Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#6051 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2008 - 12:56 PM

Хей, Рали не се шашкай толкова, всяко нещо си има решение! за пътя с кола,аз съм свикнала Макси още от съвсем малък да се вози и не повръща. само при нас проблема е,че той свързва качането в кола с ходене на голяма разходка(готиния парк при нас се стига с кола) и всеки път като се качи в кола започва да скимти да се мята по седалката,защото мисли,че отива там и няма търпение да слезе. ако до сега не сте я качвали в кола - пробвайте смо за няколко минути, за да видите реакцията й,може да се окаже роден пътешественик. ако ли не, няма страшно, рано или късно, ще и се налои да свикне.тя е още малка и още се учи-това е нещо ново за научаване. това,което знам аз е,че трябва да имаш вода в себе си, прясна, защото ако е топло,те мн се нуждаят от охлаждане и бурзо ожадняват. спирайте на два часа за кратка почивка - за пишкане, за разтърпчване, за чист въздух. преди да тръгнете направете голяма разходка, за да се поимори малко и да свърши каквото трябва там. за останалите неща в къщата на кучето има специална тема - куче с кола, много добре е написана. за булонката - обикновено гоемите кучета са по-толерантни към бебетата, неи трябвало да има проблем. но все пак крайния метод е едното в едната стая, другото в другата ( един приятел има добермани когато му ходим на гости е така). просто бъди много внимателна в началото,зада видиш как се приемат кучетата и действай според реакциите им. може Кара да плени сърцето и на булонката :) Успех! това е от мен,ако някой има нещо да добави ще е от полза :) :P
User's Signature

Качена снимка

#6052 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 01:19 PM

Мерси за отговора,дано всичко мине гладко.Кара е возена в кола само до ветеринаря и обратно и .... нестои на едно място.Трябва да я изморя наистина преди преди да тръгнем  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#6053 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2008 - 01:44 PM

оле, не искай от кокер да стои мирно!! аз Макс ако го видя да стои мирно и чак се притеснявам,честно :) онзи ден като ходихме до парка и тлкова вече искаше да слезе, че беше стъпил лапите на главата на приятеля ми ( шофьора  случая ) и го шляпаше да го пусне да слезе:) наче съм му направила "колан" за колата, за да не пречи на каращия и да не се мята много много,да не се нарани или да предизвика някоя катастрофа.
User's Signature

Качена снимка

#6054 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 01:58 PM

Здравейте! Аз ще си позволя да се намеся по повод на страхливата болонка... Едва ли ще нападне Кара, големите кучета наистина усещат бебетата и доста неща им позволяват  ;). Обаче някъде съм чела, че кучетата много лесно си предават фобии - от гърмежи, от непознати и т.н. и това после много трудно се коригира  :( (ставаше въпрос за обучение на кучета-водачи на слепи, но все пак...). Та в тази връзка, ако има опасност Кара да се "научи" да лае от страх (а и да се страхува) покрай болонката, бих се притеснила. ralica, извинявай, ако те притеснявам наново, но това беше първото, което се сетих, като прочетох за пътуването ви.
За самото пътуване - най-вероятно ще заспи след кратко беснеене, возенето ще я унесе. За всеки случай ние като пътуваме, винаги носим кофички от кисело мляко , много бързо и удобно се реагира с тях, ако е невъзможно моментално да се спре при прилошаване  ;). Другото Брани вече го е написала, така че - спокойно, успешно и приятно пътуване!!!
А Блинки и Рафи са на голяяяма разходка в центъра - обучават се как се пресича по кръстовища със светофари и в голямо движение май  :blink: ;)! Тук из квартала Рафи вече сяда и без команда, като се спрат на края на тротоара, преди пресичане, ще видим какво ще разкажат за "шумното" място.
Поздрави на всички кокерчета!!!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#6055 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 02:38 PM

Бианка се кефи като се возим в колата,но проблема е,че е много любопитна и все иска да види и бутне...естествено полувината път ще го прекараме с изплезен език на прозореца...нашата ваканция ще е 6 дена,а пътя ни е 4 часа...още по-големия проблем идва сега:
-Леля ми има котки,2,много зли...един тайец,който не е толкова лош,дори е любвеобвилен,но минава време докато те хареса...а дургата и котка е просто невероятно зла...скача на месо и не дава да мръднеш ако тя е в стаята...също така е и бъзлива...дали от страх може да нападне Бинка...незнам,но ме е страх...единственото решение е да я вземем с нас...там където отиваме имаме и вила,в която живее баба ми...която е на 85 години и неможе да се грижи за нея,докато ние сме при леля...решението ни е 5 дена при баба ми и 5 при леля ограничени в 1 стая+терасата :rolleyes:
Но само това е което можем да направим,немога да я оставя у дома сама :(
А брат ми неможе да идва постоянно за да я гледа :(

Относно булонката...мисля,че Брани е права!По-възрастните животни са разбира се по-толерантни с по-младите,но имай на предвид,че може да се уплаши и да я нападне от страх,защото и такъв случай имах...пази Каричка като зеницата на окото си и гледай да нямат много много близки отношения с булонката...незнаеш как ще реагира във всеки момент все пак...бъди предпазлива ;)
Относно ученето за пресичането...айде Блинки идвай да разказваш,че моята лудетина няма спира...едва ли не гони колите...страшно ме е страх защото се дърпа като подивяла...днес ще си поръчаме поводче,че се счупи и каишка,че загубихме нагръдника...някъде изкъщи е,ма все пак да се научи и на каишка да ходи...на сутрешната разходка я изведох за 5минутки някъде,беше страшно студено,много мокро и тя беше без каишка-само тичах след нея и виках като луда-Не това,Не онова ;D
Много ми е чудно как ще се справим с пътуването,щото тя е толкова жизнена,че не би я уморила една 10 часова разходка,пък камо ли стоене на едно място за 4 часа ;D
Стискайте палци :blink:
Мляски от Бебзито

#6056 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 02:47 PM

Здравейте и от мен! Ние преди малко се прибрахме. Рафи беше много послушна, вървеше си кротко до мен и не се притесняваше от многото хора. Много добре се държа, аз мислех, че ще се дърпа да души, защото й е непознато мястото. Преди пресичане сяда на тротоара и не тръгва, докато не кажа "Go" :blink: За втори път вече ни казаха, че сме й обули много хубави ботушки...  ;D
А за возенето в кола - на дълъг път никога не сме имали проблеми. Нито с Айра, нито с Рафи сега. В началото има едно любопитно гледане през прозореца - какво става навън, после - спане до пристигането или до следващото спиране.  :blink: Веднъж се наложи да използваме кофичките за Айра, но това беше заради шофьора...
И ние ще пътуваме дълъг път по празниците, но мисля, че няма да имаме проблеми. Баба и дядо откога чакат на нагушкат Рафинка...  ;)
Поздрави и целувки на всички дългоушковци и дългоушки!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6057 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:43 PM

Да ви се оплача.Мойта калпазанка получи първата раничка.Както никога днес дивя като лудо  :rolleyes: .Непризнава големина на куче,закача се,гони се и се зблъска с една немска овчарка.Ние попринцип сме отделени малките породи по немската беше и с дакелче.Няма виновен,то от дивеене....голяма ще порасне,малко се притесних,но нищо й няма.За албумчето снимчица й направихме  :blink: Като индийка .
User's Signature

Качена снимка

#6058 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:57 PM

Абе какво стана с идеята да бъдем подфорум? :huh: След като samotnata писа в темата там... оттам не разбрах какво стана :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6059 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 08:59 PM

И аз следя ама май няма развитие  :-
User's Signature

Качена снимка

#6060 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2008 - 09:48 PM

Здравейте...
Ние днес бяхме на прическа  :P (снимки ще кача по-късно) и на дълбоко почистване на ушлета при вета. Ходихме и на кратка разходка в морската. Кратка, защото нямаше кучета с които да се душкаме, а и след гореспоменатите 2 процедури, бяхме леко изморени  ;) (Кога ходите в морската, че да се засечем поне веднъж?)
Относно пътуването,... кокерите са любознателни по природа и обичат всичко ново. Предполагам, че няма да имате проблеми, но... Просто правете, по-чести почивки, за по 2-3 минути, но по-често :) Все пак това и е първо пътуване.
Относно булонката... може да ги запознаете на някое неутрално място. Да не и натресете мъника в нейното "легло". ;)
За зооборсата,... ако всички развъдници изглеждаха по този начин... цена нямаше да имат. Не, че съм с две ръце "за", за подобен род търговия, (и с риск сега да обидя някой...) но по-добре така от колкото от междублоковото пространство. Това го казвам с оглед на това, че всичко казано от тях е истина. Т.е., че кучилата наистина са от развъдници (и то добри), че имат ветеринар, който да се грижи за мъниците и т.н. Е, малък недостатък е теракота+талаш,... ама можеха да ги оставят и само на това, а гледам са им сложили и по едно "легълце" (че да се гушкат). За скимтенето, това което чух си е нормално кучешко скимтене, че даже имаше ръмжене, лай и боричкане.  ;) Друг е въпроса, дали наистина кучетата са от развъдници или по-скоро са от наричащи се "развъдници" или и те са от междублоково пр-во нейде по европа :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6061 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 April 2008 - 03:48 PM

Предполагам, че няма скоро да станем подфорум. Администрацията е доста заета, надали ниесме им най-важните в момента. Важното е, че сме заявили желание, ако трябва да направим още нещо надявам се да ни бъде съобщено. Остава ни да чакаме търпеливо.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6062 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 04:36 PM

Здравейте и от нас с Ралф, след малко се приготвямв, да излизаме навън, първа разходка  :yahoo: ще бъде доста смешно, защото като ми сложа повода и той се заковава на едно място и няма лакомство или лигавене, което да го накара да дойде при мен, е ще видим и ще пиша, трябва да се оправим някак си ;D
User's Signature

Качена снимка

#6063 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 April 2008 - 05:07 PM

Ама вие не сте ли тренирали с повод и нашийник преди да стане време за излизане? Хубаво е от самото начало да си тренирате, защото така има риск да свърже първото излизане с лошо изживяване и тогава ще има да се приучавате на излизане много дълго време.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6064 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 05:10 PM

И ние след малко излизаме към Морската.Много ще се радвам да се заиграем със себеподобни /Кара де  ;D /
User's Signature

Качена снимка

#6065 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 07:03 PM

Върнахме се, тенирали сме, но сега бях приятно изненадана от това, че най само вкъщи се държи така, навън нямаме никакъв проблем, много съм щастлива  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#6066 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 07:49 PM

Eeee, браво на Ралфи!  :blink:  :palec: Честита ви първа разходка!  :yahoo:
Мокри близки от Рафинка!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6067 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 08:00 PM

Даааа честита ви първа раходка.Браво на голямото момче  :->) .Спомням си и аз колко бях въодушевена от нашата първа разходка.Аз пък съм разочарована.Днес нямаше кученца за игра само лабродори и голдени,а вече имам фобия от големи кучета и не я пускам при тях.Можеби като поотрасне  :blink:
Поздрави  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6068 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2008 - 10:02 PM

Хе честита първа разходка и от нас с Макс,сега колко много приключения ви чакат само!:) а нас снимки разбира се ! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6069 Потребителят е офлайн   stanislav13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 06:06 AM

Тази седмица ходихме на разходка в гората и имаше многа кърлежи.Въпреки че преди 15 дни го третирах с Фронтлайн Макс имаше над 30 гадини  ,кажете някакво ефикасно средство.

#6070 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 06:17 AM

Честита първа разходка на момчето,много  :wub: му праща кака му Бианка :yahoo:
Ние бяхме на разходка до преди 5 минути...нищо не направихме,както винаги :(
Станах в 5:30,за да може да тръгнем колкото се може по-рано,за да има време всичко да си свърши...до 7:05 стояхме и се прибрахме...тя просто неиска да пиша навън :-
Със часове съм седяла навън заради нея,но тя неиска нищо да прави...върти се и души...ма аз като знам че повечето кучета правят така преди да си свършат работата,но с Беба не е така...най-малко 4 часа навън за да може да се изака и изпиша...лошото е,че НЕМОГА да ставам в 3 часа за да разхождам инатестото си куче :angry:
И освен това...много се дразня...казвам и седни-сяда,казвам и място-точно ТРИ секунди стои на място и после хуква на някъде си...
Ние от бебета сме приучавани с повод и нагръдник,затова не ни е страх от него и не се дърпаме...ама много ме ядосва,защото по средата на улицата тя си хапе каишката и се дърпа :angry:
Неможем да се научим да пресичаме...ако имаше само някоя кола,под които гуми да се озове тя ЩЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ...немога да я накарам да стои и да ме изчака пред платното...а не да ме чака по СРЕДАТА на платното :-
Писна ми вече да и повтарям,да и се карам,да викам по улиците-Беба не това,Беба не онова,а тя сякъш на пук да ми прави и да прави точно обратното :rolleyes:
Наистина полудявам...бях се заредила с толкова търпение,че да ми стигне докато умра...ама тя ми го изпари за 2 дена,тука тази седмица...
Излизаме по 4 пъти на ден по 2 часа разходки по някога...иначе се стремим-1 час.
Аз излизам да я разхождам,ама така се обръщат нещата,че тя ме разхожда :huh:
Също така немога да я науча на РЕДОМ...дърпа се като магаре на мост :huh:

Кой има същия проблем да сподели,как може да се оправят нещата :'(

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема