Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5841 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 April 2008 - 08:48 PM

В момента и ние сме на Адвантикс, но и с Фронтлайна не сме имали проблеми (ТТТ), разбира се.  ;)
Много е важно в активният сезон на кърлежите препарата да се слага всеки месец, просто няма как.  :-
То пише, че срещу кърлежите действие един месец, бълхи- два до три.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5842 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 09:50 PM

Ами аз след като сложих Фронтлайн на следващия ден намерих един кърлеж на коремчето на Рея.След 3 дни намерих още един.Преди 1 час пак извадихме един от вратлето и,а наобед я напудрих доста с пудрата Тапилан.Тя горката го беше чешала и добре,че го видях,иначе щеше да направи раничка :( :( :(.
Обаче другите кучета,които ходят на същата полянка на която и ние не хващат кърлежи.Според мен зависи от кучето-иначе просто не си го обяснявам  :huh: .
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5843 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 09:52 PM

Цитат

Цитат

А за противопаразитните каишки ефективни са тези дето ралица е споменала, те са на Kiltix с аромат на ванилия, но пък причиняват като страничен ефект алергии и се отпечатват много грозно на козината с времето.

Да,за тази марка става въпрос,но за страничния ефект и отпечатването по козината при нас не е имало.Зависи сигурно от кучето....

А за кого е алергията??? - кучето или човека!?
то ние взехме сега това ни препоръчаха, да видим,дано стане,че.... думи нямам,днес така го мъчиха за да му извадят един кърлеж, чак се разплака,сладурчето :(  :'(
User's Signature

Качена снимка

#5844 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 09:04 AM

За кучето Brani and Max , започват да се чешат обилно по врата, в това се проявява.
Аз съм ги употребявала два пъти тези каишки на две различни кучета, много съм доволна, нямала съм проблем нито с бълхите нито с кърлежите, но от друга страна това е много неприятно с този тип алергия , също  като стоят повече от три месеца на врата и се отпечатват на козината, а нали това е ефекта да стоят постоянно там, няма как да се махат и пак да се слагат, може би при късокосмести породи не се отпечатват така, но при нас не  е така.
Иначе отдавна употребявам  Фронтлайн, като подчертавам за да има ефект се слага преди да е изтекъл един месец, така се застъпва с предишното слагане и тъй като ефекта при него е в разтваряне в мастните клетки, така лекарството се усвоява и се натрупва и действа вече ефективно.
От първи месец поставяне на пипетка  няма такъв ефект, продължава се и следвашите месеци през годината и така се усвоява добре с натрупване и действа вече както трябва, като много е важно да се продължава преди да е свършил месеца и естествено да се купува пипетка според кг. на кучето, а не кучето да тежи 13 кг и да му вземеш пипетка до 10 кг.
Иначе ми прави впечатление , че който се оплаква от Фронтлайн, пък е доволен от  Адвентикс, така че всеки може да тества и двата продукта и да установи кой от тях е неговото разрешение за гадинките.

#5845 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2008 - 09:27 AM

Ох,не  :angry:.Сега пак имаме кърлеж-на ушенцето... :angry: :angry: :angry:.Просто не е честно.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5846 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 April 2008 - 04:46 PM

Днес бяхме на вет за годишната ваксина, но не би! Оказа се, че аналните жлези са му възпалени! От известно време се чеше усилено по ушите и по тялото, дъвче си козинката между пръстите ( въпреки че съм ги подстригала ). Постоянно го ровичках за гадове - НИЩО! А вчера се провлачи като на шейничка по дупе! Тогава чак ми мина през ума, че може да е нещо с жлезите. Изстиска ги човекът, проми ги с калиев перманганат, цръкна им антибиотик и другата седмица пак ще ги проверим, за да можем на края на месеца да му сложим год. ваксина. Каза ми, че като са върпалени, дразнят периферната нервна система и за това се получава този сърбеж. Може да предизвикат и други, по-сериозни проблеми и с вътрешните органи (бъбреци и...друго не запомних - май и черен дроб). Помолих го да му отреже ноктите, направи го с гилотина и беше много лесно (ще си купя!). Видя му и ушите и ме похвали за хигиената им ;), но аз си купих и Епи отик ( за по-сигурно). Накапа му Адвентикс за до 20 килограмово куче и сега вече по-споко ще си дивеем навън. Дано да имат очаквания ефект! Но на месец и половина трябва да ги повтарям през усилния период, когато се въдят най-много ГАДОВЕТЕ МРЪСНИ! Като отидем за год. ваксина, ще му направим и профилактични кръвни изследвания - бъбречни, чернодробни и пълна кръвна картина. Доволна съм от деня, а и Рудо определено е по-спокоен и кротък от преди ( явна са го мъчели жлезите). Купих му и много готин гумен кокъл да си играйка. Това е от нас. Прегръдки и мокри близки за всички :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5847 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2008 - 08:21 PM

Лелел Рудо,ама вие сте направо стопани образци!! да ти кажа има хора,които децата не си гледат така! поздравления!:) ако повече стопани бяха така....... :yahoo: ех какъв живот само!

Ние сме мн щастливи!! :P :yahoo: вчера съвсем случайно си намерихме цяла глутница за разходки заедно и такава игра падна!!!!!!! и понеже се разсеяхме малко и забравихме да питаме,дали всяка вечер са там и днес отидохме пак и вече се уговаряме!!! малко ни е далече да ходим там,но пък каква компания сме само!! обещаваме снимки от следващия път!:)
User's Signature

Качена снимка

#5848 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 09:59 PM

Добър вечер и от нас с Ралфи, да ви се похваля кученцето вече си ходи само в банчта до тоалетна много е примерен и бързо се учи, първо го научих само на вестници и само там си ходеше, после само ги преместих и той с тях, сладурче :yahoo: утре сме на трета ваксина, чакам с нетърпение после след 10 дни да се пробваме вече навън, подрави на всички :wub:
User's Signature

Качена снимка

#5849 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 10:09 PM

извинявайте, че пак се меся в темата без да имам кокер, ама четох тук из постовете, че пудрите с Тапилан... добре де, ама после нали неможе да се гушка, целува, качва по мебелите... или може?
User's Signature

Качена снимка

#5850 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 07:19 AM

Цитат

..... да ви се похваля кученцето вече си ходи само в банчта до тоалетна много е примерен и бързо се учи,

Браво на вас  :->) .Майта глезличка пък май се е научила на плочки,а ние имаме плочки и в банята и в коридора.Съответно предпочита по-лесния вариант и по близък -коридора.Постелихме коридора но пак пишка там.Рабира се обичаме да си правим нещата точно там където нетрябва-на улицата,пред магазини или алейки,където  играят децата  :rolleyes: .
Разбрахме че от дребните породи се събират в морската след 17 часа и ние там вчера ама имаше само хъскита и лабродори и разбирасе внушителният Хектор (дор бордо),дето само главата му е колкото Кара  ;D .Та си останахме без игра,не са от наща категория  :(
User's Signature

Качена снимка

#5851 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2008 - 07:52 AM

Аз си я пудря Рея с Тапилан и после си я гушкам и си я мачкам и нищо ми няма.А и при нас си спи,нищо че я пудря. :rolleyes:
User's Signature

#5852 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 01:41 PM

:o ама на мен в магазина ми казаха, че е отровно и не трябва да я целувам после...  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#5853 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2008 - 03:23 PM

Ами аз като я взех нищо не ми казаха,та може би за това си я пипиам.Е щом я напудря не я целувам,обаче спокойно си я пипам.А и пудрата до един час си поема в козината ,а останалата пада след като Рея се изтръска 2-3 пъти :-.
User's Signature

#5854 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 April 2008 - 05:23 PM

Здравейте, кокеровци и кокерици :)

Аз да взема да обобщя фактите, които сте коментирали в почти 3 страници, понеже съм  имала вземане даване с всички споменати продукти:

Значи, Фронтлайн наистина е един от най-добрите продукти на пазара, но изброените 3 недостатъка са доста силни. Понеже е най-разпространения миналата година например имаше доста ментета, освен това наистина кърлежите се забиват първо и после умират. Да не говорим, че на моето куче незнайно защо така и не подейства този препарат.

За тези, които търсят алтернативата има три вида на една и съща фирма. Баер /онези с аспирините/ са производители и на Адвантикс /спот он формата с репелентно действие/ и на Килтикс /жълтата каишка с пеличкия прах по нея/ и на пудрата Болфо /във флакон от 100мл за ползване когато се налага/. Ползвала съм и трите и съм абсолютно еднакво доволна. С Каишката 6 месеца нямахме никакъв проблем, даже алергия не направи /има риск за алергия, но не е чак толкова голям/. Адвантикс като слагахме нищо не съм намирала по кучето, всичко е било изгонено. Пудрата я ползвам в моменти като сегашния, когато след дъжд наизлизат адски много кърлежи и като пекне слънце става нетърпимо. Тя се слага на всеки 3-4 дни, в зависимост от количеството на наизлюпилите се кърлежи. СЛед разходка може би 20-30 мин след нея ги намирам незабити и изсъхнали /т.е. мъртви/. Много съм доволна и от трите препарата, ползвам ги и трите в зависимост от времето, парите и периода от годината. Затова който не е доволен от Фронтлайна може да си хареса една от трите форми и да опита.

Рудо, рудо... колко ви завиждам. Аз трябва да направя същото + едно избръсване, ама кой знае кога ще дойде ред... А козината и ноктите вече много ни пречат... може би тия дни ще отидем на гости на нашите ветки :)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#5855 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 07:12 PM

Здравейте съфорумци, много нещо сте изписали, гледам че актуалната тема е препаратите против кърлежи и бълхи ... Фронтлайн, няма какво друго да кажа, а от каишките не съм доволна хич ... Иначе надявам се да сте в добро настроение, и в добро здраве, поздрави за вас и за кучовците от нас.

#5856 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 07:39 PM

Здравейте приятели!Интересна тема сте подхванали-и ние се видяхме в чудо,много кърлежи,много нещо.И ние я караме на Фронтлайн,но купих и една пудра Тапилан и се каня и да я напудря.През 2-3 дни намирам кърлеж,направо ми писна,а нямам време сутрин да я преглеждам след разходка,че  Голди е  и доста косматичка.Все се каня да редувам Фронтлайна с Адвентикс,но все купувам Фронтлаин,а вета каза че е добре при кокерите да се редуват.Целувки на всички кокерчета :wub:А къде изчезнахте Харди,Гандев/Тимбър/,а Ира с Голди? :wub:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#5857 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 09:43 PM

Здравейте и от нас  :blink: и ние днеска посетихме нашият чичо доктор сложиха ни пак Фронтлайн , всеки месец го слагаме ,аз съм доволна поне засега и в момента спим непробудно  ;D А другата събота сме на подстрижка ,че много ни пораснаха мустаците  :blink:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5858 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 09:46 PM

Здравейте,много се притесних.Кара изведнаж почна да куца,свива крачето и неможе чак да върви.Не я боли,но не стъпва на него.Размачках го,уж се оправи но пак го свива.Някай идея какво може да е.Пък е късно да се обаждам на ветеринаря  :(
User's Signature

Качена снимка

#5859 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 09:55 PM

ralica_v да не е от жлезите ,тя е още малка но незнам ,аз съм го имала този проблем преди с пекинезката ,накуцва , не стъпва на крака си и се оказа от жлезите  :(
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5860 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 10:01 PM

Утре задължително ще я заведа на ветеринар.И аз мисля че е малка за жлезите.Може да е липса на витамини,но уж яде хубава храна.Може и защото днес бях много заета и не я изведох на разходка?Почвам да се чудя от какво може да е.Мерси за отговора.Просто много се притесних.
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена