Кокер спаньол
Публикувано: 30 January 2008 - 06:58 PM
Днес е десетия ден от кастрацията и свалихме конците.Сега мястото е малко разранено на местата където са били конците.Но предполагам,че това ще мине бързо.Иначе тя се чувства съвсем добре след операцията,много е игрива и закачлива.Мисля,че кастрацията ще й се отрази добре.И като няма вече хормонални дисбаланси,които да я подтискат се надявам никога вече да не я видя депресирана и отпусната каквано беше по време на фалшивите бременности.Харесва ми да гледам как лудия и весел кокерски характер се пробужда в нея все повече с всеки изминал ден. :yahoo:
Публикувано: 30 January 2008 - 07:37 PM
Публикувано: 30 January 2008 - 07:46 PM
Цитат
При мъжките е много по-лесно, и самата операция и възстановяването. Всичко ще е наред :palec:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 January 2008 - 07:49 PM
Публикувано: 30 January 2008 - 10:34 PM
Пикае си където и падне...предполагам,че след броени месеци няма да е така...но до тогава...ще се спукам от чистене кво да се прави...
Караниците и "НЕ"тата не помагат!!Просто се убеждавам все повече и повече,че с времето се оправят нещата!!
Във Русе зимата е една от НАЙ-злокобните в цяла България(като сложим и Добрич със -35 градуса в началото на зимата...),просто няма как да я извеждам на терасата!!
Днес посетих ветеринаря...той ме посъветва да и купя малки бисквитки,на които кучетата много се "кефели"...взех такива и Беба определено ги хареса...със доста зорове и нахалство от моя страна успях да я похваля за нещо свършено на правилното място...и то пак не беше във банята :-
Ох...сега нямам търпение да дойде 3тата ваксина,че да ни свършат мъките...на мен и на майка ми...
Тя казва,че със бой ставало най добре...но аз никак не мисля,че е права...защото съм твърдо ПРОТИВ насилието върху кучета(макар че и се карах със вестника по дупето...но не беше нищо,само едно лекичко шляпване)!
Сега се въртеше насам натам...като я изпратих в легенчето с вестниците-НЕ,не и се ака вече...излиза...пак се върти...хайде в банята 30мин...-НЕ...най-накрая се предадох и се изака на пода...просто...10мин кисна клекнала до нея заради легена...после в банята седя и я гледам как дере по вратата и постепенно и смъква боята в рамките на 30мин и просто се отказах...
Защо минават толкова бавно дните...кога ще дойде момента в който тя ще е зряла кокерка...послушна и добра(НИКОГА)...
Казват,че се окротявали след първата годинка...но тя изглежда такова зверче,че едва ли ще и стигнат 10 години ;D
Ох...еми...това е всичко от нас...срока ще го завърша със 5.470 :rolleyes:
Имате много поздрави от Бебз и мен :wub: :wub:
Публикувано: 31 January 2008 - 10:22 AM
Публикувано: 31 January 2008 - 10:47 AM
Рудо, при този ръст и 15 килца всичко си е добре значи, че аз малко се притесних. То като вдигнеш дебелото дупе и все ти се струва, че тежи повечко ;D
Йолето, кученцето преди всичко е бебенце в момента. Най-малкото просто не може изобщо да сдържа дори да има добри намерения. Тъкмо щях да дам пример с човеченцата и Рудо ме изпревари. Кажи на майка ти, че и теб не е отучила с бой, а с търпение да пораснеш. Имай предвид, че и като тръгнете на разходки в първите дни може да стиска и да чака да се прибере. Аз 4 часа съм стояла с моето и горкото вече с оцъклени очета едвам дочакваше да се приберем, за да се изпишка :huh: :o :rolleyes:Но и това отминава :blink: Поне до около седем месеца имай предвид, че ще се изпуска в къщи, макар вече да е тръгнало на разходки. Така е - с малко кученце все с парцал след него. Но пък после цял живот необятна любов и вярно приятелство. Сега е просто бебенце ;).
Публикувано: 31 January 2008 - 11:09 AM
Кучето е дебело, весело, дружелюбно, жизнерадостно. Не мисля, че е бил на улицата повече от няколко часа. Млад е, харесва котки и кучета. Абе, чудно куче, не вярвам някой да изхвърли такова.
Тел: 0888954696
Ето го:
http://dcforum.info/download/file.php?id=74
Публикувано: 31 January 2008 - 11:34 AM
Цитат
Пикае си където и падне...предполагам,че след броени месеци няма да е така...но до тогава...ще се спукам от чистене кво да се прави...
Караниците и "НЕ"тата не помагат!!Просто се убеждавам все повече и повече,че с времето се оправят нещата!!
Във Русе зимата е една от НАЙ-злокобните в цяла България(като сложим и Добрич със -35 градуса в началото на зимата...),просто няма как да я извеждам на терасата!!
Днес посетих ветеринаря...той ме посъветва да и купя малки бисквитки,на които кучетата много се "кефели"...взех такива и Беба определено ги хареса...със доста зорове и нахалство от моя страна успях да я похваля за нещо свършено на правилното място...и то пак не беше във банята :-
Ох...сега нямам търпение да дойде 3тата ваксина,че да ни свършат мъките...на мен и на майка ми...
Тя казва,че със бой ставало най добре...но аз никак не мисля,че е права...защото съм твърдо ПРОТИВ насилието върху кучета(макар че и се карах със вестника по дупето...но не беше нищо,само едно лекичко шляпване)!
Сега се въртеше насам натам...като я изпратих в легенчето с вестниците-НЕ,не и се ака вече...излиза...пак се върти...хайде в банята 30мин...-НЕ...най-накрая се предадох и се изака на пода...просто...10мин кисна клекнала до нея заради легена...после в банята седя и я гледам как дере по вратата и постепенно и смъква боята в рамките на 30мин и просто се отказах...
Защо минават толкова бавно дните...кога ще дойде момента в който тя ще е зряла кокерка...послушна и добра(НИКОГА)...
Казват,че се окротявали след първата годинка...но тя изглежда такова зверче,че едва ли ще и стигнат 10 години ;D
Ох...еми...това е всичко от нас...срока ще го завърша със 5.470 :rolleyes:
Имате много поздрави от Бебз и мен :wub: :wub:
Просто нямам думи,това куче е малко!Ще пикае и ака на килима докато не ти доиде акъла!Водиш го в банята и стоите двете докато не напраи нещо ще чакаш ако трябва и 1 ден!Моята се научи да се изхожда в банята така!Не съм и давал почти нищо.Вместо да купуваш бисквити за по 2-3лв вземи 5-6 кренвирша и и даваи!Повече се "кефят".И като тръгнете на разходки няма да направи нищо първите 2-3 пъти!Аз Хера не сам я изкарвал редовни от 5-6 дена защото беше болна и ме е страх да не се простъди отново.Но вече пече слънчице и вечерта мойе би ще е топло и ще излезем!!
Публикувано: 31 January 2008 - 12:51 PM
Цитат
Кучето е дебело, весело, дружелюбно, жизнерадостно. Не мисля, че е бил на улицата повече от няколко часа. Млад е, харесва котки и кучета. Абе, чудно куче, не вярвам някой да изхвърли такова.
Тел: 0888954696
:sos: Веднага пуснете обяви във всички възможни весници,... Ох милия, той се е запилял при някоя разходка и най-вероятно някой плаче в момента :'(
Публикувано: 31 January 2008 - 12:57 PM
Но ми трябва помощ - дали някой от вас би могъл да го прибере докато му намерим стопаните? Аз съм го закършила откъм количество кучета и ситуацията е взривоопасна у нас. /Не поради кучета, а поради хора.../ Песчо яде всичко, но при нужда помагам с пари. Иначе е добре малко да понамали яденето, че е доста объл :blink: ;D
Публикувано: 31 January 2008 - 02:07 PM
Публикувано: 31 January 2008 - 09:08 PM
casademonta утре ни е ваксинката и направо ще питам ветеринаря за такива памперсчета да купя и то в изобилие!
Моя баща също много мърмори и се кара на беба...преди няколко дена и посегна и я удари...дано със тези памперсчета да стане номера,че да не и се караме повече и да не опитва бой!!
Та последно кога да започнем със кратките разходчици :kisel: мисля като минат 2 седмици след 2рата да я изведа,че да свикне...1-2 пъти...незнам :- доктора ми каза,че тогава мога...вие кажете...всеки ме съветва различно :huh: един казва "2 седмици след 3тата",друг-"2 седмици след 2рата",трети "Точно на 3тата"...последно...на коя...мисля да се доверя на ветеринаря ми...и да я изведа 2 седмици след 2рата...значиии...на 15ти сме навън :yahoo:
Хайде благодарности,целувки,прегръдки и поздрави на ВСИЧКИИИИ :yahoo: :wub: :yahoo: ;)
Публикувано: 01 February 2008 - 10:38 AM
Моя ветеринар ми препоръча първото извеждане да е около две седмици след третата ваксина-така и направих навремето.Ако искаш да свиква със шумовете навън и въобще с цялата външна обстановка можеш да я изнасяш за малко навън на ръце.Така тя ще може да се огледа и да посвикне преди първата разходка без да има допир с улицата и възможните зарази, към които няма още имунитет.Лично аз не бих рискувала да изведа по-рано бебе на разходка ,защото дори и да подбереш що -годе чисто място където да я пуснеш, никога не знаеш дали от там преди малко не е минало болно животно.
Търпение ..и много целувки на бебката! :wub: :wub:
Публикувано: 01 February 2008 - 05:21 PM
Публикувано: 01 February 2008 - 07:15 PM
Сега Беба я боли гръбчето заради ваксинката...на първата ваксина се държа мъжки,а сега като речеш да я вдигнеш-скимти...много ми е мъчно... :'( ветеринаря ми каза,че ще я боли един ден,после ще отшуми :blink:
Нямам нови снимки,много ме е яд,че в последно време нямам време ;D все немога да я снимам да ви покажа пясъчния и цвят :wub: а е толкова хубавка...със всеки изминал час става по-красива и по голяма :wub:
Винаги съм обичала възрастните кучета и НИКОГА не съм предполагала,че ще се влюбя толкова много във такова бебе :wub: :'( :wub:
Нищо,че цялата къща е "опикана и осрана",че ми изяде стола и начупи саксиите на "болната на тази тема-майка ми"...че ми перфорира чехлите и кабелите за интернета...простооо...немога да и се карам,а мисля че трябва :-
Сега се чудим как да предпазим останалите кабели от системата на компютъра и къде да приберем котките за да не стане конфузно...
Днес женската ми котка беше ЗЛЕ настроена и ядох бой,че съм гушкала Беба и като тръгна да гони да бие беба,че е откраднала стопанката и и аз да скоча да спасявам кученцето ядох бой...сега ръката ми е подута...и се чудя къде да ги крия...през деня те спят и могат да живеят в кибритена кутийка стига да има къде да легнат и да имат паничка с вода...така че мисля те да са във хола и трапезарията...а Бебз да има достъп до спалнята ми и коридора-с тоалетната!
Добре ли е това ограничение,което правя при озлобени котки и невинно куче...мисля,че си заслужиха тази дистанция!!
Та,доктора ми каза,че Беба се заформя като един страхотен кокер спаньол и че може да няма толкова дълга козина,но ще бъде много готина :yahoo:
ДА СЕ ПОХВАЛИИИИМ :yahoo: :yahoo: :yahoo:
ДНЕС-НИКАКВИ БЕЛИ ПО НАШЕТО ЛЕГЛО...2-3 изпускания извън траекторията на тоалетната и ДОСТА СВЪРШЕНА РАБОТА ВЪВ ТОАЛЕТНАТА :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Вредно ли е че и давам хляб...тя много го обича...полудява лакомото ми момиче...
А да я чуете как ръмжи ;D малко зверче...много е сладка :wub:
Хайде целувки от нас иии да ви кажа,че със бебешки памперси също става...ние вместо кучешки взехме бебешки :yahoo: и доста действа...изрязохме си едно правоъгълниче и успяхме да и втълпим,че там е правилно!
Ще ви разказвам как върви със човешките памперси :yahoo:
Ча0-Ча0 на всички :wub:
Публикувано: 01 February 2008 - 07:40 PM
Днес, след разходката открих един кържеж на гръбчето на Памела. Най-спокойно си се разхождаше и се чудеше:"Ха аз май съм първия, къде ли да се забия?!" Грабвайте предпазните средства (да не споменавам марки, че от СЕМ ще ни глубят ;D), че тия гадове много рано се събудиха нещо. Тази година май пак ще е някакъв Ад! :angry:
Публикувано: 01 February 2008 - 08:12 PM
Хляба не е много полезен за нея.Ако все пак й даваш -давай по малко, само като наградка и то най-добре пълнозърнест черен хляб а не бял.
Прави й забележки и й се карай за всяка беля,която върши в твое присъствие.Знам,че ти е жал постоянно да й се караш,но трябва да си твърда й да я възпитаваш от малка.Така съвместния ви живот по нататък ще бъде по-лесен и приятен.Определи ясни правила-какво е позволено и какво не.И спазвай собствените си правила винаги,за да не се обърква кученцето.Например ако й забраниш да се качва на леглото един ден ,а на другия й позволиш и на следващия пак й забраниш ииии.... :rolleyes: :rolleyes:.нали ме разбираш..така Беба само ще се чуди к'во ти става и защо й се караш пък сега.Много пъти го повтаряме това сигурно става досадно,но е наистина най-важното- трябва постоянство и търпение!
tigyrcho ,верно ли?! Малее пак се почва.Аз бях зарязала този въпрос през последните два месеца,ама ето че пак трябва да взимам мерки .Е то пък едва се стопли от два дни и вече плъзнаха гадовете. :angry:
Лека вечер от мен и Голди! :wub:
Публикувано: 01 February 2008 - 08:55 PM
Тигърчо, това е ужасно! Малеее, пак започва ада с кърлежите и бълхите!!! Зимата си починахме малко от тях, ама много рано са се пръкнали гадините :angry:!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +