Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 318
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#6371 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2008 - 06:55 PM

И на нас преди 2 седмици някъде почнаха да ни мират ушите. Т.е., той тогава беше почти на 4 месеца.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6372 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2008 - 07:01 PM

Добре дошли на всички малки кокерчета  :yahoo:
Аз си мисля, че ушите им не трябва да миришат,... или поне не по-различно от миризмата на кучето. Ние в момента сме в период на лечение на ушичките,... та като ходихме на вет, едно от нещата които тя направи бе да помирише учите и. И май не е много полезно да се чистят често ушлетата им ;)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6373 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2008 - 07:12 PM

така е, не е хубаво да чистят много често,поне на мен така са ми казвали. иначе на нас никога не са ни мирисали ушите. дадоха ни едни капки да си почистваме и те миришат на лукчета :) и сега миришем на лукчета :) попитайте вета,но обикновено като миришат много,може да са възпалени. а за жлезите не знам,много ме е страх да му се наложи да му правят нещо такова, че как боли само. едно пинчерче как плака пред нас при вета миналия път! :'(
User's Signature

Качена снимка

#6374 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 07:28 PM

Sesili,твоя сладур не е ли прекалено малък за изстискване на анални жлези?Голди е почти на 4 години и само веднъж и ги изстискаха преди няколко месеца,и то като я заведох на лекар  секрета започна да изтича когато вета и повдигна опашката да и мери температурата.Всъщност тогава д-ра ми обясни,че доста негови колеги изстискват жлезите на малки кутрета и след това им казват,че честичко трябва да ги водят за това и  така печелят.А когато кучето се храни с гранули, изпражненията са твърди и когато животното се движи достатъчно жлезите сами се почистват.  :chaika:  А за кокерските ушички и на Голди намирисват,но знам че е заради клепналите уши,толкова дълги и пухени как да не се запарват?! ;D
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#6375 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 08:33 PM

violeta.di,да мъничък (на 2 месеца) но от известно време започна да се чеша-пък няма видима причина и вет-а каза че е въспаление на жлезата.Не зная дали съм се изказала правилно като казах "изтискване",защото това съм чула да казват.Става въпрос,че като му казах за сърбежа и той вдигна опашката и каза че е въспалена и с едно памуче мисля че го стиска отзад,но може и да го е бърсал в което се съмнявам,защото ако го бърше само той няма да скимти.Това стана и така ми каза вет-а,на мен също ми е странно защото е прекалено мъничък,но нали уж затова в лекара(така си мисля).Моля ви ако мислите,че има нещо нередно или се съмнявате за нещо моля ви да ми кажете много ще съм ви благодарна.

#6376 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 08:39 PM

Честно казано се съмнявам във вашия ветиринар,на такова малко бебе възпалена анална жлеза,ми звучи съмнително.Ако искаш във вет.к-т тук във форума има тема за това попитай ветовете във форума дали е възможно,така няма да те глождят съмнения.Пък за чесането,ако е от време на време е нормално да се почеше животинчето.Мисля,че това почесване го взел за предтекст за жлезата и сега на всяко ходене няма да ви пропусне.А като ви е възпалена жлезата ваксината сложили я ? :    За варненската разходка-имам предложение,ако е дъждовно да ходим на кафенце без кучовци,какво мислите? ;D
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#6377 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 08:49 PM

violeta.di,благодаря ти за бързия отговор.Не ми е удобно да пускам теми и да занимавам хората с моите проблеми.Направо другата седмица ще го заведа при друг лекар на преглед и така ще видим кой крив-кой прав.Така мисля,че е най-добре.Наистина пак ти благодаря за съветите  ;)

#6378 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 09:00 PM

Sesili .... наистина е рано да се мисли за жлези.Когато Кара имаше проблем с крачето си мислих за жлезите,но вета направо ми се изсмя и каза да ме си и помислям за тях,още е твърде малка.Незнам.По-добре наистина повърси второ мнение,друг ветеринар.
  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6379 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2008 - 09:27 PM

Приятели, не исках да натъжавам всички, но ми е много мъчно днес :( преди три години на тази дата почина моята малка Джени. много ми е криво днес цял ден и исках просто в нейна памет да напиша този пост.
Миличко бяло пухче,
ти винаги ще си в сърцето ми!!! :'( :'( :'( :'( :'(

Извинавям се за тъжния пост отново!
User's Signature

Качена снимка

#6380 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 09:36 PM

Днес му чистих ушите и сега пак са мръсни, ама МНОГО мръсни! И намирисват. Някой ми беше казвал за някакви капки Епи Отик  ( или нещо подобно, поправете ме, ако греша ).
Откъде мога да ги взема и колко струват?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6381 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2008 - 10:19 PM

И на Рея малко и понамирисват ушенцата,но е така от малка. Обаче вета ни каза,че не трябва да се чистят много често,защото това предизвиква още повече и по-бързо замърсяване. :-
По въпроса за аналните жлези нищо незнам.На Рея не са стискани.Тя наистина прави много разходки,а ми казваха,че трябва да яде отвреме на време кокалчета,за да се почистват жлезите.
Обаче искам да кажа,че са се навъдили много,много кърлежи.Днес ходинме на една полянка извън града,далече от колите и Рея еше толкова щастлива-такова тичане падна такава игра... :kuchence:.Два часа тича с любимото си топче. :P
И накрая преди да се прибера реших да видя дали няма някой кърлеж.И какво да видя-цели 3 кърлежа пълзят а един се беше забил  :angry:.Направо ужас.И най-накрая установих,че никакви препарати не отблъскват тези гадини. :angry:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#6382 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 08:31 AM

Добро утро от нас! :blink: Ние влизаме в банята, за да станем хубави, чисти и пухкави! :yahoo: ;D
Нямам търпение да дойде 14:00ч. ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6383 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 08:32 AM

Благодаря на всички за мненията.Тази седмица със сигурност ще потърся второ мнение,за да съм спокойна.Желая ви много приятна и весела разходка и ще чакам снимки от срещата,а следващия път (живот и здраве) ще се радвам да се запознаем  ;)

#6384 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 08:36 AM

Ама Sesili, аз от Ралица разбрах, че и ти ще идваш, само че без куче..
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6385 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 08:39 AM

JujitYy,аз ей сега писах на Рали,че не е сигурно.Имам малко работа и не зная дали ще свърша на време,но ако успея съм там  ;) За това предпочитам да не обещавам,за да не се окажа лъжкиня  :P

#6386 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 08:58 AM

Мхм, тя ми каза. Оки :blink: Ама все пак се надявам да дойдеш :yahoo:
Аз май ще съм най-малката там? ;D :izcherven:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#6387 Потребителят е офлайн   no name f Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 09:08 AM

Цитат

искам да ви попитам дали и вашите мъници непрекъснато хапят както Мила... тя само ме гони да ме захапе за чехлите и за панталоните...непрекъснато ръмжи когато и се скараш  ;D или когато я взема от някое място на което иска да стои... защо ли прави така?  :angry:  дали е нормално?  :rolleyes:
все вдно за Макс ми говориш той е сащия.не се притеснявай тя  е още малка и за това прави така.

#6388 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 May 2008 - 09:33 AM

Въпрос:

Цитат

искам да ви попитам дали и вашите мъници непрекъснато хапят както Мила... тя само ме гони да ме захапе за чехлите и за панталоните...непрекъснато ръмжи когато и се скараш  ;D или когато я взема от някое място на което иска да стои... защо ли прави така?  :angry:  дали е нормално?  :rolleyes:

И отговори, от които зависи бъдещото възпитание и характер на кокеровците:

Цитат

borqnaaaa,не трябва да позволяваш на Мила да ръмжи като и се караш,така тя иска да се наложи.Когато това се случи можеш да я хванеш  за кожата на врата /както майките ги хващат като кутрета и ги пренасят/и леко да я разтърсиш и казваш строго НЕ.Така тя ще разбере,че ти си "водача на глутницата" и ще ти се подчинява. :blink:

Цитат

Това е демонтрация за налагане. Не позволявайте на кученцата да се "упражняват". Правят го и по между си и без значение, какъв пол са. Това е просто демонстрация на доминантно поведение и няма нищо общо със сексуално поведение. Не им позволявайте. ;)

И точно след тези постове - останалите постове:

Цитат

Макс за щастие не е "оплождал"  ;D възглавнички :) иначе съм го виждала при много кучета, дори женски  :o.но например брат му също много напредва с материала, чрез тренировки на възглавници и крака,главно!:) няма страшно!

Цитат

Лелееее...каква тема подхванахте ;D само че...бившото ми ЖЕНСКО куче правеше такива опити с краката ми...като легна на леглото и тя започва да...сещате се...
За мъжко куче звучи нормално,но като кажех на приятелката ми,че кучето ми е сексуално маниаче тя не ми повярва...докато не я налегна този проблем ;D ;D
Когато бяхме на разходка тя ходеше да качва хората :rolleyes: беше ме срам понякога :huh:

Цитат

все вдно за Макс ми говориш той е сащия.не се притеснявай тя  е още малка и за това прави така.

Ако наистина искате да имате кучета, които да съжителстват с вас и околния свят нормално и спокойно - четете и се вслушвайте в съвети. Както е писано - това не е нормално. Рискувате да се сдобиете с миловиден тероризатор - куче, което ви командва и ви подчинява, а вие слушате, защото нямате избор. Куче, което не можете да изгоните от място, където не искате да седи; куче, което се катери по хората и по вас; куче, на което не можете да измиете лапите, ако то не иска; куче, на което не можете да извадите боклука, лапнат на улицата; куче, което не знае да играе, а единствено се катери по останалите кучета; куче, което ви лае (хапе) като му се скарате и т.н.
Дано все пак форума ви е полезен и в това отношение, защото това е основната полза от него - да научите неща, които ще ви помогнат да възпитате кучовците и да живеете спокойно с тях и те с вас.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6389 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 May 2008 - 09:50 AM

И нещо по темата за кърлежите и за да ви ободря и освежа деня - предлагам следните две четива:
Пусни, гадино!  и  Операция "кърлеж".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6390 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 09:55 AM

добро утро и от мен :) пожелавам ви приятна разходка днес и да направите мнооооого снимки :) как искам и аз така да си имам приятели кокери.. но тук в Разлог хората са много гадни.. изобщо не са задружни като вас.. само завиждат и гледат с лоши очи :( миналия път когато бяхме на разходка една бабка идва при мене и Мила и ми казва.. " Ееее нащо куче е много по модерно от тва " как може да има такива хора???  :huh: :huh: :huh: :huh: А тяхното куче е пекинез и е голямо сладурче..  И така съмнявам се че ще си намера приятели с кокери  :'(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 318
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема