Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5811 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 April 2008 - 12:09 PM

Цитат

Жолето,моля те пиши какво става с Бебз?Никой ли не я иска?Аз бих могла да я взема за няколко дни,ако можем да и намерим дом,но съм от Монтана и не мога да отида чак до Русе.Има ли някой т форум,който да е от Русе и да се свърже с това момиче.Много ми се иска да помогна на кученцето.Хайде да направим нещо за да не отиде на улицата... :sos: :sos: :sos:. .Жолето,ао четеш това-моля те-пиши какво решихе за Бебка-ще я давате ли или не.Ние няма повече да те нападаме.Нека направим нещо за доброто на кученцето.

Страхотно би било ако стане. Кучето е малко все още и супер сладко. С подходящи хубави снимки ще има доста кандидати. Ще помогна (макар и само с това) - ще пусна обяви навсякъде, където е възможно.
Ще остане трудното - подбирането на свестен стопанин, кандидати има, но трябва да се "цедят" много внимателно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5812 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2008 - 12:18 PM

И аз мисля,че лесно ще намерим добър стопанин на Бебка.Само се надявам това да не е поредната измислица на Жолето и като намерим стопанин да се окаже,че няма да даде кученцето.
Жолето,пиши какво мислите да правите с Бебка,за да можем да ти помогнем.И нека решението ти бъде окончателно. :rolleyes:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5813 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 12:19 PM

:huh: И сега какво?  :huh:
Какво станас с малкия бебок? Намерихте ли му дом? А котките? Аз много държа да разбера за котките.... Те какво,...? Тъй като нямат нужда да се разхождат, все пак си имат WC,... те милите,... само им оставяте храна и вода за около 5-6 дни и докато им стигне ли? Че защо не я вземете в Плевен (нали там беше)? Какво като там където ще бъдете не искат куче,... бебето е малко, може и в колата да спи, само лекинко така прозореца, че да му влиза свеж въздух (много крайно решение давам и аз), а през деня,... е то е топло така, че непрекъснато с теб на разходка. И в крайна сметка навсякъде има хотели,... доста от тях са много гадни и мизерни, но поне няма да е на улицата и да стои гладно и жадно. Това е бебе... Как ще го метнете в контейнера, едва ли не?!  :o :rolleyes: :o Когато си взимаш куче, ти все едно си взимаш бебе, което никога няма да порасне. Човешките бебета,... и те акат и пишкат, където сварят. И ти си правила големи мизерии на майка си, но тя те е научила да ползваш гарненцето, нали? Сега трябва да научите и Бебка! Много е лесно да се елиминира проблема по този начин, като захвърлите съществото. Но теб не са те метнали на поляната. По същия начин, заради теб майка ти не е ходила на кафета, гости,... и т.н. Ако наистина проблема е само защото ака и пишка,... значи няма проблем. Просто трябва да обясниш на майка си как стоят нещата,... и наистина, ама наистина да и помагаш. Има ли локвичка или тортичка, ТИ да я почистиш! А не горката женица, която предполагам е избесняла от твоето нехайство и безотговорност.
Когато взех Памела (на почти 3 год.) си казах, ей това куче няма да се научи... Голямо куче, на нови номера немога да науча,... На моменти изпадах в лек нервна криза,... исках да я връщам на предните и стопани,... но в момента в който си помислех, че една сутрин ще се събудя и няма да има какво дя ме ядоса и какво да почистя...  ;) Е,... след месеци борба (около 6) и доста голям инат от моя страна всичко си дойде на мястото  :yahoo:
Само мога да ти пожелая УСПЕХ със стирката!!! Тя трябва да се превърне в твоя втори, най-добър приятел, след Бебз.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5814 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 01:49 PM

Това за снимките на Бебка е добра идея! Ако Жолето публикува снимки на Бебка ще мога и аз да се включа, като ги разпратя на мои познати от Русе - с питане ще намерим добри родители.

#5815 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 02:16 PM

Здравейте отново-отново-отново, като гледам призива отгоре на заглавната страница - чист парк за децата и кучетата... или нещо подобно - ама наистина ми се иска да призова всички стопани на кучета - излизайте с две-три-четири найлонови торбички на разходка! Вижте какво време се задава - децата започват да играят в тревите - а изненадите там и по улиците са толкова много! Нека да не допринасяме за мръсотията по улиците с повече акита! :-)
Първият път, когато започнах да събирам на Каспърито акитата ми беше малко гнусно... но реших, че ми е доста по-гнусно да виждам чуждите акита по пътя... затова вече не излизам без торбичка! Не коства кой знае колко... а на всички ни е приятно да се движим по чисти улици! :yahoo:

#5816 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 April 2008 - 02:30 PM

Цитат

Това за снимките на Бебка е добра идея! Ако Жолето публикува снимки на Бебка ще мога и аз да се включа, като ги разпратя на мои познати от Русе - с питане ще намерим добри родители.

Някъде имаше нейно албумче, но все пак трябва да се каже - това окончателно ли е или не, да не подлъгваме хората с обяви.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5817 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 02:33 PM

А знаете ли Рея в какво се овъргаля онзи ден зад блока...В човешки л....а. :huh:Абе какво да ви кажа-мизарията си я съсдават хората,дето с....т на улицата,пък кучетата им пречат,че се разхождат...Има една побъркана в моя вход,която онзи ден се беше изс--ла пред мазето. :huh: :huh:.А мен от хората честно казано ме е гнус много повече от колото от кучетата.След тази инициятива за кучетата,предлагам да се организира една и за хора-подробно да се обясни къде се вършат разни работи... :-
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5818 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 03:04 PM

Ооо, това за хората не го коментирам - много е гнусно! Но тъй като ние не можем да влияем върху действията на другите хора, но можем поне нашите си действия да определяме - затова е добре поне на нашите кучета акитата да събираме! Всеки път, когато в квартала ме срещне някой, който ме види, че събирам на Каспър работите... се изумява! Но ако ме види, че не му обръщам внимание - сигурно няма да се впечатли изобщо! Помислете си - кофи за боклук има почти навсякъде! Почти нищо не ни коства - запушваш носа... навеждаш се и готово! улицата е чиста.

Ако с тези коментари поне един собственик на куче се замисли - ще е напредък!

#5819 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 04:06 PM

Още не е сигурно,но майка ми иска да я даде на едни братовчеди,а аз и предлагам да остана в Русе 6 дена,за да не я дава на никой или да я захвърли на улицата...ще кажа ако се реши нещо!

#5820 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 05:14 PM

Цитат

Много се радвам че Лъки е добре!
Сигурно е невероятно да имаш 2 кучета в един апартамент и 2те от една и съща порода :yahoo: :yahoo:
Аз още обмислям варианта да си взема американски кокер и се надявам в най-скоро време да го направя :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Ето още нещо от Джолето  :-

Цитат

Айде няма да го папкам :wub: ще го нацелуваш от мен нали :wub: :wub: :wub:
я Аз имам кокерче,но да споделя...
Моята беба до 2 месеца ми "опика" живота(извинете за израза)...нямаше отърване...хвърлихме 1 мокет,ламината се наду...дюшека на леглото го спукахме от пране-изгни,купихме нов... :-........

Тука не ми е ясно защо и ти го използваш този израз, а беше толкова разочарована от майка си, че го е казала  :huh:

Цитат

IcAkaa прав си,всички си обичаме кучетата,просто е гадно като някой ти каже:
"Ако те питат на улицата каква порода е кучето ти,не му казвай коя порода е,кажи че е минало покрай нея" след като няма родословие...
е много гадно...аз се обидих защото моята беба трябваше да е кокер,дадох пари за кокер,а не прилича на кокер,аз я обичам защото си я купих сама,събирах паричките пак сама...сега си я гледам ПАК САМА...и е супер гадно да ми кажат нещо подобно...да съм се замислела какво куче гледам в къщата си....може да не е ставало на въпрос за мен,но за когото и да било е обидно и понякога хората трябва малко да си мерят приказките и преди да кажат нещо обидно да го обмислят няколко пъти!!
Кучетата ни са нечистокръвни...да,защото българите немогат току така да извадят 2000лв за чистокръвно куче от полу-празния си джоб,от който пестят всяка стотинка!!
Изках да си взимам померан,но не се бях замисляла че първо ще ми излезе толкова солено...да си го купя и за скъпите предмети за поддръжка на козината и какво ли още не...
Защото цените на едно родословно куче са главоломни,с нетърпение чакам момента в който родословието ще е задължително и кучетата ще са на невероятно ниска цена...за жалост няма да има такъв момент,затова ще продължават да се развъждат нечистопородни,евтини кучета за бедни българи,ще продължат да се дават на невероятно ниска цена и ще се лъжат хората че всимат нещо качествено,а се оказва ''хвърлени пари на вятъра''!
Вместо да даваме пари за нещо,което "е минало покрай породата" защо не се наемем да си купим някое куче за 1000лв дето ще бъдем гладни месеци наред за да е добре на кучето или направо да осиновим едно гладно,тъжно и бездомно кученце от улицата или от приют!

Възмущаваш се Яничка,знам,и аз се възмущавам...но е изгодно за нас българите,затова според някой е хубаво,според други не!
Ще зависи до само чистокръвните кучета...ако нямаше такива нечистокръвни,може би никога нямаше да имам сега Беба,а и котките ми можеше да не са сега тук...и папагала ми ще се окаже нечистокръвен...какво ще правя тогава???
......

1.Защо казваш, че обичаш кучето си за това, че си си го купила сама? Не го ли обичаш заради самото него?  :huh:
2.Какво значи "качествено"? Може някоя стока да е качествена, например-кола, дреха, електроуред и т.н... Куче да е "качествено"??? Кучето породисто или непородисто си е куче и едното не е по-куче от другото. Каквото и да е кучето, то може да те обича и да ти бъде приятел. Моето куче е породисто, но котето ми е взето от улицата "мелезче" и двете животни си ги обичам еднакво и двете ме обичат и мен.

Мога още много материал да сложа по темата но вече става много.
Това е моето мнение...  B)

Стискам палци Беба да си намери дом, подходящ за нея и да е щастлива  :wub:
User's Signature

#5821 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 07 April 2008 - 07:22 PM

Страхотно. Толкова време да ме няма и да ме посрещне такава новина..... Аман....

Аз само да кажа, че знам защо кучето си търси нов дом - то просто не е кокер. И те двете с майка й са толкова тесногръди, че не могат да обичат кучето, ако не е кокер.
А то наистина няма прилика с кокер, виждала съм снимка на нея и братчето й. Мяза повече на дребен лабрадор.
И повече няма да коментирам, защото каквото и да се каже и изпише те двете ще намерят дом на кучето или ще го изхвърлят, после ще си вземат пекинез или истински кокер и ще си заживеят щастливо, докато поредното куче не им омръзне. Аман.

Аз самп да добавя коментар за бръсненето. Сара я бръсна от 2 години. Преди това нямаше нужда, козинката не беше никак много, но след кастрацията започна да се появява много повече, подкосъма стана по-дълъг от основния и така не приличаше на нищо, а лятото само кърлежи търсехме И я обръснах и стана мнофо сладка. Хареса ми, изкара така лятото, после зимата пуснахме дългата козина, и на лято пак заприлича на бебе. Удобно ми е, както и да изглежда и на нея й е удобно и затова го правя.

П.п. Малките бебета на снимките са невероятнииииии  :wub:

Поздрави от нас със Сара  :wub:
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#5822 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 12:14 PM

тук май пак стана доста напечено :( жалко вместо да споделяме приятните емоции покрай хубавото време и любовта към животните, ние се натъкваме на проблем стар колкото света, който за жалост скоро няма да изчезне.......... чак ми иде да.... :huh:

За проблема с бръсненет на мен това решение ми предстои,ама мисля, че просто ще хванем малко дължината, не искам да го бръсне целия,но ако видя че лятото пак  много горещо, може и до това да се стигне. но имаме ужасен проблем!!!!! Макси е третиран с фронтлайн преди три седмици,а вече всеки ден му намираме по два три кърлежа!!!!!!!!!!!!това чудо никога не съм го видяла!!!!!!!!а вета ми никак не се впечатлява от това, даже ми каза че важното било, да не били живи катоги вадиш, пък и да останело хоботчето, нямало страшно,пък аз друго съм чувала.......но важното е,че ме страх, той си спинк при нас,постоянно го гушкаме и галим, кажете какво друго да му сложа, за да нямаме проблеми. пък и на него му се поддува кожата от кърлежите (което е нормално де, после спада,като намажа с реванол ). ПОМОГНЕТЕ! мислех си, че по-силно и сигурно средство от фронтлайн няма,ама яво нещо съм сбъркала :sos:
User's Signature

Качена снимка

#5823 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 12:33 PM

И аз на Томи му сложих фронтлайн преди месец но му взех доза за 20кг и за всеки случай му сложих и противопаразитна верижка засега не съм намирала нищо но другият месец пак ще му сложа фронтлайн ,аз съм доволна от капките  ;)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5824 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 12:38 PM

Цитат

И аз на Томи му сложих фронтлайн преди месец но му взех доза за 20кг и за всеки случай му сложих и противопаразитна верижка засега не съм намирала нищо но другият месец пак ще му сложа фронтлайн ,аз съм доволна от капките  ;)

Мен пък ме предупредиха, че не е хубаво да се слагат толкова често, не по-малко от три месеца,ама знам ли вече колкото доктори, толкова мнения и все противоположни!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#5825 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 12:42 PM

Майка ми на булонката си вече от 3-4 год й купува каишка против паразити-жълта сякаш прах има по нея (то май има де).Струва някъде около 25-27 лв (5 мес действа) до досега и един случай не е имала,а миналото лято я бяха взели с тях на село.Аз такава щях да взимам на Кара но вета ми каза че е още малка поне трябва да има 4 мес.Сега сме с фронтлайн и е нямала нищо но собственици на кучета много се оплакват от този препарат.
User's Signature

Качена снимка

#5826 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 12:43 PM

И аз на Рея слагах Frontline преди месец и оттогава имаше поне 12 кърлежа до сега.Даже и   пудра "tapilan" и слагам,но няма абсолютно никакъв резултат.Онзи ден имаше кърлеж на клепача,съвсем близо до окото и се беше подуло толкова много,че оченцето и почти се беше затворило... :(.
А вчера един тъкмо я беше полазил на клепача.Добре,че го видях и го махнах преди да се забие. :huh:
Моля ви-кажете нещо по-ефикасно от Фронтлайна... :sos:
User's Signature

#5827 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 12:56 PM

ralica_v ,а знаеш ли каква марка е тази верижка !За капките нашият доктор ни каза ,че пролетта и лятото е хубаво да се слагат всеки месец когато е наплива от кърлежи ,през останалото време на 3-4 месеца един път и досега слава богу не съм намирала от тези гадини  :angry:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5828 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 01:18 PM

С точност незнам как се казва,вечерта след 8 ще се обадя на майка ми тя скоро е купила и ще ми каже марката,но ние като търсихме във вет.аптека на тази цена бяха само 2 вида.Другите са около 5-6 лв но вета ми каза че не са мн задеждни.Вечерта ще пиша как се казва каишката  ;)
User's Signature

Качена снимка

#5829 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 01:18 PM

За да е ефективен и да действа фронтлайна се слага на всеки месец, иначе ето инфо за друг препарат, който е много добър:
http://k9advantix.petparents.com/
А за противопаразитните каишки ефективни са тези дето ралица е споменала, те са на Kiltix с аромат на ванилия, но пък причиняват като страничен ефект алергии и се отпечатват много грозно на козината с времето.

#5830 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 01:57 PM

Аз за сега съм си много доволна слагам всеки месец на Фронтлайн и нищо не съм намирала по Амба  ;) Иначе и аз не съм "ЗА" тези кайшки, най-малкото ми стоят грозно на кучето и това отпечатване.Ама пък ако са ви най-вфикасни за вас, ще е най-добре де.То и моя нали е черен та може и да не виждам, ама толкова го гушкаме и мачкаме все ни е в ръцете и нищо не сме напипвали  ;D
Дано намерите ефикасния начин за обезпаразитяване и за вас, пък и дано на мен да не ми се налага да го сменям моя начин  :P ;D

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни