Кокер спаньол
Публикувано: 10 March 2008 - 07:02 AM
Честито на Blinki :wub:
Надявам се един ден и аз да имам куче от развъдник...говоря за американски кокер...горе-долу цените какви са,кой е по-добрия или НАЙ-добрия...ей такива неща...а ако това засяга спам или реклама,плс на лична :(
Още веднъж съжалявам за пропиляното време...колко неща съм изпуснала :huh: Роял Канин е най-хубавата храна,мисля...има и БОШ и Пурина Про План...аз взимам на Пурина...а и Бебка я харесва :P
Пак,ЧЕСТИТО НА РАФИ И ЩАСТЛИВАТА СТОПАНКА :wub: :wub:
Надявам се прекарахте добре осми март,ние с Бебка го прекарахме страхотно :yahoo:
Айде ще отивам на училище вече ;D
:wub: Целувки :wub:
Публикувано: 10 March 2008 - 07:25 AM
Публикувано: 10 March 2008 - 08:57 AM
Публикувано: 10 March 2008 - 10:29 AM
Много щастие и безброй :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 10 March 2008 - 11:11 AM
Публикувано: 10 March 2008 - 04:10 PM
Изведох Рея на разходка на една полянка,която много обича,понеже там се събират всички кучета и си играят.И така-тъкмо минаваме през поляната и към нас се приближи едно доста голямо куче (колкото овчарка),с отрязани уши.Аз веднага вдигнах Рея и се запътихме към блоковете,които бяха близо до поляната.а кучето дойде до мен и ходи плътно до нас и иска да подуши Рея.Аз се опитах да го изгоня но то изобщо не беше страхливо.Влязохме в най-близкия вход.След малко се показах,а кучето още стои пред вратата.И реших да оставя Рея да я подуши,защото реших,че е добро.
Подадох си ръката и то ме подуши.И Рея тръгна към него.То я подуши и само видях как настръхна.Веднага дръпнах Рея за каишката и затворих вратата.
Стояхме в този вход повече от 15 минути.Като излязох кучето душеше до едни котейнери,които не бяха много близо до нас.Веднага си тръгнахме с Рея и право в къщи. :( :( :(
А просто незнам какво ще правим,когато се разгони.Пред блока живеят 2 женски помиярчета.Сега едно се е разгонило и е пълно с бездомни кучета.Одеве ги гледах пре терасата-бяха повече от 10.Мен ме е страх сама да минавам покрай тях,а като знам,че Рея излиза по 43-4 пъти на ден... :huh:.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 10 March 2008 - 08:13 PM
Цитат
Изведох Рея на разходка на една полянка,която много обича,понеже там се събират всички кучета и си играят.И така-тъкмо минаваме през поляната и към нас се приближи едно доста голямо куче (колкото овчарка),с отрязани уши.Аз веднага вдигнах Рея и се запътихме към блоковете,които бяха близо до поляната.а кучето дойде до мен и ходи плътно до нас и иска да подуши Рея.Аз се опитах да го изгоня но то изобщо не беше страхливо.Влязохме в най-близкия вход.След малко се показах,а кучето още стои пред вратата.И реших да оставя Рея да я подуши,защото реших,че е добро.
Подадох си ръката и то ме подуши.И Рея тръгна към него.То я подуши и само видях как настръхна.Веднага дръпнах Рея за каишката и затворих вратата.
Стояхме в този вход повече от 15 минути.Като излязох кучето душеше до едни котейнери,които не бяха много близо до нас.Веднага си тръгнахме с Рея и право в къщи. :( :( :(
А просто незнам какво ще правим,когато се разгони.Пред блока живеят 2 женски помиярчета.Сега едно се е разгонило и е пълно с бездомни кучета.Одеве ги гледах пре терасата-бяха повече от 10.Мен ме е страх сама да минавам покрай тях,а като знам,че Рея излиза по 43-4 пъти на ден... :huh:.
liubka, ако не смяташ да продължаваш поколението по-добре кастрация. По-полезно е за кучето. Ние ще минем под ножа на пролет, т.е. скоро ... но все пак си е твое решение ...
Публикувано: 11 March 2008 - 12:49 PM
Полезно е за женските кучета, защото при тях доста често се срещат заболявания свързани с половата система, породени от вариращите нива на хормоните и други. Такива болести са пиометра /възпаление на матката/ кисти на яйчниците, рак на млечните жлези, и прочие. За неродословно куче, което няма изгледи да бъде ползвано за разплод няма никакъв смисъл да се разгонва всеки 6 месеца и да не забременява, даже е вредно. Поради това кастрацията е за предпочитане. Така се избягват всички тези изброени болести, плюс некомфорта на кучето за около 20 дена неистово да се дърпа и да търси мъжкар, освен това е проблемно излизането, вкъщи цапа.... и така. Моите са кастрирани и кокерката и двете котки и от собствен опит мога да кажа, че кастрацията засега ми е решила поне 2 здравословни проблема на кучето. А за тези, които биха могли да се появят - няма да говоря, защото съм спокойна, че няма да разбера дали са щели да се появят.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 11 March 2008 - 01:13 PM
Публикувано: 11 March 2008 - 01:23 PM

Публикувано: 11 March 2008 - 01:24 PM
Цитат
Лиги, косми, лай, пишкане... Част от нещата които ви притесняват.
Всяко едно куче, което е здраво и щастливо търчи постоянно, поради добрата си кондиция, радва се на живота с лай, но безпричинен лай няма - винаги има повод, за това има и възпитание. Всяко бебе куче пишка навсякъде и то не малко време.
А че са своенравни, поне за мен (не съм собственик на кокер) е 100%, особено за мъжките кокери.
Вашия "проблем" е, че сте имали пудел. А той е нещо малко по-различно от куче, в добрия смисъл на думата.
Като чета какви са ви притеснененията ми се струва, че пак трябва да си вземете пудел, защото мерите всяко друго куче по неговите мерки. А не го ли приемете такова, каквото е, ще сте неприятно изненадани.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 March 2008 - 01:34 PM
Публикувано: 11 March 2008 - 01:44 PM
Публикувано: 11 March 2008 - 01:52 PM

Nothing but the best is good enough!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +