Публикувано: 24 January 2008 - 01:29 PM
Здравейте,
отдавна не съм писала, но вече имам няколко въпроси. Виждам, че тук има хора, които могат да ми отговорят.
Здравей Вили, с радост бихме помогнали, виждам че уважаваш чуждото мнение...
1. На моят кокер Теди вече много му пораснаха ноктите (той е на почти 8 месеца) и започна да се закача в килимите - какво да правя, да чакам ли да се изтъркат (за съжаление, вече 1 месец не сме виждали асфалт, само сняг...) или да ги изрежа, и как се прави това? В Плевен нямаме добри ветеринарни клиники и не бих искала да го водя там :blink:
Както казаха, гилотина за нокти и само кухото, но аз мисля че добре е и на асфалт да ходи, въпреки мръсотията. Дано да си разрешил/а този проблем.
2. Теди продължава да яде всичко възможно - килими, започна отново обувки, разкъса си и леглото... Не трябва ли това вече да е спрял или е липса на някакви витамини? За играчки - просто всички се изяжда за минути, затова му взимам само тези дето стават за ядене - кокали, солети и други такива :blink:
Ограничавай достъпа до предмети, обувки, всичко де що може да се съсипе, остави на Теди старо одеало, да си го дърпа и да си го къса. Кожелия кокал също е добра алтернатива за игра.
3. Понякога вечер се изпуска по малка нужда в къщи, въпреки, че е излизал преди 1-2 часа, а през деня стиска много повече - нарочно ли го прави, или още е малък да се контролира? Не беше го правил от 2 месеца, но преди 2 седмици се изпишка и върху леглото ми :(
Прави го напук, явно иска повече внимание отколкото трябва ... Прочети постингите за обучение и възпитание на кучето има доста полезна информация относно поведението на кучето, а и периодът е пубертет на кучето ;D ;D
Ще съм благодарна, ако ми отговорите, защото предишното ми куче не беше кокер, пък и беше малко преди повече от 14 години.
Ето и една скорошна снимка на Тед и Тед с приятеля си Кънчо:)
[/quote]