Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#6071 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 April 2008 - 06:47 AM

Ние със сутрешните разходки нямаме никакъв проблем,да чукам на дърво че минали път като се похвалих и на следващия ден обратното /на повод да вървим  ;D /.Аз знам че веднага след сън й се пиша.Събуждам я в 6,заиграваме се малко,но на дивана /тя не прави бели по мебелите/и като минат 10-15 мин. знам че вече неможе да стиска и излизаме.Прави 2-3 крачки и сме готови  :blink: ,остава само акито но него не го контролирам-прави си го всяка сутрин навън  :yahoo: .
А когато пресичаме тя е плътно до крака ми на къс повод.И да се дърпа знае че няма да стане  :- ... така че шанса й е единствено да не се дърпа.
User's Signature

Качена снимка

#6072 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 07:31 AM

Здравейте и от нас с Бенджи.Честито на Ралфи за първата разходка и дано всички за напред да се все по-хубави  :blink: Аз имам малък проблем,преди една седмица ви бях казала,че моя хулиган спи нощем-еми това беше само за една нощ.Вече 10 дни е при нас,свикна и с нас и с обстановката и сега е царя у дома.През деня играе,спи и всичко си е ОК,но дойде ли ноща направо пощурява.Заспива вечер,но като стане 2-3-4ч и се буди и започва ужаса.Започва да вие (не да скимти) ставам и чистя акита и пиш,радвам му се малко и лягам.Той обаче започва да драпа по леглото да се качва,съответно не успява нали е малък.Започва се едно виене като за световно,но не може така не сме сами нито в апартамента,нито в блока-неприятно е.Разбирам,че иска да се гушка но като го кача на леглото и той почва да хапе и лае.Аз не искам да го качвам да спи при нас в крайна сметка си има легло,но ако не го направя следва един час виене и скимтене-не се издържа.Моля ви,помогнете ми!

#6073 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 08:25 AM

Аз с малкия си опит разбирам че грешката ви е била че сте му объщали внимание когато е виел.Сега той знае как става.Моя съвет е да не му обръщате внимание няколко нощи когато вие,предопредете съседите задължително.Аз така направих с Кара и престана.Сега спи по цяла нощ даже аз я будя в 6.Незнам,ако някой по разбираш знае да даде съвет.Аз този метод съм го изпитала и работи само трябва търпение по време на виенето че е наистина много неприятно.Успех!
User's Signature

Качена снимка

#6074 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 08:50 AM

И Бък много виеше първите 2-3 дни, когато го взехме, обаче една вечер изведнъж спря. Аз също ходих при него, ама не се издържаше и трябваше да спре да скимти и да вие така и отивах да го занимавам. После като си тръгна и пак почва, така че .. не му обръщай внимание! Той това иска. Ще спре сам, спокойно. ;)
А колкото до разходките - разхождаме се 4 (понякога 5) пъти, като следобедната разходка е задължително дълга, а ако е събота или неделя - отиваме до морската :blink: :blink: Все още не сме се научили да акаме и пишкаме навън, ама се надявам и това да стане скоро :- Около 5 пъти акахме навън - иначе вкъщи :( А за пишкането - "само вкъщи и никога навън". Това е мотото му :rolleyes: :rolleyes:  Няма изгледи да се научим скоро.. още повече че той в 4 през нощта се събужда и се изпишква на вестника (а понякога и не там :angry: ) и аз като стана в 6 да го разхождам и той вече не иска. А а ко не е ставал в 4 - аз като стана и като вземем да тръгваме и той точно тогава се напишква  ;D Ама кво да прайм... така ще е, докато не се научи :-
Целувки и  :P от нас :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6075 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 08:57 AM

Аз Кара я нося до долу за да съм сигурна че няма да се изпишка по стълбите.Е веднаж не я взех и тя оправда метода ми.Миех стълбището в 6 часа сутринта  ;D .Чакам да свикне че вънка се прави и вече няма да я нося.
User's Signature

Качена снимка

#6076 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2008 - 09:38 AM

Рея ми правеше същия номер близо седмица.Ние я оставяхме в коридора,в нейното легло и си лягахме в хола.И тя като се присети,че е сама,започваше да скимти много жално. :-И ние не и обръщахме никакво внимание.Така се научи,че е нормално да си спи там и свикна.
Сега след като вече е научена къде трябва да ходи до тоалетно,свободно си разполага с всички стаи.Дори вечер след като ние си легнем ,тя си отива на нейното легло и чак през нощта по някое време идва и ляга при нас. :blink:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#6077 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2008 - 10:02 AM

Цитат

Тази седмица ходихме на разходка в гората и имаше многа кърлежи.Въпреки че преди 15 дни го третирах с Фронтлайн Макс имаше над 30 гадини  ,кажете някакво ефикасно средство.

Хей и товеот кокерче ли се казва Макс??ако е така да адаши с моето дяволче! :)
User's Signature

Качена снимка

#6078 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 01:33 PM

Цитат

Също така немога да я науча на РЕДОМ...дърпа се като магаре на мост :huh:

Кой има същия проблем да сподели,как може да се оправят нещата :'(

Ами аз нямам проблем, но мога да ти кажа как би трябвало да я научиш. Първо я изморяваш хубаво, да не й се беснее вече толкова. Взимаш някакво лакомство, което тя много обича. Водиш я отляво на каишка и й показваш, че държиш вкусотийка (в дясната ръка). Това ще й привлече вниманието и няма да се дърпа, поне би трябвало. Правите 2-3 крачки, ако не се е дръпнала, даваш наградата и много я хвалиш. Ако все пак се дръпне, покажи й лакомството, и тя ще се върне при теб. При мен действа безотказно, тя Рафи си знаеше "Редом" още като я взехме, но сега го усъвършенствахме. Даже мога да се похваля, че изпълнява и без каишка.  :blink: А с Айра ми се беше появил много странен проблем - когато е пусната, слушаше и не бягаше, обаче като я вържа... дотук с послушанието...  :- Сега Рафинка ме слуша и на каишка, и пусната.  :kuchence:
Успех! Надявам се да съм била полезна. :)
User's Signature

Качена снимка

#6079 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 April 2008 - 01:35 PM

http://dog.bg/forum/...opic,667.0.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6080 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 03:30 PM

ms bushkata,ще опитам :( едва ли ще има резултат,но... :-

#6081 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 08:24 PM

:( булонката изпадна в стрес.Много бяга от Кара.Чак жал ми става.Ако до утре е така сигурно ще я вземе приятелят ми в тях.Булонката/Казва се Шери/ обикаля и се крие,има толкова изплашен поглед....  :'( .Иначе пътя мина много добре.Кара през цялото време спа,събудих я  на една почивка да се изпишка,но ако не бях я събудила нямаше и да разбере.
Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#6082 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 08:43 PM

Аз си мисля, че ще свикнат като постоят малко време заедно... не знам, ама дано стане както трябва :blink:

А ние днес за пръв път се изпишкахме навън ;D Иначе само навън акахме няколко пъти, но сега напредваме с обучението :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6083 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 09:10 PM

Как ви завиждам за добрите и послушните кученца,които имате(благородно разбирасе)...
Страшно много мечтая един ден Бебка да разбере,че ИЗЛИЗАМЕ навън за да си свърши РАБОТАТА :(
А не да се дърпа като луда,да се мятка насам натам...просто...малко ми остава да се предам да се боря и да си я оставя така тъпа,каквато е :huh:
Хората ме питат:
-Каква порода е :-?
вече се уморих да вярвам,че един ден ще прилича на кокер и просто казвам "Няма си порода :)"

Възможно ли е понякога толкова да ме е яд,че се прекарах така :'( чувствам се гузна...сякъш предавам доверието на Бебка,като съжалявам,че сгреших така...а толкова я обичкам :'(
Колко се карах с баща ми да я задържа :'(

#6084 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 09:18 PM

Спокойно, дори и да не е истински кокер, дори да е кръстоска с кокер и нещо или просто да не прилича на кокер - няма значение, важното е да си я обичаш, няма да я изхвърлиш, щото не е кокер я  :P

А за послушанието - и ние сме така, спокойно. И ние не си вършим работата много навън. Акахме 5-6 пъти навън общо, днес за пръв път пишкахме навън, иначе вкъщи на вестника ( че понякога не и там  :huh: ). Даже в началото 7 часа беше навън и се разхождахме и като се върнахме той вече скимтеше и първата му работа беше да отиде на вестника. Ама сега се опитваме да се свикнем навън  ;)

Спокойно, всичко идва с времето :yahoo:

А щом казваш, че е такава луда .. със сигурност има нещо кокерско ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6085 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 09:24 PM

Забравих да питам.. освен ralica_v, tigyrcho и аз, кой друг е от Варна? :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6086 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2008 - 09:25 PM

Най вече от личен опит знам,че няма лоши и тъпи кучета-има единствено безотговорни и некадърни стопани!
Онзи ден срещнахме едно кокерче на 4 месеца и стопанката му започна да се оплаква,че не се е научило да ходи до тоалетната навън.Оказа се,че го извеждат по 2 пъти на ден и го хранят,когато им падне... :huh:.Еми как ще се научи.
Ажената през няколко секунди го викаше и щом кученцето не дойдеше на време,получаваше по един удар по дупето,защото не слуша. :huh: :huh: :huh:.Как ще идва като само го бият...
Абе изобщо такива стопани има...Наистина всяко бебе е много палаво и игриво и не може да се научи веднага,но за това се иска и време и търпение!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#6087 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 10:02 PM

Eх и,най-после да остане време да напиша пет приказки,че и ние стягаме куфарите за път.Голди вече е горда собственичка на международен паспорт и утре потегляме.Ще ходим в Гърция за 5-6 дни,само дано нямаме проблеми ,че нямам представа къде може и къде не с кучето.А в Париж съм се кефила максимално -там е разрешено и в метрото и магазини,в банките си охраняваха с кучета,ама кога ще ги стигнем.... ;DЗабравих да ви се похваля,че полянката ни зад блока са я пръскали вчера за кърлежи,мигах и не вярвах,досега само в морската пръскаха ;)Поне малко да намалеят гадовете ;DТова е от нас засега.Весели празници приятели! :wub:И ние сме от Варна,Дияна Стойчева с Томи,Ира с адашката ни Голди,Гандев с Тимбър/нещо се губят напоследък/ доста хора сме -за една хубава голяма разходка! :P
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#6088 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2008 - 07:01 AM

Здравейте отново!Наистина се загубихме последно време  защото бях затрупана от ангажименти.
Весели празници и от мен и Голди!
На линия сме за разходка когато се уговорите.Ето я и госпожицата:
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#6089 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2008 - 10:39 AM

Здравейте и от нас с Бенджи!Ние също сме във Варна,но още ни е рано за разходки,надявам се че като започнем да излизаме ще се видим да поиграята ушковците  :P И от нас весели празници и приятно пътуване на всички,които ще го правят  :wub:

#6090 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2008 - 10:40 AM

Съжалявам за качеството,но още се уча  :blink:

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306