Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5361 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2008 - 10:05 PM

И ето една супер тема, която засяга малко глистите и разни други нещица.... ;D

http://dog.bg/forum/...8.msg362326#new

#5362 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 11:28 PM

Привет на новите попълнения :) много сте сладичкииии..... :wub:
За храната аз мога да ви препора4ам Pro Plan Puppy sensitive със сьомга и ориз
за кученца с повишена чувствителност.Рони като беше малък,го хранех Роял Канин,но му омръзна бързо и спря да я яде,то е въпрос на вкус де,ама сякаш миризмата на рибка и това,че гранулките са по меки от Роял и по лесно се хрускат му допада повече.Сега даже понеже на 19ти правин 1 годинка,преминаваме постепенно от бебешка на такава за големци  :P....
Поздрави!

#5363 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 11:36 PM

За ку4енце до 3 месечна възраст от 80-200 гр на ден.Ако се храни по 405 пъти на ден около 40-50 гр на хранене,даже си мисля 4е 30тина е добре :) да не станат дундьoвци мъниците!

#5364 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 March 2008 - 01:11 PM

Здравейте и добре дошли бебешоци и русички и чернички, и от нас с Рудито! Какъв кеф! Колко много ставаме, чак не успявам да запомня имената! Само хубави неща и смешни случки ви пожелавам :wub:.

Аз не мога да му насмогна на играчките на моя дивак! Или са огризани и сдъвкани, или са изритани през терасата. Трябва и аз да опитам с някоя по-голяма топка, та да го видя как ще успее да я разпертушини :angry:! Късно разбрах, че трябва да му прибирам играчката и да му правя забележка като я гризе. Мисля, че вече е късно за такава корекция или греша?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5365 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 01:31 PM

Цитат

Аз не мога да му насмогна на играчките на моя дивак! Или са огризани и сдъвкани, или са изритани през терасата. Трябва и аз да опитам с някоя по-голяма топка, та да го видя как ще успее да я разпертушини :angry:! Късно разбрах, че трябва да му прибирам играчката и да му правя забележка като я гризе. Мисля, че вече е късно за такава корекция или греша?!

Оф и аз така ,всяка нова играчка за нула време е оскубана,разкъсана,изядена.....

#5366 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2008 - 01:37 PM

не ми гоорете! що пари са отишли за играчки! за него идеята е да ги разруши! :)ама за сега жъна невероятен успех с голямата топка!:)
User's Signature

Качена снимка

#5367 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 02:29 PM

При нас пък е обратното ,Томи не си ги гризе  :blink: плюшените ги разнася напред назад и все ни ги вре в ръцете да му ги хвърлляме и той да ги носи ;D а има една топка, с която си играят с дъщеря ми като футболисти Томи умело се опитва да и вземе топката и то с лапи не с уста да я захапва ,абе голям майтап е ;D При нас има и друго  ,има определени музики които не му харесват и издава много страни звуци нещо като виене, което не се търпи и музиката разбира се веднага се спира и това го прави само на някой мелодии.Имам клипче със него ако успея да го кача ще го видите как се изявява като певец ;D
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5368 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 02:55 PM

А това с носенето на играчки ми е познато,а относно големите топки и ние ги харесваме.Онзи ден се рахзхождаме на една полянка на която имаше и малко футболно игрище и момчета играеха на нея.Рони така се въодушеви,че нахлу на терена и започна да играе с тях  :->) .Те учудващо мн му се зарадваха и започнаха да му подават,абе направо си го взеха за представителния отбор:)
Е имахме тогава и неприятна случка,един пекинез ни захапа за нослето и ти потече кръв,но бързо забравихме.За съжаление Рони е мн обичливо и дружелюбно куче, и то не само към хора но и животни-кучетс,котки,зайци(нали си имам зайче вкъщи и постоянно иска да го целува ид а си играят).И понеже винаги търси контакт за игра и с малки и с големи кучета,често ни се служва,да ни се скарат,да му изръмжат и с еопитат да ни понатупат,а той миличкия гледа стреснато и незнае какво става,иска ми се да се научи да бъде малко по предпазлив.....

#5369 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 03:15 PM

Е значи можем да спретнем един кокерски футболен отбор ;D
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5370 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2008 - 03:22 PM

Абе казвам ви аз да си спретнем една кокерска среща :) ще падне такъв кеф!:)
User's Signature

Качена снимка

#5371 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 05:30 PM

Цитат

Цитат

Оф и аз така ,всяка нова играчка за нула време е оскубана,разкъсана,изядена.....

Леле...като говорите така много се чудя :o моята Бебка си пази играчките...бие ги и много се вживява в битките,но няма нито една накъсана играчка :blink: 4 топчици има-мънички-2 гумени и 2 за тенис...има и играчки които много пази...не дава да ги бутаме-1 маймунка и 1 пиленце :blink: носи си ги навсякъде,спи със тях ;D голяма е сладурана...но до сега нищо не ми е късала...Боже опази ;D
Ирина...моята Бебз е много предпазлива и все се дърпа...всички кучета от квартала я харесват и искат да играйкат с нея,а тя се дърпа,скача,ръмжи...не е толкова хубаво да е прекалено предпазливо едно куче ;D
Ако имате подобна среща ще се радвам на снимки,тей като няма да присъствам :P :P

#5372 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 05:33 PM

здравейте на сички  :blink: oт няколко месеца си търся подходяща порода кученце за домашен любимец !  B) след като наще отхвърлиха западно планински бял териер и йоркшир териер си спряхме единодушно нa кокерче! ще ви помоля някой да ми напише малко повече за породата , колко е струвало неговото сладурче и лесно ли се научават на хигиенни навици !!  ;) :blink: ;D мерси предварително  :P :wub:
User's Signature

Little things make us happy!!! :)
Качена снимка

#5373 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 March 2008 - 05:44 PM

Цитат

след като наще отхвърлиха западно планински бял териер и йоркшир териер си спряхме единодушно нa кокерче!

Защо отхвърлиха другите две породи и какво ви грабна при кокерите?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5374 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 06:25 PM

емиии то е малко смешно  ;D баща ми каза че йоркширския териер приличал на цървул , а западнопланинския бял териер изглеждал по - добре - на мивка  ;D ;D ;D аз лично му се обидих защото не зачита избора ми на куче обаче наще определят правилата ! а за кокерчето по принцип това е любимата порода на баща ми а и на мен ми беше първият избор , аз тогава си мислех че наще по ще харесат куче "джобен" размер , оказа че не е така! кокерчето е толкова сладко и жизнено , доколкото знам не се спират ! и мн ми харесва с две думе - ПЕРФЕКТНОТО КУЧЕ ЗА МЕН И МОЕТО СЕМЕЙСТВО !  :wub: :wub: B) ;) :blink:
User's Signature

Little things make us happy!!! :)
Качена снимка

#5375 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2008 - 08:34 PM

Martito,поздравления за избора на порода!
Преди да си вземете такова кученце трябва да знаете,че те са наистина много жизнени куета и имат нужда от поне 1-2 часа разходки на ден.Кокерите са много умни животни,бързо научават команди,какво трябва и какво не трябва да правят,въпреки всичко са големи палавници.
Кокерите много обичат игрите и забавленията,имат прекрасен характер-разбират се чудесно с деца и възрастн и всякъкви животни.Освен това не са трудни за отглеждане.Моето например доста бързо се научи на хигиенни навици-въпреки това трябва да се подготвите за това,че до 3-4 месец ще има локвички.Но стига да има режим на извеждане,кученцето бързо ще разбере къде трябва да си свърши нуждите.
Друго,което трябва да знаете е че ушите на кокерчетата редовно се чистят с памучен тампон-също като при хората.
Така,можеш дса си избереш между американски и английски кокер.Американчетата са малко по-скъпи.При тях козината е доста по-дълга.Също така имат по-спокоен характер от английския кокер.
Това е най-общо казано,но запомнете,че щом си взимате куче трябва да имате отначало много търпение,за да можете да го възпитате правилно,както и повече свободно време.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5376 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 08:44 PM

Съгласна съм, и особенно с това че са доста буйнички.Понякой път ни побърква и както казва приятелят ми "най я харесвам като спи"  ;D .Иначе за хигиенните навици при нас беше много лесно и бързо имахме напредък още от първия ден ама направих грешката да и се скарам за нещо в банява и дръпнахме назад почнахме наново да се учим там .
Искам да попитам изпитвали ли сте ревност когато кученцето ви предпочива повече някой ваш познат.Аз имам такъв проблем с моя съквартирант и ми е много тъжно  :'( .
User's Signature

Качена снимка

#5377 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 08:35 AM

Рудо, не мисля че е късно да научиш палавника да не си гризе играчките.Разбира се ще стане по-бавно и по-трудно тъй като той е правил така вече дълго време без това да му е забранявано.Ще отнеме време да свикне с новите правила ,но не е невъзможно. ;)

joleto ,това ,че Бебз не къса играчките си е много хубаво,но не бива позволяваш,тя да ги охранява от теб или от някой от семейството.Във всеки момент трябва да можеш да й вземеш играчката от устата без тя да се съпротивлява.(това е много важно и за да можеш да вадиш буклуци от устата когато сте навън)Ако ти ръмжи - веднага корекция.Това й поведение може и да ти се струва забавно сега,но то е израз на доминантна агресия,която не трябва да толелираш и трябва веднага да й покажеш,че ти си шефа и играчките са нещо което ти ще й дадеш когато и ако решиш.Хайде пробвай и разказвай!Целувки на Бебка! :wub:

ralica_v ,малка е още и на всички се радва а и кокерите са си такива.Понякога и мен ме е хващало яд като беше малка моята как навън като види хора, които и обръщат внимание изглеждаше сякъш на тях се радва повече отколкото на мен.Ако ти си човека,който я храни,разхожда и възпитава,т.е. човека който определя правилата,то тя ще възприеме теб като лидер и колкото и да се радва на друг тя ще слуша и обича най-много теб.Не забравяй,че кучетата обичат силните лидери и  не се страхувай да си строга налагайки правилата според които искаш да живеете заедно.Ако единствено я обсипваш с любов тя би могла да те възприеме като свой последовател, а не лидер.Така че обичта си е обич,но щом се отнася до възпитанието-никакви компромиси,бъди твърда и не се поддавай на миловидния им поглед.Те това им е запазена марка на кокерите! ;D
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#5378 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 08:50 AM

Благодаря ти за отговора,защото наистина много се притеснявам.Дано да не е сериозно.
А за играчките -разпръснати са из цялата стая и когато Кара се спъне в някоя почва да я ръмжи и да си играе с нея.Иначе повреме на игра я дава но понякога посяга да те гризне  :tikva: .Най-обича да дърпаме едно дебело въже,аз от едната страна тя то другата.
User's Signature

Качена снимка

#5379 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 09:28 AM

Това са нормални неща тя е още бебе.
Като дърпате въже в края на играта то трябва да остане в теб-нали ти си лидера ;)
Ако по време на игра не гризне силно покажи й че не може така. Има няколко начина-твърдо"Не!",разтърсване на кожата на врата,може да изпискаш все едно мнооого те е заболяло , да прекратиш играта и да я игнорираш известно време.
По подобен начин биха се отнесли и собствената й майка или другите кученца от кучилото ако тя е много груба в играта.Понеже тя е отделена много малка от тях  е нямала възможността да получи тези първи възпитателни уроци и сега ти трябва да  я научиш да контролира силата на захапката си докато играе.
Ще се справиш!Зареди се с търпение!Първата година е много емоционална,но и много трудна защото се изискава много постоянство и търпение от страна на собственика.Ще помагаме с каквото можем,не се притеснявай да питаш! :drugarche:
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#5380 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 10:49 AM

Вижте ни колко сме модерни  ;D .
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 267
  • 268