Кокер спаньол
Публикувано: 11 March 2008 - 11:18 PM
Публикувано: 11 March 2008 - 11:27 PM
ама то се знаеше, че ще си го вземете!! който малък кокер е видял, без него не си е тръгнал! и ние уж бяхме само да видим бебетата,ама Макси реши,че иска да дойде веднага с нас! като ме загледа с тия големи очи и махаше ли махаше опашка, в стил "вземи мен, вземи мен!!" аз, аз ,аз!!!и нямаше как да си тръгнем сами!:)
Публикувано: 12 March 2008 - 12:24 AM
А относно статията, да Ви кажа честно, найстина кокерите нямат нищо общо с агресията.Но аз колкото пъти съм срещнала кокер из махалата, не можем и да се доближим даже,(ако не е бебе де) :huh:... а сме играли и с пит бул...
Така че за мен всичко идва от безразборното плодене, и съм склонна да вярвам че това е искренно мнение на хората... те се срещат най-вече с такива кучета навън.Много жалко за породата найстина... и всичко дължим на чудесните ни търговци, и тяхната "селекция" :samoubiec:
Публикувано: 12 March 2008 - 10:13 AM
Публикувано: 12 March 2008 - 11:39 AM
Лошо име излезе на кокера благодарение на борси и ферми, които бълват огромни количества нови бебенца "кокерчета", и докато няма драконовски мерки,те ще продължат да "въдят" страхливи, неуравновесени и агресивни кучета. За наследствени болести да не споменавам, а външен вид и не визирам в случая. Там няма селекция, няма подбор, женската ражда докато е жива, на всяко разгонване се запложда с всеки който я докопа, било баща, син, брат и т.н.. :( И за съжаление това ще продължи, защото са лесно достъпни, евтини, търсени. :(
Публикувано: 12 March 2008 - 11:46 AM
Публикувано: 12 March 2008 - 11:46 AM
Публикувано: 12 March 2008 - 11:54 AM
Публикувано: 12 March 2008 - 12:15 PM
Искам да попитам обаче нещо - споменахте още в първия си пост, че сте започнали калций да давате? Защо? С какво ще храните бебока, та е нужен калций? Направен ли е калций-фосфорен анализ от ветеринарните лекари, с който да се докаже необходимостта от калций? Питам, защото безразборното даване на калций повече вреди, отколкото помага.
От сега можете да започнете с приучването да остава самичък, даже е много добре, че сега сте свободни. Отначало запчонете с отиване в друга стая. За по минутки, половин час го оставяйте само, а вие в друга стая. След това започнете с ходене до магазин, повече време самичък и така бавно бавно от малъко ще се научи, че излизането е нещо нормално.
И наистина, има ли си вече име?

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 12 March 2008 - 12:22 PM
Публикувано: 12 March 2008 - 12:35 PM
Моя съвет е да не давате калций, а да купите просто качествена храна. Много е рисковано така на сляпо да се дава калций, нищо, че вашият зет ви го е препоръчал.
Името е много хубаво, сега остава и да си го научи.

Публикувано: 12 March 2008 - 12:43 PM
Публикувано: 12 March 2008 - 12:46 PM
Къде се намира това нещо във Велико Търново, кои е производител на тези кокерчета?
Kayia, абсолютно съм съгласна със самотната относно даването на калции, а обезпаразитяването и ваксините са задължение на производителя, а не ваше.
Публикувано: 12 March 2008 - 12:53 PM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +