Кокер спаньол
Публикувано: 24 January 2008 - 12:06 PM
Публикувано: 24 January 2008 - 01:08 PM
Публикувано: 24 January 2008 - 01:28 PM
И на Рея много и пораснаха ноктите,сега я водя на една асфалтова плщадка да потича-хвърлям и клечки там,за да не се налага да и режа ноктите.А ножица за нокти можеш да си купиш от зоо магазин,но трябва да знаеш колко точно да ги изрежеш за да не нараниш кученцето.ако те е страх,заведи го на ветеринар,той да му ги отреже.
Купи на кученцето си достатъчно играчки и винаги му казвай строго 'не' когато захапе нещо,което не трябва и никога не му се карай след като вече е направил нещо,само в момента на белята.Може да му купиш въженце,което също се продава в зоомагазините и Рея много си играе с него.
А по въпроса с пишкането,направи му режим,щом е на 8 месеца извеждай го по 3 пъти на ден и след всяка разходка го храни.Рея е скоро ще направи 7 месеца.Тя някой път се изпуска,ако много се заиграем с нея.Може и това да е проблема и при вас.А може наистина просто да се глези.Едни приятели имат кокерче,което също се изпишкваше на леглото понякога,но с времето спря.Просто кученцето ти е още малко,като порасне още малко,ще улегне и ще се научи.Успех.
Мари,стискам палци с Хера всичко да е наред.Пиши после как е минал прегледа.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 24 January 2008 - 01:29 PM
отдавна не съм писала, но вече имам няколко въпроси. Виждам, че тук има хора, които могат да ми отговорят.
Здравей Вили, с радост бихме помогнали, виждам че уважаваш чуждото мнение...
1. На моят кокер Теди вече много му пораснаха ноктите (той е на почти 8 месеца) и започна да се закача в килимите - какво да правя, да чакам ли да се изтъркат (за съжаление, вече 1 месец не сме виждали асфалт, само сняг...) или да ги изрежа, и как се прави това? В Плевен нямаме добри ветеринарни клиники и не бих искала да го водя там :blink:
Както казаха, гилотина за нокти и само кухото, но аз мисля че добре е и на асфалт да ходи, въпреки мръсотията. Дано да си разрешил/а този проблем.
2. Теди продължава да яде всичко възможно - килими, започна отново обувки, разкъса си и леглото... Не трябва ли това вече да е спрял или е липса на някакви витамини? За играчки - просто всички се изяжда за минути, затова му взимам само тези дето стават за ядене - кокали, солети и други такива :blink:
Ограничавай достъпа до предмети, обувки, всичко де що може да се съсипе, остави на Теди старо одеало, да си го дърпа и да си го къса. Кожелия кокал също е добра алтернатива за игра.
3. Понякога вечер се изпуска по малка нужда в къщи, въпреки, че е излизал преди 1-2 часа, а през деня стиска много повече - нарочно ли го прави, или още е малък да се контролира? Не беше го правил от 2 месеца, но преди 2 седмици се изпишка и върху леглото ми :(
Прави го напук, явно иска повече внимание отколкото трябва ... Прочети постингите за обучение и възпитание на кучето има доста полезна информация относно поведението на кучето, а и периодът е пубертет на кучето ;D ;D
Ще съм благодарна, ако ми отговорите, защото предишното ми куче не беше кокер, пък и беше малко преди повече от 14 години.
Ето и една скорошна снимка на Тед и Тед с приятеля си Кънчо:)
[/quote]
Публикувано: 24 January 2008 - 01:32 PM
Цитат
Най-вероятно да е лапнала нещо. И това нещо да е раздразнило стомаха, диета и лекар, ще чакаме да пишеш как е минало при вет-а ... :blink:
Публикувано: 24 January 2008 - 02:26 PM
Ние вчера ходихме на Белоградчик на скаите и направихме страхотни снимки.Рея през цялото време си игра с клечки и шишарки ;D .Беше много щастива.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 24 January 2008 - 02:31 PM

Публикувано: 24 January 2008 - 02:47 PM

Публикувано: 24 January 2008 - 05:32 PM
Радвам се че с Хера нещата са наред. Какво каза вет-а - нещо е хапнала или вирусче? Повръщала ли е после? Бързичко да се оправя пожелавам и да не се безпокоите около нея, че дас е прави на още по-болна. Весело и непукистично и ще й мине по-скоро от колкото сте очаквали. ;)
Публикувано: 24 January 2008 - 06:08 PM
За пишкането - и аз мисля, че понякога го прави напук, а това на леглото - когато не му обръщам внимание :blink:Дано скоро се оправят нещата, защото ми е мъчно все да му се карам, пък и му нямам доверие, да го оставя да се разхожда из къщата, когато няма никой, което от своя страна допълнително го изнервя - стои доста време в коридора и банята.
Целувки на всички кокерчета, и без болести :blink:
Скоро ще питам пак... :'(
Публикувано: 24 January 2008 - 06:54 PM
Цитат
Правилно са те посъветвали за всичко, не се притеснявай че нямало да те разбере ,напротив колкото повече комуникирате и колкото повече пораства ще се изненадаш колко много разбира и как добре се ориентира в ситуацията.Прави забележка за всичко което не искаш да дъвче.Ако това са негови играчки след забележката му показвай как би трябвало да се играе със съответната играчка( ако е топка му я хвърляй,ако е въже се подърпайте и т.н.).Хвали го когато играе с играчките и не ги къса.А колкото до ядливите кожени кокълчета-просто му ги давай и да ги прави каквото си иска.Повярвай ми няма да се обърка и много скоро ще различава ядливите от неядливите играчки.Просто трябва постоянство и търпение.
На Хера стискам палци много бързо да се оправи.Не се тревожи обикновено стомашните неразположения минават бързо.Лекаря какво каза-вирус ли е или е от нещо което е яла?Освен инжекциите каза ли да спазва някаква диета в следващите ден-два?
Много целувки от мен и Голди. :wub: :wub:Междудругото засега съм много доволна от това как тя се възтановява.Само от време на време както си стои скача като ощипана и се кара на конците дето й опъват. ;D Ама дори това става все по-рядко вече.Спокойна е ,хапва,ходи вече и по двете нужди,раната вече не е така червена.Въобще да чукна на дърво всичко засега върви добре.
Много са хубави снимките на Рея.И тоя огнен цвят-красавица!
Публикувано: 25 January 2008 - 12:31 PM
Публикувано: 25 January 2008 - 03:18 PM
Цитат
Нищо не ти пречи да я учиш от малка, даже колкото се може по-скоро, толкова по-добре. С гранулки е ефикасно, по една ако си е изпълнила както трябва командата. Чара на 3 месеца се научи да сяда, и да дава лапи, най-елементарните неща. Сега повече знае, дори :"Вземи камъка" :sarkastichen:
Публикувано: 25 January 2008 - 04:50 PM

Публикувано: 25 January 2008 - 05:11 PM
Колко много сте изписали :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Радваме се, че Голди вече е добре,... каква ние е нежна душичката...
Относно рязането на нокти, кокерите не са от тежичките кучета (въпреки огромните количества храна които могат да погълнат ;D ) и затова не винаги е достатъчно да се движат по асфалт. Ние използваме клещи,... не заради нещо друго, ами просто вета ми каза, че за мен няма да изглеждат чак толкова стресиращо в ръцете ми. Първите няколко пъти получавах мини "сърдечни" пристъпи ;D ;D ;D Но малко по малко се свиква, важно е да ти бъде показано, точно за какво да гледаш и как да различаваш къде точно е края на живеца. :wub: :wub: :wub:

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +