Кокер спаньол
Публикувано: 12 March 2008 - 11:28 PM
За храната аз мога да ви препора4ам Pro Plan Puppy sensitive със сьомга и ориз
за кученца с повишена чувствителност.Рони като беше малък,го хранех Роял Канин,но му омръзна бързо и спря да я яде,то е въпрос на вкус де,ама сякаш миризмата на рибка и това,че гранулките са по меки от Роял и по лесно се хрускат му допада повече.Сега даже понеже на 19ти правин 1 годинка,преминаваме постепенно от бебешка на такава за големци :P....
Поздрави!
Публикувано: 13 March 2008 - 01:11 PM
Аз не мога да му насмогна на играчките на моя дивак! Или са огризани и сдъвкани, или са изритани през терасата. Трябва и аз да опитам с някоя по-голяма топка, та да го видя как ще успее да я разпертушини :angry:! Късно разбрах, че трябва да му прибирам играчката и да му правя забележка като я гризе. Мисля, че вече е късно за такава корекция или греша?!
Публикувано: 13 March 2008 - 01:31 PM
Цитат
Оф и аз така ,всяка нова играчка за нула време е оскубана,разкъсана,изядена.....
Публикувано: 13 March 2008 - 02:29 PM
Публикувано: 13 March 2008 - 02:55 PM
Е имахме тогава и неприятна случка,един пекинез ни захапа за нослето и ти потече кръв,но бързо забравихме.За съжаление Рони е мн обичливо и дружелюбно куче, и то не само към хора но и животни-кучетс,котки,зайци(нали си имам зайче вкъщи и постоянно иска да го целува ид а си играят).И понеже винаги търси контакт за игра и с малки и с големи кучета,често ни се служва,да ни се скарат,да му изръмжат и с еопитат да ни понатупат,а той миличкия гледа стреснато и незнае какво става,иска ми се да се научи да бъде малко по предпазлив.....
Публикувано: 13 March 2008 - 05:30 PM
Цитат
Цитат
Оф и аз така ,всяка нова играчка за нула време е оскубана,разкъсана,изядена.....
Леле...като говорите така много се чудя :o моята Бебка си пази играчките...бие ги и много се вживява в битките,но няма нито една накъсана играчка :blink: 4 топчици има-мънички-2 гумени и 2 за тенис...има и играчки които много пази...не дава да ги бутаме-1 маймунка и 1 пиленце :blink: носи си ги навсякъде,спи със тях ;D голяма е сладурана...но до сега нищо не ми е късала...Боже опази ;D
Ирина...моята Бебз е много предпазлива и все се дърпа...всички кучета от квартала я харесват и искат да играйкат с нея,а тя се дърпа,скача,ръмжи...не е толкова хубаво да е прекалено предпазливо едно куче ;D
Ако имате подобна среща ще се радвам на снимки,тей като няма да присъствам :P :P
Публикувано: 13 March 2008 - 05:33 PM
Публикувано: 13 March 2008 - 05:44 PM
Цитат
Защо отхвърлиха другите две породи и какво ви грабна при кокерите?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 March 2008 - 06:25 PM
Публикувано: 13 March 2008 - 08:34 PM
Преди да си вземете такова кученце трябва да знаете,че те са наистина много жизнени куета и имат нужда от поне 1-2 часа разходки на ден.Кокерите са много умни животни,бързо научават команди,какво трябва и какво не трябва да правят,въпреки всичко са големи палавници.
Кокерите много обичат игрите и забавленията,имат прекрасен характер-разбират се чудесно с деца и възрастн и всякъкви животни.Освен това не са трудни за отглеждане.Моето например доста бързо се научи на хигиенни навици-въпреки това трябва да се подготвите за това,че до 3-4 месец ще има локвички.Но стига да има режим на извеждане,кученцето бързо ще разбере къде трябва да си свърши нуждите.
Друго,което трябва да знаете е че ушите на кокерчетата редовно се чистят с памучен тампон-също като при хората.
Така,можеш дса си избереш между американски и английски кокер.Американчетата са малко по-скъпи.При тях козината е доста по-дълга.Също така имат по-спокоен характер от английския кокер.
Това е най-общо казано,но запомнете,че щом си взимате куче трябва да имате отначало много търпение,за да можете да го възпитате правилно,както и повече свободно време.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 13 March 2008 - 08:44 PM
Искам да попитам изпитвали ли сте ревност когато кученцето ви предпочива повече някой ваш познат.Аз имам такъв проблем с моя съквартирант и ми е много тъжно :'( .
Публикувано: 14 March 2008 - 08:35 AM
joleto ,това ,че Бебз не къса играчките си е много хубаво,но не бива позволяваш,тя да ги охранява от теб или от някой от семейството.Във всеки момент трябва да можеш да й вземеш играчката от устата без тя да се съпротивлява.(това е много важно и за да можеш да вадиш буклуци от устата когато сте навън)Ако ти ръмжи - веднага корекция.Това й поведение може и да ти се струва забавно сега,но то е израз на доминантна агресия,която не трябва да толелираш и трябва веднага да й покажеш,че ти си шефа и играчките са нещо което ти ще й дадеш когато и ако решиш.Хайде пробвай и разказвай!Целувки на Бебка! :wub:
ralica_v ,малка е още и на всички се радва а и кокерите са си такива.Понякога и мен ме е хващало яд като беше малка моята как навън като види хора, които и обръщат внимание изглеждаше сякъш на тях се радва повече отколкото на мен.Ако ти си човека,който я храни,разхожда и възпитава,т.е. човека който определя правилата,то тя ще възприеме теб като лидер и колкото и да се радва на друг тя ще слуша и обича най-много теб.Не забравяй,че кучетата обичат силните лидери и не се страхувай да си строга налагайки правилата според които искаш да живеете заедно.Ако единствено я обсипваш с любов тя би могла да те възприеме като свой последовател, а не лидер.Така че обичта си е обич,но щом се отнася до възпитанието-никакви компромиси,бъди твърда и не се поддавай на миловидния им поглед.Те това им е запазена марка на кокерите! ;D
Публикувано: 14 March 2008 - 08:50 AM
А за играчките -разпръснати са из цялата стая и когато Кара се спъне в някоя почва да я ръмжи и да си играе с нея.Иначе повреме на игра я дава но понякога посяга да те гризне :tikva: .Най-обича да дърпаме едно дебело въже,аз от едната страна тя то другата.
Публикувано: 14 March 2008 - 09:28 AM
Като дърпате въже в края на играта то трябва да остане в теб-нали ти си лидера ;)
Ако по време на игра не гризне силно покажи й че не може така. Има няколко начина-твърдо"Не!",разтърсване на кожата на врата,може да изпискаш все едно мнооого те е заболяло , да прекратиш играта и да я игнорираш известно време.
По подобен начин биха се отнесли и собствената й майка или другите кученца от кучилото ако тя е много груба в играта.Понеже тя е отделена много малка от тях е нямала възможността да получи тези първи възпитателни уроци и сега ти трябва да я научиш да контролира силата на захапката си докато играе.
Ще се справиш!Зареди се с търпение!Първата година е много емоционална,но и много трудна защото се изискава много постоянство и търпение от страна на собственика.Ще помагаме с каквото можем,не се притеснявай да питаш! :drugarche: