Кокер спаньол
Публикувано: 22 April 2008 - 06:14 PM
Мисля,че беше подредено и чистичко,но тъжния очички на кученцата,жадуващи за любов :(
Според мен едно куче не заслужава живот м/у 4 стени метър на метър...и те ги гледат 1-2 месеца,после какво се случва с кученцата...връщат ги обратно ли...като някоя стока с изтекъл срок на годност...макар че съм против търгуването с живи същества,все пак,развъдническата дейност на хората тук и онази дейност,която извършват собствениците на фермите...просто нямат нищо общо!!
Но това си е мое мнение... ;)
Публикувано: 22 April 2008 - 07:59 PM
Namerila sum bebe koker breton spaniol.Vidjh i maikata,kojto e stra6no dobri4ka i lubveobilna.No iskam saveta vi otnosno gledaneto,vazpitanieto i obu4enieto na tezi sladuri.Pritesnjva me samo dali 6te moga da go razhogdam az,a ne to men,
Публикувано: 22 April 2008 - 08:24 PM
Публикувано: 22 April 2008 - 10:38 PM
Цитат
Мисля,че беше подредено и чистичко,но тъжния очички на кученцата,жадуващи за любов :(
Според мен едно куче не заслужава живот м/у 4 стени метър на метър...и те ги гледат 1-2 месеца,после какво се случва с кученцата...връщат ги обратно ли...като някоя стока с изтекъл срок на годност...макар че съм против търгуването с живи същества,все пак,развъдническата дейност на хората тук и онази дейност,която извършват собствениците на фермите...просто нямат нищо общо!!
Но това си е мое мнение... ;)
аз не казвам,че имат нещо общо, за това няма смисъл да се разсъждава. колко са големи кученцата, аз на клипчетата видях няколко - изглеждаха ми на нормална възраст. пък и кученцата са истински обичани,когато намерят семейства, които да се грижат за тях. това което исках да кажа е, че това да бъдат обичани зависи от хората които ги гледат, а не какъв бизнес имат. вяврно е,че не е правилно да се прави така. че когато има толкова много кучета, те не получават необходимото внимание и грижи. Но това което аз видях на сайта е далеч за предпочитане пред калните дворове за които всички разказват и сочат за пример. а това, че сме се събрали тук хора,които обичат животните си и се грижат за тях, не значи че всички стопани са добри. има и такива "стопани", които е по-добре едно куче никога да не среща...затова казах, че всичко е въпрос на отношение. а докато не видиш на място как са нещата там, не можеш да имаш правилна и обективна оценка. но със сигурност има още много време да си мечтаем, докато всички кученца са родени под лекарски грижи, попаднали на страхотни стопани и всички са щастливи. това не се случва дори на децата ни, да не говорим за кучетата :(
Публикувано: 23 April 2008 - 06:14 AM
Просто имаме различия в мненията си ;)
Публикувано: 23 April 2008 - 09:22 AM
Изглежда чисто и наистина хубаво, но от друга страна не се знае как ги гледат. Вярно е, че скимтят и лаят, ама това не е ли защото са сами? :huh: Не знам, не знам.
Изглежда хубаво наистина, но все пак ... си прилича на другите борси, макар че не са така натъпкани кученцата.
Дано наистина е такова, каквото изглежда...
Публикувано: 23 April 2008 - 11:13 AM
П.С. Искрено се извинявам ако съм засегнала някой по някакъв начин.
Публикувано: 23 April 2008 - 12:45 PM
И другото -ще пътуваме близо 7 часа с кола.Нещо което трябва да знам....?Четох че нетрябва да я храня за да не повръща... друго незнам.
Моля за съвет :sos:
Публикувано: 23 April 2008 - 12:56 PM
Публикувано: 23 April 2008 - 01:44 PM
Публикувано: 23 April 2008 - 01:58 PM
За самото пътуване - най-вероятно ще заспи след кратко беснеене, возенето ще я унесе. За всеки случай ние като пътуваме, винаги носим кофички от кисело мляко , много бързо и удобно се реагира с тях, ако е невъзможно моментално да се спре при прилошаване ;). Другото Брани вече го е написала, така че - спокойно, успешно и приятно пътуване!!!
А Блинки и Рафи са на голяяяма разходка в центъра - обучават се как се пресича по кръстовища със светофари и в голямо движение май :blink: ;)! Тук из квартала Рафи вече сяда и без команда, като се спрат на края на тротоара, преди пресичане, ще видим какво ще разкажат за "шумното" място.
Поздрави на всички кокерчета!!!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 23 April 2008 - 02:38 PM
-Леля ми има котки,2,много зли...един тайец,който не е толкова лош,дори е любвеобвилен,но минава време докато те хареса...а дургата и котка е просто невероятно зла...скача на месо и не дава да мръднеш ако тя е в стаята...също така е и бъзлива...дали от страх може да нападне Бинка...незнам,но ме е страх...единственото решение е да я вземем с нас...там където отиваме имаме и вила,в която живее баба ми...която е на 85 години и неможе да се грижи за нея,докато ние сме при леля...решението ни е 5 дена при баба ми и 5 при леля ограничени в 1 стая+терасата :rolleyes:
Но само това е което можем да направим,немога да я оставя у дома сама :(
А брат ми неможе да идва постоянно за да я гледа :(
Относно булонката...мисля,че Брани е права!По-възрастните животни са разбира се по-толерантни с по-младите,но имай на предвид,че може да се уплаши и да я нападне от страх,защото и такъв случай имах...пази Каричка като зеницата на окото си и гледай да нямат много много близки отношения с булонката...незнаеш как ще реагира във всеки момент все пак...бъди предпазлива ;)
Относно ученето за пресичането...айде Блинки идвай да разказваш,че моята лудетина няма спира...едва ли не гони колите...страшно ме е страх защото се дърпа като подивяла...днес ще си поръчаме поводче,че се счупи и каишка,че загубихме нагръдника...някъде изкъщи е,ма все пак да се научи и на каишка да ходи...на сутрешната разходка я изведох за 5минутки някъде,беше страшно студено,много мокро и тя беше без каишка-само тичах след нея и виках като луда-Не това,Не онова ;D
Много ми е чудно как ще се справим с пътуването,щото тя е толкова жизнена,че не би я уморила една 10 часова разходка,пък камо ли стоене на едно място за 4 часа ;D
Стискайте палци :blink:
Мляски от Бебзито
Публикувано: 23 April 2008 - 02:47 PM
А за возенето в кола - на дълъг път никога не сме имали проблеми. Нито с Айра, нито с Рафи сега. В началото има едно любопитно гледане през прозореца - какво става навън, после - спане до пристигането или до следващото спиране. :blink: Веднъж се наложи да използваме кофичките за Айра, но това беше заради шофьора...
И ние ще пътуваме дълъг път по празниците, но мисля, че няма да имаме проблеми. Баба и дядо откога чакат на нагушкат Рафинка... ;)
Поздрави и целувки на всички дългоушковци и дългоушки! :wub:

Публикувано: 23 April 2008 - 08:43 PM
Публикувано: 23 April 2008 - 09:48 PM
Ние днес бяхме на прическа :P (снимки ще кача по-късно) и на дълбоко почистване на ушлета при вета. Ходихме и на кратка разходка в морската. Кратка, защото нямаше кучета с които да се душкаме, а и след гореспоменатите 2 процедури, бяхме леко изморени ;) (Кога ходите в морската, че да се засечем поне веднъж?)
Относно пътуването,... кокерите са любознателни по природа и обичат всичко ново. Предполагам, че няма да имате проблеми, но... Просто правете, по-чести почивки, за по 2-3 минути, но по-често :) Все пак това и е първо пътуване.
Относно булонката... може да ги запознаете на някое неутрално място. Да не и натресете мъника в нейното "легло". ;)
За зооборсата,... ако всички развъдници изглеждаха по този начин... цена нямаше да имат. Не, че съм с две ръце "за", за подобен род търговия, (и с риск сега да обидя някой...) но по-добре така от колкото от междублоковото пространство. Това го казвам с оглед на това, че всичко казано от тях е истина. Т.е., че кучилата наистина са от развъдници (и то добри), че имат ветеринар, който да се грижи за мъниците и т.н. Е, малък недостатък е теракота+талаш,... ама можеха да ги оставят и само на това, а гледам са им сложили и по едно "легълце" (че да се гушкат). За скимтенето, това което чух си е нормално кучешко скимтене, че даже имаше ръмжене, лай и боричкане. ;) Друг е въпроса, дали наистина кучетата са от развъдници или по-скоро са от наричащи се "развъдници" или и те са от междублоково пр-во нейде по европа :)