Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5791 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2008 - 08:47 PM

ехооо кандидат родител точно тук  ;D ;D ;D ;D ;D joryvk  аз ти писах на ЛС
User's Signature

Little things make us happy!!! :)
Качена снимка

#5792 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 08:51 PM

Чета и не вярвам на очите си  :angry: как може да има такива хора ,абе  joleto толкова писане изписа ,че неможеш без нея ,че тя е всичко за тебе а то какво излиза празни приказки само показваш голяма активност във форума и то за какво  :'( Нямам думи просто ,кучето става част от семейството ,явно само при вас не е така  :'( тъжно е наистина!Gesi е напълно права и аз не мога да си представя някаде да отидем без Томи ,той ни е в плановете навсякаде ,той ни е талисманчето  :blink:Абе вие бяхте доста време с Беба ,как майка ти поне малко не се превърза към нея , аз немога да ви разбера а и предполагам и много хора от форума също! :huh:  :huh:  :huh: :o
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5793 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 08:52 PM

Цитат

Ехее, тъкмо това си говорихме с мама!  ;) Че ако няма да е от развъдник, може да си вземеш някой от мъниците на Каспър.
А те са толкова слааадкии!!! Направо не ми стигат думите, бонбончета сладурски!!!  :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#5794 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 09:06 PM

Наистина са много сладки бебетата  :wub: Ако може да пуснете малко снимки на майката и таткото.Да ни разкажете повече за тях.Че нали има и кандидат родители вече тук, та да се информираме всички  :P

#5795 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 09:34 PM

Joleto,надявам се да не замениш Бебка с друго по-дългокосместо кокерче, толкова страда за това ,че твоето е с къс косъм?! :rolleyes:За  котета не писа кой ще ги гледа тия 6 дни,или те са доста,което оцелее.... :(
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#5796 Потребителят е офлайн   *Svetleto* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 09:36 PM

И аз мисля, че не харесва външния вид на кученцето, май това е по-важно за нея. Иначе нямаше така лесно да се отказва. И мълчанието й ме кара да мисля, че съм права...
User's Signature

Качена снимка

#5797 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 09:46 PM

Добър вечер влизам и не вярвам на очите си, как така на улицата..... :huh:
User's Signature

Качена снимка

#5798 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 09:51 PM

E, някой път пък наистина няма какво да се направи и това си е факт. И аз като бях на 8 по никакъв начин неможех да разубедя баща ми да не "командирова" дворните кучета, които са се провинили... Пък и не виждам какво може да се направи ако майката е отказала категорично да гледат това куче. Казах и на joleto, че мога да и предложа кандидат - осиновители, така че няма смисъл и да драматизираме толкова. Дори и да не отиде при приятелите ми кучето е хубаво и без да се лъжем, бързо ще намери нови стопани. При всички случаи има решение на проблема! Обръщам се и аз към joleto: мила, ако майка ти все пак си промени мнението по какъвто и да е повод и задържите Беба (и я оставиш при приятели докато те няма, или в хотел, или където и да е) много се замисли оттам насетне как ще се грижиш за кучето. На твое място не бих си помислила да оставя майка ми да го храни/извежда/чисти дори и веднъж за да не давам излишни поводи и провокации.
User's Signature

Качена снимка

#5799 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 09:57 PM

Joleto всичко което се изписа до тук е вярно.И според мене ти си перфекционисктка спрямо Бебка-имаш комплекс че тя не е като останалите кокерчета,но тя е прекрасна и страшно чаровна и не би трябвало да се притесняваш от това.Тя е едно бебе което има само вас-ти си нейната майка,нейното семейство което иска да я изостави.Не й го причинявай.Ако найстина държиш и искаш Бебка бори се за нея,ако ли не-не я незаслужавате.Късмет на горкото създание !
User's Signature

Качена снимка

#5800 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:15 AM

ralica_v , всичко което каза е и моето мнение, просто това беше ясно отдавна, че ще се получи, но единствено от това сега ще страда кученцето, за жалост то няма как да си определи само съдбата.
Винаги съм се чудила на такъв тип хора, които имат големи изисквания относно порода, а същевременно вземайки куче от такова място знаят че не могат да очакват кои знае какво  от него, защото нещата са си съвсем логични и е ясно че кученцето взема наследствените белези на неговите предци и няма начин да заприлича по законите на чудесата на стандарта на дадена порода.
Кученцето е много хубаво, надявам се и здраво и дано да бъде дадено на свестни стопани, които да се грижат както трябва за него, и да го оценят истински, а не по размера на козината....... 

#5801 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:28 AM

Цитат

Здрасти, и аз ти отговорих на ЛС :-)

#5802 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:36 AM

Здравейте, ще ви пусна снимки на родителите, ето и кратка автобиографична справка :-)
Каспър е роден на 3 октомври 2004 г. За Сандра - майката - не знам кога точно е родена - но е с половин година по-голяма.
Сегашните бебоци са второ котило. Първото бяха 3 бебока, сега са 5 бебока - три момиченца и две момченца.
Каспър е с много интересна "линийка" на носа - на снимката можете да видите - по средата на муцунката козинката му се обръща така, че да оформи една линийка - все едно е от плюш и там е ръба на зашитите части... супер е сладък с тази муцунка, не съм виждала досега кокери с такава - обикновено муцунката на повечето кокери е изцяло гладка. Има рус перчем, жена му също. Каспър е по-набит, по-якичък (не знам дали е от поохранване или от гени), но не смятам, че е дундьо..
Досега не сме боледували от нищо сериозно - да чукам на дърво.
С моя профил съм качила снимки на Каспър във фото галерията.

Дали успявате да ги отворите?

http://dog.bg/forum/...;cat=1349;u=183

Друго какво ви интересува?

#5803 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:49 AM

Снимките са супер.Мерси за инфото  :wub: и успех на малките в новите им домове  ;)
Аз искам да Ви попитам вас собствениците  на Английски кокери, защо като доиде това време(пролетта) и започвате да бръснете кокерите навсякъде?)който си го бръсне де ;))Че те нямат много козина,пък това им е чара.Сетих се просто за едни хора в клиниката на който ветеринарите им обръснаха буквално кокера навсякъде, не само ушите примерно.И то горкото толкова стресирано, ама и цялото "наръфано", от всякъде стърчи ту късо ту дълго... грозна картинка беше.Та ме хвана чак жал.А май и от машинката се изменя камата структора на козината, не знам как е при вас.Но ми изглежда различна козината на стриганите кокери и на тези с едтествените им размери козина.

#5804 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:57 AM

Здравейте, всъщност аз чак сега се зачетох за Бебка. А не е ли възможно просто майката да си е изпуснала нервите и всъщност да няма намерение да изхвърля бебока на улицата. Не вярвам да има човек, който първо е позволил да бъде взето това бебоче а после да поставя ултиматуми на детето си да изхвърли кутрето.. Не че не е възможно, но ми звучи крайно... Според мен ако е такъв случаят - тоест майката да не иска кученцето - те ще му намерят ново семейство - като поразпитат насам-натам за някой, който си търси кученце...
Истината е, че доста ме притесни тази случка, защото както виждате и на нас ни предстои да раздадем нашите бебоци и не ни е все едно къде ще попаднат. Първите три бебета на Каспър и Сандра - от преди година и половина - не всички от тях имаха късмет. Едното го сгази кола и на нас ни беше много мъчно, като разбрахме. Сега стопаните на сгазеното кутре май пак искат да вземат кученце - те може и да не са били виновни за конкретната ситуация - и на мен Каспър ми е бягал през улицата...-там аз си бях виновна, че го държах без каишка! - но все пак ми се свива сърчицето, като си помисля дали пак да им дадем кученце...Дано новите бебоци имат по-голям късмет в живота. Да можехме да ги задържим всичките...  :(

#5805 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:59 AM

Цитат

Снимките са супер.Мерси за инфото  :wub: и успех на малките в новите им домове  ;)
Аз искам да Ви попитам вас собствениците  на Английски кокери, защо като доиде това време(пролетта) и започвате да бръснете кокерите навсякъде?)който си го бръсне де ;))Че те нямат много козина,пък това им е чара.Сетих се просто за едни хора в клиниката на който ветеринарите им обръснаха буквално кокера навсякъде, не само ушите примерно.И то горкото толкова стресирано, ама и цялото "наръфано", от всякъде стърчи ту късо ту дълго... грозна картинка беше.Та ме хвана чак жал.А май и от машинката се изменя камата структора на козината, не знам как е при вас.Но ми изглежда различна козината на стриганите кокери и на тези с едтествените им размери козина.

Аз също съм чувала, че не трябва да се бръснат :-) Ние на Каспър към април-май му остригваме ушите максимално късо - заприличва на подострен молив в главата. Но по тялото леко само поорязваме козинката и му правим триминг - не го остригваме първи номер... Чувала съм, че така козинката порасва много дълга в последствие - а ние не искаме супер рунтаво куче.. Не знам дали е вярно.

#5806 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 10:16 AM

При нас Каричка като беше съвсем бебе т.е преди месец беше много смешна-гръбчето й беше гладко,все едно бръснато ,а отстрани козинката й стърчеше,ще кажеш че има страшно голямо коремче.Сега й изпопада бебешката козинка и е толкова гладка само ушите й са къдревки.Смятам като порасе да си й поддържаме една дължина на козинката че нали в това е чара на кокерчетата (и не само  ;D )
User's Signature

Качена снимка

#5807 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 April 2008 - 11:16 AM

Цитат

Цитат

аз скоро може да се сдобия със пекинез...но ще видим,няма да казвам нищо повече за да не възкликне bushkata: пак ли :huh: или някой друг..."не отново" и тем подобни :)
Много поздрави!

Аз ще поизчакам и ще кажа много по-лоши неща, мога да чакам, аз съм лош, лош човек.
Сигурна бях, че това куче няма да се задържи при теб и точно това имах предвид. Само си мислех, че сценария ще е друг - първо ще си намериш друго, после ще махнеш Бебка. Ех, Жол... Защо са толкова предивидми хора като теб. Дано Бебка намери нормален дом и тъй като знам, че няма да се откажеш - дано някак попаднеш на куче, от което да не те е срам и да не е поредното...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5808 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 07 April 2008 - 11:29 AM

За Йолето няма да коментирам!!! Толкова съм разочарована и така ми е мъчно за Бебз, че...сигурно ако продължа ще кажа нещо нецензурно :angry:! Не мога да не кажа обаче - дано се намерят добри стопани за кученцето, а тя НИКОГА да не да не забрави до къде докара горкото животинче! Не може 16 години да живееш с някого и да не знаеш какво можеш да очакваш от него. А ако знаеш, че нещата ще стигнат до "на улицата", просто няма да вземаш НИЩО, докато не станеш самостоятелен човек и не живееш отделно. А пък като й чета писанията в другите теми...майко мила!Толкова :huh:!!!

На Рудо му подстригвам лапите (с голям зор - много мърда и го е гъдел ;D), от вътрешната страна на ушите ( почти до кожа - заради осилите и гадовете ) а останалата козинка - само това което стърчи. Много му харесвам русата козинка и бялото жабо и просто не мога да си го представя по ниско подстриган, а и какво ще реша :P? Сложих малко бебешки снимки на дивчото в галерията и в snimka.bg
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5809 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 11:47 AM

Комплексарска работа, дори не заслужава да се пише повече по въпроса, очаквах това да се случи и ето че за съжаление се случи.  :(

joryvk, споко, няма как да порасне по-дълга от колкото е в момента, само че от машинката се променя структура на козината и става малко по-мека. Каспър е много смешен с тази черта на носа, като при риджбека по гърба!  ;D  Много е готин така, няма как да се сбърка, има си собствен чар!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5810 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 12:03 PM

Жолето,моля те пиши какво става с Бебз?Никой ли не я иска?Аз бих могла да я взема за няколко дни,ако можем да и намерим дом,но съм от Монтана и не мога да отида чак до Русе.Има ли някой т форум,който да е от Русе и да се свърже с това момиче.Много ми се иска да помогна на кученцето.Хайде да направим нещо за да не отиде на улицата... :sos: :sos: :sos:. .Жолето,ао четеш това-моля те-пиши какво решихе за Бебка-ще я давате ли или не.Ние няма повече да те нападаме.Нека направим нещо за доброто на кученцето.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни