Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#6041 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 April 2008 - 06:14 PM

Вярно,че е чисто,ма защо толкова малки кученца на възраст са без майки??
Мисля,че беше подредено и чистичко,но тъжния очички на кученцата,жадуващи за любов :(
Според мен едно куче не заслужава живот м/у 4 стени метър на метър...и те ги гледат 1-2 месеца,после какво се случва с кученцата...връщат ги обратно ли...като някоя стока с изтекъл срок на годност...макар че съм против търгуването с живи същества,все пак,развъдническата дейност на хората тук и онази дейност,която извършват собствениците на фермите...просто нямат нищо общо!!

Но това си е мое мнение... ;)

#6042 Потребителят е офлайн   tony63 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 07:59 PM

Zdraveite!
Namerila sum bebe koker breton spaniol.Vidjh i maikata,kojto e stra6no dobri4ka i lubveobilna.No iskam saveta vi otnosno gledaneto,vazpitanieto i obu4enieto na tezi sladuri.Pritesnjva me samo dali 6te moga da go razhogdam az,a ne to men,

#6043 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 08:05 PM

Малко офф.

Този кокер е бил намерен на последната спирка на трамвай 10 на 19.април сутринта.Мъжки на около 5 години. Публикувам снимка може някой от Вас да го познае. Темата е ТУК

Качена снимка

#6044 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 08:24 PM

Добър вечер и от мас със Ралф, да докладвам, говорихме с доктора и му обяснихме всичко, от снощи Ралф е с голям апетит, но се мръщи на храната е яде я но...та той каза, че може да повръщал стомашни сокове, ако храната му образувала киселини и каза да я сменим, това е  :wub:целувки от нас.
User's Signature

Качена снимка

#6045 Потребителят е офлайн   tony63 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 08:31 PM

Радвам се,че при вас всичко е наред.Моля Ви помогнете ми за избора на тези сладури.И кокер шпаньол бретон много по различен ли е от другите?

#6046 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 10:38 PM

Цитат

Вярно,че е чисто,ма защо толкова малки кученца на възраст са без майки??
Мисля,че беше подредено и чистичко,но тъжния очички на кученцата,жадуващи за любов :(
Според мен едно куче не заслужава живот м/у 4 стени метър на метър...и те ги гледат 1-2 месеца,после какво се случва с кученцата...връщат ги обратно ли...като някоя стока с изтекъл срок на годност...макар че съм против търгуването с живи същества,все пак,развъдническата дейност на хората тук и онази дейност,която извършват собствениците на фермите...просто нямат нищо общо!!

Но това си е мое мнение... ;)

аз не казвам,че имат нещо общо, за това няма смисъл да се разсъждава. колко са големи кученцата, аз на клипчетата видях няколко - изглеждаха ми на нормална възраст. пък и кученцата са истински обичани,когато намерят семейства, които да се грижат за тях. това което исках да кажа е, че това да бъдат обичани зависи от хората които ги гледат, а не какъв бизнес имат. вяврно е,че не е правилно да се прави така. че когато има толкова много кучета, те не получават необходимото внимание и грижи. Но това което аз видях на сайта е далеч за предпочитане пред калните дворове за които всички разказват и сочат за пример. а това, че сме се събрали тук хора,които обичат животните си и се грижат за тях, не значи че всички стопани са добри. има и такива "стопани", които е по-добре едно куче никога да не среща...затова казах, че всичко е въпрос на отношение. а докато не видиш на място как са нещата там, не можеш да имаш правилна и обективна оценка. но със сигурност има още много време да си мечтаем, докато всички кученца са родени под лекарски грижи, попаднали на страхотни стопани и всички са щастливи. това не се случва дори на децата ни, да не говорим за кучетата :(
User's Signature

Качена снимка

#6047 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 06:14 AM

Надявам се си права в казаното,като цяло...
Просто имаме различия в мненията си ;)

#6048 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 09:22 AM

И аз изгледах клипчето.
Изглежда чисто и наистина хубаво, но от друга страна не се знае как ги гледат. Вярно е, че скимтят и лаят, ама това не е ли защото са сами? :huh: Не знам, не знам.
Изглежда хубаво наистина, но все пак ... си прилича на другите борси, макар че не са така натъпкани кученцата.
Дано наистина е такова, каквото изглежда...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6049 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 11:13 AM

Здравейте,иска ми се и аз да изкажа мнение за този "вносител".За мен това е крайно НЕ приемливо колкото и добре да изглежда този "хамбар" (подслон за бебетата) все пак те са на 40 дни(поне така се предполага).Като гледам спят на теракот или "най-добрия" случай на талаш или весници,а не мисля че някои от нас ще остави кучето си да спи там.И също така ми е любопитно какво ли става с кучетата който не се продадат?При такова количество не може всеки път всички да се продадат,за мен поне е така.

П.С. Искрено се извинявам ако съм засегнала някой по някакъв начин.

#6050 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 12:45 PM

Здравейте днес.Искам съветче,защото откакто взехме Кара само това ме яде отвътре.Знаех че рано или късно ще дойде и този момент.След 2 дена заминаваме за празниците при родителите ни,аз при мойте приятелят ми при неговите (в един град са).Кара идва с мен,но.... Майка ми както съм споменавала има 5 годишна булонка.И тук идва проблема-булонката е много страхлива,но със зъби и нокти си пази своето.Като имаме гости докато не си тръгнат не спира да ги лае,а се е случвало да ни идват на гости роднини за няколко дни.Има голям страх от други кучета.Просто незнам как ще реагира на Кара-дали ще й се нахвърли,защото й е в територията или ще бяга от нея.Много се притеснявам.Ще сме там близо 10 дни.Моля дайте съвет  как нещата да минат без пострадали.
И другото -ще пътуваме близо 7 часа с кола.Нещо което трябва да знам....?Четох че нетрябва да я храня за да не повръща... друго незнам.
Моля за съвет  :sos:
User's Signature

Качена снимка

#6051 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2008 - 12:56 PM

Хей, Рали не се шашкай толкова, всяко нещо си има решение! за пътя с кола,аз съм свикнала Макси още от съвсем малък да се вози и не повръща. само при нас проблема е,че той свързва качането в кола с ходене на голяма разходка(готиния парк при нас се стига с кола) и всеки път като се качи в кола започва да скимти да се мята по седалката,защото мисли,че отива там и няма търпение да слезе. ако до сега не сте я качвали в кола - пробвайте смо за няколко минути, за да видите реакцията й,може да се окаже роден пътешественик. ако ли не, няма страшно, рано или късно, ще и се налои да свикне.тя е още малка и още се учи-това е нещо ново за научаване. това,което знам аз е,че трябва да имаш вода в себе си, прясна, защото ако е топло,те мн се нуждаят от охлаждане и бурзо ожадняват. спирайте на два часа за кратка почивка - за пишкане, за разтърпчване, за чист въздух. преди да тръгнете направете голяма разходка, за да се поимори малко и да свърши каквото трябва там. за останалите неща в къщата на кучето има специална тема - куче с кола, много добре е написана. за булонката - обикновено гоемите кучета са по-толерантни към бебетата, неи трябвало да има проблем. но все пак крайния метод е едното в едната стая, другото в другата ( един приятел има добермани когато му ходим на гости е така). просто бъди много внимателна в началото,зада видиш как се приемат кучетата и действай според реакциите им. може Кара да плени сърцето и на булонката :) Успех! това е от мен,ако някой има нещо да добави ще е от полза :) :P
User's Signature

Качена снимка

#6052 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 01:19 PM

Мерси за отговора,дано всичко мине гладко.Кара е возена в кола само до ветеринаря и обратно и .... нестои на едно място.Трябва да я изморя наистина преди преди да тръгнем  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#6053 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2008 - 01:44 PM

оле, не искай от кокер да стои мирно!! аз Макс ако го видя да стои мирно и чак се притеснявам,честно :) онзи ден като ходихме до парка и тлкова вече искаше да слезе, че беше стъпил лапите на главата на приятеля ми ( шофьора  случая ) и го шляпаше да го пусне да слезе:) наче съм му направила "колан" за колата, за да не пречи на каращия и да не се мята много много,да не се нарани или да предизвика някоя катастрофа.
User's Signature

Качена снимка

#6054 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 01:58 PM

Здравейте! Аз ще си позволя да се намеся по повод на страхливата болонка... Едва ли ще нападне Кара, големите кучета наистина усещат бебетата и доста неща им позволяват  ;). Обаче някъде съм чела, че кучетата много лесно си предават фобии - от гърмежи, от непознати и т.н. и това после много трудно се коригира  :( (ставаше въпрос за обучение на кучета-водачи на слепи, но все пак...). Та в тази връзка, ако има опасност Кара да се "научи" да лае от страх (а и да се страхува) покрай болонката, бих се притеснила. ralica, извинявай, ако те притеснявам наново, но това беше първото, което се сетих, като прочетох за пътуването ви.
За самото пътуване - най-вероятно ще заспи след кратко беснеене, возенето ще я унесе. За всеки случай ние като пътуваме, винаги носим кофички от кисело мляко , много бързо и удобно се реагира с тях, ако е невъзможно моментално да се спре при прилошаване  ;). Другото Брани вече го е написала, така че - спокойно, успешно и приятно пътуване!!!
А Блинки и Рафи са на голяяяма разходка в центъра - обучават се как се пресича по кръстовища със светофари и в голямо движение май  :blink: ;)! Тук из квартала Рафи вече сяда и без команда, като се спрат на края на тротоара, преди пресичане, ще видим какво ще разкажат за "шумното" място.
Поздрави на всички кокерчета!!!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#6055 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 02:38 PM

Бианка се кефи като се возим в колата,но проблема е,че е много любопитна и все иска да види и бутне...естествено полувината път ще го прекараме с изплезен език на прозореца...нашата ваканция ще е 6 дена,а пътя ни е 4 часа...още по-големия проблем идва сега:
-Леля ми има котки,2,много зли...един тайец,който не е толкова лош,дори е любвеобвилен,но минава време докато те хареса...а дургата и котка е просто невероятно зла...скача на месо и не дава да мръднеш ако тя е в стаята...също така е и бъзлива...дали от страх може да нападне Бинка...незнам,но ме е страх...единственото решение е да я вземем с нас...там където отиваме имаме и вила,в която живее баба ми...която е на 85 години и неможе да се грижи за нея,докато ние сме при леля...решението ни е 5 дена при баба ми и 5 при леля ограничени в 1 стая+терасата :rolleyes:
Но само това е което можем да направим,немога да я оставя у дома сама :(
А брат ми неможе да идва постоянно за да я гледа :(

Относно булонката...мисля,че Брани е права!По-възрастните животни са разбира се по-толерантни с по-младите,но имай на предвид,че може да се уплаши и да я нападне от страх,защото и такъв случай имах...пази Каричка като зеницата на окото си и гледай да нямат много много близки отношения с булонката...незнаеш как ще реагира във всеки момент все пак...бъди предпазлива ;)
Относно ученето за пресичането...айде Блинки идвай да разказваш,че моята лудетина няма спира...едва ли не гони колите...страшно ме е страх защото се дърпа като подивяла...днес ще си поръчаме поводче,че се счупи и каишка,че загубихме нагръдника...някъде изкъщи е,ма все пак да се научи и на каишка да ходи...на сутрешната разходка я изведох за 5минутки някъде,беше страшно студено,много мокро и тя беше без каишка-само тичах след нея и виках като луда-Не това,Не онова ;D
Много ми е чудно как ще се справим с пътуването,щото тя е толкова жизнена,че не би я уморила една 10 часова разходка,пък камо ли стоене на едно място за 4 часа ;D
Стискайте палци :blink:
Мляски от Бебзито

#6056 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 02:47 PM

Здравейте и от мен! Ние преди малко се прибрахме. Рафи беше много послушна, вървеше си кротко до мен и не се притесняваше от многото хора. Много добре се държа, аз мислех, че ще се дърпа да души, защото й е непознато мястото. Преди пресичане сяда на тротоара и не тръгва, докато не кажа "Go" :blink: За втори път вече ни казаха, че сме й обули много хубави ботушки...  ;D
А за возенето в кола - на дълъг път никога не сме имали проблеми. Нито с Айра, нито с Рафи сега. В началото има едно любопитно гледане през прозореца - какво става навън, после - спане до пристигането или до следващото спиране.  :blink: Веднъж се наложи да използваме кофичките за Айра, но това беше заради шофьора...
И ние ще пътуваме дълъг път по празниците, но мисля, че няма да имаме проблеми. Баба и дядо откога чакат на нагушкат Рафинка...  ;)
Поздрави и целувки на всички дългоушковци и дългоушки!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6057 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:43 PM

Да ви се оплача.Мойта калпазанка получи първата раничка.Както никога днес дивя като лудо  :rolleyes: .Непризнава големина на куче,закача се,гони се и се зблъска с една немска овчарка.Ние попринцип сме отделени малките породи по немската беше и с дакелче.Няма виновен,то от дивеене....голяма ще порасне,малко се притесних,но нищо й няма.За албумчето снимчица й направихме  :blink: Като индийка .
User's Signature

Качена снимка

#6058 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:57 PM

Абе какво стана с идеята да бъдем подфорум? :huh: След като samotnata писа в темата там... оттам не разбрах какво стана :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6059 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:59 PM

И аз следя ама май няма развитие  :-
User's Signature

Качена снимка

#6060 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2008 - 09:48 PM

Здравейте...
Ние днес бяхме на прическа  :P (снимки ще кача по-късно) и на дълбоко почистване на ушлета при вета. Ходихме и на кратка разходка в морската. Кратка, защото нямаше кучета с които да се душкаме, а и след гореспоменатите 2 процедури, бяхме леко изморени  ;) (Кога ходите в морската, че да се засечем поне веднъж?)
Относно пътуването,... кокерите са любознателни по природа и обичат всичко ново. Предполагам, че няма да имате проблеми, но... Просто правете, по-чести почивки, за по 2-3 минути, но по-често :) Все пак това и е първо пътуване.
Относно булонката... може да ги запознаете на някое неутрално място. Да не и натресете мъника в нейното "легло". ;)
За зооборсата,... ако всички развъдници изглеждаха по този начин... цена нямаше да имат. Не, че съм с две ръце "за", за подобен род търговия, (и с риск сега да обидя някой...) но по-добре така от колкото от междублоковото пространство. Това го казвам с оглед на това, че всичко казано от тях е истина. Т.е., че кучилата наистина са от развъдници (и то добри), че имат ветеринар, който да се грижи за мъниците и т.н. Е, малък недостатък е теракота+талаш,... ама можеха да ги оставят и само на това, а гледам са им сложили и по едно "легълце" (че да се гушкат). За скимтенето, това което чух си е нормално кучешко скимтене, че даже имаше ръмжене, лай и боричкане.  ;) Друг е въпроса, дали наистина кучетата са от развъдници или по-скоро са от наричащи се "развъдници" или и те са от междублоково пр-во нейде по европа :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема