Кокер спаньол
Публикувано: 08 April 2008 - 08:48 PM
Много е важно в активният сезон на кърлежите препарата да се слага всеки месец, просто няма как. :-
То пише, че срещу кърлежите действие един месец, бълхи- два до три.
Публикувано: 08 April 2008 - 09:50 PM
Обаче другите кучета,които ходят на същата полянка на която и ние не хващат кърлежи.Според мен зависи от кучето-иначе просто не си го обяснявам :huh: .

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 08 April 2008 - 09:52 PM
Цитат
Цитат
А за противопаразитните каишки ефективни са тези дето ралица е споменала, те са на Kiltix с аромат на ванилия, но пък причиняват като страничен ефект алергии и се отпечатват много грозно на козината с времето.
Да,за тази марка става въпрос,но за страничния ефект и отпечатването по козината при нас не е имало.Зависи сигурно от кучето....
А за кого е алергията??? - кучето или човека!?
то ние взехме сега това ни препоръчаха, да видим,дано стане,че.... думи нямам,днес така го мъчиха за да му извадят един кърлеж, чак се разплака,сладурчето :( :'(
Публикувано: 09 April 2008 - 09:04 AM
Аз съм ги употребявала два пъти тези каишки на две различни кучета, много съм доволна, нямала съм проблем нито с бълхите нито с кърлежите, но от друга страна това е много неприятно с този тип алергия , също като стоят повече от три месеца на врата и се отпечатват на козината, а нали това е ефекта да стоят постоянно там, няма как да се махат и пак да се слагат, може би при късокосмести породи не се отпечатват така, но при нас не е така.
Иначе отдавна употребявам Фронтлайн, като подчертавам за да има ефект се слага преди да е изтекъл един месец, така се застъпва с предишното слагане и тъй като ефекта при него е в разтваряне в мастните клетки, така лекарството се усвоява и се натрупва и действа вече ефективно.
От първи месец поставяне на пипетка няма такъв ефект, продължава се и следвашите месеци през годината и така се усвоява добре с натрупване и действа вече както трябва, като много е важно да се продължава преди да е свършил месеца и естествено да се купува пипетка според кг. на кучето, а не кучето да тежи 13 кг и да му вземеш пипетка до 10 кг.
Иначе ми прави впечатление , че който се оплаква от Фронтлайн, пък е доволен от Адвентикс, така че всеки може да тества и двата продукта и да установи кой от тях е неговото разрешение за гадинките.
Публикувано: 09 April 2008 - 09:27 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 09 April 2008 - 04:46 PM
Публикувано: 09 April 2008 - 08:21 PM
Ние сме мн щастливи!! :P :yahoo: вчера съвсем случайно си намерихме цяла глутница за разходки заедно и такава игра падна!!!!!!! и понеже се разсеяхме малко и забравихме да питаме,дали всяка вечер са там и днес отидохме пак и вече се уговаряме!!! малко ни е далече да ходим там,но пък каква компания сме само!! обещаваме снимки от следващия път!:)
Публикувано: 09 April 2008 - 09:59 PM
Публикувано: 10 April 2008 - 07:19 AM
Цитат
Браво на вас :->) .Майта глезличка пък май се е научила на плочки,а ние имаме плочки и в банята и в коридора.Съответно предпочита по-лесния вариант и по близък -коридора.Постелихме коридора но пак пишка там.Рабира се обичаме да си правим нещата точно там където нетрябва-на улицата,пред магазини или алейки,където играят децата :rolleyes: .
Разбрахме че от дребните породи се събират в морската след 17 часа и ние там вчера ама имаше само хъскита и лабродори и разбирасе внушителният Хектор (дор бордо),дето само главата му е колкото Кара ;D .Та си останахме без игра,не са от наща категория :(
Публикувано: 10 April 2008 - 07:52 AM

Публикувано: 10 April 2008 - 03:23 PM

Публикувано: 10 April 2008 - 05:23 PM
Аз да взема да обобщя фактите, които сте коментирали в почти 3 страници, понеже съм имала вземане даване с всички споменати продукти:
Значи, Фронтлайн наистина е един от най-добрите продукти на пазара, но изброените 3 недостатъка са доста силни. Понеже е най-разпространения миналата година например имаше доста ментета, освен това наистина кърлежите се забиват първо и после умират. Да не говорим, че на моето куче незнайно защо така и не подейства този препарат.
За тези, които търсят алтернативата има три вида на една и съща фирма. Баер /онези с аспирините/ са производители и на Адвантикс /спот он формата с репелентно действие/ и на Килтикс /жълтата каишка с пеличкия прах по нея/ и на пудрата Болфо /във флакон от 100мл за ползване когато се налага/. Ползвала съм и трите и съм абсолютно еднакво доволна. С Каишката 6 месеца нямахме никакъв проблем, даже алергия не направи /има риск за алергия, но не е чак толкова голям/. Адвантикс като слагахме нищо не съм намирала по кучето, всичко е било изгонено. Пудрата я ползвам в моменти като сегашния, когато след дъжд наизлизат адски много кърлежи и като пекне слънце става нетърпимо. Тя се слага на всеки 3-4 дни, в зависимост от количеството на наизлюпилите се кърлежи. СЛед разходка може би 20-30 мин след нея ги намирам незабити и изсъхнали /т.е. мъртви/. Много съм доволна и от трите препарата, ползвам ги и трите в зависимост от времето, парите и периода от годината. Затова който не е доволен от Фронтлайна може да си хареса една от трите форми и да опита.
Рудо, рудо... колко ви завиждам. Аз трябва да направя същото + едно избръсване, ама кой знае кога ще дойде ред... А козината и ноктите вече много ни пречат... може би тия дни ще отидем на гости на нашите ветки :)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 10 April 2008 - 07:12 PM
Публикувано: 10 April 2008 - 07:39 PM
Публикувано: 10 April 2008 - 09:43 PM
Публикувано: 10 April 2008 - 10:01 PM