Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4631 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2008 - 12:06 PM

mari_mvj, пиши после как е детенцето, какво е казал докторът. Хубаво е че веднага сте решили на доктор. Може и той да ви каже просто диетка един ден, но е по-добре, той да го е видял и преценил.

#4632 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 01:08 PM

Ок аз след 20 мин тръгвам да я водя много ми е кофти таи кат я гледам И аз сам момче не момиче запомнете  ;D .Сега Хера е унила седи тука до мене мъчих се да я заигравам свиря и с играчките като ги хжарля и кайа донеси тя само отива  ду6и ги захапжа ги но ги псука пак друг пат напражо ги изяжда!Личи си че е болничка!

#4633 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 01:28 PM

Здравей,вили!
И на Рея много и пораснаха ноктите,сега я водя на една асфалтова плщадка да потича-хвърлям и клечки там,за да не се налага да и режа ноктите.А ножица за нокти можеш да си купиш от зоо магазин,но трябва да знаеш колко точно да ги изрежеш за да не нараниш кученцето.ако те е страх,заведи го на ветеринар,той да му ги отреже.
Купи на кученцето си достатъчно играчки и винаги му казвай строго 'не' когато захапе нещо,което не трябва и никога не му се карай след като вече е направил нещо,само в момента на белята.Може да му купиш въженце,което също се продава в зоомагазините и Рея много си играе с него.
А по въпроса с пишкането,направи му режим,щом е на 8 месеца извеждай го по 3 пъти на ден и след всяка разходка го храни.Рея е скоро ще направи 7 месеца.Тя някой път се изпуска,ако много се заиграем с нея.Може и това да е проблема и при вас.А може наистина просто да се глези.Едни приятели имат кокерче,което също се изпишкваше на леглото понякога,но с времето спря.Просто кученцето ти е още малко,като порасне още малко,ще улегне и ще се научи.Успех.
Мари,стискам палци с Хера всичко да е наред.Пиши после как е минал прегледа.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4634 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 01:29 PM

Здравейте,
отдавна не съм писала, но вече имам няколко въпроси. Виждам, че тук има хора, които могат да ми отговорят.

Здравей Вили, с радост бихме помогнали, виждам че уважаваш чуждото мнение...

1. На моят кокер Теди вече много му пораснаха ноктите (той е на почти 8 месеца) и започна да се закача в килимите - какво да правя, да чакам ли да се изтъркат (за съжаление, вече 1 месец не сме виждали асфалт, само сняг...) или да ги изрежа, и как се прави това? В Плевен нямаме добри ветеринарни клиники и не бих искала да го водя там :blink:

Както казаха, гилотина за нокти и само кухото, но аз мисля че добре е и на асфалт да ходи, въпреки мръсотията. Дано да си разрешил/а този проблем.

2. Теди продължава да яде всичко възможно - килими, започна отново обувки, разкъса си и леглото... Не трябва ли това вече да е спрял или е липса на някакви витамини? За играчки - просто всички се изяжда за минути, затова му взимам само тези дето стават за ядене - кокали, солети и други такива :blink:

Ограничавай достъпа до предмети, обувки, всичко де що може да се съсипе, остави на Теди старо одеало, да си го дърпа и да си го къса. Кожелия кокал също е добра алтернатива за игра.

3. Понякога вечер се изпуска по малка нужда в къщи, въпреки, че е излизал преди 1-2 часа, а през деня стиска много повече - нарочно ли го прави, или още е малък да се контролира? Не беше го правил от 2 месеца, но преди 2 седмици се изпишка и върху леглото ми :(

Прави го напук, явно иска повече внимание отколкото трябва ... Прочети постингите за обучение и възпитание на кучето има доста полезна информация относно поведението на кучето, а и периодът е пубертет на кучето  ;D ;D

Ще съм благодарна, ако ми отговорите, защото предишното ми куче не беше кокер, пък и беше малко преди повече от 14 години.
Ето и една скорошна снимка на Тед и Тед с приятеля си Кънчо:)
[/quote]

#4635 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 01:32 PM

Цитат

HELP  :sos: :sos: :sos: HELP  :sos: :sos: :sos: HELP.Много съм разтревожен Хера днес сътринта кам  7:30 повърна в моето легло бе6е кашкаво ако има значение след това като станах повърна мн рядко и после видеях 4е горката животинка не е успяла да се сдържи и се е изакала беше много рядко и до него видях пак повръштано!На какво се дължи това????Вчера за закуска яде гранули както всеки път,след това кам обяд яде македонка с хляб след това пак гранули и за ве4еря  малко гранули 2 филлии хляб с куфтета (глезим си я),а днес е малко мудна и неиска да яде гранули.

Най-вероятно да е лапнала нещо. И това нещо да е раздразнило стомаха, диета и лекар, ще чакаме да пишеш как е минало при вет-а ...  :blink:

#4636 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 02:15 PM

Сега се върнахме от вета!Хера е на инжекции 3 дена подеред днес беше пъравата и не6то и имало и аз не разбрах и сега ще пие 'Перуксикам"(мисля че се казва).И ще бъде добре!

#4637 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:26 PM

Радвам се,че не е нищо сериозно.Не случайно казват,ще му мине като на куче.Те са много силни и издръжливи. :blink:
Ние вчера ходихме на Белоградчик на скаите и направихме страхотни снимки.Рея през цялото време си игра с клечки и шишарки  ;D .Беше много щастива.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4638 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:31 PM

Ето тук отново ни позира ;D
User's Signature

#4639 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:39 PM

liubka, страхотни снимки, като картички са!  :blink:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4640 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:40 PM

Ето още една...
User's Signature

#4641 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:47 PM

И една последна  :blink:.
User's Signature

#4642 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 02:49 PM

:blink:
User's Signature

#4643 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 03:24 PM

liubka , браво на вас, и разходката си е струвала, като съдя и по снимките. Супер сте! Рея=красота! ;D

#4644 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 05:32 PM

Ехааааа, красота. ЧУдесно сте изкарали.

Радвам се че с Хера нещата са наред. Какво каза вет-а - нещо е хапнала или вирусче? Повръщала ли е после? Бързичко да се оправя пожелавам и да не се безпокоите около нея, че дас е прави на още по-болна. Весело и непукистично и ще й мине по-скоро от колкото сте очаквали. ;)

#4645 Потребителят е офлайн   vili_top Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 06:08 PM

Благодаря на всички за съветите :blink: Мисля, че малко ме поуспокоиха и ще опитам да се справя!!! Тези дни ще потърся тази гилотина, защото и на мен ми се струва, че това му пречи при ходенето. Що се отнася до играчките, незнам как ще разбере, че някои играчки може да ги яде (кокалите и подобни ядливи обувки), а други - не. Трябва ли да му забранявам да яде всичките играчки?
За пишкането - и аз мисля, че понякога го прави напук, а това на леглото - когато не му обръщам внимание :blink:Дано скоро се оправят нещата, защото ми е мъчно все да му се карам, пък и му нямам доверие, да го оставя да се разхожда из къщата, когато няма никой, което от своя страна допълнително го изнервя - стои доста време в коридора и банята.
Целувки на всички кокерчета, и без болести :blink:
Скоро ще питам пак... :'(

#4646 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 06:54 PM

vili_top, само внимавай като режеш ноктите да не засегнеш живеца,режи по малко.

Цитат

Що се отнася до играчките, незнам как ще разбере, че някои играчки може да ги яде (кокалите и подобни ядливи обувки), а други - не.

Правилно  са те посъветвали за всичко, не се притеснявай че нямало да те разбере ,напротив колкото повече комуникирате и колкото повече пораства ще се изненадаш колко много разбира и как добре се ориентира в ситуацията.Прави забележка за всичко което не искаш да дъвче.Ако това са негови играчки след забележката му показвай как би трябвало да се играе със съответната играчка( ако е топка му я хвърляй,ако е въже се подърпайте и т.н.).Хвали го когато играе с играчките и не ги къса.А колкото до ядливите кожени кокълчета-просто му ги давай и да ги прави каквото си иска.Повярвай ми няма да се обърка и много скоро ще различава ядливите от неядливите играчки.Просто трябва постоянство и търпение.

На Хера стискам палци много бързо да се оправи.Не се тревожи обикновено стомашните неразположения минават бързо.Лекаря какво каза-вирус ли е или е от нещо което е яла?Освен инжекциите каза ли да спазва някаква диета в следващите ден-два?

Много целувки от мен и Голди. :wub: :wub:Междудругото засега съм много доволна от това как тя се възтановява.Само от време на време както си стои скача като ощипана и се кара на конците дето й опъват. ;D Ама дори това става все по-рядко вече.Спокойна е ,хапва,ходи вече и по двете нужди,раната вече не е така червена.Въобще да чукна на дърво всичко засега върви добре.

Много са хубави снимките на Рея.И тоя огнен цвят-красавица!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4647 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 12:31 PM

Вета каза че е вирус!Не предписа никаква диета!Какво и има на Голди?Горката!А сега моето пресенце апк опатка цяла купа гранули и докато пошех по предното неуспях да я заведа в банята и се испика на килима  :huh: .А искам да попитам кога мога да започна да уча Хера на команди ??

#4648 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 03:18 PM

Цитат

Вета каза че е вирус!Не предписа никаква диета!Какво и има на Голди?Горката!А сега моето пресенце апк опатка цяла купа гранули и докато пошех по предното неуспях да я заведа в банята и се испика на килима  :huh: .А искам да попитам кога мога да започна да уча Хера на команди ??

Нищо не ти пречи да я учиш от малка, даже колкото се може по-скоро, толкова по-добре. С гранулки е ефикасно, по една ако си е изпълнила както трябва командата. Чара на 3 месеца се научи да сяда, и да дава лапи, най-елементарните неща. Сега повече знае, дори :"Вземи камъка"  :sarkastichen:

#4649 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2008 - 04:50 PM

И Рея се научи да сяда и да дава лапа още на 2 месеца и нещо.После се научи на 'легни' ,'донеси' ,'търси',а като и кажа "хайде на разходка" веднага подивява от радост,отива пред вратата,започва да скимти и да скача ;D .Абе много са си умни кокерчетата
User's Signature

#4650 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2008 - 05:11 PM

Здравейте,...  :wub:
Колко много сте изписали  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Радваме се, че Голди вече е добре,... каква ние е нежна душичката...
Относно рязането на нокти, кокерите не са от тежичките кучета (въпреки огромните количества храна които могат да погълнат  ;D ) и затова не винаги е достатъчно да се движат по асфалт. Ние използваме клещи,... не заради нещо друго, ами просто вета ми каза, че за мен няма да изглеждат чак толкова стресиращо в ръцете ми. Първите няколко пъти получавах мини "сърдечни" пристъпи  ;D ;D ;D Но малко по малко се свиква, важно е да ти бъде показано, точно за какво да гледаш и как да различаваш къде точно е края на живеца.  :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема