Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5771 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2008 - 02:54 PM

Първо да кажа: никой не защитавам, нямам кокер, не вземам страна! Тя просто е дете, като мен! Но дали само децата не си правят сметка каква отговорност е да вземеш куче? В смисъл... това е форум за притежателите на кучета, за ОТГОВОРНИТЕ такива. А колко други има, които не знаят, не пресмятат, дори въобще не мислят какво е да имаш куче? Познавам пълнолетни хора, които казват за кучето си: "Е, ше изтрае една нощ гладно, защото сега ме мързи да го нахраня, те утре другите ще го нахранят като провие" и дори такива, които казват "нямам пари да го заведа на лекар, ще му мине като на куче" и когато им кажеш да го подарят на някой, който ще го е грижа и ще има финанси отказват, т.е. каквато и да е грижа към кучето липсва... Така, че не смятам годините за такъв критерий. Пък и да не мислите, че на момичето му е много хубаво като знае, че трябва да се раздели с кучето? Мисля всички (или почти всички) тук знаем какво е да искаш куче и да зависиш от обстоятелствата: родители, квартира, доходи... Аз не бих съдила нея, а майка и. Има ужасно много родители, които се опитват да правят такива ужасни "експерименти" с децата и животните им. Баща ми е такъв. Моето куче го ръфнало, защото я дразнел и той опищя света да я махам. После го хвана грип и ми вкара паника, че бил алергичен и кучето нямало място вкъщи...  :huh: Понякога родителите казват такива неща за да мотивират детето да учи повече да е по - отговорно и незнам си какво още. Мисля, че прибързвате с оценките и нападките... Нека бъде окончателно решението, че Бебка се маха и тогава да започнем с обвиненията.
User's Signature

Качена снимка

#5772 Потребителят е офлайн   *Svetleto* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 04:47 PM

Съжалявам, че се обаждам ей така, никой не ми е искал мнението, но искам да се изкажа.
joleto дълго търси кученце, от това, което пишеше, разбрах, че само парите са й проблем да си купи породисто кученце, иначе имала желание, майка й се съгласила и т.н. Дълго време, голям мерак...Сега го има...И изведнъж се отказва от него, защото няма а я има за кяколко дни?!  :o Това е абсурд! Звучи ми като лъжа, все едно не й харесва кучето и просто търси начин да го смени ли, не знам и аз...Ама въпросът е, че няма никаква логика! Какъв човек трябва да си, за да кажеш, че ше си оставиш бебето куче на улицата, защото трябва да ходиш на гости?! И друго ми направи впечатление...Тя не попита дали има някой от форума, който да и помогне, давайки временен дом на кучето, а пита направо :"Има ли някой, който иска кучето", демек това показва, че тя просто иска да постоянно да се раздели с него, а не заради пътуването й!

Призовавам joleto да каже истината-иска или не кучето и ако отговорът е отрицателен, да се търсят стопани за него, които наистина да го обичат. Няма нужа от лъжи.
User's Signature

Качена снимка

#5773 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 05:00 PM

*Svetleto* ако желаеш да разговаряш с майка ми по този шъпрос-прав ти път...ако АЗ исках да я сменя да съм го направила до сега...обичам си я и искам да си я запазя...но майка ми измисля какви ли не фасони само и само да разкара кученцето,което цитирам: и "опика и осра живота!".
Писна ми да споря във този форум със хора,които още от началото неможеха да ме понасят...първо защото имах колебания относно породата,второ защото нямам мнение като тяхното и какви ли още не...
Няма да споменавам имена,те си знаят кои са...
Щом казвате,че съм БЕЗОТГОВОРНА и не съм за този форум-добре...не съм казвала,че ще захвърля кучето си на улицата,точно поради тази причина и търся дом...дом,във който няма да се вдигат скандали за това,че бих стояла гладна вкъщи за 6 дена,отколкото да си захвърля кучето,НО ЧАКАЙТЕ...аз нали съм безотговорна!
Щом сте казали,така да бъде...писна ми да се боря със хората,които не са на моето мнение,които не ме харесват и биха използвали ВСИЧКИ средства,за да докажат,че са прави,а аз греша...
Мислех,че доверието и разбирателството са основното във този форум...е...явно съм грешала :-

Благодаря за т.н "внимание"...

#5774 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2008 - 05:25 PM

joleto, защо не се замислиш малко, а пак правиш фасони и се правиш на обидена? А сега и целият свят е срещу теб? Пак ли трябва да се обясняваме по този въпрос? Едно само не разбрах, а хората те питаха по-нагоре, къде ще са котките, кой тях ще ги храни през това време? Кой на тях ще им сипе вода? А по повод отношение ти към Бебка, какво да кажа, но съм го прочела в други теми, за други породи.
Почвай да и търсиш стопани и дано да има повечко късмет!
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5775 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 05:41 PM

Цитат

Не разбирам,защо отново ти,Meridit,ПАК се заяждаш с MEH??...и защо свързваш всеки 3ти човек със моето име...
joleto това,joleto онова...айде да престанем със нападките хм?
Човек от Русе-това е joleto,тя си прави фалшиви регистрации,тя се преструва на друг човек...тя незнам си кво...
Приятна атмосфера друг път jujulinka ;) поне аз няма да си зарежа кучето,както някой са го направили вече :)
Благодаря за указаното внимание и "разбирането" :)
Извинете не взимаме страна, ако може помогнете да се намери нов ДОБЪР стопанин на кученцето.Нещата са ясни... Така ще се реши за всички проблема .Само да не изхвърля животинката това е грехота.

#5776 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 05:57 PM

joleto,ако наистина търсиш дом на Бебка пусни обяви със снимка на повече места -в мамаче.ком,буркан инфо и други.Само те моля да бъдеш взискателна към новите стопани. :(    Е.... късмет миличка Бебз,от сърце ти желая да намериш хората които ще те обичат безрезервно! :'(
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#5777 Потребителят е офлайн   *Svetleto* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 05:58 PM

Много ме дразнят хора, които не признават вината си, а се правят на жертви и карат другите да се чувстват виновни  :angry: Е, аз не се чувствам виновна, че изказах мнението си. Виждам, че можело и да казваш истината!
joleto, нали причината да махнеш кучето беше, че отивате в друг град? Сега си призна, че всъщност проблемът е майка ти, която не харесва това, че кученцето ака и пикае, където свари? Можеше направо да го кажеш, а не да измисляш други причини.

Искам да добавя още нещо. Когато човек силно иска нещо, постига го! Ако наистина искаш кучето, има начин да се справиш с положението! Ти хвърли толкова желание и усилие, за да се сдобиеш с него,а  сега само заради това, че ака, ще го оставите?! Говори мнгоо сериозно с майка си или намери някакво решение, в интернет има достатъчно информация как да се справите с проблема. Пак казвам, ако има желание-всичко става. Моето пуделче е на 4 месеца, дълго го исках и вече го имам! Целите ми ръце са нахапани, целият апартамент редовно е напикаван и наакван, аз съм станала като домакиня вечно с парцалите в ръка, но не се отказвам от него. Поемам отговорност. А и го пускам на терасата да ака, някой път там го прави. Има начини...
User's Signature

Качена снимка

#5778 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 06:13 PM

здравеите ;)аз не взимам ничия страна.само ще кажа че не толкова joleto,а по скоро маика и е за всичките нападки.мисля че тя е главно виновната за тази ситуация.Когато ми подариха Рики, на маика ми не и видяхме очите може би 2 седмици.нея я е страх дори от новородено коте...а сега сам в нов дом,живея от 2 месеца с приятеля си и тук има един"звяр"които е между боксер и бултериер и няма как да си доведа моя бебчо тук.то ще го изяде.Пък и двете са мъжки. :-и ще става страшно...и познаите кои гледа сега моя Рики....мама... ;)даже тя се обръща кам него,цитирам: "чочко малък и такива още думи"...като се прибере от работа парвите и думи са"ку4ето яло ли е,извеждано ли е?"а не пита дали аз и брат ми сме яли...така че моето мнение е че не joleto е толова виновна а по скоро маика и...

#5779 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 06:18 PM

Но все пак ако тя го иска истински ше направи всичко възможно за да бъде с него и да не го оствя кадето и да било.... :huh:

#5780 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 06:36 PM

Нямам думи  :huh: Защо се правиш на беззащитна и все едно нямаш избор и не ти си виновна за съдбата на Бебу. Защо като си знаела, че нещата няма да свършат добре си настоявала толкова за кучето??? Не разбирам защо толкова лесно се примиряваш с това "твоето" куче да отиде на улицата? Защо не се бориш за оставането му  :'(
Преди да си вземеш куче трябва да си помислиш за отговорностите които идват с него. Трябва да се замислиш за това дали всички в дома ти са съгласни с това да съжителстват с куче. А замислила ли си се защо майка ти е казала:  "опика и осра живота!" Може би защото ти не и помагаш с чистенето и отглеждането на кучето. Сигурно по цял ден си навън или на компютъра без да обръщаш ни най-малко внимание на Беба. Сигурно не си я извеждала повече от 2-3 пъти откакто си я взела? Замисли се защо  :sos:

Много се надявам Бебу да си намери дом в който наистина да я обичат и да се грижат за нея  :kuchence:
User's Signature

#5781 Потребителят е офлайн   galinagaga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 06:58 PM

Нямам кокер но следя темата и искам да добавя

Цитат

"опика и осра живота!".

Памперсите също вършат работа
User's Signature

Качена снимка

#5782 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 07:04 PM

Цитат

Нямам кокер но следя темата и искам да добавя

Цитат

"опика и осра живота!".

Памперсите също вършат работа

кучето не е старо за да е с памперси, а и хората нямат пари за тях. Проблема е, че кучето не е възпитано да ходи навън и не се полагат достатъчни грижи за него  :huh:
User's Signature

#5783 Потребителят е офлайн   galinagaga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 07:08 PM

Да, но е бебе, ако не се лъжа. А когато някой иска куче първо трябва да помисли дали ще може да се грижи за него. Дали ще има нужното време и финанси които да отделя за него. А когато е против волята на родителите в повечето случаи се получава така.
User's Signature

Качена снимка

#5784 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 07:22 PM

Здравейте, ето бебоците на Каспър. Още не са прогледнали, но са много сладки.
Ще се опитам да пусна и обява, защото си търсим кандидат-родители.

#5785 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 07:24 PM

Ето още

#5786 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 07:25 PM

... и още...

#5787 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 07:27 PM

предпоследно  :blink:

#5788 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 07:28 PM

и последно

#5789 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 07:34 PM

Виж joleto, аз не знам как така не спря.Как може да ти казват ВСИЧКИ съфорумци че не си "на прав път", а ти да ни набеждаваш че ние всички сме срещу теб, а ти си права.Е не става.Нормалните хора обикновенно се вслушват поне малко(за минута поне) в това което им се казва, ако всички и казват че греши.
Не се прави на жертва и онеправдана, не става!Защо си взе куче като знаеш че майка ти няма да го приеме(или не познаваш реакцийте на майка си?!?)Този проблем не е от вчера... защо не сподели по-рано за да има време да се намери дом за беба?Защо не си помислила поне някакъв резервен вариант за това(ако майка ти не я иска)?Аз като взимах Амба бях готова да се изнеса от нас ако се наложи!!!(бях го обмислила)А ти???Защо не писа по-рано че има такъв проблем? Да питаш какво да се прави?Да търсиш варианти?А само цунки и гунки се пишат в форума... и накрая - майка хвърля беба на улицата?Толкова въпроси мога да ти задам, и не само аз.Те хората си питат тук, ама ти избирателно пишеш.Само се самосъжаляваш и обвиняваш хората, а един отговор не даваш.Защити се поне малко, ако толкова имаш претенций за каквото и да е...
Дано някой да я спаси от вашия дом.Милата  :'(

#5790 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 April 2008 - 08:09 PM

честно казано не знам какво да мисля за положението на joleto.От една стран хем разбирам,хем не разбирам майка и ,жената или и е писнало както каза някой по-горе от липсата на помощ ( както беше и при нас между другото) или наистина не иска кучето от неприязън....Или joleto нарочно я оставя , или наистина полага грижи ,но пак не се приема от родителите.
Много се обърках,вижте ще дам себе си за пример ,защото аз пък в стремежа си да бъда добър родител направих грешката да взема първо заек ,а после и неподходяща за нашият дом и възможности порода.Но ако имаше и малко от ентусиазма за грижи и помощ,в които се мъчи да ни убеди joleto  от страна на дъщеря ми изобщо не бих и помослила да връщам нито заек,нито куче .(заека наистина много хапеше - някой се изказа по-горе)
При всичко това апелирам да не търсите оправдание или обяснение на госпожицата,защото тя не,че не може ( 16 години хич не са малко) ами не иска да даде,ами да се намери дом за бебето.Нека сама да си прави изводи ,да си вземе поуки ....пък ако не го направи лошо за нея.
И все още смятам ,че не майка и е причината.....
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема