Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5821 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 07 April 2008 - 07:22 PM

Страхотно. Толкова време да ме няма и да ме посрещне такава новина..... Аман....

Аз само да кажа, че знам защо кучето си търси нов дом - то просто не е кокер. И те двете с майка й са толкова тесногръди, че не могат да обичат кучето, ако не е кокер.
А то наистина няма прилика с кокер, виждала съм снимка на нея и братчето й. Мяза повече на дребен лабрадор.
И повече няма да коментирам, защото каквото и да се каже и изпише те двете ще намерят дом на кучето или ще го изхвърлят, после ще си вземат пекинез или истински кокер и ще си заживеят щастливо, докато поредното куче не им омръзне. Аман.

Аз самп да добавя коментар за бръсненето. Сара я бръсна от 2 години. Преди това нямаше нужда, козинката не беше никак много, но след кастрацията започна да се появява много повече, подкосъма стана по-дълъг от основния и така не приличаше на нищо, а лятото само кърлежи търсехме И я обръснах и стана мнофо сладка. Хареса ми, изкара така лятото, после зимата пуснахме дългата козина, и на лято пак заприлича на бебе. Удобно ми е, както и да изглежда и на нея й е удобно и затова го правя.

П.п. Малките бебета на снимките са невероятнииииии  :wub:

Поздрави от нас със Сара  :wub:
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#5822 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 April 2008 - 12:14 PM

тук май пак стана доста напечено :( жалко вместо да споделяме приятните емоции покрай хубавото време и любовта към животните, ние се натъкваме на проблем стар колкото света, който за жалост скоро няма да изчезне.......... чак ми иде да.... :huh:

За проблема с бръсненет на мен това решение ми предстои,ама мисля, че просто ще хванем малко дължината, не искам да го бръсне целия,но ако видя че лятото пак  много горещо, може и до това да се стигне. но имаме ужасен проблем!!!!! Макси е третиран с фронтлайн преди три седмици,а вече всеки ден му намираме по два три кърлежа!!!!!!!!!!!!това чудо никога не съм го видяла!!!!!!!!а вета ми никак не се впечатлява от това, даже ми каза че важното било, да не били живи катоги вадиш, пък и да останело хоботчето, нямало страшно,пък аз друго съм чувала.......но важното е,че ме страх, той си спинк при нас,постоянно го гушкаме и галим, кажете какво друго да му сложа, за да нямаме проблеми. пък и на него му се поддува кожата от кърлежите (което е нормално де, после спада,като намажа с реванол ). ПОМОГНЕТЕ! мислех си, че по-силно и сигурно средство от фронтлайн няма,ама яво нещо съм сбъркала :sos:
User's Signature

Качена снимка

#5823 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 12:33 PM

И аз на Томи му сложих фронтлайн преди месец но му взех доза за 20кг и за всеки случай му сложих и противопаразитна верижка засега не съм намирала нищо но другият месец пак ще му сложа фронтлайн ,аз съм доволна от капките  ;)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5824 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 12:38 PM

Цитат

И аз на Томи му сложих фронтлайн преди месец но му взех доза за 20кг и за всеки случай му сложих и противопаразитна верижка засега не съм намирала нищо но другият месец пак ще му сложа фронтлайн ,аз съм доволна от капките  ;)

Мен пък ме предупредиха, че не е хубаво да се слагат толкова често, не по-малко от три месеца,ама знам ли вече колкото доктори, толкова мнения и все противоположни!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#5825 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 12:42 PM

Майка ми на булонката си вече от 3-4 год й купува каишка против паразити-жълта сякаш прах има по нея (то май има де).Струва някъде около 25-27 лв (5 мес действа) до досега и един случай не е имала,а миналото лято я бяха взели с тях на село.Аз такава щях да взимам на Кара но вета ми каза че е още малка поне трябва да има 4 мес.Сега сме с фронтлайн и е нямала нищо но собственици на кучета много се оплакват от този препарат.
User's Signature

Качена снимка

#5826 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 12:43 PM

И аз на Рея слагах Frontline преди месец и оттогава имаше поне 12 кърлежа до сега.Даже и   пудра "tapilan" и слагам,но няма абсолютно никакъв резултат.Онзи ден имаше кърлеж на клепача,съвсем близо до окото и се беше подуло толкова много,че оченцето и почти се беше затворило... :(.
А вчера един тъкмо я беше полазил на клепача.Добре,че го видях и го махнах преди да се забие. :huh:
Моля ви-кажете нещо по-ефикасно от Фронтлайна... :sos:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5827 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 12:56 PM

ralica_v ,а знаеш ли каква марка е тази верижка !За капките нашият доктор ни каза ,че пролетта и лятото е хубаво да се слагат всеки месец когато е наплива от кърлежи ,през останалото време на 3-4 месеца един път и досега слава богу не съм намирала от тези гадини  :angry:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5828 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 01:18 PM

С точност незнам как се казва,вечерта след 8 ще се обадя на майка ми тя скоро е купила и ще ми каже марката,но ние като търсихме във вет.аптека на тази цена бяха само 2 вида.Другите са около 5-6 лв но вета ми каза че не са мн задеждни.Вечерта ще пиша как се казва каишката  ;)
User's Signature

Качена снимка

#5829 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 01:18 PM

За да е ефективен и да действа фронтлайна се слага на всеки месец, иначе ето инфо за друг препарат, който е много добър:
http://k9advantix.petparents.com/
А за противопаразитните каишки ефективни са тези дето ралица е споменала, те са на Kiltix с аромат на ванилия, но пък причиняват като страничен ефект алергии и се отпечатват много грозно на козината с времето.

#5830 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 01:57 PM

Аз за сега съм си много доволна слагам всеки месец на Фронтлайн и нищо не съм намирала по Амба  ;) Иначе и аз не съм "ЗА" тези кайшки, най-малкото ми стоят грозно на кучето и това отпечатване.Ама пък ако са ви най-вфикасни за вас, ще е най-добре де.То и моя нали е черен та може и да не виждам, ама толкова го гушкаме и мачкаме все ни е в ръцете и нищо не сме напипвали  ;D
Дано намерите ефикасния начин за обезпаразитяване и за вас, пък и дано на мен да не ми се налага да го сменям моя начин  :P ;D

#5831 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 01:59 PM

Използвайте "Адвантикс " , щом Фронтлайн не ви вьрши работа. Освен че убива паразитите има и отблъскващ ефект ,т.е. по малка е вероятноста да ги намерите по кучето . Докъто за да подеиства фронтлайна кърлежа трябва да се закачи за животинките (затова и ги намирате мьртви)
Никой препарат няма 100% защита , все може да се промъкне някоя гадина .
User's Signature

Качена снимка

#5832 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 02:01 PM

Поливахме я с един препарат цялата, капки, пудра и отново има кърлежи  :'( Трябва да пробваме и с каишка и с Фронтлайн.  :-
User's Signature

#5833 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 02:02 PM

И аз онзи ден махах кърлеж от клепача на Рони, а прендия ден  бях сложила Фронтлайн,ама покрай тия дъждове мин седмица доста мокър го прибирах и незнам дали това не е оказало влияние върху Фронтлайн-а...?!?!?Иначе не мога да се оплача,за 1 година на Рони са му се забивали само 2 кърлежа, което мисля че не е много, но аз освен Фронтлайна веднъж на 1-2 седмици му слагам и пудра за всеки случай и съм много доволна от нея.Често обаче намирам лазещи кърлежи по него, които не са забили....

#5834 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 02:12 PM

абе не си е работа това с тези кърлежи, хич не са умрели като ги намираме, това ме учудва най-много! даже един вчера едно кило олио му сипах да го утрепя,ама не и не, мърда като бегач на дълги растояния!!! ужас, втрещила съм се! а иначе и аз ги мразя тези каишки. вета миналия път ни каза за някакъв спрей, ще ходим днес да видим! ако е ща пробвам това другото дето казвате отблъсквало гадините!направо не знам!!!и само пак да чуя някой да кзава че от тези кучета граът бил целия в паразити!!!аз като гледам колко пари даваме,за да обезпаразитяване! със сигурност дядката с козите на центъра онзи ден не дава толкова за да се храни той! много ме е яд!градът е пълен с добитък!навсякъде са - кози,крави,коне, по паркове,даже един си гледа кон под терасата и си го пои на входа!!!!!!!! какво да ви кажа!но мисля,че стават гадовете по устойчиви на тези препарати!! :huh:дано да намерим средство!
User's Signature

Качена снимка

#5835 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 02:21 PM

По случай по-голямата устойчивост се сетих че вета ми показа и най-новия продукт на Фронтлайн : Фронтлайн комбо.Който уж бил подобрен и съответно и по-добър.Та аз го питах : добре де, тоя обикновенния фронтлайн не избива ли всичко?Той ми каза :Да!Но бил длужен да ми представи и новия  ;) И така реших че по-добре да си взема стария за 13-14лв, отколкото новия за 16-17лв  ;D Ако искате попитайте и за него, може пък той найстина да е подобрен и да ви помогне.

#5836 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 02:49 PM

ми то нашият е точно комбо,ама на... :'(
User's Signature

Качена снимка

#5837 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 04:06 PM

Когато сложихме Фронлайн на Кара вета ни предопреди да не я къпем 2 дена за да попие добре в кожата,да не си го изкъпала и да се е отмил?
User's Signature

Качена снимка

#5838 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 04:41 PM

ми не имам опит с него, не съм,ама няма да се учудя да е бил с изтекъл срок! то от нашите скъпи зоомагазини всичко се очаква,макар че от вет го купих този път като се замисля,ама знам ли вече, след малко пак сме при него да видим!:)
User's Signature

Качена снимка

#5839 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 07:23 PM

Цитат

А за противопаразитните каишки ефективни са тези дето ралица е споменала, те са на Kiltix с аромат на ванилия, но пък причиняват като страничен ефект алергии и се отпечатват много грозно на козината с времето.

Да,за тази марка става въпрос,но за страничния ефект и отпечатването по козината при нас не е имало.Зависи сигурно от кучето....
User's Signature

Качена снимка

#5840 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 07:40 PM

Фронтлайн е  :mazohist: При него кърлежа първо се забива, после засмуква кръв и чак тогава умира. Докато се стигне до последната фаза, обаче, шанса да падне в къщата е гоооооолям. Аз миналото лято бях издивяла  :-  :-  :-
Преди месец пак сложих,... уви все тая, качват се ... падат живи и здрави вкъщи, няма никакъв проблем. Звъннах на вета ми и той ми каза: "Аз какво ти казах миналото лято за този препарат: 1) Много ментета 2) Кърлежа се забива, а може и да падне 3) Кърлежите са изключително приспособими гадинки и са свикнали с него"  Сега има един нов Фронтлайн Комбо бокс, той бил по-ефикасен (но незнам не съм го пробвала). Аз лично изчаквам да поотмине действието на този препарат и ще я заведа да и сложат Адвантикс, той бил с отблъскващо действие.  :yahoo:
Относно каишките,... ами тя за да действа трябва да е в непрекъснат контакт с кожата (не просто козината) на животинчето. Т.е. трябва да е едва ли не впита, а това непрекъснато търкане с нещо гумено, че и обработено с препарат  :- Как да не им се отпечатва на козинката.
Много целувки  :wub: :wub: :wub: от слънчева Варна. Неделя,... морската?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема