мене доктора по телефона  ми каза да я оставя гладна но маика ми предпо4ете да я заведем на ветеринар и сега в 14:00 6те ходим.

#4629 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 11:48 AM

Добро решение!  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#4630 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 12:04 PM

И нашите ноктенца пораснаха тези снежни месеци. Не се притеснявай и започни наистина лекичко да ги подрязваш отголу. Не е хубаво да израстват - пречат на кученцето, изкривяват пръстчетата му.

За многото ръфане - наистина и аз мисля че е поведенчески проблем, както и пишкането. Може наистина все още малко да се изпуска, но в леглото - нещо наистина иска да ви каже :rolleyes:

Кора също научих да не унищожава играчките си. В началото много бясно ги убиваше, но после като виждах, че загрубява играта, казвах строго и тихо нееее. Тя пуска, аз взимам играчката, подхвърлям я, писукам с нея, пак я заигравам, и така няколко минути тя играе, започне ли пак да къса - нееее. Много бързо научи да играе и да й е забавно без да ги унищожава. Сега си ги носи, подхвърля, мачка, писука и бяга с тях, но не ги къса.

Ако кученцето хване нещо ваше, каквото и да е, само да хване в уста без изрично да сте му го дали да го носи, веднага много строго и заплашително НЕ. Ако хукне да играе го хващате разтърсвате зад вратлето и изваждате съкровишето от устата му пак с НЕ. Давате веднага играчка и го заигравате с нея, без повече да му се карате. Ако пак вземе нещо ваше - веднага НЕ и давате негова играчка и се заигравате.

Трябва време, но с разбиране, търпение и постоянство всичко става.  ;)

#4631 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 12:06 PM

mari_mvj, пиши после как е детенцето, какво е казал докторът. Хубаво е че веднага сте решили на доктор. Може и той да ви каже просто диетка един ден, но е по-добре, той да го е видял и преценил.

#4632 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 01:08 PM

Ок аз след 20 мин тръгвам да я водя много ми е кофти таи кат я гледам И аз сам момче не момиче запомнете  ;D .Сега Хера е унила седи тука до мене мъчих се да я заигравам свиря и с играчките като ги хжарля и кайа донеси тя само отива  ду6и ги захапжа ги но ги псука пак друг пат напражо ги изяжда!Личи си че е болничка!

#4633 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 01:28 PM

Здравей,вили!
И на Рея много и пораснаха ноктите,сега я водя на една асфалтова плщадка да потича-хвърлям и клечки там,за да не се налага да и режа ноктите.А ножица за нокти можеш да си купиш от зоо магазин,но трябва да знаеш колко точно да ги изрежеш за да не нараниш кученцето.ако те е страх,заведи го на ветеринар,той да му ги отреже.
Купи на кученцето си достатъчно играчки и винаги му казвай строго 'не' когато захапе нещо,което не трябва и никога не му се карай след като вече е направил нещо,само в момента на белята.Може да му купиш въженце,което също се продава в зоомагазините и Рея много си играе с него.
А по въпроса с пишкането,направи му режим,щом е на 8 месеца извеждай го по 3 пъти на ден и след всяка разходка го храни.Рея е скоро ще направи 7 месеца.Тя някой път се изпуска,ако много се заиграем с нея.Може и това да е проблема и при вас.А може наистина просто да се глези.Едни приятели имат кокерче,което също се изпишкваше на леглото понякога,но с времето спря.Просто кученцето ти е още малко,като порасне още малко,ще улегне и ще се научи.Успех.
Мари,стискам палци с Хера всичко да е наред.Пиши после как е минал прегледа.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4634 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 01:29 PM

Здравейте,
отдавна не съм писала, но вече имам няколко въпроси. Виждам, че тук има хора, които могат да ми отговорят.

Здравей Вили, с радост бихме помогнали, виждам че уважаваш чуждото мнение...

1. На моят кокер Теди вече много му пораснаха ноктите (той е на почти 8 месеца) и започна да се закача в килимите - какво да правя, да чакам ли да се изтъркат (за съжаление, вече 1 месец не сме виждали асфалт, само сняг...) или да ги изрежа, и как се прави това? В Плевен нямаме добри ветеринарни клиники и не бих искала да го водя там :blink:

Както казаха, гилотина за нокти и само кухото, но аз мисля че добре е и на асфалт да ходи, въпреки мръсотията. Дано да си разрешил/а този проблем.

2. Теди продължава да яде всичко възможно - килими, започна отново обувки, разкъса си и леглото... Не трябва ли това вече да е спрял или е липса на някакви витамини? За играчки - просто всички се изяжда за минути, затова му взимам само тези дето стават за ядене - кокали, солети и други такива :blink:

Ограничавай достъпа до предмети, обувки, всичко де що може да се съсипе, остави на Теди старо одеало, да си го дърпа и да си го къса. Кожелия кокал също е добра алтернатива за игра.

3. Понякога вечер се изпуска по малка нужда в къщи, въпреки, че е излизал преди 1-2 часа, а през деня стиска много повече - нарочно ли го прави, или още е малък да се контролира? Не беше го правил от 2 месеца, но преди 2 седмици се изпишка и върху леглото ми :(

Прави го напук, явно иска повече внимание отколкото трябва ... Прочети постингите за обучение и възпитание на кучето има доста полезна информация относно поведението на кучето, а и периодът е пубертет на кучето  ;D ;D

Ще съм благодарна, ако ми отговорите, защото предишното ми куче не беше кокер, пък и беше малко преди повече от 14 години.
Ето и една скорошна снимка на Тед и Тед с приятеля си Кънчо:)
[/quote]

#4635 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 01:32 PM

Цитат

HELP  :sos: :sos: :sos: HELP  :sos: :sos: :sos: HELP.Много съм разтревожен Хера днес сътринта кам  7:30 повърна в моето легло бе6е кашкаво ако има значение след това като станах повърна мн рядко и после видеях 4е горката животинка не е успяла да се сдържи и се е изакала беше много рядко и до него видях пак повръштано!На какво се дължи това????Вчера за закуска яде гранули както всеки път,след това кам обяд яде македонка с хляб след това пак гранули и за ве4еря  малко гранули 2 филлии хляб с куфтета (глезим си я),а днес е малко мудна и неиска да яде гранули.

Най-вероятно да е лапнала нещо. И това нещо да е раздразнило стомаха, диета и лекар, ще чакаме да пишеш как е минало при вет-а ...  :blink:

#4636 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 02:15 PM

Сега се върнахме от вета!Хера е на инжекции 3 дена подеред днес беше пъравата и не6то и имало и аз не разбрах и сега ще пие 'Перуксикам"(мисля че се казва).И ще бъде добре!

#4637 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:26 PM

Радвам се,че не е нищо сериозно.Не случайно казват,ще му мине като на куче.Те са много силни и издръжливи. :blink:
Ние вчера ходихме на Белоградчик на скаите и направихме страхотни снимки.Рея през цялото време си игра с клечки и шишарки  ;D .Беше много щастива.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4638 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:31 PM

Ето тук отново ни позира ;D
User's Signature

#4639 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:39 PM

liubka, страхотни снимки, като картички са!  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#4640 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:40 PM

Ето още една...
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни