Кокер спаньол
Публикувано: 06 April 2008 - 08:51 PM
Публикувано: 06 April 2008 - 08:52 PM
Цитат
Ехее, тъкмо това си говорихме с мама! ;) Че ако няма да е от развъдник, може да си вземеш някой от мъниците на Каспър.
А те са толкова слааадкии!!! Направо не ми стигат думите, бонбончета сладурски!!! :wub: :wub: :wub:

Публикувано: 06 April 2008 - 09:34 PM
Публикувано: 06 April 2008 - 09:51 PM

Публикувано: 06 April 2008 - 09:57 PM
Публикувано: 07 April 2008 - 09:15 AM
Винаги съм се чудила на такъв тип хора, които имат големи изисквания относно порода, а същевременно вземайки куче от такова място знаят че не могат да очакват кои знае какво от него, защото нещата са си съвсем логични и е ясно че кученцето взема наследствените белези на неговите предци и няма начин да заприлича по законите на чудесата на стандарта на дадена порода.
Кученцето е много хубаво, надявам се и здраво и дано да бъде дадено на свестни стопани, които да се грижат както трябва за него, и да го оценят истински, а не по размера на козината.......
Публикувано: 07 April 2008 - 09:36 AM
Каспър е роден на 3 октомври 2004 г. За Сандра - майката - не знам кога точно е родена - но е с половин година по-голяма.
Сегашните бебоци са второ котило. Първото бяха 3 бебока, сега са 5 бебока - три момиченца и две момченца.
Каспър е с много интересна "линийка" на носа - на снимката можете да видите - по средата на муцунката козинката му се обръща така, че да оформи една линийка - все едно е от плюш и там е ръба на зашитите части... супер е сладък с тази муцунка, не съм виждала досега кокери с такава - обикновено муцунката на повечето кокери е изцяло гладка. Има рус перчем, жена му също. Каспър е по-набит, по-якичък (не знам дали е от поохранване или от гени), но не смятам, че е дундьо..
Досега не сме боледували от нищо сериозно - да чукам на дърво.
С моя профил съм качила снимки на Каспър във фото галерията.
Дали успявате да ги отворите?
http://dog.bg/forum/...;cat=1349;u=183
Друго какво ви интересува?
Публикувано: 07 April 2008 - 09:49 AM
Аз искам да Ви попитам вас собствениците на Английски кокери, защо като доиде това време(пролетта) и започвате да бръснете кокерите навсякъде?)който си го бръсне де ;))Че те нямат много козина,пък това им е чара.Сетих се просто за едни хора в клиниката на който ветеринарите им обръснаха буквално кокера навсякъде, не само ушите примерно.И то горкото толкова стресирано, ама и цялото "наръфано", от всякъде стърчи ту късо ту дълго... грозна картинка беше.Та ме хвана чак жал.А май и от машинката се изменя камата структора на козината, не знам как е при вас.Но ми изглежда различна козината на стриганите кокери и на тези с едтествените им размери козина.
Публикувано: 07 April 2008 - 09:57 AM
Истината е, че доста ме притесни тази случка, защото както виждате и на нас ни предстои да раздадем нашите бебоци и не ни е все едно къде ще попаднат. Първите три бебета на Каспър и Сандра - от преди година и половина - не всички от тях имаха късмет. Едното го сгази кола и на нас ни беше много мъчно, като разбрахме. Сега стопаните на сгазеното кутре май пак искат да вземат кученце - те може и да не са били виновни за конкретната ситуация - и на мен Каспър ми е бягал през улицата...-там аз си бях виновна, че го държах без каишка! - но все пак ми се свива сърчицето, като си помисля дали пак да им дадем кученце...Дано новите бебоци имат по-голям късмет в живота. Да можехме да ги задържим всичките... :(
Публикувано: 07 April 2008 - 09:59 AM
Цитат
Аз искам да Ви попитам вас собствениците на Английски кокери, защо като доиде това време(пролетта) и започвате да бръснете кокерите навсякъде?)който си го бръсне де ;))Че те нямат много козина,пък това им е чара.Сетих се просто за едни хора в клиниката на който ветеринарите им обръснаха буквално кокера навсякъде, не само ушите примерно.И то горкото толкова стресирано, ама и цялото "наръфано", от всякъде стърчи ту късо ту дълго... грозна картинка беше.Та ме хвана чак жал.А май и от машинката се изменя камата структора на козината, не знам как е при вас.Но ми изглежда различна козината на стриганите кокери и на тези с едтествените им размери козина.
Аз също съм чувала, че не трябва да се бръснат :-) Ние на Каспър към април-май му остригваме ушите максимално късо - заприличва на подострен молив в главата. Но по тялото леко само поорязваме козинката и му правим триминг - не го остригваме първи номер... Чувала съм, че така козинката порасва много дълга в последствие - а ние не искаме супер рунтаво куче.. Не знам дали е вярно.
Публикувано: 07 April 2008 - 10:16 AM
Публикувано: 07 April 2008 - 11:16 AM
Цитат
Цитат
аз скоро може да се сдобия със пекинез...но ще видим,няма да казвам нищо повече за да не възкликне bushkata: пак ли :huh: или някой друг..."не отново" и тем подобни :)
Много поздрави!
Аз ще поизчакам и ще кажа много по-лоши неща, мога да чакам, аз съм лош, лош човек.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 April 2008 - 11:29 AM
На Рудо му подстригвам лапите (с голям зор - много мърда и го е гъдел ;D), от вътрешната страна на ушите ( почти до кожа - заради осилите и гадовете ) а останалата козинка - само това което стърчи. Много му харесвам русата козинка и бялото жабо и просто не мога да си го представя по ниско подстриган, а и какво ще реша :P? Сложих малко бебешки снимки на дивчото в галерията и в snimka.bg
Публикувано: 07 April 2008 - 11:47 AM
joryvk, споко, няма как да порасне по-дълга от колкото е в момента, само че от машинката се променя структура на козината и става малко по-мека. Каспър е много смешен с тази черта на носа, като при риджбека по гърба! ;D Много е готин така, няма как да се сбърка, има си собствен чар! ;)
Публикувано: 07 April 2008 - 12:03 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +