Кокер спаньол
Публикувано: 23 January 2008 - 10:30 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 23 January 2008 - 05:31 PM
Публикувано: 23 January 2008 - 07:13 PM
Цитат
О-о-о-о, редовно карам Чара да изкачва пързалка, ама няма стъпала,това е лесно за тях .. но иначе е забавно, ама на нея повече и харесва да си завира носа за боклуци, дебне мръсницата.
Тази вечер майка ми я пуснала пред блока да походи, и аз се прибирам от изпит, заварвам ги и двете ... викам :"Чариии!" и тя моля ви се ми носи някакъв кокал - побеснях, ама тя не спира да върти кочана си и да ми се радва ... ;D ;D ;D ;D как да се ядосаш а?! ;D ;D ;D
Публикувано: 23 January 2008 - 07:24 PM
Като порасне беба ще я уча да се пързаля ;D
Нямам търпение да порасне вече,да излизаме,да има дълга козина която да реша :yahoo: много обичам да се грижа за външния вид на някого,главно на котките ми и сега за кучето :yahoo:
Котките ги реша по 7 пъти на ден...женската ме бие редовно,щото я е страх от гребени,а мъжкия се пука от кеф...вдига ръчички,крачета...всичко ;D понякога чак няма срама ;D сега искам Бебзито ми да стане като Рея или като Голди,толкова космата :yahoo: знам,че неможе да е като американски кокер :( но след време може и с такъв да се сдобия ;D
Велика мечтателка...не ми се връзвайте...само мечти...уж хъски,уж пекинез...накрая кокер ;D ноооо...един ден ще си сбъдна мечтите(главно да отглеждам няколко породи-хъскита,мопсове,пекинези и всичките с родословия...за да съм сигурна за произхода...а не както Бебз)!!
Лятото се намери хотел в който МОЖЕ да летуваме и надявам се НАИСТИНА да отидем там!
Благодаря на тези,които ми помогнаха за информацийката!!
Целувки и прегръдки на всички от мен и Бебзи :wub:
Публикувано: 23 January 2008 - 09:06 PM
А за пързалката ... действай докато е малка, тогава са най-безстрашни, пробвай всичко, ще и хареса, прави всичко възможно малката да се измори хубаво, че и по-малко бели да прави - иначе откачат милите :huh: :huh:
Иначе завиждам за козинките на кокерчетата, а на моята кокерка е лесното поддържане, т.е. миене на козината и ...
П.П. Майка седнала да пуши ;D ;D ;D в тъмното не е видяла къде е отпрашила мръсницата ...
П.П.П.П. Вижте това лудото, много ме изкефи какви скокове прави ;D ;D ;D
http://www.youtube.c...sifYnTe4rY&NR=1
Публикувано: 23 January 2008 - 10:00 PM
Жоле,наистина,ако решиш козинката на кученцето всеки ден (като порасне още малко де) става много красива,лъскава и си личи че е поддържана както трябва.Аз Рея я реша всеки ден,а и тя много обича,само ми се нагажда и се глези. ;D

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 24 January 2008 - 12:11 AM
Цитат
За кое Голди става въпрос,за моето ли?И аз имах голям мерак за голяма козина и старателно съм я отглеждала върху Голди.За мен красотата на кокера е в копринената козинка и дори това,че прахосмукачката се е превърнала в естествено продължение на ръката ми не може да ме накара да я обръсна с машинката. :blink:Сега дори ме е много яд,че целия корем трябваше да се обръсне до кожа заради кастрацията(на нея точно там й е дългата козина и красивите ресни),но няма как.
Цитат
Ей това наистина не спира да ме удивлява! :P
Публикувано: 24 January 2008 - 08:15 AM
Цитат
Голямо ресане и събиране на косми а ... чак блуза да си оплетеш ;D ;D
Публикувано: 24 January 2008 - 09:44 AM
отдавна не съм писала, но вече имам няколко въпроси. Виждам, че тук има хора, които могат да ми отговорят.
1. На моят кокер Теди вече много му пораснаха ноктите (той е на почти 8 месеца) и започна да се закача в килимите - какво да правя, да чакам ли да се изтъркат (за съжаление, вече 1 месец не сме виждали асфалт, само сняг...) или да ги изрежа, и как се прави това? В Плевен нямаме добри ветеринарни клиники и не бих искала да го водя там :blink:
2. Теди продължава да яде всичко възможно - килими, започна отново обувки, разкъса си и леглото... Не трябва ли това вече да е спрял или е липса на някакви витамини? За играчки - просто всички се изяжда за минути, затова му взимам само тези дето стават за ядене - кокали, солети и други такива :blink:
3. Понякога вечер се изпуска по малка нужда в къщи, въпреки, че е излизал преди 1-2 часа, а през деня стиска много повече - нарочно ли го прави, или още е малък да се контролира? Не беше го правил от 2 месеца, но преди 2 седмици се изпишка и върху леглото ми :(
Ще съм благодарна, ако ми отговорите, защото предишното ми куче не беше кокер, пък и беше малко преди повече от 14 години.
Ето и една скорошна снимка на Тед и Тед с приятеля си Кънчо:)
Публикувано: 24 January 2008 - 09:47 AM
Публикувано: 24 January 2008 - 10:53 AM
Започни да отнемаш по много малко от ноктите , на всеки 2 седмици и след известно време всичко ще е ок.
Относно пишкането, Теди все още не е толкова голям и е нормално по някога да се изпусне в къщи, въпреки всичко да не става навик, може и повече течности да е поел тогава. Спазвай съответния режим на извеждане, в точно определено време
и няма да имаш проблем.Вземи му подходящи играчки най вече кожени кокали, за да ръфа тях, а не твоите вещи или пък мебелите.
Mari, това са здравословни проблеми и наи добре да се обърнеш към твоя вет. лекар.
Дори и лекарите не дават консултации, само по- описание на даден проблем, винаги когато забележиш нещо нередно, води твоята Хера на лекар, той ще я прегледа и ще направи каквото трябва.
Публикувано: 24 January 2008 - 10:55 AM
mari_mvj, Остави кучето днес гладно цял ден, евентуално може да му предложиш кисело мляко, нищо друго. Ако до довечера не се подобрят нещата, тогава го заведи на доктор. Възможно подправките от кюфте са му раздразнили стомаха или пък да е хапнало нещо, което не си видяла.
По въпроса на пишкане, това ми звучи, като поведенчески проблем, говоря за леглото. Кучето иска да ви се наложи, може иска да привлече вниманието ви, може и да отмъщава. Вариантите са много. В този случай просто трябва да му показвате, че не е той главата на глутница!
А по повод на гризането на играчки, няма нищо общо с породата. Щом ги къса, просто не му ги давай и да не погълне нещо, което ще ти донесе само ходене по доктори.
При нас играчките са цели, има дори оцелели от преди 15 години. И всяка вечер се играе с тях, ако някой от кучетата ми почва да се увлича, просто прехвърлям вниманието му върху нещо друго. ;)
Публикувано: 24 January 2008 - 11:05 AM
Публикувано: 24 January 2008 - 12:04 PM
За многото ръфане - наистина и аз мисля че е поведенчески проблем, както и пишкането. Може наистина все още малко да се изпуска, но в леглото - нещо наистина иска да ви каже :rolleyes:
Кора също научих да не унищожава играчките си. В началото много бясно ги убиваше, но после като виждах, че загрубява играта, казвах строго и тихо нееее. Тя пуска, аз взимам играчката, подхвърлям я, писукам с нея, пак я заигравам, и така няколко минути тя играе, започне ли пак да къса - нееее. Много бързо научи да играе и да й е забавно без да ги унищожава. Сега си ги носи, подхвърля, мачка, писука и бяга с тях, но не ги къса.
Ако кученцето хване нещо ваше, каквото и да е, само да хване в уста без изрично да сте му го дали да го носи, веднага много строго и заплашително НЕ. Ако хукне да играе го хващате разтърсвате зад вратлето и изваждате съкровишето от устата му пак с НЕ. Давате веднага играчка и го заигравате с нея, без повече да му се карате. Ако пак вземе нещо ваше - веднага НЕ и давате негова играчка и се заигравате.
Трябва време, но с разбиране, търпение и постоянство всичко става. ;)

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +