Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5881 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2008 - 06:05 PM

Цитат

.. а никой не ми даде отговор за почистването на ушите.. незнам дали да ги почиствам или не.. тъй като докторът ми каза да не ги пипам изобщо?

аз лично не вижда причина да не ги питаш изобщо! на мен ми казаха точно обратното,че много трябва да внимавам за тяхната хигиена, защото тъй като са клепнали са застрашени от повече замърсяване. но доколкото знам  вие сте доста малки,за да излизате навън,тъй,че за сега ще са по-чистички,но ги преглеждай редовно.просто бъди мн нежна и внимателна. приучи го още от малък,че ушите се проверяват,защотото иначе после няма да ти дава да ги чистиш.
User's Signature

Качена снимка

#5882 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 06:34 PM

благодаря ти.. и аз мисля че трябва да се почистват.. за сега са добре.. като почнем да излизаме навън сигурно ще се налага. така че мисля че докторът май не е много прав :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5883 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2008 - 06:58 PM

Искам само да кажа на всички с малки бебенца в този форум, че колко то по рано се почне с манипулации, било то къпане, сешоара, подстригване, чистене на уши и др., толкова по-добре, свикват по бързо и в бъдеще няма никакъв проблем. Не ми се мисли куче на година как ще реагира на подстригване, видяла съм такива, повярвайте, гледката никак не е хубава.
Относно къпане, кучето се къпе когато вие прецените, че е мръсно, а това може да бъде и на седмица и на две и на месец. Най важното в случая шампоана винаги да бъде разреден преди нанасянето върху козината и след това много добре изплакнат! Балсам също за предпочитане. Сешоара също не е проблем за козината, сушите с топла струя, не с гореща!
Buddy and Maggie, не се съсипва козината така, а обратно!  ;) Моите тогава трябва да са с три косъма по тях!  ;D
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5884 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 April 2008 - 07:41 PM

Докато Руди беше бебе, ме посъветваха тук да го къпя, когато преценя че трябва. Да почиствам ушите поне веднъж седмично, особено когато вече излизахме по разходки. Да подстригвам между пръстите и около ушния отвор задължително, заради осилите и кърлежите. Това с почистването на ушите си беше чиста борба отначало. Бях получила съвет, докато го галя и си играем, да обръщам ушетата и лекичко да го докосвам в дупчицата, за да свикне на манипулацията - имаше ефект. Трябва да се реше всеки ден, дори и по-често - според обстоятелствата. Сешоарът е много нужен през зимата, затова и с него трябва да се свиква. Ние все още си го лаем и недолюбваме, но общо взето свикна. Хигиената е много важна и за кучето и за нас. Не мога да го оставя да ми мирише кофти, защото не е минал месец от последната баня. Още повече, че по разходките се въргаля като магаре понякога в прахоляка! Целувки на всички малчовци! И на останалите, разбира се  :wub:, но нали бебетата са с превилегии...

ИРА, къде сте с Голди? Започвам да се тревожа!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5885 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 08:40 PM

Здравейте и от нас.Аз Кара я къпя горе-долу веднаж седмично,но тя много обича да си стъпва или сяда в пишто,а ако не внимава и в акито.След разходка няма как да не я измия защото коремчето й е задължително изцапано от "радост" (пиш)  :rolleyes: .Иначе като съвсем малка обичаше да я суша със сешуара ама напоследък почва да се търка по земята когато я суша.Мрази четката за ресана,абе изобщо мрази да я реша.Ако някой я държи а аз я реша почва един голям рев и опит за хапане и ако някой може съвет да ми даде как да я науча да обича ресането.Сега й реша само ушичките и лапичките и за заглаждане гръбчето,ама като й порасне козинката навсякъде не ми се мисли  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#5886 Потребителят е офлайн   nadelina851 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 11:46 PM

здравеите ! ralica_v, Рики беше с много дълга козина,но след като го наръфах(подстригах)му се изглади и стана сравнително по къса.Няма нищо общо сас "старата" му козинка ;)сега и съхне малко по бързичко от преди но и ние не обичаме сешоари.Абе общо взето ние нищо не обичаме....нито къпането,нито сушенето...нищо!е това е за днес от нас ;Dчао и до скоро...!

#5887 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 09:17 AM

Да, в началото за едно бебе не е  приятно ресането и сушенето със сешоар, но като сте постоянни и всеки ден минавате с четката и гребена кученцето свиква с това  и по нататък вече не му прави такова впечатление, а за машинка който ще подстригва това е абсолютно задължително, трябва да свикват от малки всеки месец да се прави подстригване , за да няма проблеми за по нататък и да няма страх от машинката.
Миналия месец подстригвах една кокерка на 1 година, на която това и беше първо подстригване  и ми беше изключително трудно да я подстрига особено по главата , врата, цели три часа  се занимавах , докато тя не каталяса да се бори и да се страхува, а така е много трудно да се работи и тя като се върти така мога и да я нараня, затова който възнамерява да подстригва, нека се започне от три месечна възраст на кученцето, за да може то да се адаптира и да свиква, в противен случай ще може да се прави подстрижка единствено с упойка при ветеринар.
Моята Iosha, като беше малка я подстригваше idol ike, така се пънеше и въртеше, че аз излизах от стаята умишлено да не съм там и тя да търси закрила, но това бяха само първите две  подстрижки, след тях не сме имали проблем, а да не говорим, че  сега вече даже и си подремва на масата и се чувства  много спокойна.

#5888 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2008 - 09:35 AM

Здравейте на всички!
Колко жалко,че времето пак е лошо и не можем да стоим по-дълго навън..Ние вчера ходихме на Ком и изкарахе страхотно.А Рея през цялото време припкаше насам-натам,гонеше пръчки и изследваше околностите. :kuchence:Ако искат може да видите снимки в албума ни:http://www.album.bg/lubka_djambova/
Чудех се защо не си направим подфорум на кокера и да си има отделни теми за храненето,за пишкането и т.н.,защото тук всеки ден идват нови бебета и се задават едни и същи въпроси.
Помислете над предложението.Това е от нас.Приятен ден! :wub:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5889 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 10:25 AM

Някой знае ли какво е станало с Бебз, кученцето на joleto?  :'(
User's Signature

Качена снимка

#5890 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 14 April 2008 - 01:23 PM

Здравейте, как сте всички?

Може ли и аз да дам своето мнение за ушите и за къпането?

ЗНачи, idol ike, съгласна съм, че процедурите трябва да започнат да се "тренират" от рано, но не съм съгласна за периода. Американците трябва да се къпят често, защото те имат адски много козина и тя задържа много повече мърсотия. Англичаните се къпят по-рядко, защото нямат тази нужда /личен опит/. Стопаните на бебета трябва да знаят нещо от сега - кучето е куче, не може да се очаква то постоянно да мирише на рози. Моята Сара също спи в леглото ми, даже ме бута по лицето докато се върти, но това не ме кара да я къпя на по-малко от 2 месеца /стига да не се е изцапала нещо непредвидено/. Аз знам, че с къпането се премахва слой /май-вече мазен/ който при често къпане не може да насмогне да се образува отново и това пречи кучето да се предпазва /може и грешно да съм научила, не знам/. Но ако няма много голяма нужда да се къпе с шампоан кучето не е добре това да се прави само заради мириса на всеки една две седмици, даже е вредно. Миризмата на кучето до голяма степен зависи от начина, по който то се гледа. Ако е здраво, правилно хранено и сресвано редовно то не мирише. Сара не е къпана от повече от 2 месеца в момента и мога да ви кажа, че единственото, което мирише по нея е устата, защото все пак там няма как да не мирише.

За ушите и аз знаех, че трябва да се чистят редовно, защото са висящи, докато мойте лекарки не ми се скараха и не казаха, че докато не започне да се забелязва видимо ушна кал не е нужно. Дори напротив - при често чистене било вредно, пак по същите причини като къпането - отнема се слой, който предпазва и той после в стремежа си по-бързо да се възстанови ставал повече, т.е. повече ушна кал. На мен ми казаха по-рядко да го правя, само ако има нужда или някакви признаци.

Туй е моя опит, надявам се да съм била полезна.

Поздрави на всички кокери от мен и Сара.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#5891 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 02:04 PM

Самотната, вярно е че, английския спаниел има по малко козина от американския но това не означава че трябва да се къпе на по голям период, доколкото имам познати развъдчици и на тази порода и те къпят , както и при нас.
Ако се притесняваш, че се губи мастния слой клетки, разреждай повече шампоаните  с вода или ползвай балсам, така няма да имаш проблеми.
Първо мръсотията и праха така полепват по козината, че е невъзможно за мен кучето да стои неизкъпано повече от месец.(особено и да спи в леглото при нас в чисти чаршафи)
От една разходка само навън, така се пропива този прах от пътищата, лапичките им започват да миришат, което е нормално там има потни жлези.
Не зависят според мен нещата само от здравословното състояние на кучето, здравето няма отношение към миризмата, мисля че добрата хигиена и ползването на подходяща козметика е най важно.

#5892 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 April 2008 - 02:13 PM

Ами аз мръсотията от улицата я премахвам с влажна кърпа, без къпане и шампоани. Лапите, ушите и дупето се измиват с много разреден шампоан всяка вечер прези лягане, когато вали и е кални след всяка разходка с топла вода и силна струя. Къпя я един път на 2-3 месеца в зависимост от лична преценка, като забележа, че вече не изглежда чистя я изръсвам във ваната. Ползвам един шампоан с балсам откакто съм я взела, разреждам го 1 към 1 с вода, изкъпвам я, изплаквам, изсушавам и това е. Никога досега тя не ми е миришела, даже и когато не е била къпана скоро, никога и лапите й не са миришели, последно сега само има някакъв червеникаво-кафяв оттенък, който не знам от какво е, но и той не мирише. Не виждам смисъл да я къпя по-често, личната ми преценка е, че с този график тя изглежда добре, чиста е, не мирише и с редовно ресане всичко е наред. Сега като я обръсна тия дни ще я изкъпя и това ще й е до есента предполагам. Разбира се лапите, дупето, очите, ушите ще ги мия доста по-редовно, но самата нея не.
От лекари знам, че миризмата е свързана със здравто в голяма степен, разбира се това по никакъв начин не елиминира ролята на мърсотията. Ако Сара се изтъркаля в калта или както обичаше да прави върху умряла, разлагаща се котка разбира се, че пак ще я изкъпя. Но иначе това, което правя сега й стига.
User's Signature

#5893 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 02:15 PM

:'( :'(  случи се нещо ужасноо  :'( :'( :'( в нашия квартал бездомно куче е ухапало една жена докато  си е разхождала кучето  :'( :'( :'( :'( сега майка ми не ми дава да си взема куче  :'( :'( :'( :'( мисли че и аз ще пострадам  :'( :'( :'(
User's Signature

Little things make us happy!!! :)
Качена снимка

#5894 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 April 2008 - 02:16 PM

Цитат

:'( :'(  случи се нещо ужасноо  :'( :'( :'( в нашия квартал бездомно куче е ухапало една жена докато  си е разхождала кучето  :'( :'( :'( :'( сега майка ми не ми дава да си взема куче  :'( :'( :'( :'( мисли че и аз ще пострадам  :'( :'( :'(

Ако може да има по-малко "човечета" в поста ти ще бъде чудесно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5895 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 April 2008 - 02:20 PM

martito , да си призная не се учудвам и си мисля, че майка ти е взела добро за момента решение. Ако тя не е сигурна, че ти ще си добре докато сама разхождаш кучето, значи засега не е добре да си взимате куче. Поизчакай, прочети още и още материали, покажи на майка ти, че си сериозна, отговорна и като поразмине малко ще си вземете куче. Не се предавай. Най-важното нещо, когато имаш куче е търпението, точно това трябва да проявиш в момента.
User's Signature

#5896 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 03:08 PM

Червеникаво кафевият оттенък е от честото миене на лапите, така се получава с времето при светлите цветове, не е проблем, но затова не и миришат лапките, защото ги миеш и с шампоан.
А за къпането , щом си доволна на този интервал е супер  :blink:.
А какво имаш впредвид под бръснене?

#5897 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 03:18 PM

Цитат

Цитат

:'( :'(  случи се нещо ужасноо  :'( :'( :'( в нашия квартал бездомно куче е ухапало една жена докато  си е разхождала кучето  :'( :'( :'( :'( сега майка ми не ми дава да си взема куче  :'( :'( :'( :'( мисли че и аз ще пострадам  :'( :'( :'(

Ако може да има по-малко "човечета" в поста ти ще бъде чудесно.

izvinqvai ama kak da ne  slagam "4ove4eta" sled kato m ie otvratitelno
User's Signature

Качена снимка

#5898 Потребителят е офлайн   martito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 03:19 PM

Цитат

martito , да си призная не се учудвам и си мисля, че майка ти е взела добро за момента решение. Ако тя не е сигурна, че ти ще си добре докато сама разхождаш кучето, значи засега не е добре да си взимате куче. Поизчакай, прочети още и още материали, покажи на майка ти, че си сериозна, отговорна и като поразмине малко ще си вземете куче. Не се предавай. Най-важното нещо, когато имаш куче е търпението, точно това трябва да проявиш в момента.

3 dni se karame ve4e , probvax s dobro ama 6e opitvam otnovo ............  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#5899 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2008 - 03:43 PM

Всеки да къпе своето куче когато прецени, че е за къпане. Просто искам да кажа, че честото къпане не вреди по никакъв начин! Ние никога не сме имали кожни проблеми, а и състоянието на козината зависи и от кожата! С подходяща козметика няма как да се навреди ни на косъма , ни на кожата.
Оцветяването на козина между пръсти се дължи на това, че там козинката се запарва, нали съхне по бавно, за това с по-честото подстригване между пръсти, ще избегнете този проблем. Това личи само при светлите.  ;) Ние пък никога не мием лапи с шампоан, не виждам смисъл, те не миришат.
martito, споко, ще дойде време и за твоето куче, само не се отчайвай!  :blink:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5900 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 April 2008 - 04:22 PM

АМи не ги мия лапите толкова често с шампоан.... Може би на седмица-две веднъж. Иначе караме на силна струя топла вода. Лапите почти винаги са изрязани /козината де/, рядко я оставям да порастне много козина там, че да се запарява или зацапва много.

Меридит, под бръснене имам предвид ето това:

Качена снимка
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Последна »